-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross::
Επίσης θα έχω γλυτώσει τα 3-4000 για τον φορτιστή στο σπίτι.
Και μόνο ότι μετά από τόσα ακόμα γράφεις για τέτοια κόστη για την οικιακή φόρτιση ….
Τρολαρες 1-2-10 φορες ε οκ ας γράψουμε και καμιά φορά - έστω μια - σοβαρά.
Εγώ που είχα τεράστια απόσταση για καλωδίωση 1400 με κανονική απόδειξη και δήλωση δεδηε (ήρθε μετά από 6 μηνες να δει την εγκατάσταση και να αλλάξει το ρολόι σε ψηφιακό) πλήρωσα με 5Χ6 καλώδιο, 2 πίνακες, 2 επιπλέον πριζες για κάθε χρήση, συνδέσεις, ενώσεις τα πάντα όλα και νοικοκυρεμένη δουλειά.
Σε αυτά πρόσθεσε και 535 το wallbox που αν περίμενα λίγο θα τον έπαιρνα τσάμπα με τα λεφτά από τα referrals.
Κάτω από 2000 ευρώ για τοποθέτηση σε απόσταση 45 μέτρων σε ευθεία από το ρολόι.τη τιμή συμπεριλαμβάνεται κάποια επιδότηση?
-
4K για φορτιστές ούτε ο Σκλαβενιτης σε μαγαζί του δεν πρέπει να χει δώσει.
Που κι εκεί επιδοτουμενοι απ τη ΔΕΗ blue ειναι αλλα έτσι για να χουμε να λεμε.
1200€ με τους φπαδες μέσα κτλ αλλά 5μ απ το ρολόι.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross::
Επίσης θα έχω γλυτώσει τα 3-4000 για τον φορτιστή στο σπίτι.
Και μόνο ότι μετά από τόσα ακόμα γράφεις για τέτοια κόστη για την οικιακή φόρτιση ….
Τρολαρες 1-2-10 φορες ε οκ ας γράψουμε και καμιά φορά - έστω μια - σοβαρά.
Εγώ που είχα τεράστια απόσταση για καλωδίωση 1400 με κανονική απόδειξη και δήλωση δεδηε (ήρθε μετά από 6 μηνες να δει την εγκατάσταση και να αλλάξει το ρολόι σε ψηφιακό) πλήρωσα με 5Χ6 καλώδιο, 2 πίνακες, 2 επιπλέον πριζες για κάθε χρήση, συνδέσεις, ενώσεις τα πάντα όλα και νοικοκυρεμένη δουλειά.
Σε αυτά πρόσθεσε και 535 το wallbox που αν περίμενα λίγο θα τον έπαιρνα τσάμπα με τα λεφτά από τα referrals.
Κάτω από 2000 ευρώ για τοποθέτηση σε απόσταση 45 μέτρων σε ευθεία από το ρολόι.Λοιπόν τα έχουμε πει πολλές φορές, ότι η στάμνα πολλές φορές πάει στην πηγή, μία σπάει.
Λοιπόν εμείς στην πολυκατοικία έχουμε 2 υπόγεια πάρκινγκ γιατί είναι 2 κτίρια, στο ένα έχει 5 θέσεις και στο άλλο 3.
Εχουμε 6 θέσεις στην πιλοτή και 3 στον ακάλυπτο.
Ας πάμε στο ένα κτίριο το μεγάλο γιατί το άλλο βολεύονται εύκολα.
Στο μεγάλο λοιπόν τα ρολόγια είναι στην πιλοτή που είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ κοινόχρηστη και κοινόκτητη.
Ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί όποιος πίνακας υπάρξει ή υποπίνακας ή οτιδήποτε άλλο να είναι σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ αυτού που τον χρησιμοποιεί.
Ιδιωτικό έχουμε στις αποθήκες και εν μέρει στο υπόγειο γκαράζ στο οποίο δεν έχουν όλοι πρόσβαση.
Αρα για τα πάρκινγκ του υπογείου πιθανό να μπορώ να βγάλω πίνακα μέσα στον χώρο του πάρκινγκ που θα έχω κλειστό και κλειδωμένο ντουλάπι για οπότε το καλώδιο το παροχικό που έρχεται από το σπίτι θα πρέπει να το ματίσω που δεν κάνει όπως λένε οι ηλεκτρολόγοι και να το κατεβάσω στο υπόγειο γκαράζ στον πίνακα. Από τον πίνακα θα φεύγει καλώδιο και θα γυρίζει στο ρολόι στην θέση που ήταν το παροχικό του διαμερίσματος. Επίσης από τον πίνακα κάτω θα φεύγει και το καλώδιο για τον φορτιστή.
Ολα αυτά θα πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αυστηρά με τις προδιαγραφές, γιατί σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν οι έξυπνοι, του δε βαριέσαι και δε γαμιέται και τα κάνουν όπως να είναι, αλλά αν γίνει καμία στραβή τότε πλακώνουν πραγματογνώμονες, πυροσβέστες, δικηγόροι και ασφαλιστές και γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.
Αυτό σημαίνει λοιπόν από το παροχικό στον πίνακα σε κάθε θέση τουλάχιστον 10 μέτρα και στις μακρινές πάνω από 20. Θα πρέπει να ανοίξω τρύπα στην πλάκα, να περάσω τις σωλήνες που θα είναι μέσα τα καλώδια και αυτά τα μέτρα θέλουν άλλα τόσα για την επιστροφή και άλλα 3-4 για την απόσταση μετρητή πίνακα.
Αρα μέχρι τώρα θέλω κατά μέσο όρο 40 μέτρα καλώδια 20 μέτρα σωλήνα, πίνακα, κουτί που μέσα θα είναι ο πίνακας και φορτιστή.
Βάλτε εσείς πόσο θέλει.
Πάμε τώρα εκεί που είναι στην πιλοτή και στον ακάλυπτο.
Εκεί είναι δύο οι λύσεις.
Είτε βάζω τους πίνακες μέσα στις αποθήκες του καθενός, που μιλάμε για μέτρα, είτε βάζω σκαλωσιά στο πίσω μέρος και βγάζω και άδεια βέβαια και κατεβάζω εξωτερικά από κάθε διαμέρισμα το καλώδιο για τον φορτιστή.
Κάντε κουμάντο λοιπόν και μιλάτε.
Βέβαια όπως μου έκαναν σε μία διπλανή οικοδομή μου, γιατί έχω 4 γύρω γύρω φτιάξει, έβαλαν το αέριο και το έκαναν καραγκιόζη το κτίριο.
Αυτοί έχουν θέματα μεταξύ τους είναι τσακωμένοι, πάει στο διάλο.
Στο δικό μου σπίτι, κόβω κεφάλι σε όποιον πάει να κάνει τσαπατσουλιά.
Εχουμε ήδη μερικές με τα καλώδια για τις δορυφορικές και τα πιάτα νόβα, τώρα τελειώνουν αυτά.
Οσο για επιδοτήσεις και άλλες αρλούμπες που διαβάζω που πιθανόν να ισχύουν κάποιες φορές, μπορεί να είσαι και ο ίδιος ηλεκτρολόγος και να υπολογίζεις ότι το μεροκάματο σου το ωφελήσαι.
Μιλάμε αυστηρά λοιπόν για απόλυτα νόμιμα πράγματα.
Και υπ΄ όψη ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της πυρασφάλειας των ηλεκτρικών και αν χρειάζεται πυρόσβεση και τι τύπου και δεξαμενές και άλλα ωραία.
-
Πάρτε ηλεκτρικά να πέσει η βενζίνη για μας τους κοινοί θνητοί.
-
Η βενζίνη μάλλον θα γίνει ακριβότερη παρά φθηνότερη αν πάρουν πολλοί ηλεκτρικά.
-
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης λέει ότι θα πέσει η τιμή.
-
Κύριοι, εδώ είναι το Θέμα του Toyota Corolla Cross. Παρακαλώ να σταματήσει άμεσα το off topic.
-
Αν και δεν το χρησιμοποιώ πολύ το νάβι, εκτός από την περίπτωση που έχει θέμα το Waze, το οποίο είναι καταπληκτικό , σπάνιο πράγμα και δεν παίζει, μπορεί να μας πει κάποιος για πόσο χρόνο θα έχουμε δωρεάν το εργοστασιακό νάβι, αν χρειάζεται κάποια αναβάθμιση κάποια στιγμή και αν μπορεί να μιλήσει κάποιος και να δώσει εντολές στα Ελληνικά, τις οποίες δεν είχε αρχικά..??!!
Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε για να έχουμε τις υπηρεσίες και βλέπω ότι δεν αξίζει, ειδικά αν δεν επιδέχεται εντολές στη γλώσσα μας...!!!
Το έκανε κανείς, πλήρωσε για συνέχεια στις υπηρεσίες και ποιές είναι αυτές..??!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Αν και δεν το χρησιμοποιώ πολύ το νάβι, εκτός από την περίπτωση που έχει θέμα το Waze, το οποίο είναι καταπληκτικό , σπάνιο πράγμα και δεν παίζει, μπορεί να μας πει κάποιος για πόσο χρόνο θα έχουμε δωρεάν το εργοστασιακό νάβι, αν χρειάζεται κάποια αναβάθμιση κάποια στιγμή και αν μπορεί να μιλήσει κάποιος και να δώσει εντολές στα Ελληνικά, τις οποίες δεν είχε αρχικά..??!!
Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε για να έχουμε τις υπηρεσίες και βλέπω ότι δεν αξίζει, ειδικά αν δεν επιδέχεται εντολές στη γλώσσα μας...!!!
Το έκανε κανείς, πλήρωσε για συνέχεια στις υπηρεσίες και ποιές είναι αυτές..??!!Το φυλλάδιο της Toyota για το "Toyota Smart Connect" με "• Σύστημα Πλοήγησης μέσω Cloud*" λέει
*δωρεάν τα πρώτα 4 χρόνια
Για Lounge με "Toyota Smart Connect+**" ("**Μόνο στον κινητήρα 2.0L HEV") με "• Ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης"
δεν αναφέρει κάτι , όμως στο estore της Toyota δίνει αυτή τη στιγμή update και γράφει
Autumn 2024 update for Map database of TOYOTA SMART CONNECT Plus. Service includes 7 years of free map care, which includes a bi-yearly data update.
-
Τα καινούρια έχουν ασύρματο αντροιντ και καρπλεη, οπότε δεν νομίζω κανείς να ασχοληθεί με παλαιωμένα ναβι μετά από 4 χρόνια, αν και νομίζω οι βασικές υπηρεσίες είναι για 10 χρόνια.
4 χρόνια δωρεάν και μετά με πληρωμή, πρέπει να είναι υπηρεσίες όπως να ξεκλειδώνει και να βάζει κλιματισμό απ το κινητό. -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Τα καινούρια έχουν ασύρματο αντροιντ και καρπλεη, οπότε δεν νομίζω κανείς να ασχοληθεί με παλαιωμένα ναβι μετά από 4 χρόνια, αν και νομίζω οι βασικές υπηρεσίες είναι για 10 χρόνια.
4 χρόνια δωρεάν και μετά με πληρωμή, πρέπει να είναι υπηρεσίες όπως να ξεκλειδώνει και να βάζει κλιματισμό απ το κινητό.Παράδοση 24/12 με ασύρματο android και carplay ο πωλητής μου είπε 10 χρόνια χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς. Φωνητικες εντολές ελληνικά δεν καταλαβαίνει. Μου απαντά συνέχεια οτι δεν καταλαβαίνει
-
Ευχαριστώ παιδιά όλους σας..!!
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
4 χρόνια δωρεάν και μετά με πληρωμή, πρέπει να είναι υπηρεσίες όπως να ξεκλειδώνει και να βάζει κλιματισμό απ το κινητό.Αυτά τα ξεκλειδώματα τα κάνει μέσα από το My Toyota, τώρα αν αυτό το απ σταματήσει στα 4 χρόνια και για να συνεχίσει θέλει συνδρομή, δεν το ξέρω.
Πάντως δίνει και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες, μέχρι και το που βρίσκεται το αυτοκίνητο, κάτι σαν gps tracker...!!! -
Καλησπέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε εντυπώσεις για το πως κινείτε το cc 1.8 στον αυτοκινητόδρομο; Εννοείται με την οικογένεια μέσα και κάποια μπαγκάζια ( όχι full ). Η κατανάλωση ; Με το θέμα ταχύτητα ; Γιατί με φοβίζει λίγο γιατί ο κινητήρας είναι μόνο 98PS και φοβάμαι ότι δεν θα τραβάει καθόλου. Το ρωτάω λόγω του βάρους που έχει. Εδώ που μένω( Γερμανία) μου λένε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύτερα να πάρω το 2.0 γιατί αλλιώς θα αγκομαχά και δεν θα μπορεί ούτε προσπέραση να κάνει.Για την πόλη δεν το συζητάω λογικά θα είναι top.
-
@dodotis-cc said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε εντυπώσεις για το πως κινείτε το cc 1.8 στον αυτοκινητόδρομο; Εννοείται με την οικογένεια μέσα και κάποια μπαγκάζια ( όχι full ). Η κατανάλωση ; Με το θέμα ταχύτητα ; Γιατί με φοβίζει λίγο γιατί ο κινητήρας είναι μόνο 98PS και φοβάμαι ότι δεν θα τραβάει καθόλου. Το ρωτάω λόγω του βάρους που έχει. Εδώ που μένω( Γερμανία) μου λένε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύτερα να πάρω το 2.0 γιατί αλλιώς θα αγκομαχά και δεν θα μπορεί ούτε προσπέραση να κάνει.Για την πόλη δεν το συζητάω λογικά θα είναι top.
Αδερφέ αν ζεις στην Γερμανία δίλιτρο και μόνο!!! εννοείτε!!!!!Εσείς εκεί και 4αλιτρο να πάρετε δεν έχετε θέμα.Γιατι εμάς μας κατάντησαν με 1000αρια ....
-
Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς αντικειμενική απάντηση σε τέτοια ερώτηση?
Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. 140 αλογα για 1500 κιλά. Για άλλους είναι σουπερκαρ και για άλλους τάφος.
-
Εδώ που μένω( Γερμανία) μου λένε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύτερα να πάρω το 2.0
Προφανώς το 2λιτρο, τι το σκέφτεσαι στην Γερμανία?? Το 1.8 ειναι λύση "ανάγκης" λόγω του φορολογικού καθεστώτος της Ελλάδας. Στις κανονικές χώρες μόνο το 2λιτρο έχει νόημα, ειναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα και κυρίως σε κινητήρα και ανάρτηση.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ που μένω( Γερμανία) μου λένε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύτερα να πάρω το 2.0
Προφανώς το 2λιτρο, τι το σκέφτεσαι στην Γερμανία?? Το 1.8 ειναι λύση "ανάγκης" λόγω του φορολογικού καθεστώτος της Ελλάδας. Στις κανονικές χώρες μόνο το 2λιτρο έχει νόημα, ειναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα και κυρίως σε κινητήρα και ανάρτηση.
Απλώς είναι ότι σε δύο με τρία χρόνια θα γυρίσω Ελλάδα. Γιαυτο ρωτάω. Γνωρίζω τι παίζει στην Ελλάδα με την φορολογία. Εγώ απλώς ρώτησα πως συμπεριφέρεται στον ανοικτό δρόμο το 1.8. Σαφώς και το ξέρω ότι το 2.0 είναι το πιο ιδανικο
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς αντικειμενική απάντηση σε τέτοια ερώτηση?
Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. 140 αλογα για 1500 κιλά. Για άλλους είναι σουπερκαρ και για άλλους τάφος.
140 ίπποι είναι οι μεικτοί. Εδώ μου λένε ότι στον αυτοκινητόδρομο θα πηγαίνεις αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα που είναι 98 άλογα. Πρώτη φορά παίρνω υβριδικό και δεν ξέρω τι να πιστέψω σε αυτό το θεμα
-
Δυνατοτητα εκει που εισαι για να νοικιασεις καποιο για κανα ΣαββατοΚυριακο δεν υπαρχει?
Toyota Corolla Cross