@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι μας λέει? Οτι τα Tesla είναι ακόμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σε οικονομία, οδική συμπεριφορά και πρακτικότητα προτάσσοντας ένα κορυφαίο εντζινιρινγκ λεπτομέρειας σε πάρα πολύ λογική τιμή. Η μερσέντες ακολουθεί χάνοντας στα σημεία ενώ ο κινέζος, είναι ακόμα ένα κινέζικης σχεδίασης προϊόν !
ναι, βέβαια στο θέμα του efficiency έχει μειωθεί πολύ η ψαλίδα, και θυμάμαι οτι στο βίντεο του κινέζου για το 4matic cla εβγαζε καλύτερα νούμερα. οπως και να έχει, δεν ειπε κανένας οτι τα Tesla δεν ειναι value 4 money, το κακό τους ειναι οτι βελτιώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (ενώ ο ανταγωνισμός καλπάζει), και για εμένα προσωπικά το θέμα με την τεχνολογία μπαταρίας (lfp) δεν ειναι αμελητέο. Οπως και να έχει, οι πωλήσεις στο αισιόδοξο σενάριο θα αγγίξουν στην καλύτερη τα περσυνά νούμερα, σε μια αγορά που μεγαλώνει, και αυτό κάτι δείχνει (και μην μου πείτε για τα πολιτικά μηνύματα...). Ο Κινέζος, προφανώς και έχει πολλά στάδυα ακόμα, αλλά εξελίσεται με πιο γρήγορο ρυθμό, και κάνει και προσφορές, είδα πχ από κοντά το sealion 7 που και ωραίο ήταν , και έχει και μπόνους πλέον 4.500 ευρώ (+3.000 ευρώ ΚΗ3) ,δεν το λες κακή τιμή για αυτό το αυτοκίνητο στην έκδοση excellence που μου αρέσει.