-
Καλημέρα,
ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τους αεραγωγούς των πίσω επιβατών.
Είναι περισσότερο υποστηρικτικοί και επικουρικοί ή είναι κανονικά ενεργοί ; To ρωτάω αυτό διότι δεν έχω παρατηρήσει ακόμη (βάζοντας πολλές φορές το χέρι στον αεραγωγό), να μη βγάζει καμιά υπερβολική ροή αέρα, ικανή για να δροσίσει και τους πίσω επιβάτες, ειδικά το καλοκαίρι. Η θερμοκρασία είναι συγχρονισμένη (synch) σε όλο το αυτοκίνητο και έχει δοκιμαστεί και ME αλλά και χωρις το σύστημα diffuse του αέρα
Έψαξα λίγο στο manual αλλά και σε διάφορα videos και δε βρήκα κάτι σχετικό.
-
@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Σωστά όλα αυτά τα υποκειμενικά. Αντικειμενικά όμως το καλύτερο είναι το αυτόματο κιβώτιο, τέλος! Το είχε πει και ο μέγιστος LJK, "εαν ο Θεός ήθελε να οδηγούμε χειροκίνητο κιβώτιο θα μας είχε δώσει 3 πόδια"....χαχαχα!! Είπαμε πως είναι το χειροκίνητο κιβώτιο...ο εξωτερικός καμπινές στο σύγχρονο σπίτι. Μια χαρά για το σπίτι του παππού μου το 1937, αλλά όχι για το 2023.
Meanwhile, στο σπίτι του παππού είχαν και το μπάνιο έξω, υπέφεραν και με τις αλλαγές ταχυτήτων, μιζέρια:
@fanis75 έχεις τον τρόπο σου να ζωντανεύεις τη συζήτηση, σου το δίνω αυτό. Πάντως ούτε ο LJKS δεν ήταν τόσο απόλυτος.
-
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλημέρα,
ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τους αεραγωγούς των πίσω επιβατών.
Είναι περισσότερο υποστηρικτικοί και επικουρικοί ή είναι κανονικά ενεργοί ; To ρωτάω αυτό διότι δεν έχω παρατηρήσει ακόμη (βάζοντας πολλές φορές το χέρι στον αεραγωγό), να μη βγάζει καμιά υπερβολική ροή αέρα, ικανή για να δροσίσει και τους πίσω επιβάτες, ειδικά το καλοκαίρι. Η θερμοκρασία είναι συγχρονισμένη (synch) σε όλο το αυτοκίνητο και έχει δοκιμαστεί και ME αλλά και χωρις το σύστημα diffuse του αέρα
Έψαξα λίγο στο manual αλλά και σε διάφορα videos και δε βρήκα κάτι σχετικό.
Λειτουργούν μια χαρά, αλλά η απόδοσή τους είναι εντονότερη όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το diffuse.
-
@cirus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
και ειδικά σε όλα τα ψιλοσπόρ το χειροκίνητο είναι ΠΟΛΥ πιο ευχάριστο. (δεν μιλάω για το tucson που θα το προτιμούσα αυτόματο και γω)
Ψιλοσπόρ, σαν ολίγη από φέτα?? Τα καθαρά σπορ, μόνο αυτόματα (οι Αμερικάνοι φυσικά πολύ μπροστά τα έβγαζαν πάντα αυτόματα).
Αλλά ξέρω σαρέσει να πηγαίνει έξω για κατούρημα....χαχαχα.
ΥΓ: συμμετοχή δεν υπάρχει στο χειροκίνητο, ψυχολογικό είναι για να βαυκαλιζόμαστε.
οι αμερικάνοι που ευαγγελίζεσαι ζητάνε πλέον τα manual πολύ
ΥΓ Μια χαρά συμμετοχή υπάρχει ακόμα και ψυχολογικό να ήταν, το ίδιο κάνει. Ολα στο μυαλό είναι έτσι και αλλιώς. Αφού στο μυαλό μου είναι ευχάριστο να αλλάζω έγώ ταχύτητες ....... τότε είναι και στην πραγματικότητα ευχάριστο
-
οι αμερικάνοι που ευαγγελίζεσαι ζητάνε πλέον τα manual πολύ
ΥΓ Μια χαρά συμμετοχή υπάρχει ακόμα και ψυχολογικό να ήταν, το ίδιο κάνει. Ολα στο μυαλό είναι έτσι και αλλιώς. Αφού στο μυαλό μου είναι ευχάριστο να αλλάζω έγώ ταχύτητες ....... τότε είναι και στην πραγματικότητα ευχάριστο
Xαζέψανε για αυτό....αλλά πλέον δεν υπάρχουν ευτυχώς!!
Δεν είναι ευχάριστω, νομίζεις ότι είναι από την πλύση εγκεφάλου....ψυχολογία 101! Μην αντιστέκεσαι άλλο.....
-
Δεν είναι ευχάριστω, νομίζεις ότι είναι από την πλύση εγκεφάλου....ψυχολογία 101! Μην αντιστέκεσαι άλλο.....
μου θυμίζεις την γυναίκα μου όταν της λέω, μωρό μου πεινάω και απαντάει:
ΟΧΙ δεν πεινάς η ιδέα σου είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??????? θα μου πείτε τι θέλω, τι αισθάνομαι, τι σκέφτομαι και τι νιώθω????
-
Τα περί συμμετοχικότητας στην οδήγηση σε μια πόλη με τις υφιστάμενες συνθήκες κίνησης είναι μάλλον ειρωνία. Ποιος έχει διάθεση να ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες κάθε 30 δεύτερα σε μετακινήσεις που διαρκούν 1 και 2 ώρες σε ποταμό αυτοκινήτων, με το αριστερό γόνατο να τα έχει φτύσει από τις διαρκείς αλλαγές. Με μια λέξη εφιάλτης. Εντός Αττικής (όπου καταγράφουμε τα περισσότερα χλμ) η επιλογή χειροκίνητου αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού ή της αυτοκακοποιητικής συμπεριφοράς (μεμπτή αλλά μη αξιόποινη). Δικαιολογείται μόνο για την μείωση του κόστους αγοράς, αν και θα επέλεγα φθηνότερη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο και ας μην έχει διχρωμία λ.χ.
-
@nmsm2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τα περί συμμετοχικότητας στην οδήγηση σε μια πόλη με τις υφιστάμενες συνθήκες κίνησης είναι μάλλον ειρωνία. Ποιος έχει διάθεση να ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες κάθε 30 δεύτερα σε μετακινήσεις που διαρκούν 1 και 2 ώρες σε ποταμό αυτοκινήτων, με το αριστερό γόνατο να τα έχει φτύσει από τις διαρκείς αλλαγές. Με μια λέξη εφιάλτης. Εντός Αττικής (όπου καταγράφουμε τα περισσότερα χλμ) η επιλογή χειροκίνητου αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού ή της αυτοκακοποιητικής συμπεριφοράς (μεμπτή αλλά μη αξιόποινη). Δικαιολογείται μόνο για την μείωση του κόστους αγοράς, αν και θα επέλεγα φθηνότερη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο και ας μην έχει διχρωμία λ.χ.
Αυτό ισχύει αν διέρχεσαι από τον κηφισσό 2 φορές την μερα και τρως 3 ώρες από τη ζωή σου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προτιμώ manual (ειδικά σε japan και ford είναι απόλαυση)...αντρικά πράματα που λέει και ο γάτος
-
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??????? θα μου πείτε τι θέλω, τι αισθάνομαι, τι σκέφτομαι και τι νιώθω????
Δίκιο έχει η γυναίκα σου, να την ακούς! Όσο για το χειροκίνητο, σου αρέσει γιατί αυτό έμαθες, θέμα σηνήθειας είναι....δηλαδή έμαθες λάθος. Όπως ο παππούς μου έμαθε να χ@ζει έξω, δεν έμαθε μέσα...δεν σημαίνει ότι του άρεσε, απλά αυτό ήξερε...χαχαχα!!
Εδώ προσπαθούμε να σου ανοίξουμε τα μάτια. -
@nmsm2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
δεν μίλησα για πόλη. Προφανώς εκεί είναι καλύτερο ενα αυτόματο. ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
δεν οδηγάω μέσα στην πολη όμως μονο. Γιαυτο γουστάρω να έχω 2 αμάξια (βέβαια λόγο κόστους και το 2ο manual είναι αλλά θα προτιμούσα να ήταν αυτόματο προφανώς)
-
Δίκιο έχει η γυναίκα σου, να την ακούς! Όσο για το χειροκίνητο, σου αρέσει γιατί αυτό έμαθες, θέμα σηνήθειας είναι....δηλαδή έμαθες λάθος. Όπως ο παππούς μου έμαθε να χ@ζει έξω, δεν έμαθε μέσα...δεν σημαίνει ότι του άρεσε, απλά αυτό ήξερε...χαχαχα!!
Εδώ προσπαθούμε να σου ανοίξουμε τα μάτια.χ3σ3 ψηλά και αγνάντευε , απόλαυση μεγάλη, κάτι ήξερε ο παππούς σου. Χ3σε μία στην εξοχή πάνω στο βουνό και βλέπε κάτω θέα κάτω και θα καταλάβεις
με ματια ερμητικά κλειστά γίνονται τα καλύτερα. Θα παρω μια και καλη το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτόματο με μια ταχύτητα μόνο (ηλεκτρικο). Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα
-
χ3σ3 ψηλά και αγνάντευε , απόλαυση μεγάλη, κάτι ήξερε ο παππούς σου. Χ3σε μία στην εξοχή πάνω στο βουνό και βλέπε κάτω θέα κάτω και θα καταλάβεις
Δεν είπα ψηλά (αυτό το έχουμε κάνει) είπα έξω στον καμπινέ, στο σπίτι....στο ισόγειο, μέσα στην πόλη...δεν έχει αγνάντι!
-
Εδώ προσπαθούμε να σου ανοίξουμε τα μάτια.χ3σ3 ψηλά και αγνάντευε , απόλαυση μεγάλη, κάτι ήξερε ο παππούς σου. Χ3σε μία στην εξοχή πάνω στο βουνό και βλέπε κάτω θέα κάτω και θα καταλάβεις
με ματια ερμητικά κλειστά γίνονται τα καλύτερα. Θα παρω μια και καλη το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτόματο με μια ταχύτητα μόνο (ηλεκτρικο). Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα
Ηλεχτρικό με 1 ταχύτητα; Τι αρχαία πράματα είναι αυτά. Περίμενε μέχρι να βγάλουν με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό να μην χρειάζεται γρανάζια.
-
@vagnar said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Περίμενε μέχρι να βγάλουν με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό να μην χρειάζεται γρανάζια.
Δεν χρειάζεται να περιμένει!!
-
χ3σ3 ψηλά και αγνάντευε , απόλαυση μεγάλη, κάτι ήξερε ο παππούς σου. Χ3σε μία στην εξοχή πάνω στο βουνό και βλέπε κάτω θέα κάτω και θα καταλάβεις
Δεν είπα ψηλά (αυτό το έχουμε κάνει) είπα έξω στον καμπινέ, στο σπίτι....στο ισόγειο, μέσα στην πόλη...δεν έχει αγνάντι!
sk@tosizitisi πιάσαμε μην το συνεχίσουμε
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ανέβηκε κι η δοκιμή στο νήμα του CarTalk.gr. Μπράβο στους κατόχους, έχετε κάνει εξαιρετική επιλογή.
Σωστός σε όλα Δημήτρη, να ξέρεις ότι το DCT του διορθώνει πολλά από τα μειονεκτήματα του χειροκίνητου (ίσως η 7ταχυτη κλιμάκωση;).
Αθήνα-Πύλος με οικογένεια φορτωμένος με 120 και χωρίς κυνήγι στους επαρχιακούς είμαι στα 8. Ο @d_m που έχει το ίδιο spec μου λέει ότι θα πέσει και άλλο όσο ανεβαίνουν τα χλμ.
@npapanik φοβερή σύμπτωση! Αθήνα - (περίπου) Πύλος το περασμένο κι αυτό το σαββατοκύριακο, 7.6/100 χωρίς φορτίο και χωρίς υπερβολές στο γκάζι
Όντως! Άρα αφού είσαι χωρίς φορτίο, είναι λογικό να είμαι 0,4 επάνω. Θα δούμε όταν ξανά γεμίσω, ώστε να μετρήσω την πραγματική κατανάλωση στην αντλία.
Καλησπέρα και από μένα! Με 180hp,7DCT,4WD, σε πρόσφατο ταξίδι Λευκάδα-Κατερίνη που περιλαμβάνει πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο Εγνατίας κ Ιονίας οδού και αρκετά σε επαρχιακό δρόμο, φορτωμένο ( 2+2+αποσκευές) στην επιστροφή με 120-90 Km/h αντίστοιχα είχα 7,2lt με ~7000km (για τον npapanik αυτό)
ΥΓ: Όταν πήγαινα (περίπου 200Κm) και με ταχύτητες από 140-200Κm/h είχα 9.2lt! Όχι και άσχημα, δε νομίζετε;Τα 9,2 με τέτοιες ταχύτητες μου φαίνονται πολύ χαμηλά γιατρέ. Ούριο 11 μποφόρ είχες;
Ήταν καλός ο οδηγός...
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ανέβηκε κι η δοκιμή στο νήμα του CarTalk.gr. Μπράβο στους κατόχους, έχετε κάνει εξαιρετική επιλογή.
Σωστός σε όλα Δημήτρη, να ξέρεις ότι το DCT του διορθώνει πολλά από τα μειονεκτήματα του χειροκίνητου (ίσως η 7ταχυτη κλιμάκωση;).
Αθήνα-Πύλος με οικογένεια φορτωμένος με 120 και χωρίς κυνήγι στους επαρχιακούς είμαι στα 8. Ο @d_m που έχει το ίδιο spec μου λέει ότι θα πέσει και άλλο όσο ανεβαίνουν τα χλμ.
@npapanik φοβερή σύμπτωση! Αθήνα - (περίπου) Πύλος το περασμένο κι αυτό το σαββατοκύριακο, 7.6/100 χωρίς φορτίο και χωρίς υπερβολές στο γκάζι
Όντως! Άρα αφού είσαι χωρίς φορτίο, είναι λογικό να είμαι 0,4 επάνω. Θα δούμε όταν ξανά γεμίσω, ώστε να μετρήσω την πραγματική κατανάλωση στην αντλία.
Καλησπέρα και από μένα! Με 180hp,7DCT,4WD, σε πρόσφατο ταξίδι Λευκάδα-Κατερίνη που περιλαμβάνει πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο Εγνατίας κ Ιονίας οδού και αρκετά σε επαρχιακό δρόμο, φορτωμένο ( 2+2+αποσκευές) στην επιστροφή με 120-90 Km/h αντίστοιχα είχα 7,2lt με ~7000km (για τον npapanik αυτό)
ΥΓ: Όταν πήγαινα (περίπου 200Κm) και με ταχύτητες από 140-200Κm/h είχα 9.2lt! Όχι και άσχημα, δε νομίζετε;Τα 9,2 με τέτοιες ταχύτητες μου φαίνονται πολύ χαμηλά γιατρέ. Ούριο 11 μποφόρ είχες;
Ήταν καλός ο οδηγός Νικόλα...
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τελικά, η "καλύτερη" επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες, όπως οι προσωπικές προτιμήσεις οδήγησης, οι συνθήκες κυκλοφορίας, οι απαιτήσεις σε καυσίμο, και το οικονομικό.
Περί ορέξεως... 🥟
Σωστά όλα αυτά τα υποκειμενικά. Αντικειμενικά όμως το καλύτερο είναι το αυτόματο κιβώτιο, τέλος! Το είχε πει και ο μέγιστος LJK, "εαν ο Θεός ήθελε να οδηγούμε χειροκίνητο κιβώτιο θα μας είχε δώσει 3 πόδια"....χαχαχα!! Είπαμε πως είναι το χειροκίνητο κιβώτιο...ο εξωτερικός καμπινές στο σύγχρονο σπίτι. Μια χαρά για το σπίτι του παππού μου το 1937, αλλά όχι για το 2023.
Χαχαχα, εγώ όταν θα γίνω παππούς θα ευχόμουν να είχα σπίτι ακόμη και σαν αυτό του 1937
-
Επειδή αναφέρθηκε ο LJKS, σας παραθέτω (ειδικά στους γηραιότερους) το πρώτο video του CAR (μετατροπή μου από VHS σε ψηφιακό αρχείο).
Περιμένω σχόλια!
https://drive.google.com/file/d/1wS5ncWdrU--Kd_0oiP43de4Ixfvo54BI/view?usp=drivesdk
-
@vagnar said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Περίμενε μέχρι να βγάλουν με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό να μην χρειάζεται γρανάζια.
Δεν χρειάζεται να περιμένει!!
The quad-motor version (QM) uses electric traction motors developed by Robert Bosch GmbH, but these are carried on the vehicle's frame; the R1S does not use wheel hub motors...
Wheel hub motor σκεφτόμουν που δεν έχει αλλά τέλος πάντων, δεν ήμουν ξεκάθαρος.
-
Ξανά απορρυθμιστηκε το ραδιόφωνο, άουτ οβ δε μπλου. Είχα σώσει το zeppelin τον DAB και το zeppelin τον απλό σε διαφορετικές μνήμες ώστε να υπάρχει εναλλακτική, καθότι εκπέμπουν με χαλαρή ισχύ (δημοσίου) .
Ξαφνικά ο απλός παίζει... Σκαι και ευτυχώς ο DAB παίζει ακόμα zeppelin - όπως το πάει βέβαια μπορεί αύριο το πρωί να παίζει αποστολική διακονία
Hyundai Tucson NX4 (2020)