-
Και τα τακάκια μαζί?
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Και τα τακάκια μαζί?
στην πρώτη αλλαγή τακάκια θα διορθωθεί αυτή η λεπτομέρεια από μόνη της
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Όταν έχεις άδεια .....)
Πολύ ωραίο! Γενικά οι αισθητικές παρεμβάσεις που έχεις κάνει εξωτερικά το αναβαθμίζουν το αυτοκίνητα. Μπράβο.
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Όταν έχεις άδεια .....)
Από τα πιο περιποιημένα και μερακλίδικα Corolla Cross.
Δυστυχώς, τα περισσότερα CC που κυκλοφορούν είναι απεριποίητα και σε άσχημα χρώματα (μπορδωροδοκόκκινα, χακί κλπ). -
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Στο yaris diesel που εχει πανοραμική η γυναίκα διαμαρτυρόταν απο τον Απρίλιο οτι την ενοχλεί ο ήλιος και με κλειστά τα κουρτινάκια που εχει
Αγόρασα λοιπόν μια μεγάλη ηλιοπροστασία για παρμπρίζ φορτηγού την έκοψα να εχει το σχήμα της πανοραμικής και την στερέωσα με τις βεντούζες , τραβώντας τα κουρτινάκια δεν φαίνεται τίποτα απο μέσα .
10 καλοκαίρια η πατέντα κάνει δουλειά μαζί με την εκκίνηση απο απόσταση που εχει ο συναγερμός που είχα βάλει το ΄14 ... ακόμα και παρκαρισμένο στον κάμπο της Λάρισας με 40 βαθμούς στα 5 λεπτά μπαίνεις και είναι δροσερό!
Η αγαπητή μου Ευαγγελία (συζυγος σου - το λέω για τους αναγνώστες), είναι πριγκίπισσα, με λευκό δέρμα! Έτσι είμαι κι εγώ, και δεν αντέχω την ζέστη ούτε μισό λεπτό! Στις ασκήσεις στον ΕΣ, έμπαινα μέσα στο άρμα αμέσως για να καλυφθώ!
Δεν σε προστάτευε το γράσσο?
-
Παίδες έχει κανένας φωτός πως είναι το πανί της ηλιοροφης και κάνα βίντεο πώς μαζεύει πίσω.
Επειδή έχω 2 αγόρια 3 και 6 και πειράζουν θέλω να δω αν πίσω μαζεύει όλη μην την πειράζουν.
-
Στο yaris diesel που εχει πανοραμική η γυναίκα διαμαρτυρόταν απο τον Απρίλιο οτι την ενοχλεί ο ήλιος και με κλειστά τα κουρτινάκια που εχει
Αγόρασα λοιπόν μια μεγάλη ηλιοπροστασία για παρμπρίζ φορτηγού την έκοψα να εχει το σχήμα της πανοραμικής και την στερέωσα με τις βεντούζες , τραβώντας τα κουρτινάκια δεν φαίνεται τίποτα απο μέσα .
10 καλοκαίρια η πατέντα κάνει δουλειά μαζί με την εκκίνηση απο απόσταση που εχει ο συναγερμός που είχα βάλει το ΄14 ... ακόμα και παρκαρισμένο στον κάμπο της Λάρισας με 40 βαθμούς στα 5 λεπτά μπαίνεις και είναι δροσερό!
Αν και το θέμα πρέπει να πάει στο τοπικό με τα "φιμε τζάμια" , να πω μια βλακεία;
Γιατί στις πανοραμικές οροφές δεν περνάτε μια καλή ηλιοπροστασία είτε με μεγάλη σκουροτητα η ακριβές διάφανες που κόβουν την θερμότητα όπως στα υπόλοιπα τζάμια;
Ξέρω πως ο κύριος λόγος είναι το ξηλωμα στην ταπετσαρία της οροφής, αλλά γιατί να πρέπει να μπει τέλεια, αν μείνει ένα - δύο εκατοστά κενό περιμετρικά που είναι το κακό;
Δηλαδή απλά να κολλήσει σαν αυτοκόλλητο η μεμβράνη και να καλύπτει το 95% της επιφάνειας.
-
@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:
Αν και το θέμα πρέπει να πάει στο τοπικό με τα "φιμε τζάμια" , να πω μια βλακεία;
Γιατί στις πανοραμικές οροφές δεν περνάτε μια καλή ηλιοπροστασία είτε με μεγάλη σκουροτητα η ακριβές διάφανες που κόβουν την θερμότητα όπως στα υπόλοιπα τζάμια;
Ξέρω πως ο κύριος λόγος είναι το ξηλωμα στην ταπετσαρία της οροφής, αλλά γιατί να πρέπει να μπει τέλεια, αν μείνει ένα - δύο εκατοστά κενό περιμετρικά που είναι το κακό;
Δηλαδή απλά να κολλήσει σαν αυτοκόλλητο η μεμβράνη και να καλύπτει το 95% της επιφάνειας.
Δεν ξηλώνεται κάτι. Απλά η διαδικασία τοποθέτησης είναι αποτρεπτική για ψυχαναγκαστικούς.
Δες στο tik tok του tint town να δεις πως βάζει σε ηλιοροφες από μέσα.
Εγώ παρότι θέλω σαν τρελός ηλιοροφή δεν θα έβαζα μεμβρανη και απλά θα απέφευγα να κυκλοφορώ ντάλα μεσημέρι…
Ούτε παρμπρίζ θα έβαζα -
Δεν προτίμησα μεμβράνη γιατί
1ον είναι πολύ ακριβή 150+ ζητούσαν το 2015 έναντι 3 € της ηλιοπροστασίας με βεντούζες που εχω τώρα ...
2ον όλη η ομορφιά της πανοραμικής είναι τον χειμώνα που θέλεις το φως να σε ζεσταίνει και να εχει φυσιολογική απόχρωση/ σκουρότητα
και την νύκτα , αν έβαζα πολύ σκούρα μεμβράνη για να κόβει τον ήλιο θα γινόταν καθρέπτης και θα έβλεπα την φαλάκρα μου αντί τα αστέρια -
@gstrat said in Toyota Corolla Cross:
Παίδες έχει κανένας φωτός πως είναι το πανί της ηλιοροφης και κάνα βίντεο πώς μαζεύει πίσω.
Επειδή έχω 2 αγόρια 3 και 6 και πειράζουν θέλω να δω αν πίσω μαζεύει όλη μην την πειράζουν.
Δεν είναι πανί, είναι δερματίνη. Μαζεύει μέχρι μέσα όταν είναι ανοιχτή.
-
Θα τραβήξω αύριο φωτογραφίες και ανεβάσω αν το θυμηθώ. Δεν παίζει να την πειράζουν γιατί μαζεύει μέχρι πίσω.
-
Πέρασα προχθές της Llumar nanoceramic στην οροφή την τελείως διαφανή μιας και είναι φιμέ το τζαμί. Το έκανα για να κόβει την πολύ την ζέστη. Φυσικά και πάλι δεν θα την έχω ανοιχτή μες το μεσημέρι… δεν ξηλώθηκε κάτι μπήκε σε δυο κομμάτια από την μέσα πλευρά. Καλύπτει όλη την επιφάνεια.
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
Θα τραβήξω αύριο φωτογραφίες και ανεβάσω αν το θυμηθώ. Δεν παίζει να την πειράζουν γιατί μαζεύει μέχρι πίσω.
-
**Μετά από 2000 χλμ.**νορμάλ οδήγηση με 17άρες ζάντες και την πίεση στο 32 αντί για 33 η κατανάλωση παίζει από 4.9 έως 5,1, πόλη και επαρχιακοί δρόμοι, Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - βουνό...!!!
Νούμερο που ούτε καν φανταζόμουν πως θα έβλεπα σε αυτό το δίλιτρο φορτηγάκι...!!
Η ενεργητική του ασφάλεια είναι εντυπωσιακή για τον όγκο του. Προσπερνάει από τα 50-60 έως και τα 150 σαν ένα καλό βεσποειδές..!!!
Όσο για την ποιότητα κύλισης ,θορύβους κ.λπ., απορώ με όσους το βρίσκουν μέτριο.
Προσωπικά δεν το περίμενα τόσο καλό, το επέλεξα για το ότι δεν θα με έτρεχε στο συνεργείο όπως πολλά Ευρωπαικά με το οτιδήποτε,για την οικονομία του γενικά αλλά και για το ότι μπαίνω στον δακτύλιο.
Με 550 ευρώ έβαλα ζελατίνες 3Μ παντού και αισθητήρες πάρκινγκ μπροστά και πίσω.
Χωρίς εννοείται να βγει κανένας προφυλακτήρας Συνεπώς η έκδοση active plus καλύπτει σχεδόν τα πάντα, μέχρι και υποστήριξη της οσφυικής περιοχής ηλεκτρική έχει στο κάθισμα του οδηγού.
Νομίζω πως είναι και η πιο best value έκδοση του corolla cross..!!
Θεώρησα προτιμότερο το να δώσω τις 2000 ευρώ για την τετρακίνηση και όχι για ηλιοροφή + κάποια άλλα.
Δεν είναι μόνο θέμα αναγκών αλλά και καλύτερης και πιο ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς στην οδήγηση.
Όσοι την έχετε την τετρακίνηση βάλτε και δείτε πότε και πως ενεργοποιούνται οι πίσω τροχοί για να ενισχύσουν την πρόσφυση όταν κρίνει το ηλεκτρονικό σύστημα του κκ.
Το είδα στην πράξη. -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
παντού και αισθητήρες πάρκινγκ μπροστά και πίσω
Τι χάνεις όμως; π.χ. λειτουργούν από μόνοι τους ή θέλουν διακόπτη για να τους ανοίγεις; Μετά, έχουν integration με το infotainment έτσι ώστε να σου εμφανίζει την απόσταση με ζώνες ή απλά κάνουν το ηχητικό σήμα;
-
Σχετικά με τους αισθητήρες μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Θεσσαλονίκη σε ποιο κατάστημα τις έβαλες;
Είναι με τις εσωτερικές ταινίες στον προφυλακτικά ή αυτά που μπαίνουν στο πλαίσιο της πινακίδας;Σχετικά με την πίεση στα ελαστικά στο 32 έχει καλύτερη κατανάλωση; Τι προτείνει ο κατασκευαστής;
-
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Σχετικά με τους αισθητήρες μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Θεσσαλονίκη σε ποιο κατάστημα τις έβαλες;
Είναι με τις εσωτερικές ταινίες στον προφυλακτικά ή αυτά που μπαίνουν στο πλαίσιο της πινακίδας;Σχετικά με την πίεση στα ελαστικά στο 32 έχει καλύτερη κατανάλωση; Τι προτείνει ο κατασκευαστής;
Οι αισθητήρες είναι οι κανονικοί 4 ,ΟΧΙ ταινία, ούτε αυτοί που μπαίνουν στην πινακίδα, αλλά μπήκαν με τέτοιο τρόπο που δεν βγήκε κανένας προφυλακτήρας, υπάρχουν και βιντεάκια στο γιουτούμπ που το δείχνουν αυτό, γίνεται με καλώδια οδηγούς..!!
Η επιλογή μου ήταν να βάλω μόνο ηχητικά μπροστά και πίσω, που ξέρω πως όταν ο ήχος γίνεται διαρκής και πολύ έντονος είναι στους 35 πόντους περίπου η απόσταση από το άλλο όχημα ή το όποιο εμπόδιο. Απέφυγα την οθόνη. Πίσω ειδικά έχουμε και την κάμερα. Σε διαφορετικά μέρη μπήκε το ηχείο των μπροστινών με των πίσω αισθητήρων.
Το μπροστά μπήκε μπροστά κάτω από την κονσόλα στο τιμόνι και των πίσω δίπλα στο αυτί μου στην κολώνα με διαφορετικό ήχο,οπότε τα ξεχωρίζω πολύ εύκολα. Κάποιες στιγμές χτυπάνε μαζί όταν χρειαστεί. Απλά για τους μπροστά έχει μπει και διακόπτης για να τους κλείνω όποτε θέλω για να μην ενεργοποιούνται όταν πλησιάζει αυτοκίνητο ή πεζός, οι πίσω εννοείται δουλεύουν με την όπισθεν.
Νομίζω πως δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις, απλά θα πω ανατολικά από εκεί περίπου που ξεκινάει η Βασ. Όλγας θα το βρεις εύκολα...!!!
Όσο για την πίεση ο κατασκευαστής προτείνει 33 μπροστά και πίσω, αλλά εγώ πάντα βάζω λιγότερο για την άνεση, διότι στην κατανάλωση είναι χειρότερα αν έχει λιγότερο αέρα το ελαστικό από το κανονικό.
Εννοείται με τα 215Χ60Χ17 που φοράω εγώ στο active plus..!!
Αν ένοιωθα σκληρό το αυτοκίνητο θα τα κατέβαζα στο 31 ίσως και στο 30,αλλά είναι βούτυρο, οπότε και πολύ κοντά στον κατασκευαστή είμαι και την άνεση που ήθελα έχω.
Νομίζω πως η 17άρα ζάντα για τους Ελληνικούς δρόμους είναι ιδανική για κάποιον ο οποίος έχει ως προτεραιότητα την άνεση...!!
Η πρόσφυση που ίσως χάνεται λόγω του 32 ή 31, πιστεύω ότι αντικαθίσταται από την τετρακίνηση που έχω στο κκ.
Εξάλλου είναι τόσο μικρή η διαφορά που βρίσκεται σχεδόν σε θεωρητικό επίπεδο, αυτή είναι η άποψη μου.
Και κάτι τελευταίο ,μην εμπιστεύεσαι κανέναν για την πίεση των ελαστικών, απλά πάρε έναν δύο καλούς μετρητές πίεσης, ακόμα και όταν το παρέλαβα λάθος ήταν, παραφουσκωμένο από 35,5 ,μέχρι 36,5, πράγμα το οποίο ένοιωσα και μέτρησα αμέσως, σκεπτόμενος πως αν είναι τόσο σκληρό, δεν θα μου άρεσε καθόλου...!!! -
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
παντού και αισθητήρες πάρκινγκ μπροστά και πίσω
Τι χάνεις όμως; π.χ. λειτουργούν από μόνοι τους ή θέλουν διακόπτη για να τους ανοίγεις; Μετά, έχουν integration με το infotainment έτσι ώστε να σου εμφανίζει την απόσταση με ζώνες ή απλά κάνουν το ηχητικό σήμα;
Φίλε μου επειδή μπορεί να λέμε ο καθένας τα δικά του για πολύ ώρα, απλά θα πω πως προτίμησα όπως έγραψα και πριν να δώσω τη διαφορά για την τετρακίνηση και όχι για την έκδοση που περιελάμβανε τους εργοστασιακούς αισθητήρες μαζί με κάποια άλλα πράγματα.
Εδώ και αρκετά χρόνια στα αυτοκίνητα που πήρα κατά καιρούς, βάζω αισθητήρες του εμπορίου, οι οποίοι κάνουν τέλεια τη δουλειά τους δεν σε αφήνουν δηλαδή να τρακάρεις..!!!
Σε προηγούμενα αυτοκίνητα έβαζα και οθόνη που έδειχνε την απόσταση, αυτή τη φορά το θεώρησα περιττό μπελά και άχρηστο...!!!
Αν ξέρεις από που ξεκινάει ο αισθητήρας την ηχητική ειδοποίηση, την απόσταση δηλαδή και που τερματίζει ο ήχος,πράγμα που μετράς μία φορά που τους δουλεύεις , την πρώτη , τότε δε χρειάζονται ούτε οθόνες ούτε τίποτε, εξάλλου πίσω έχουμε κάμερα που το δείχνει..!!!
Αν βαριέσαι να δουλεύεις έναν διακόπτη την ώρα που παρκάρεις, τότε οι επιλογές σου είναι ,ή να μη βάλεις διακόπτη και να ακούς τον ήχο κάθε φορά που κάτι πλησιάζει στους μπροστά αισθητήρες, ή να προτιμήσεις να πληρώσεις τα μπλιμπλίκια αντί για μία τετρακίνηση, είναι θέμα επιλογής του καθενός μας, ή αν θέλεις και μπορείς να δώσεις άλλα 2,5 χιλιάρικα να τους πάρεις εργοστασιακούς..!!!
Πάντως την ίδια δουλειά κάνουν και τα δύο, όσο και να σου φαίνεται περίεργο..!!
Το σε τι βέβαια διαφέρει ένα τετρακίνητο, ειδικά το κκ. από ένα απλά με μόνο μπροστινή κίνηση πιστεύω ότι το γνωρίζεις, οπότε όπως είπα, είναι θέμα επιλογής ,αλλά και χρημάτων που θα δώσει κάποιος.
Οι αισθητήρες πάντως του εμπορίου μπροστά και πίσω μαζί κοστίζουν 200-250 ευρώ, με το κλειδί στο χέρι...!!!
Κι όποιος είναι μερακλής ξέρει και μπορεί θα δώσει για τους καλύτερους 100-150...!!! -
Φίλε @terryp117 σε καμία περίπτωση δεν επικρίνω προσωπικές επιλογές, το ερώτημα έγινε επειδή κατά καιρούς μου έχουν προτείνει after market αισθητήρες αλλά κανείς δεν σου λέει τι ακριβώς χάνεις σε σχέση με το εργοστασιακό να καταλάβω τι ακριβώς παίζει. Το σχόλιό σου με κάλυψε100% και σε ευχαριστώ για αυτό, καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του.
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
κανείς δεν σου λέει τι ακριβώς χάνεις σε σχέση με το εργοστασιακό να καταλάβω τι ακριβώς παίζει.
Τα βασικά που χάνεις (πέραν του αισθητικού και του ότι ειναι τοποθετημένοι από το εργοστάσιο με ό,τι αυτό σημαίνει) είναι:
- Ένδειξη και στην οθόνη του αυοκινήτου.
- Αυτόματη ενεργοποίηση του φρένου, εαν δεν το κάνεις εσύ.
Toyota Corolla Cross