Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    P
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 85
    • Best 41
    • Groups 0

petritis

@petritis

71
    Profile views
    85
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

petritis Unfollow Follow

Best posts made by petritis

• RE: Toyota Corolla Cross

@chrisz7 said in Toyota Corolla Cross:

Καλημέρα, έμεινε ακόμα λίγο για να παραλάβω το δικό μου cc 1.8 επιτέλους. Οι κάτοχοι του 1.8 μπορούν να κάνουν ένα update για το πως τα πάει το 1.8 στους ελληνικούς δρόμους (προσπεράσεις, αναρτήσεις, τυχόν τριξίματα) και αν συνεχίζουν να είναι ευχαριστημένοι. Θα ήθελα πολύ να μάθω για να ανέβω ψυχολογικά 😜

1800αρης με 10.000 χλμ. Μέχρι στιγμής το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ένα ελαφρή τρίξιμο στο παράθυρο του οδηγού όπως κ πολλοί άλλοι κάτοχοι.

Τα 140 άλογα είναι μια χαρά για νορμαλ αλλά κ γρήγορη οδήγηση όπου χρειαστεί. Σίγουρα τα 197 άλογα είναι καλύτερα αλλά δεν είπα ποτέ ότι μου έλειψαν.

Αναρτήσεις πολύ καλες επίσης.
      Οικονομία 5 λίτρα μικτή με το 80% να είναι εθνική με ταχύτητες μέσα στα όρια πάντα.

Θα το ξανά αγόραζα ; Σίγουρα !

Επίσης το δικό μου, έκδοση lounge ήρθε με Dunlop sportmaxx 050. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός για να βάλω all weather.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      P
      petritis

@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:

@monman2 said in Toyota Corolla Cross:

Στο yaris diesel που εχει πανοραμική η γυναίκα διαμαρτυρόταν απο τον Απρίλιο οτι την ενοχλεί ο ήλιος και με κλειστά τα κουρτινάκια που εχει 😇

Αγόρασα λοιπόν μια μεγάλη ηλιοπροστασία για παρμπρίζ φορτηγού την έκοψα να εχει το σχήμα της πανοραμικής και την στερέωσα με τις βεντούζες , τραβώντας τα κουρτινάκια δεν φαίνεται τίποτα απο μέσα .

10 καλοκαίρια η πατέντα κάνει δουλειά μαζί με την εκκίνηση απο απόσταση που εχει ο συναγερμός που είχα βάλει το ΄14 ... ακόμα και παρκαρισμένο στον κάμπο της Λάρισας με 40 βαθμούς στα 5 λεπτά μπαίνεις και είναι δροσερό!

Αν και το θέμα πρέπει να πάει στο τοπικό με τα "φιμε τζάμια" , να πω μια βλακεία;

Γιατί στις πανοραμικές οροφές δεν περνάτε μια καλή ηλιοπροστασία είτε με μεγάλη σκουροτητα η ακριβές διάφανες που κόβουν την θερμότητα όπως στα υπόλοιπα τζάμια;

Ξέρω πως ο κύριος λόγος είναι το ξηλωμα στην ταπετσαρία της οροφής, αλλά γιατί να πρέπει να μπει τέλεια, αν μείνει ένα - δύο εκατοστά κενό περιμετρικά που είναι το κακό;

Δηλαδή απλά να κολλήσει σαν αυτοκόλλητο η μεμβράνη και να καλύπτει το 95% της επιφάνειας.

Πέρασα προχθές της Llumar nanoceramic στην οροφή την τελείως διαφανή μιας και είναι φιμέ το τζαμί. Το έκανα για να κόβει την πολύ την ζέστη. Φυσικά και πάλι δεν θα την έχω ανοιχτή μες το μεσημέρι… δεν ξηλώθηκε κάτι μπήκε σε δυο κομμάτια από την μέσα πλευρά. Καλύπτει όλη την επιφάνεια.

P
      petritis

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά εδώ αλλά τα παρακάτω αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Δυστυχώς πολλοί πωλητές τα αναφέρουν ως δώρα.

Πατακια
      Μαρσπιέ αλουμινίου
      Φαρμακείο
      Μπουλόνια ασφαλείας
      Λαστιχένιο δάπεδο
      Φάρος έκτακτης ανάγκης.

Τα παραπάνω αναγράφονται και μέσα στο φυλλάδιο. Το ίδιο ισχύει και για το CHR

P
      petritis

@atrias said in Toyota Corolla Cross:

@petritis said in Toyota Corolla Cross:

Καλησπέρα ! Με ενημέρωσαν ότι το cc που παρήγγειλα είναι από τη Δευτέρα στον Πειραιά.

Ποσες μερες παίρνει ο εκτελωνισμός και όλη η διαδικασία μέχρι να παραλάβω ευχαριστώ.

Καλώς να το δεχτείς
      Πότε το είχες παραγγείλει;
      Είχες κάνει μήπως λογαριασμό στο MyT καθώς το περίμενες, κι αν ναι είχε εμφανιστεί κάτι;

(στην ερώτησή σου δεν γνωρίζω να απαντήσω 🙂 )

Ευχαριστώ πολύ !!!
      Έβαλα την παραγγελία μέσω αντιπροσωπείας μόλις άνοιξαν για το 1.8. Μόλις έβαλα την εφαρμογή είδα το αυτοκίνητο ότι είναι in transit και μετά από λίγες μέρες με ενημέρωσαν ότι έφτασε Πειραιά. Στην εφαρμογή ωστόσο ακόμα φαίνεται in transit

P
      petritis

@lexota said in Toyota Corolla Cross:

Έχει κανείς το 1.8 με 18αρες; Κοπαναει καθόλου ο πίσω άξονας;

Δεν μπορώ να πω ότι κοπανάει ιδιαίτερα. Με αυτά που άκουγα το περίμενα να ειναι χάλια αλλά θεωρώ ότι το αυτοκίνητο ειναι πολύ καλοστημένο.

Το έχω απο Ιούλιο με 3.500 χλμ.

P
      petritis

@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:

Έχω παραγγείλει το CC στην έκδοση style. Η έκδοση αυτή δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος και σκέφτομαι να αγοράσω και να τους προσθέσω. Ποια είναι η άποψή σας; Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του αμαξιού και αν όχι έχετε κάποια εταιρία να μου προτείνεται;

Η κάμερα είναι καλή αλλα άποψη μου είναι να βάλεις και αισθητηρες μπρος-πισω γιατι το αμάξι είναι αρκετά μεγάλο και αν είσαι Αθηνα, χωρίς τον ηχο τον αισθητήρων, αργα η γρήγορα θα την πατήσεις.
      Κάποιοι έχουν βαλει στο InCarStudio I.C.S και έχουν μείνει ευχαριστημένοι.

Δηλαδή αν βαλω δε θα έχω πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου σωστά;

Απο την στιγμή που θα πρέπει να κόψουν/ράψουν καλωδια δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος... Όπως δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος για το αν η Toyota σου πει ότι φταίνε οι αισθητήρες αν συμβεί κατι στο μέλλον, ακόμα και άσχετο...

Σωστό και αυτό οποτε δε θα το ρισκάρω. Ευχαριστώ πολύ!

Από προσωπική εμπειρία με δώρα έχω να προτείνω να προτιμάτε αντιπροσωπίες σε μικρές επαρχιακές πόλεις. Από Θεσσαλονίκη δεν μου έκαναν κανένα δώρο.

Πήγα σε μικρή επαρχιακή πόλη κ το πήρα με εκπτωση στην τιμή. Επίσης η εξυπηρέτηση ήταν άψογη!!!!
      συναγερμο δεν έβαλα της Toyota γιατί τα κλέβουν για πλάκα. Μετά την αγορά έκανα τον σταυρό μου , έκανα ασφάλεια κλοπής κ έβαλα Pandora.

P
      petritis

Θεωρώ τον εαυτό αρκετά προσεκτικό ωστόσο το RCTA τα έβγαλε τα λεφτά του και με έσωσε σε μια περίπτωση όπου δεν είχα καμία ορατότητα για να βγω με την όπισθεν. Νύχτα με βροχή κανένα φωτισμό κ ο αλλος οδηγός έτρεχε σαν τον τρελό σε πολύ στενό δρόμο.
      Το αυτοκίνητο φρέναρε μόνο του.
      Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που αν έχεις δεύτερο άτομο κατεβαίνει για να ελέγξει.

Προσωπικά θεωρώ ότι όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά.

Το blind spot στους καθρέφτες είναι χρήσιμο αλλά και από μονο του το μέγεθος των καθρεφτών σε βοηθάει να έχεις πολύ καλή ορατότητα.

Οποίος μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω το RCTA και οι εμπρός αισθητήρες της lounge βοηθούν παρά πολύ.

P
      petritis

@konvaf said in Toyota Corolla Cross:

Έχει κανείς το 1.8 να μας πει κατανάλωση εντός πόλης; ισχύει το 4 με 4,5 λιτρα εντός πόλης.

Ναι έχω δει και ποιο χαμηλές κοντά στο 3

P
      petritis

@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:

Ξαναλεω...το ηλεκτρικο καθισμα ειναι στανταρ στη lounge ηδη απ το Φλεβαρη. Ειχα κανει τη σχετικη μανουρα πριν παραλαβω μηπως και τσιμπαγα τπτ μιας που και αυξηση εφαγα και καθυστερηση και τελικα δεν το ειχε το αμαξι μου.

Για τα 1.8 lounge σίγουρα πάντως έρχονται μόνο με δέρμα ύφασμα και χωρίς ηλεκτρικό κάθισμα. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν από toyota τον Ιούνιο.

Άρα μαλλον τα 2.0 lounge έρχονται με φουλ δέρμα και ηλεκτρικό.
      Πάντως στο configurator ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν αφήσεις το στάνταρ εσωτερικό το βγάζει με δέρμα ύφασμα και μόνο ηλεκτρική στήριξη μέσης.

Όσοι παραλάβαμε αρχές Ιουλίου 1.8 lounge παραλάβαμε με full δέρμα. Είπαν για 7 αυτοκίνητα.

Τώρα όσα 2.0 έχω δει ήταν με δέρμα ύφασμα.

Πραγματικά δεν βγαίνει κανένα νόημα πλέον ούτε με το τεπόζιτο ούτε με το εξοπλισμό.

Τώρα θα πει κάποιος υπερβολή να δώσεις 1κ για ηλεκτρικό κάθισμα με full δέρμα. Όντως ήταν αλμυρό αλλά αν καίγεσαι για ετοιμοπαράδοτο το δίνεις.

P
      petritis

@giorgos-xf said in Toyota Corolla Cross:

Καλησπέρα, είναι η 1η μου ανάρτηση.
      Έχω παραγγείλει πριν 1 1/2μήνα το 1.8 Style Skyview, επειδή μου αρέσει εμφανισιακά και συγκεντρώνει κάποια πλεονεκτήματα, όπως ήδη έχουν αναφερθεί εδώ μέσα. Ο προβληματισμούς μου εκτός άλλων, όπως μη φωτιζόμενοι διακόπτες παραθύρων, αστείος εσωτερικός μπλε φωτισμός, πολύ λιτό εσωτερικό, είναι το φύσημα που μπαίνει στην καμπίνα απ το παράθυρο του οδηγού. Όσο και να προσπαθείς να το παραβλέψεις ή να το καλύψεις με μουσική, είναι απαράδεκτο.
      Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.

Κάτοχος CC 1.8 lounge εδώ και ένα μήνα και με 2.500 χλμ. Επέτρεψε μου να σου πω την άποψη μου αλλά και την μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Αν ο βασικός σου γνώμονας είναι η οικονομία, τέτοιο αυτοκίνητο και σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρεις. Σίγουρα με 33κ υπάρχουν ποιοτικότερα αυτοκίνητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν την οικονομία του CC.

Αεροδυναμικός θόρυβος ναι υπάρχει, αλλά ποιο αυτοκίνητο με τέτοιο όγκο δεν έχει σε ταχύτητες πάνω από 130χλμ.

Εσωτερικός φωτισμός ναι για γέλια αλλά μετά από μια εβδομάδα δεν του δίνεις σημασία.

Την ηλιοροφη την φοβόμουν αλλά τώρα δεν την αλλάζω.

480 λίτρα χώρος αποσκευών είναι αρκετός για 4 μέλη οικογένεια, φυσικά αν είχε και 800 πάλι θα γέμιζε …

Η ανάρτηση κάνει τέλεια την δουλειά και ας μην έχει πίσω πολλαπλών.

Φύσημα δεν παρατήρησα στο δικό μου.

Αν όμως έχεις δεύτερες σκέψεις και έχεις ξενερώσει, ακύρωσε το. Αν έχεις βασικό κριτήριο το όμορφο εσωτερικό και την ποιότητα τότε ναι θα βρεις άλλο πολύ καλύτερο.

Αν έχεις την οικονομία τότε σε αυτά τα λεφτά δύσκολα.

P
      petritis

Latest posts made by petritis

@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:

Toyota Άγγελος Θεσσαλονίκη
      Ύστερα από αλλαγή ελαστικού σε ζάντα …. Τα βαρίδια αφαιρέθηκαν με κατσαβίδι και οι κόλλες τους έμειναν στη θέση τους ….. έτσι μου παραδόθηκε !!!!
      Όταν δεν σέβεσαι τον πελάτη που σου εμπιστεύεται το αυτοκίνητό του …..

Απλά τραγικό...

P
      petritis

οπότε στο αρχικό ερώτημα που ήταν αυτό

Μια ερώτηση για τους κατόχους.
      Στο καρτελάκι που υπάρχει στην πόρτα του οδηγού, που γράφει το μοντέλο , σας γράφει και χώρα ;
      Κι αν ναι ποια ;

κάποιος στου οποίου το αυτοκίνητο να γράφει χώρα , τι λέει ;

και το ότι όλα τα CC που έρχονται Ευρώπη κατασκευάζονται Ιαπωνία φαίνεται κάπου στα στοιχεία του αυτοκινήτου;

Θα το ψάξω το απόγευμα, αλλά όταν άλλαξε η κατάσταση παραγγελίας σε μεταφορά ,στην εφαρμογή έλεγε ότι ξεκινούσε από AICHi , Japan. Να πήγε από Τουρκία AiCHi λίγο δύσκολο

P
      petritis

Μια ερώτηση για τους κατόχους.
      Στο καρτελάκι που υπάρχει στην πόρτα του οδηγού, που γράφει το μοντέλο , σας γράφει και χώρα ;
      Κι αν ναι ποια ;

Δεν θυμάμαι να γράφει αλλά όλα τα CC που έρχονται Ευρώπη κατασκευάζονται Ιαπωνία.

P
      petritis

@piliourits said in Toyota Corolla Cross:

@petritis said in Toyota Corolla Cross:

Τι ζάντες φοράει το ΨΨ, εννοώ, αν θέλουμε χειμερινά ελαστικά, ποίες 17αρες είναι διαθέσιμες; (και με τι περίπου κόστος)

Αρκετοί έχουν αγοράσει 17 άρες από το προηγούμενο CHR. Δεν βρίσκω λόγω να αγοράσεις καινούριες

Για κάτι τέτοιο ρωτάω, να υπολογίζω "πακέτο" αν τελικά προκύψει παραγγελία

Γνωστός μου αγόρασε από car 4αδα ζάντες 17αρες από CHR κοντά στα 250€

P
      petritis

Τι ζάντες φοράει το ΨΨ, εννοώ, αν θέλουμε χειμερινά ελαστικά, ποίες 17αρες είναι διαθέσιμες; (και με τι περίπου κόστος)

Αρκετοί έχουν αγοράσει 17 άρες από το προηγούμενο CHR. Δεν βρίσκω λόγω να αγοράσεις καινούριες

P
      petritis

@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:

Έχει κάνει κάποιος την ενημέρωση (ανάκληση) του λογισμικού που βγήκε πρόσφατα. Είδε κάποια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του pda;
      Έχω κλείσει ραντεβού για αύριο γιατί μου είπαν ότι δεν γίνεται OTA update.

Έχει μια εβδομάδα που το έκανα και η διαφορά στην οδήγηση όταν το PDA είναι ενεργοποιημένο είναι αισθητή. Το δικό μου δεν το είχε όταν το παρέλαβα κ με το update το πήρε.

P
      petritis

@samronnin said in Toyota Corolla Cross:

@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:

@alex-mix said in Toyota Corolla Cross:

Καλως να σου ερθει το οχημα αλλα δεν νομιζω να μπορεις να βαλεις τους γνησιους αισθητηρες μετα.

Σωστά. Επίσημα δεν μπαίνουν, δεν υπάρχει retrofit kit. Ανεπίσημα ίσως γίνεται, αλλά με τεράστιο κόστος υποθέτω.

Ευχαριστω παρα πολυ ολους που απαντησαν ! Ευτυχως μου ανοιξατε τα ματια ! Αισθητηρες τους ξεχναω και μεμβρανες θα παω εκει που ειχα βαλει και στο παλιο μου αυτοκινητο και διατηρουνται ακομα απειραχτες απο το 2006 ! Δεν θυμαμαι μαρκα απλα το εχω στα χαρτια του αυτοκινητου.
      Οποτε με βαση τις λιγες οικονομικες δυνατοτητες που εχω υπαρχει κανενας που να εχει βαλει κατι καλυτερο η πιο αξιοπιστο απο cobra συναγερμο να με βοηθησει? Και επισης εσεις που πηρατε το αυτοκινητο μηπως μπορειτε να δωσετε καμμια ιδεα τι αλλο να ζητησω για δωρο ? Αν και εφ οσον? Εκτος βεβαια απο τα στανταρακια που δινουν τα οποια αναγραφονται στην μπροσουρα....

500€ έκπτωση. Νομίζω είναι το καλύτερο.

P
      petritis

@samronnin said in Toyota Corolla Cross:

Καλημερα και Καλο Σαββατοκυριακο σε ολους σας. Καινουργιος εδω ,μελλοντικος κατοχος CC (παραλαβη Γεναρη 25) ηθελα να ρωτησω για 3 πραγματα που εχω καταληξει. Συναγερμο,Μεμβρανες και Αισθητηρες Παρκαρισματος με δυνατοτητα φρενου(?) Ξερει κανεις ποσο κοστιζουν? Ετσι για να εχω στο νου μου μια ταξη κοστους μιας και οι δυνατοτητες μου ειναι περιορισμενες γιατι αλλαξα την παραγγελια μου απο Yaris Cross σε αυτο CC στην πρωτη εκδοση (active plus) γυρω στα 6700 παραπανω...Συγχωρεστε με αν δεν γραφω καλα την ορολογια των αισθητηρων δεν ξερω και πολλα πραγματα. Η λογικη μου ειναι να μην πηγαινα σε aftermarket αν και εφ οσον η μαμα τα τοποθετει η ιδια με οτι αυτο συνεπαγετε και ισως να καταφερω κατι απο αυτα για δωρο μπας και γλυτωσω τιποτα 🙂 Και επισης δεν ηθελα σε καινουργιο αυτοκινητο να κανουν πειραματισμους οι διαφοροι Μπαρμπαμητσοι της γειτονιας που οτι και να τους πας σου λενε απο την αρχη οτι ξερουν και μετα αρχιζουν τα παρατραγουδα !

Με το καλό να παραλάβεις.
      Αισθητήρες με δυνατότητα φρεναρίσματος δεν βάζει η αντιπροσωπεία. Ούτε ξέρω κάποιον έξω που το το κάνει.

Συναγερμό η αντιπροσωπεία βάζει cobra. Αν θες πιο αξιόπιστο και με περισσότερα πράγματα θα πρέπει να πας στον μπάρμπα μιτσο που θα είναι κ πιο εξειδικευμένος από την Toyota σε αυτό το θέμα.

Μεμβράνες επίσης εκτός αντιπροσωπείας αν θες να βάλεις κάποια επώνυμη πχ Llumar, 3m κτλπ.

P
      petritis

Έχει βγει ανάκληση για PCR. Σε μένα τουλάχιστον.
      1.8 lounge 6/2023

https://www.toyota.gr/owners/maintenance-and-servicing/recall

P
      petritis

@georgemit said in Toyota Corolla Cross:

Ο τουοταιοι έχουν ένα θέμα με τις κρεμαστές εξατμίσεις από τη δεκαετία των 90s, δες τα Corolla, carina, avensis. Δε νομίζω ότι είναι λόγω ηλεκτροκινητηρα.

Μόνο στο 2.0 είναι κρεμασμένη η εξάτμιση και αυτό για να υπάρχει χώρος για τον ηλεκτροκίνητα.
      Στο 1.8 δεν είναι έτσι.

P
      petritis
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST