-
Αν διαβάσεις το πλάνο για την Cupra δεν θα έχει καμιά σχέση με την Seat. Ακόμη και το Leon μάλλον πάει άκλαφτο. Ibiza τέλος, Arona τέλος, όλα τα Seat τέλος. H Cupra μάλλον θα παράγει premium τεράστια και σπορ αυτοκίνητα μεγάλης αξίας. Λεφτά υπάρχουν στην Ευρώπη.
α! και όλα αυτά που λένε οι Γερμανοί είναι μπούρδες. Αφορμή ψάχνουν για να περιορίσουν τον εσωτερικό ανταγωνισμό.
Κάποια στιγμή άκλαφτη θα πάει και η Skoda. Στον κουβά και αυτή... Άλλωστε ήδη ξεκίνησαν. Το Fabia μας τελείωσε... -
Και πάλι δε σε επηρεάζει κάπου νομίζω. Μπορεί να γίνουν και συλλεκτικά τα seat.
-
Εμένα σε τι να με επηρεάσει;
Για 1ο μεγάλο service των 15000χλμ θα πάω σε 15 χρόνια... -
Η Seat δεν είχε ελπίδες επιβίωσης. Η vw δήλωσε ότι με την κεροδοφορία της, δεν έφταναν τα λεφτά για να επενδύσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άρα ήταν τελειωμένη.
Μπορεί κάποιοι να το βλέπουν συναισθηματικά, αλλά και η αυτοκινητοβιομηχανία είναι business, με σκοπό το κέρδος.
Η Skoda προς το παρόν είναι άλλη ιστορία. Όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά σε όγκους πωλήσεων και κερδοφορία απειλεί ανοιχτά την ίδια τη vw!
-
@andya3 said in Skoda Fabia MK4 2021:
Τα μπέρδεψες.
Ο 1.0 tsi βγαίνει σε 2 εκδόσεις. με 95hp και 5άρι σασμάν ή 110hp και 6άρι. Η ιπποδύναμη έπεσε πριν 2 χρόνια από τα 115 στα 100hp για μείωση στο CO2.
Το fabia κυκλοφορεί μόνο με το "μεγάλο μοτέρ" με τα 110hp. Το ibiza κυκλοφορεί και με τα δύο.
Στο site της seat και στο configuratοr δεν υπάρχει πλεον το 6αρι κιβωτιο αυτο εννοω
Το Fabia τι εννοει ο φίλος πιο πανω οτι τελείωσε???
-
Ενδιαφέρουσες μπούρδες μας λέει το Λαικό. Δεν φτάνει λέει η κερδοφορία της Σέατ για να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλά φτάνουν για να κάνει repositioning με κατεύθυνση τα μεγάλα θερμικά ιχ, τα οποία όμως τελειώνουν σε 5 χρόνια το πολύ.
Να σας πω εγώ τώρα τι συμβαίνει. Το μαγαζί ποτέ δεν πήγαινε καλά. Πότε έμπαινε μέσα, πότε απλά έβγαζε τα έξοδά του, άντε και λίγα κέρδη που και που. Και τώρα που τα φτηνά κινέζικα, και βιετναμέζικα ηλεκτρικά ιχ είναι προ των πυλών, το φαλιμέντο είναι σίγουρο και με τη βούλα. Οπότε σου λέει στρίβειν και πάμε γι' άλλα. Τόσο απλά. -
Η Seat δεν είχε ελπίδες επιβίωσης. Η vw δήλωσε ότι με την κεροδοφορία της, δεν έφταναν τα λεφτά για να επενδύσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άρα ήταν τελειωμένη.
Μπορεί κάποιοι να το βλέπουν συναισθηματικά, αλλά και η αυτοκινητοβιομηχανία είναι business, με σκοπό το κέρδος.
Η Skoda προς το παρόν είναι άλλη ιστορία. Όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά σε όγκους πωλήσεων και κερδοφορία απειλεί ανοιχτά την ίδια τη vw!
πριν 20-30 χρονια η vag ηθελε με τη seat να ανταγωνιστει την alfa Romeo. τελικά την καταντησε (εσκεμενα) τη τελευταια μαρκα του group παρα τις φιλοτιμες και αξιολογες προσπαθειες των Ισπανών
-
@georgemit said in Skoda Fabia MK4 2021:
Απλά βρήκαν τρόπο να αυξήσουν τα τιμολόγια αλλάζοντας μόνο το σήμα μιας και η seat εκτοπίστηκε από τη skoda.
Πολύ σωστό. Το μόνο που έμεινε στα seat ήταν η καλύτερη εμφάνιση.
-
@dimitrioskosmas said in Skoda Fabia MK4 2021:
πριν 20-30 χρονια η vag ηθελε με τη seat να ανταγωνιστει την alfa Romeo. τελικά την καταντησε (εσκεμενα) τη τελευταια μαρκα του group παρα τις φιλοτιμες και αξιολογες προσπαθειες των Ισπανών
Δεν ξέρω τι έκανε το vag με τη Seat και τι σχέδια είχε. Το '85 περίπου που την πήρε από τη Fiat ήταν για κλείσιμο. Της έδωσε λογικά όλη την τεχνολογία του group. Παρόμοια ιστορία και με τη Skoda. Αυτή όμως τα κατάφερε καλύτερα.
Εντωμεταξύ η Ισπανία δεν είναι τυχαία. Είναι η 2η χώρα σε παραγωγή αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, μετά τη Γερμανία Πάνω και από τη Γαλλία. Δε φαίνεται δηλαδή να υπάρχει έλλειψη επενδύσεων στη Seat ή στην Ισπανία γενικότερα. Κάτι που να τους κράτησε πίσω.
Δεν κατάφερε να βγάλει επιτυχίες η Seat, κακά τα ψέματα. Αν ταξιδέψει κάποιος Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη θα βρει Octavia, Kamiq, Fabia. Seat καθόλου.
-
Εγώ θυμάμαι ότι η Seat είχε στόχο να είναι τα φθηνά σπορ μοντέλα και η Skoda τα φθηνά οικογενειακά. Ή εστω ένα κλικ κάτω από VW.
Τελικά ο κόσμος φαίνεται εκτίμησε τους χώρους των Skoda. -
@dimitrioskosmas said in Skoda Fabia MK4 2021:
Τα κατάφερε αφού και οι 2 φυτοζωούν....απλά η Άλφα το πααράκανε και είναι με τεχνητή υποβοήθηση σεν ζωή...χαχαχα!!
-
@slowmotion said in Skoda Fabia MK4 2021:
Το Fabia τι εννοει ο φίλος πιο πανω οτι τελείωσε???
Τι να εννοώ ο καψερός; Την τακτική της VW εννοώ...
Ξεκινά την κλάψα ο γνωστός Klaus και μετά ανακοινώνει την αποβίωση... -
@dstou said in Skoda Fabia MK4 2021:
Ενδιαφέρουσες μπούρδες μας λέει το Λαικό. Δεν φτάνει λέει η κερδοφορία της Σέατ για να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλά φτάνουν για να κάνει repositioning με κατεύθυνση τα μεγάλα θερμικά ιχ, τα οποία όμως τελειώνουν σε 5 χρόνια το πολύ.
Να σας πω εγώ τώρα τι συμβαίνει. Το μαγαζί ποτέ δεν πήγαινε καλά. Πότε έμπαινε μέσα, πότε απλά έβγαζε τα έξοδά του, άντε και λίγα κέρδη που και που. Και τώρα που τα φτηνά κινέζικα, και βιετναμέζικα ηλεκτρικά ιχ είναι προ των πυλών, το φαλιμέντο είναι σίγουρο και με τη βούλα. Οπότε σου λέει στρίβειν και πάμε γι' άλλα. Τόσο απλά.Εγώ απλά πιστεύω ότι προέχει να σωθούν τα εθνικά brandname VW-AUDI οπότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα να θάψουν τα υπόλοιπα brandname.
Άποψή μου; Το ίδιο θα κάνουν και για την Skoda.
Πιθανά να κρατήσουν κάποια Τσέχικα εργοστάσια για να έχουν φτηνές παραγωγές. -
Και η Skoda αν δε μπορέσει να βγάζει "φτηνά vw" που να τα αγοράζει ο κόσμος, την ίδια μοίρα με τη Seat θα έχει.
Αλλά αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Δεν πήγαν να φτιάξουν 2η vw οι Γερμανοί στην Ισπανία ή την Τσεχία. Φτηνότερα αυτοκίνητα πήγαν να φτιάξουν, για να καλύψουν κι αυτό το κομμάτι της αγοράς. -
Τα Octavia/Superb είναι μάλλον ο λόγος που ξεχάστηκε το passat.
Από εκεί και πέρα αν τα suv της Skoda δεν ήταν, ας το πούμε σχεδιαστικά αδιάφορα, νομίζω θα είχαν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. -
Μπορεί να καλυπτομαι από το αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου αλλά, πραγματικά η συγκεκριμένη Fabia με βάζει συνεχώς στον πειρασμό να την αποκτήσω, πραγματικά σπορτίφ σχέδιο, δυναμικό και από μέσα, κουκλί σκέτο, μπορεί οι τιμές να έχουν ξεφύγει, κάποιος να θεωρεί ότι πρόκειται για ακριβή επιλογή, εφόσον μιλάμε για Fabia, όμως, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη τα αξίζει, θα έλεγα ότι πρόκειται για value επιλογή, μπορεί να είναι πιο ακριβή από Seat όμως, πιστεύω ότι στοχεύει πολύ έξυπνα το κοινό της.
Ποιος να το φανταζόταν ότι θα έφτανα κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, να λιγουρευόμαστε αυτοκίνητα της Skoda, να που ήρθε αυτή η στιγμή και αυτό δεν είναι διόλου άσχημο να συμβαίνει, πιστεύω ότι πλέον κατατάσσεται στους αξιόλογους παίκτες της αγοράς και ξεκάθαρα σε μια από τις επιλογές που πρέπει να έχει κάποιος στα υπόψιν του
-
Ακυρο
-
@jamesd said in Skoda Fabia MK4 2021:
Ακυρο
Για εξηγησου,τι εννοείς;
Ο φίλος τοποθετήθηκε για ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο.Εσυ γιατί απαντάς έτσι; -
@tsimisde said in Skoda Fabia MK4 2021:
Μπορεί να καλυπτομαι από το αυτοκίνητο που έχω στην κατοχή μου αλλά, πραγματικά η συγκεκριμένη Fabia με βάζει συνεχώς στον πειρασμό να την αποκτήσω, πραγματικά σπορτίφ σχέδιο, δυναμικό και από μέσα, κουκλί σκέτο, μπορεί οι τιμές να έχουν ξεφύγει, κάποιος να θεωρεί ότι πρόκειται για ακριβή επιλογή, εφόσον μιλάμε για Fabia, όμως, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη τα αξίζει, θα έλεγα ότι πρόκειται για value επιλογή, μπορεί να είναι πιο ακριβή από Seat όμως, πιστεύω ότι στοχεύει πολύ έξυπνα το κοινό της.
Ποιος να το φανταζόταν ότι θα έφτανα κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, να λιγουρευόμαστε αυτοκίνητα της Skoda, να που ήρθε αυτή η στιγμή και αυτό δεν είναι διόλου άσχημο να συμβαίνει, πιστεύω ότι πλέον κατατάσσεται στους αξιόλογους παίκτες της αγοράς και ξεκάθαρα σε μια από τις επιλογές που πρέπει να έχει κάποιος στα υπόψιν του
Ενταξει και γω γουσταρω Skoda και πολύ καλά και VFM αμάξια με πολύ μεγάλους χώρους είναι (ειχα την octavia).
Αλλα σπορ σχέδιο οχι δεν έχουν τα αμαξια της. Δυναμικό και ομορφο ναι να το δεχτώ ανάλογα και τι αρέσει στον καθένα φυσικά.
Στο Vag group to sport σχεδιο το έχουν τα Seat/Cupra όχι τα skoda
-
@cirus said in Skoda Fabia MK4 2021:
@tsimisde said in Skoda Fabia MK4 2021:
Ενταξει και γω γουσταρω Skoda και πολύ καλά και VFM αμάξια με πολύ μεγάλους χώρους είναι (ειχα την octavia).
Αλλα σπορ σχέδιο οχι δεν έχουν τα αμαξια της. Δυναμικό και ομορφο ναι να το δεχτώ ανάλογα και τι αρέσει στον καθένα φυσικά.
Στο Vag group to sport σχεδιο το έχουν τα Seat/Cupra όχι τα skoda
Έχεις δίκιο, έτσι ήθελα να το περιγράψω για να είμαι ακριβής, απλώς, επειδή έχει τύχει να δω ένα από κοντά, σε μαύρο χρώμα και με τις μαύρες ζάντες, μου φάνηκε πολύ επιθετικό και αλήτικο, πιθανόν αυτό να με μπέρδεψε, το ότι είναι ένα καλαίσθητο σχέδιο όμως που τραβάει το ενδιαφέρον, είναι γεγονός, σκεφτείτε το σχέδιο του, σε μαύρο χρώμα, πραγματικά απίστευτο, δεν έχει την πιο ουδέτερη και "ακίνδυνη" διάθεση προηγούμενων Fabia, το συγκεκριμένο έχει ξεκάθαρη σχεδιαστική άποψη, δείχνει τα δόντια του.
Skoda Fabia MK4 2021