-
@nt_kostis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@nikos-3 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα στην ομάδα!
Έχω παραγγείλει τέλη Οκτωβρίου το hyundai tucson premium 150hp αυτόματο και μου έχουν δώσει εκτιμώμενη παράδοση Ιούλιο -Αυγουστο.
Το ότι περιμένεις έναν χρόνο σχεδόν χάνεις λίγο από τον ενθουσιασμό, άσε που κοιτάς και τι άλλο έχει βγει! Βγήκε μόλις το φρέσκο hyundai kona! Εξίσου πανέμορφο μέσα και έξω! Απ ότι διαβάζω λένε για παράδοση σε δύο μήνες. Επίσης έρχεται και το νέο tucson, αλλά ας πούμε ότι το νέο tucson θα ξεφεύγει πλέον σε τιμή. Έχω μπει σε σκέψεις για το νέο kona hybrid premium το οποίο θα έρθει στα ίδια λεφτά με το tucson που έχω παραγγείλει. Θυσιάζεις λίγο πορτ μπαγκαζ (577 tucson - 466 kona) για μια hybrid έκδοση με χαμηλότερη κατανάλωση και λίγο πιο εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο;;Αναμένω τις απόψεις σας!
Σας ευχαριστώ!Καλησπέρα! Όντως περίεργο, με παραγγελία τέλος Οκτωβρίου, αυτόματο χωρίς εξτρά, κανονικά θα έπρεπε να το ειχες παραλάβει (εγώ με παραγγελία 27/10/22 ήρθε αντιπροσωπεία 31/5/23 και παρλαβα 9/6 όμως και άλλα παιδια με παραγγελίες παρόμοιο διάστημα (αλλά και αργότερα) από ότι ξέρω έχουν παραλάβει)
Τώρα στο ζήτημα που αναφέρεις νομίζω το να περιμένεις το νέο Tucson (φαντάσου για παράδοση σε κανα χρόνο και βλέπουμε) και σε τιμή σαφώς πιο πάνω μάλλον θα πρέπει να απορριφθεί με βάση τα δεδομένα που θετεις. Αλλά η επιλογή μεταξύ του Tucson που έχεις παραγγείλει και του νεου Kona μου φαινεται περιπλοκη.
Το Kona σαφώς θα είναι αναβαθμισμένο αλλά είναι και σε μικρότερη κατηγορία συν τις όποιες ''παιδικές ασθένειες'' που εχουν συνήθως τα εντελώς νέα αυτοκίνητα - μεχρι να δοκιμαστεί - το Tucson ειναι 2,5+ χρόνια στην κυκλοφορία οπότε θεωρείται πως όποια προβλήματα έχουν εντοπιστεί και επιλυθεί
Πάντως, μπορείς να κλείσεις και ένα Kona, βλέπεις και τις κριτικές των διαφόρων τεστ, κάνεις και ενα τεστ ντράιβ και σε συνδιασμό με το ποιο θα έρθει νωριτερα το βλεπεις τοτε με περισσότερες γνωσεις και πιο ψύχραιμα, αλλωστε απλές εκδοσεις χωρις εξτρα τις κλείνεις και με 500 € προκαταβολή που επιστρέφεται αν ακυρώσεις την παραγγελία.Σε ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση!
Έχεις πολύ δίκιο για αυτό με τις "παιδικές ασθένειες" και σίγουρα ήταν ένας επιπλέον λόγος που πήγα στο tucson. Ξέρω ότι θα βγαίνουν συνεχώς πιο εξελιγμένα μοντέλα και φταίει που δεν έχω παραλάβει για να το πάρω απόφαση! Θα πάω να δω και το kona στην αντιπροσωπεία και να παρουμε παραπάνω feedback για το τι περιλαμβάνει η κάθε έκδοση και κριτικές από δοκιμές. Λογικά θα μείνω στο tucson για τους χώρους και για το ότι δεν αρέσει η μούρη του kona στην γυναίκα…Μην έχουμε γκρίνια τώρα στο τέλος!Καλησπέρα,
Μερος από τις "παιδικές ασθένειες" θεραπεύεται στην παραγωγή κάθε τρέχοντος μοντέλου. Ουσιαστική βελτίωση και επίλυση των θεμάτων που εντοπίστηκαν στο πρώτο μοντέλο παραγωγής, γίνεται στο facelift. Σε συζητήσεις με οδηγούς ταξί, είναι άγραφος νόμος να αγοράζουν πάντα το f/l, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο. -
@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Είμαι πεπεισμένος ότι το Tuscon πρέπει να παραγγέλνεται αυτόματο.
Όλα τα αυτοκίνητα, όχι μόνο το Τουσόν. Το χειροκίνητο κιβώτιο δεν έχει λόγο ύπαρξης σε κανένα αυτοκίνητο, είναι τόσο αναχρονιστικό όσο το να έχεις καμπινέ με κουβά έξω από το σπίτι σου.
-
@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Όλα τα αυτοκίνητα, όχι μόνο το Τουσόν. Το χειροκίνητο κιβώτιο δεν έχει λόγο ύπαρξης σε κανένα αυτοκίνητο, είναι τόσο αναχρονιστικό όσο το να έχεις καμπινέ με κουβά έξω από το σπίτι σου.
Ειναι κ τι κιβωτιο εχεις. Αλλου ειναι ποιημα κ θες να το χρησιμοποιεις κ αλλου ειναι δραμα.
Επισης κ το αυτοματο...υπαρχουν αυτοματα κ αυτοματα κιβωτια.
Μερικα ειναι για κλωτσιες.
Τωρα αν καποιος ειναι ταξιτζης μεσα στην Αθηνα κ λιωνει ολη μερα στην κινηση ναι το αυτοματο ειναι μονοδρομος.Μην γινουμε κ αμερικανακια...που μπαινεις στα φορουμ εντο με ταξι κ τρελενονται που καποια αυτοκινητα δεν πανε χειροκινητα στο Αμερικα κ εχουν μονο αυτοματα.
-
Kαλημέρα,
επειδή κατά καιρούς, μέλη εδώ, ανέφεραν πως θα ήθελαν να έχουν ενημέρωση και για HEV, παραθέτω κάποιες φωτογραφίες σχετικά με τις καταναλώσεις ενός HEV αυτοκινήτου, στα πρώτα του βήματα (1500 περίπου χλμ.). Αν όπως λέγεται αυτές εν καιρώ θα βελτιωθούν, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Μια μικρή διαδρομή προς Χαλκιδική, με αρκετή κίνηση σε κάποια
σημεία.
Εδώ αναγράφεται η κατανάλωση μετά και από την επίσκεψη μου σε βενζινάδικο. Το καλό είναι πως το αυτοκίνητο (αν έχει μπαταρία) κινείται αρκετά γρήγορα (80 χ.α.ω.) και ηλεκτρικά.
Και εδώ η γενική (μέση) κατανάλωση. Την οποία μπορώ άνετα να ανεβάσω ή ρίξω, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης που θα επιλέξω.Συνήθως πάντως, οδηγώ με σχετικά μαλακό πάτημα ακόμα. Κάποιες προσπεράσεις όταν είναι απαραίτητο. Και 1-2 δοκιμές για γρήγορη εκκίνηση.
Αυτά εώς στιγμής, από την ωραία μας "κυρία".Προς το παρόν όλα καλά και απροβλημάτιστα. Ευχή μου για όλους το ίδιο...
-
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ανέβηκε κι η δοκιμή στο νήμα του CarTalk.gr. Μπράβο στους κατόχους, έχετε κάνει εξαιρετική επιλογή.
Σωστός σε όλα Δημήτρη, να ξέρεις ότι το DCT του διορθώνει πολλά από τα μειονεκτήματα του χειροκίνητου (ίσως η 7ταχυτη κλιμάκωση;).
Αθήνα-Πύλος με οικογένεια φορτωμένος με 120 και χωρίς κυνήγι στους επαρχιακούς είμαι στα 8. Ο @d_m που έχει το ίδιο spec μου λέει ότι θα πέσει και άλλο όσο ανεβαίνουν τα χλμ.
@npapanik φοβερή σύμπτωση! Αθήνα - (περίπου) Πύλος το περασμένο κι αυτό το σαββατοκύριακο, 7.6/100 χωρίς φορτίο και χωρίς υπερβολές στο γκάζι
Όντως! Άρα αφού είσαι χωρίς φορτίο, είναι λογικό να είμαι 0,4 επάνω. Θα δούμε όταν ξανά γεμίσω, ώστε να μετρήσω την πραγματική κατανάλωση στην αντλία.
Καλησπέρα και από μένα! Με 180hp,7DCT,4WD, σε πρόσφατο ταξίδι Λευκάδα-Κατερίνη που περιλαμβάνει πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο Εγνατίας κ Ιονίας οδού και αρκετά σε επαρχιακό δρόμο, φορτωμένο ( 2+2+αποσκευές) στην επιστροφή με 120-90 Km/h αντίστοιχα είχα 7,2lt με ~7000km (για τον npapanik αυτό)
ΥΓ: Όταν πήγαινα (περίπου 200Κm) και με ταχύτητες από 140-200Κm/h είχα 9.2lt! Όχι και άσχημα, δε νομίζετε;Τα 9,2 με τέτοιες ταχύτητες μου φαίνονται πολύ χαμηλά γιατρέ. Ούριο 11 μποφόρ είχες;
-
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Kαλημέρα,
επειδή κατά καιρούς, μέλη εδώ, ανέφεραν πως θα ήθελαν να έχουν ενημέρωση και για HEV, παραθέτω κάποιες φωτογραφίες σχετικά με τις καταναλώσεις ενός HEV αυτοκινήτου, στα πρώτα του βήματα (1500 περίπου χλμ.). Αν όπως λέγεται αυτές εν καιρώ θα βελτιωθούν, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Μια μικρή διαδρομή προς Χαλκιδική, με αρκετή κίνηση σε κάποια
σημεία.
Εδώ αναγράφεται η κατανάλωση μετά και από την επίσκεψη μου σε βενζινάδικο. Το καλό είναι πως το αυτοκίνητο (αν έχει μπαταρία) κινείται αρκετά γρήγορα (80 χ.α.ω.) και ηλεκτρικά.
Και εδώ η γενική (μέση) κατανάλωση. Την οποία μπορώ άνετα να ανεβάσω ή ρίξω, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης που θα επιλέξω.Συνήθως πάντως, οδηγώ με σχετικά μαλακό πάτημα ακόμα. Κάποιες προσπεράσεις όταν είναι απαραίτητο. Και 1-2 δοκιμές για γρήγορη εκκίνηση.
Αυτά εώς στιγμής, από την ωραία μας "κυρία".Προς το παρόν όλα καλά και απροβλημάτιστα. Ευχή μου για όλους το ίδιο...
Εξαιρετική! Εμείς με τα MHEV την βλέπουμε μόνο
σβηστοί σε κατηφόρα… -
Ωραίος, @avg_tcs!
Εγώ έχω το QQ e-power κι έχω δει σε ευθεία πως πάει ηλεκτρικά και με 100-110km/h. Αν και δε θυμάμαι τα specs της μπαταρίας του Tucson,πιστεύω πως μπορείς να πλησιάσεις κι εσύ,-σε ευθεία- τα 100km/h.
Επίσης,σε εμένα αντί για το στροφόμετρο έχει δυναμόμετρο το οποίο σε πρόγραμμα eco και standard πάει ηλεκτρικά ως το 20-25% της ισχύος του κινητήρα (στο sport λίγο πριν το 20% σταματά,γιατί έχει πιο ισχυρή απόκριση στο γκάζι με πιο απότομη επιτάχυνση). Αν κάνουμε "μπακαλίστικο" υπολογισμό από τη συνολική ιπποδύναμη 190hp του ηλεκτροκινητήρα,μου δίνει αμιγώς ηλεκτρικά έως 40-50 άλογα. -
@panormus772 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ωραίος, @avg_tcs!
Εγώ έχω το QQ e-power κι έχω δει σε ευθεία πως πάει ηλεκτρικά και με 100-110km/h. Αν και δε θυμάμαι τα specs της μπαταρίας του Tucson,πιστεύω πως μπορείς να πλησιάσεις κι εσύ,-σε ευθεία- τα 100km/h.
Επίσης,σε εμένα αντί για το στροφόμετρο έχει δυναμόμετρο το οποίο σε πρόγραμμα eco και standard πάει ηλεκτρικά ως το 20-25% της ισχύος του κινητήρα (στο sport λίγο πριν το 20% σταματά,γιατί έχει πιο ισχυρή απόκριση στο γκάζι με πιο απότομη επιτάχυνση). Αν κάνουμε "μπακαλίστικο" υπολογισμό από τη συνολική ιπποδύναμη 190hp του ηλεκτροκινητήρα,μου δίνει αμιγώς ηλεκτρικά έως 40-50 άλογα.Ναι σαι καλά @panormus772. Και εσένα πιπίλα πάει το δικό σου , όπως το λες. Kαι είναι και πολύ όμορφο (ειδικά σε διχρωμία εξωτερικά )
Έχω καταφέρει 100-110 χλμ αμιγώς ηλεκτρικά κάποιες φορές και εγώ, λίγο καιρό πρίν βέβαια, που ακόμα "μελετούσα" το αυτοκίνητο. Όχι οτι τώρα η μελέτη σταμάτησε. Εκπαιδεύομαι ακόμα.Εμάς δεν έχει νομίζω δυναμόμετρο (ειδικά με ποσοστά κλπ, αν κατάλαβα καλά τι γράφεις). Εμάς, έχει αντί στροφόμετρου, ένα δείκτη κατανομής και κατανάλωσης της ενέργειας ας πούμε, το οποίο το είχε "μαμά" στο Eco πρόγραμμα. Το άλλαξα για να βλέπω τις στροφές για το "στρώσιμο" πιο καλά. Επίσης στα Τucson ΗΕV δεν έχει Normal Driving mode. Μόνο ECO και SPORT. Και πολύ σωστά, όπως γράφεις, το ECO ευνοεί την υβριδικότητα. Eιδικότερα εντός πόλης. Στο Sport, η απόκριση ανεβαίνει αισθητά. Επίσης στα Tucson, η ιπποδύναμη της μπαταρίας, υπολογίζεται εκεί περίπου στα 50hp. Eκεί το δίνει τουλάχιστον επίσημα η Hyundai.
-
έχει αγοράσει/δοκιμάσει κάποιος γρίλο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; και αν ναι ποιος;
-
@candrian said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
έχει αγοράσει/δοκιμάσει κάποιος γρίλο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; και αν ναι ποιος;
Έχω ζητήσει γρύλο από την αντιπροσωπεία, αλλά μου είπαν ότι δεν διατίθεται. Παράξενο, καθώς υπάρχει θέση στο χώρο αποσκευών, αριστερά του κιτ επισκευής ελαστικού. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει εργοστασιακός της Hyundai που ταιριάζει ακριβώς στη θέση αυτή (φαίνεται σε αγγλόφωνα manuals), αλλά δεν έχω βρει το χρόνο να ψάξω περισσότερο και να τον παραγγείλω.
-
ΟΚ @fanis75, noted, αν και δεν είναι όλα μόνο άσπρα ή μαύρα. Έχω μηδενική ανοχή στις αναχρονιστικές πρακτικές κάθε είδους, ωστόσο αγόρασα συνειδητά το Tucson με κιβώτιο iMT6, γνωρίζοντας ότι θα είναι το τελευταίο μου καινούριο αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο, ίσως και το τελευταίο θερμικό. Έχω οδηγήσει και το αυτόματο Tucson. Χωρίς να το απορρίπτω καθόλου, δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάποιο συμβιβασμό. Αντιθέτως αισθάνομαι ότι κράτησα μια πόρτα οδηγικής συμμετοχικότητας ανοιχτή για λίγο ακόμα.
-
πριτς
υπάρχουμε και εμείς που δεν το βλέπουμε έτσι
και ειδικά σε όλα τα ψιλοσπόρ το χειροκίνητο είναι ΠΟΛΥ πιο ευχάριστο. (δεν μιλάω για το tucson που θα το προτιμούσα αυτόματο και γω)
στο επόμενο αμάξι θα έχω αυτόματο και θα είναι και ηλεκτρικό βεβαια
-
@ats said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
ΟΚ @fanis75, noted, αν και δεν είναι όλα μόνο άσπρα ή μαύρα. Έχω μηδενική ανοχή στις αναχρονιστικές πρακτικές κάθε είδους, ωστόσο αγόρασα συνειδητά το Tucson με κιβώτιο iMT6, γνωρίζοντας ότι θα είναι το τελευταίο μου καινούριο αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο, ίσως και το τελευταίο θερμικό. Έχω οδηγήσει και το αυτόματο Tucson. Χωρίς να το απορρίπτω καθόλου, δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάποιο συμβιβασμό. Αντιθέτως αισθάνομαι ότι κράτησα μια πόρτα οδηγικής συμμετοχικότητας ανοιχτή για λίγο ακόμα.
μια χαρά επραξες
και μενα το επόμενο θα είναι αυτόματο. τωρα ακόμα θέλω να τις κουμπώνω εγω
-
@cirus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
πριτς
υπάρχουμε και εμείς που δεν το βλέπουμε έτσι
και ειδικά σε όλα τα ψιλοσπόρ το χειροκίνητο είναι ΠΟΛΥ πιο ευχάριστο. (δεν μιλάω για το tucson που θα το προτιμούσα αυτόματο και γω)
στο επόμενο αμάξι θα έχω αυτόματο και θα είναι και ηλεκτρικό βεβαια
στο ηλεκτρικό δεν θα έχεις καν κιβώτιο.....
-
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
στο ηλεκτρικό δεν θα έχεις καν κιβώτιο.....
το γνωρίζω γιαυτο το θέλω
μία σχέση μόνο
το καλύτερο αυτόματο δηλαδή!!!!
-
Οι πολλές σχέσεις έχουν φτιαχτεί για να μας δίνουν ευχαρίστηση, αγαπητοί φίλοι!
Παράδειγμα, ο έχων δύο αυτοκίνητα με 7 DCT + EAT 8 = 15 σχέσεις αμέσως αμέσως -
@cirus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ψιλοσπόρ, σαν ολίγη από φέτα?? Τα καθαρά σπορ, μόνο αυτόματα (οι Αμερικάνοι φυσικά πολύ μπροστά τα έβγαζαν πάντα αυτόματα).
Αλλά ξέρω σαρέσει να πηγαίνει έξω για κατούρημα....χαχαχα.
ΥΓ: συμμετοχή δεν υπάρχει στο χειροκίνητο, ψυχολογικό είναι για να βαυκαλιζόμαστε.
-
Τελικά, η "καλύτερη" επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες, όπως οι προσωπικές προτιμήσεις οδήγησης, οι συνθήκες κυκλοφορίας, οι απαιτήσεις σε καυσίμο, και το οικονομικό.
Περί ορέξεως... 🥟
-
Ο ξενέρωτος...
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τελικά, η "καλύτερη" επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες, όπως οι προσωπικές προτιμήσεις οδήγησης, οι συνθήκες κυκλοφορίας, οι απαιτήσεις σε καυσίμο, και το οικονομικό.
Περί ορέξεως... 🥟
Σωστά όλα αυτά τα υποκειμενικά. Αντικειμενικά όμως το καλύτερο είναι το αυτόματο κιβώτιο, τέλος! Το είχε πει και ο μέγιστος LJK, "εαν ο Θεός ήθελε να οδηγούμε χειροκίνητο κιβώτιο θα μας είχε δώσει 3 πόδια"....χαχαχα!! Είπαμε πως είναι το χειροκίνητο κιβώτιο...ο εξωτερικός καμπινές στο σύγχρονο σπίτι. Μια χαρά για το σπίτι του παππού μου το 1937, αλλά όχι για το 2023.
Hyundai Tucson NX4 (2020)