-
@polioan said in Νέο Ford Focus MK4:
Πολύ όμορφο ως αμάξι και πολύ ζωντανό χρώμα!
Να το χαίρεσαι και να είναι καλοτάξιδο...Ευχαριστώ πολύ! Να 'σαι καλά!
Αυτό που με τρελαίνει μ αυτό το χρώμα (και δε φαίνεται σε μεμονομένες φωτογραφίες) είναι πόσο πολύ αλλάζει ανάλογα με το φως!
Δε ξέρω αν έχω δει άλλο χρώμα να έχει τόση διαφορά ανάλογα το φωτισμό.
-
@dimitriscsd said in Νέο Ford Focus MK4:
Πολύ όμορφο ως αμάξι και πολύ ζωντανό χρώμα!
Να το χαίρεσαι και να είναι καλοτάξιδο...Ευχαριστώ πολύ! Να 'σαι καλά!
Αυτό που με τρελαίνει μ αυτό το χρώμα (και δε φαίνεται σε μεμονομένες φωτογραφίες) είναι πόσο πολύ αλλάζει ανάλογα με το φως!
Δε ξέρω αν έχω δει άλλο χρώμα να έχει τόση διαφορά ανάλογα το φωτισμό.
Ναι πράγματι!
Σε εσωτερικό φωτισμό ψιλομπλεδίζει και έξω φαίνεται πιο γκρι!
Είναι υπέροχο... -
@piliourits said in Νέο Ford Focus MK4:
Το τούνελ γιατί υπάρχει ακόμη στα αυτοκίνητα; σαν "νεύρο" που ενισχύει τη δομική αντοχή;
Συνήθως τα τούνελ υπάρχουν για να περνάει ο άξονας από την μετάδοση στους πίσω τροχούς αν βγαίνει σε τετρακίνητο!
Μπορεί να υπάρχει παγκοσμίως και να μην έρχεται στην Ελλάδα.
Άσχετα βέβαια αν δεν είναι βέβαια μηχανική τετρακίνηση και είναι ηλεκτρική τύπου haltec.Μα υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα, που ούτε κατά διάνοια δεν βγαίνουν 4κινητα πουθενά.
Μπορεί να θέλουν να έχουν ένα έτοιμο σασί που σε κανά facelift μελλοντικά να βγάλουν και ένα μοντέλο με τετρακίνηση!
Άλλο ότι τελικώς μπορεί και να μην βγάλουν ποτέ...Υπάρχουν όμως και αυτοκίνητα που έχουν πολύ μικρά τούνελ, ως και ανύπαρκτα σχεδόν, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα ποιες μάρκες.
Δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος.
Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ 4κίνητο ή πισωκίνητο απ τα αυτοκίνητα για τα οποία συζητάμε, τα τελευταία 20 χρόνια...Ναι το γνωρίζω, αλλά όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα τούνελ τα ετοίμαζαν για αυτόν τον σκοπό.
Η FORD δεν ασχολήθηκε ποτέ!
Εκτός και αν το αφήσανε με την προυπόθεση "τρελών" που κάνουνε μεταροπές και βάζουν customized τετρακινήσεις!
Αν και δύσκολο το βλέπω...Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν κάποιο τούνελ. Τα πισωκίνητα και τετρακίνητα, σαφώς μεγαλύτερο, ώστε να περάσει ο άξονας. Στα υπόλοιπα περνάνε η εξάτμιση και διάφορες σωληνώσεις και καλωδιώσεις. Έχω αυτοκίνητο χωρίς καθόλου τούνελ, αλλά είναι πανύψηλο (Land Rover) και όλα (διαφορικά, εξατμίσεις κλπ) περνάνε κάτω από το πάτωμα.
-
@strom said in Νέο Ford Focus MK4:
@a-ctive said in Νέο Ford Focus MK4:
Έχουμε άποψη για τον 1000αρι κινητήρα με τα 155 άλογα; Ταιριάζει για το αμάξωμα του focus, ειδικά του sw??
Εξαρτατε τι ζητας. Εχω το 125 το απλο και ειναι ικανοποιητικο για μενα σε ολα εκτος της περιπτωσης στα ταξιδια με 6η ( και αρκετα μακρυας 6ης) και ανηφορικους δρομους. Φανταζομαι το 155 με την λιγο μεγαλυτερη ροπη +1,5 kg και τις κοντυτερες σχεσεις μεταδοσης θα ειναι οκ και σε αυτον τον τομεα. Τι αμαξι ειχες πριν;
έχω τον ecoboost με τα 100 άλογα σε fiesta
Απο οτι ειδα το δικο μου ειναι καλυτερο απο το 100αρι φιεστα σε επιδοσεις οποτε φαντασου το 155 θα ειναι αρκετα ποιο ζωντανο, οποτε εχεις ενα μετρο συγκρισης. Αν το φιεστα σου ειναι οκ τοτε με το φοκους παλι θα εισαι οκ
-
Νέο τιμοκατάλογος Ford στις 11/02/2022. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα μπει και υπήρχε κανονικά ο ecoblue για το Focus. Στον νέο κατάλογο τέλος. Ρε καψούρα που έχουν με τον 1.0T ecoboost οι άνθρωποι. Είναι να δυνατόν να μην υπάρχει Diesel sw; Έχω χάσει τα λόγια μου ..
-
@sabas_thess said in Νέο Ford Focus MK4:
Νέο τιμοκατάλογος Ford στις 11/02/2022. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα μπει και υπήρχε κανονικά ο ecoblue για το Focus. Στον νέο κατάλογο τέλος. Ρε καψούρα που έχουν με τον 1.0T ecoboost οι άνθρωποι. Είναι να δυνατόν να μην υπάρχει Diesel sw; Έχω χάσει τα λόγια μου ..
Ισχύει, τέρμα ο ecoblue από το sw, μόνη επιλογή ο 1000 mild hybrid με τα 155 άλογα και αυτόματο κιβώτιο. Σκέψου όπως με 30000 ευρώ αγοράζεις αυτόματο, πολλαπλούς συνδέσμους, sunc 4, τεράστιους χώρους σε πορτ-μπαγκαζ, προγράμματα οδήγησης slippery και trail, ενώ έχεις τη δυνατότητα από extra όπως pixel led, 18 ζάντα, tech pack κπλ. Με λίγα λόγια με 32000-33000 ευρώ, έχεις ένα ωραίο όχημα με σωστή οδηγική συμπεριφορά και 8 χρόνια εγγύηση.
-
Μεγαλη ευκαιρια ε?
-
@alexandros-k said in Νέο Ford Focus MK4:
Μεγαλη ευκαιρια ε?
Ευκαιρία δεν είναι, συγκριτικά με αντίστοιχου μεγέθους suv για να στο κάνω απλό να το καταλάβεις
-
Απίστευτες αυξήσεις....πριν 2 χρόνια το ST Line 150ps με τον εξαιρετικό 150αρι είχε 21.500 και σήμερα το ίδιο με τον 1.0 στα 125 (με το μισό ΕΤΤ) έχει €24.200! Και με ανάρτηση με ημιάκαμπτο και με χειρότερο κιβώτιο.
-
Ισχύει, τέρμα ο ecoblue από το sw, μόνη επιλογή ο 1000 mild hybrid με τα 155 άλογα και αυτόματο κιβώτιο. Σκέψου όπως με 30000 ευρώ αγοράζεις αυτόματο, πολλαπλούς συνδέσμους, sunc 4, τεράστιους χώρους σε πορτ-μπαγκαζ, προγράμματα οδήγησης slippery και trail, ενώ έχεις τη δυνατότητα από extra όπως pixel led, 18 ζάντα, tech pack κπλ. Με λίγα λόγια με 32000-33000 ευρώ, έχεις ένα ωραίο όχημα με σωστή οδηγική συμπεριφορά και 8 χρόνια εγγύηση.
32-33k για χιλιαρι 3κυλινδρο; Ειμαστε σοβαροι;
-
@wantone said in Νέο Ford Focus MK4:
Τι σχέση έχουν οι κύλινδροι και τα κυβικά με την τιμή?? Πατάτες είναι να πηγαίνουν με το κιλό? Είναι 32.000 για SW 155 αλογα, αυτόματο με φουλ εξοπλισμό. Αυτή είναι η σύγκριση.
-
Σωστό είναι αυτό φίλε μου, 30000 έχει, εγώ απλά ανέφερα κάποια extra, αλλά και πάλι έχεις δίκιο. κατάντια πραγματικά αλλά σκέψου και τις εναλλακτικές
-
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
Τι σχέση έχουν οι κύλινδροι και τα κυβικά με την τιμή?? Πατάτες είναι να πηγαίνουν με το κιλό? Είναι 32.000 για SW 155 αλογα, αυτόματο με φουλ εξοπλισμό. Αυτή είναι η σύγκριση.
αυτό λέω και εγώ, τι άλλο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα
-
Πάρα πολλά μπορείς να πάρεις, το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας και τις ανάγκες εξυπηρετεί. Οι επιλογές σε αυτά τα χρήματα είναι πολλές και σχεδόν όλες εξαιρετικές. Απλά λέω ότι ο αριθμός κυλίνδρων και ο κυβισμός δεν έχουν κάποαι σχέση και επίσης δεν έχουν σχέση με την τιμή (αφού και στην Ελλάδα δεν φολογούνται πλέον με τα κυβικά αλλά με την ΛΤΠΦ - γιατί όταν ήταν με τα κυβικά σε ρώταγαν πόσα κυβικά είναι για να δουν πόσα έδωσες!)
-
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
Πάρα πολλά μπορείς να πάρεις, το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας και τις ανάγκες εξυπηρετεί. Οι επιλογές σε αυτά τα χρήματα είναι πολλές και σχεδόν όλες εξαιρετικές. Απλά λέω ότι ο αριθμός κυλίνδρων και ο κυβισμός δεν έχουν κάποαι σχέση και επίσης δεν έχουν σχέση με την τιμή (αφού και στην Ελλάδα δεν φολογούνται πλέον με τα κυβικά αλλά με την ΛΤΠΦ - γιατί όταν ήταν με τα κυβικά σε ρώταγαν πόσα κυβικά είναι για να δουν πόσα έδωσες!)
ναι οκ, για οικογενειακό αμάξι με χώρους και πρακτικότητα SUV εννοώ, με άριστη οδηγική συμπεριφορά.
-
ναι οκ, για οικογενειακό αμάξι με χώρους και πρακτικότητα SUV εννοώ, με άριστη οδηγική συμπεριφορά.
Όλα τα B SUV με καλό εξοπλισμό, κινητήρα και αυτόματο, αρκετά C SUV (Tuscon, QQ, X1 οριακά, Kuga κλπ.) , Formentor, Leon PHEV και αρκετά άλλα.
-
Αυτο το Focus ειναι το facelifted?
https://www.fordmarketplace.gr/inventory?code=6
Τα Fiesta ειναι σιγουρα βλεποντας την μασκα
https://www.fordmarketplace.gr/inventory?code=M
Δεν φαινεται σωστα ολος ο εξοπλισμος τους
-
@slowmotion said in Νέο Ford Focus MK4:
Αυτο το Focus ειναι το facelifted?
Το παλιό είναι. Αν εξαιρέσεις το sync 3 δεν έχει και πολλές διαφορές από το νέο πάντως.
Φαντάζομαι "ξέμεινε" από ακύρωση παραγγελίας, πάνω που βγήκε το facelift? -
Καλήσπερα σε όλους. Καθώς πλησιάζει το σέρβις στο focus mk4 1.5 ecoblue του 2019, ψαχνωντας έπεσα πάνω στην τιμή του φίλτρου πετρελαίου. Καλά τι σκατά από χρυσάφι είναι;; 110 ευρώ ένα γ@μημενο φίλτρο όταν το αντίστοιχο στο corolla έκανε 10;; Πάνε καλά εκεί στην Ford; Έτοιμος είμαι να του βάλω πωλητήριο γιατί έχω βρει ένα hybrid corolla. Αλήθεια πόσο πιστεύετε θα μπορούσε να πιάσει ένα focus 2019 22.500klm με εγγύηση μέχρι το 2027 ή 100.000χλμ;
-
18-19Κ max...
Ανάλογα την έκδοση-εξοπλισμό-κιβώτιο κτλ βέβαια...
Ford Focus MK4