Ανεξαρτήτως του τι γράφει παραμέσα, ποιος τα γράφει και που τα γράφει το γεγονός από μόνο του είναι εντυπωσιακό και μου τράβηξε το ενδιαφέρον σαν τίτλος.
Βασικά μου αρέσει σαν σχήμα, αλλά νομίζω ότι το μαγαζί για μια ακόμη φορά αναλώνεται σε άσκοπες ή χαμηλού βελενεκούς κινήσεις.
Ανοικονόμητο μέγεθος. Τελική μόνο 175χαω? Χερούλια-λάμες αλά Τέζλα, είναι απίστευτο τελικά πόσοι ακολουθούν αυτή τη κακή πρακτική.
Κάτι άλλο : Υποτίθεται ότι τα lift back τα παίρνεις για την πρακτικότητα και το μέγεθος του πορτμπαγκάζ. Στα 4,92 μήκος θα περίμενα κάτι καλύτερο από τα 336(!) λίτρα που είπε ο παρουσιαστής. ΟΚ, έχει άλλα 72 μπροστά.
Δε βλέπω να κάνει προκοπή.
Εκτος απο Γερμανια οι τελικες ειναι αχρειαστες πλεον...
Ας κανει 0-180 σε 10 δευτερα να εχει ενδιαφερον τουλαχιστον. 😂
Ποσοι οδηγοι μπορουν να κρατησουν αυτοκινητο τετοιων επιδοσεων στο δρομο?
Δεν ξερω. Ουτως η αλλως εχουν τοσα ηλεκτρονικα που τα οδηγουνε και γιαγιαδες (σχημα λογου).
Τα Τεσλα δηλαδη με 400-500 αλογα ποιοι τα οδηγουνε?
Ενα τοσο μεγαλό όχημα σε χώρους ειναι χρησιμο για πολύτεκνους, ειναι μεγαλη χαζομαρα που δεν το βγάζουν σε 7θεσια διαταξη και εχουν μονο το χαμηλό jogger για αυτό τον λόγο
κατα τα αλλα θετικο οτι βγαινει με 1200 και οχι με 1000ρη κινητηρα . Ενα μεγαλο duster ειναι ουσιαστικα.
Σε παρεσυρε το βιντεο (που λεει βλακειες ο τυπος) ,το bigster ειναι ιδιο μεγεθος με ολα τα C suv -tiguan ,tuscon ,sportage ,3008 ,X1 ,kuga - και κανενα δεν εχει 7θεσια διαταξη.Γενικα το να κανεις 7θεσιο ενα αυτοκινητο βαζει παρα πολλους περιορισμους στον σχεδιασμο του αυτοκινητου και καταληγει να μην ειναι σωστο ουτε ως 7θεσιο ,ουτε ως 5θεσιο.
Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούργιος στην ομάδα 👋
Είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αγοράσω ένα Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 100PS Titanium, μοντέλο 2019, και σήμερα το έριξα μια ματιά από κάτω πριν το πάρω για έλεγχο.
Παρατήρησα κάτι περίεργο και θα ήθελα τη γνώμη σας:
Στους side members δεξιά κι αριστερά της μηχανής βρήκα αρκετό λάδι, σαν να έχει “λερωθεί” η περιοχή.
Η ίδια η μηχανή από πάνω φαίνεται καθαρή, χωρίς εμφανή διαρροή.
Κάτω όμως, είδα μια πολύ μικρή σταγόνα λαδιού έτοιμη να στάξει, ακριβώς πάνω σε έναν χοντρό σωλήνα (μάλλον σωλήνας αέρα / εισαγωγής). Δεν στάζει συνεχώς, απλώς φαίνεται να έχει μαζευτεί εκεί λίγο λάδι.
Από ό,τι διάβασα, οι EcoBoost έχουν μερικές γνωστές “διαρροές” λαδιού (π.χ. από βάση φίλτρου, φλάντζα καπακιού ή σωλήνα επιστροφής τούρμπο), οπότε πριν το πάω σε μηχανικό θα ήθελα να ακούσω αν το έχει συναντήσει κανείς και πόσο σοβαρό μπορεί να είναι.!
👉 Θα μπορούσε να είναι απλά υπολείμματα από service ή μικρή διαρροή που δεν επηρεάζει κάτι; Ή να το ψάξω πιο σοβαρά (π.χ. βάση φίλτρου / oil cooler);
Forum για τα εκτός δρόμου οχήματα, διαδρομές και off-road αναζητήσεις
975
Topics
18876
Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από εκείνη την εκδρομή στον Πάρνωνα, τη Μονή Κοντολινάς, το Κάστρο Γλυππίας και το εντυπωσιακό μνήμα του Δράκου. Πέρισυ η Κυριακή έπεσε στις 6 Οκτώβρη ενώ φέτος στις 5. Από τότε είχα τάξει στη γυναίκα μου και στην κόρη μου ότι θα τις πάω στο μοναστήρι βόλτα να δουν τη διαδρομή και να μαζέψουμε και μερικά κάστανα, μιας και είναι η εποχή τους. Έτσι λοιπόν το πρωϊ της Κυριακής αναχωρήσαμε για τον Πάρνωνα. Προφανώς ήταν δύσκολο να σηκωθούμε όσο νωρίς ήθελα αλλά οκ, με τα παιδιά δεν υπάρχει τίποτα εύκολο.
Άφιξη στην ιστορική Καστάνιτσα.
1.JPG
Στον χωματόδρομο για τη μονή Κοντολινάς.
2.JPG
Η διαδρομή μέχρι την εντυπωσιακή τοποθεσία όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι.
Αρχικά η μονή ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αφιερώθηκε και στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την νικηφόρα μάχη των Καστανιτσιωτών εναντίον του Ιμπραήμ πασά (ανήμερα και παραμονή της εορτής του). Η μονή πυρπολήθηκε την ίδια χρονιά από τον Ιμπραήμ πασά, ως αντίποινα για την ήττα που υπέστη το στράτευμα του στην Καστάνιτσα. Το 1834 διαλύθηκε με διάταγμα του Όθωνα, αφού δεν συμπλήρωνε επαρκή αριθμό μοναχών.
4.JPG
Μαζεύοντας μερικά κάστανα!
5.JPG
Το αρχικό πλάνο ήταν να φάμε στην Καστάνιτσα όμως τους τα έχω από παλιότερα μαζεμένα των ντόπιων που δεν αφήνουν να παρκάρει κανείς κοντά στην πλατεία ενώ έχει άπλετο χώρο. Και σιγά τον κόσμο που μαζεύει μεταξύ μας...
6.JPG
Έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε ένα άλλο φανταστικό χωριό της περιοχής, τον Πλάτανο.
7.JPG
Στον οποίο βρίσκεται και αυτός ο μικρός καταρράκτης και μερικές πάπιες και χήνες. Ένας μικρός παράδεισος των παιδιών!
8.JPG
9.JPG
Παλιότερα με παρέα είχα φάει σε μια ωραία ταβέρνα αλλά δε θυμόμουν που ακριβώς ήταν οπότε ξεκινήσαμε να περπατάμε για να τη βρούμε.
10.JPG
Ρε Κούλη δε μας είπες ότι στο Χάρβαρντ σας μαθαίνανε και βιολί! Γιατί σίγουρα από τα άλλα δεν έμαθες και πολλά. 😂 😂 😂
11.JPG
Το χωριό είναι φανταστικό και είναι όμορφη εμπειρία να περπατάς στα σοκάκια του. Το έχουν περιποιηθεί!
12.JPG
13.JPG
Αυτή ήταν η ταβέρνα που είχα κατσει παλιότερα. Δυστυχώς ήταν κλειστή και ένας ντόπιος μας είπε πως ο άνθρωπος έφυγε από την κωλοαρρώστια. Η αλήθεια είναι πως επηρεάστηκα κάπως, υπό την έννοια ότι τα χρόνια περνάνε και εγώ έχω πολλές ''στατικές'' εικόνες στο μυαλό μου από μέρη και ανθρώπους που μοιραία αλλάζουν ή χάνονται. Δεν είναι τόσο εύκολο να το δεχτώ αλλά πρέπει κάποτε...
14.JPG
Το μοναδικό που έχει απομείνει είναι ένας ξενώνας ο οποίος έχει και φαγητό.
15.JPG
Ωραίος, πετρόχτιστος.
16.JPG
Κάτσαμε μέσα καθώς είχε λίγο κρύο για έξω.
17.JPG
Μενού αναμενόμενα πολύ βασικό αλλά το φαγητό πολύ καλό. Από τιμές θα έλεγα κανονικές, όχι τύπου Εύβοιας κλπ.
18.JPG
Επιστρέφοντας προς το Άστρος. Φανταστική μέρα!
19.JPG
Πριν ξεκινήσουμε την εξόρμηση, είχα στο μυαλό μου πως θα γίνει να καταφέρουμε να ανέβουμε τη φανταστική χωμάτινη διαδρομή από Σίταινα μέχρι το οροπέδιο του Πάρνωνα που είναι μια φανταστική εμπειρία που θα ήθελα να ζήσουν τα κορίτσια. Φυσικά δεν περίσσεψε χρόνος γιατί σε τέτοιες βόλτες πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην είναι κουρασμένο το παιδί και χάσει τη διαδρομή και το θέαμα. Κάποια στιγμη θα την κάνουμε και αυτήν τη διαδρομή.
Forum για ό,τι έχει να κάνει με τους 2 τροχούς και το moto GP
662
Topics
15219
Καλημερα σε ολους και Χρονια Πολλα στους Κωσταδες / Ελενες !
Ηighlights απο τους αγωνες Dragster στην πιστα των Σερρων 2025 πριν 3 μερες.
Τι ειδαν τα ματακια μας με τους φιλους που πηγαμε παρέα απο Χρυσουπολη.
Ωτοασπιδες παρακαλω !!
Απολαυστε! Youtube Video
Πωλείται το παρακάτω FORD FIESTA . To αυτοκίνητο είναι καθαρό και προσεγμένο συντηρημένο κάθε χρόνο. Bενζίνη & LPG πολύ οικονομικό είτε κινείται με το ένα ή το άλλο καυσιμο. Ατρακάριστο, 1ο χέρι, δουλεύουν όλα. Ιδανικό για νέο/νεα οδηγό.
παρατίθεται και ο σύνδεσμος της αγγελίας αν θέλει κάποιος να δει φωτογραφίες.
Τιμή συζητήσιμη, με χαρά αν το θέλει κάποιο μέλος του forum.
πληροφορίες Ηλίας 69429030861.