-
ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ, το έχετε δοκιμάσει αυτό το πράγμα αρκετοί..!!
Το να μπεις σε μία οθόνη αφής και να την χειρίζεσαι , δεν είναι απλά δύσκολο αλλά και επικίνδυνο πράγμα την ώρα που οδηγάς. Θα έχετε δει υποθέτω ότι πολλά προγράμματα στο gps δεν επιτρέπουν να γράψεις προορισμό ενώ είσαι σε κίνηση γιαυτόν ακριβώς τον λόγο.
Το να μπεις στο μενού της οθόνης αφής και να ψάχνεις να κλείσεις τον κλιματισμό ενώ κινείσαι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ..!!
Η Πεζώ μάλιστα που το έχει κάνει στο 2008 και το 3008 ανεπίσημα είπε πως θα το βελτιώσει...!!!
Η Σιτροέν πλέον μετά το κράξιμο,το διόρθωσε ,παρότι του ομίλου...!!!
Η Νισσάν όπως και η Τουότα , τουλάχιστον στο κασκάι που είδα,έχει κλασσικά χειριστήρια.
Όταν χρειάζεσαι 5-6 κινήσεις επάνω στην οθόνη αφής,αν κινείσαι με κάποια ταχύτητα ,δεν είναι το ευκολότερο,άσε που αποσπά την προσοχή σου...!!!
Οι πιο νέοι όμως από εσάς αγαπάτε τα γκατζετάκια και βλέπω πολλές φορές ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στο να επιλέξετε αυτοκίνητο, δεν μιλάω βέβαια για τα συστήματα ασφαλείας...!!!
Για παράδειγμα, όσες φορές χρησιμοποίησα αυτόν τον διζωνικό κλιματισμό που τόσο διαφημίζουν όλοι, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ, δεν είδα καμμία διαφορά, τι να δω άλλωστε αφού κάθομαι μισό μέτρο πιο εκεί σε έναν κλειστό χώρο..!!
4 κάμερες για να παρκάρω..?? Ας δουλέψει και λίγο ο εγκέφαλος..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Για παράδειγμα, όσες φορές χρησιμοποίησα αυτόν τον διζωνικό κλιματισμό που τόσο διαφημίζουν όλοι, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ,
Από τα πιο άχρηστα στοιχεία εξοπλισμού, το είχα σε 5 αυτοκίνητα μέχρι σήμερα και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ούτε 1 φορά!! Απίστευτα παπάτζα, απλά γιατί πουλάει.
-
Εχει και αεραγωγο πισω οποτε βοηθαει τους πισω επιβατες. Στο δικο μου παντως μια χαρα δουλευει ο μονοζωνικος αυτοματος κλιματισμος.
-
@zt13 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης η ποιότητα κύλισης του QQ E-Power σε σύγκριση με την CC 2.0 είναι πολύ ανώτερη κατά την γνώμη μου μιας και έκανα td τα QQ E-power, CC 2.0, H-RV & το καινούργιο το C-HR. Μόνο το C-HR κάπως πλησίαζε το QQ (καλυτερα κρατήματα και τιμόνι). Τα υπόλοιπα ήταν πολύ θορυβώδη (ελέω CVT) και οδηγικά ψιλοαδιάφορα (πάντα κατα την γνώμη μου). Εάν το QQ είχε λίγο καλύτερη κατανάλωση δεν θα είχε αντίπαλο στην κατηγορία του αλλά είναι περισσότερο αμάξι απ΄όλα τα παραπάνω.
ΕΓΩ ΠΗΓΑ για να πάρω το νέο chr που είχε και αυτοκίνητα σχετικά γρήγορα και με απογοήτευσε σε ότι αφορά την ποιότητα κύλισης απέναντι στο κκ...!!! Γιαυτό και πήγα τελικά στο κκ...!!! Το βρήκα αρκετά πιο θορυβώδες σε αυτόν τον τομέα το chr, επίσης πιο σκληρό για τα γούστα μου, χωρίς να έχει καλύτερο τιμόνι από το κκ ,είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν, όπως τα ψεύτικα χερούλια των θυρών εξωτερικά, το περίμενα καλύτερο.
Ίσως να με επηρέασε και το κλειστοφοβικό που έχει,δεν τα κατάφεραν και πολύ σε αυτό, είναι πιο νεανικό αυτοκίνητο από ότι θα ήθελε κάποιος που πλησιάζει τα 70, σε όλα του, δεν θα το χαρακτήριζα με τίποτε ως οικογενειακό, δηλαδή θέλει πολλές υποχωρήσεις για να μπει μέσα μία τετραμελής οικογένεια, το xceed π.χ. το βρήκα πιο καλό, πιο άνετο και αρκετά πιο ήσυχο στο ταξίδι, ΟΜΩΣ εκείνο είχε άλλα. Μοτέρ που κατανάλωνε πολύ,επίσης ερχόταν καινούργιο με αλλαγές και λιγότερα άλογα λόγω μάλλον ρύπων και κατανάλωσης, αλλά και ένα περίεργο καθεστώς, 7 χρόνια εγγύηση με κάποιο όριο χλμ. δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά η μπαταρία που το χαρακτήριζε ως υβριδικό η δεύτερη, ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ εγγύηση, κόστος κοντά στα 1000 ευρώ αν πάθαινε κάτι...!! Αυτές οι μπαταρίες τελικά μπήκαν σε όλους τους κατασκευαστές για να περνάνε τις προδιαγραφές ρύπων μόνο..??!!
Η ίδια μπαταρία στα Χιουντάι 5 χρόνια εγγύηση με απεριόριστα χλμ....!!!
Χρέωναν δε προκαταβολικά τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις που έδιναν στην Κία, πράγμα το οποίο διαφήμιζαν ,αλλά εάν δεν ήθελες κατόπιν αφαιρούσαν 1000 ευρώ...!!! Τώρα τι δωρεάν σέρβις ήταν αυτά που τα πλήρωνες προκαταβολικά..??!! Κι αν κάποιος πουλούσε το αυτοκίνητο πριν την πενταετία..??!! Μάρκετινγκ, αλλά κι οι καταναλωτές δεν τρώνε κουτόχορτο...!!! Καμμιά φορά αυτοί που ασχολούνται με το μάρκετινγκ πετυχαίνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν...!!!
Εμένα προσωπικά με έδιωξαν με αυτό το τρυκ που κάνουν...!!!
Είδα και το Σπόρτατζ, πιο ακριβό από όλα,πιο νέο και πιο φουτουριστικό με ταμπλώ μεγάλο με τις δύο οθόνες παράλληλες σαν τζαμαρία, με μειονέκτημα όμως ,παράδειγμα δεν είχε χωριστούς διακόπτες για τον κλιματισμό, το γνωστό θέμα που έχει και η πεζώ που ψάχνεσαι μέσα από την οθόνη αφής να αλλάξεις τις θερμοκρασίες του κλιματισμού την ώρα που κινείσαι..!!
Το πολύ το γκατζετάκι, έκανε τα αυτοκίνητα υπολογιστές, αλλά τους ξέφυγαν πράγματα,χάθηκε σε πολλά σημεία η πρακτικότητα...!!
Πολλή μεγάλο ρόλο για την επιλογή μου έπαιξε για μένα η κατασκευή του κκ στην Ιαπωνία όταν το έμαθα, το θεωρώ πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, παρότι πλέον είναι πολύ σπάνιο πράγμα, όλοι οι Ιάπωνες άνοιξαν εργοστάσια παντού..!!
Όπως και το Μάζντα cx 30 που προσπάθησα να το βρω, αλλά η αντιπροσωπεία δυστυχώς δεν είναι τόσο απλωμένη, μεγάλη αναμονή και έχοντας στο μυαλό ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα εξαφανίστηκε για χρόνια, παραιτήθηκα από την προσπάθεια παρότι μου άρεσε πολύ το αυτοκίνητο. Σκέφθηκα ότι τα πιθανά προβλήματα που θα είχα, αν συνέβαινε κάτι, π.χ. μία τράκα να χρειάζομαι ανταλλακτικά, θα ήταν χειρότερα από το να απολαύσω το αυτοκίνητο για τις αρετές του, όλα αυτά με απέτρεψαν από την αγορά του..!!
Την τελευταία φορά που βρήκα ιαπωνικό προιόν ήταν όταν κάποια στιγμή πριν αρκετά χρόνια αγόρασα μία μοτό Γιαμάχα, XTZ 1200 SUPER TENERE, ήρθε κατευθείαν από το Τόκιο όπως έγραφε και στο κουτί, οι Ιάπωνες ακόμα και σήμερα διαθέτουν αυτήν την ευαισθησία, του να κάνουν χαρακίρι αν τους ξεφύγει κάτι στραβό, νομίζω πως είναι θέμα κουλτούρας του λαού τους..!!
Κάνοντας αυτήν την αγορά, παρέβλεψα 2-3 πράγματα που παρείχαν άλλα αυτοκίνητα με παρόμοια τιμή και χαρακτηριστικά, υπέρ της αξιοπιστίας του ,του ονόματος Τουότα αλλά και της ποιότητας την οποία διαθέτει, διότι σε τελική ανάλυση δεν αγοράζουμε γκάτζετ αλλά αυτοκίνητο...!!!
Πιστεύω πως η Τουότα παρέχει την υβριδική τεχνολογία της σήμερα, ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ..ούτε ο Toyoda δεν γράφει έτσι. Έλα πες μας, γιατί τόσο πάθος. Σου λείπει η ανθρώπινη ζεστασιά;
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Για παράδειγμα, όσες φορές χρησιμοποίησα αυτόν τον διζωνικό κλιματισμό που τόσο διαφημίζουν όλοι, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ,
Από τα πιο άχρηστα στοιχεία εξοπλισμού, το είχα σε 5 αυτοκίνητα μέχρι σήμερα και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ούτε 1 φορά!! Απίστευτα παπάτζα, απλά γιατί πουλάει.
Και στο Land Rover και στην BMW και στο Saab τα είχα πάντα στην ίδια θερμοκρασία. Μόνον όταν έμπαινε γυναίκα το έβαζε σε πιο ζεστό.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως ακόμη και αν μερικοί πιστεύουν οτι είναι ΑΝΟΗΤΟ, το ΚΚ είναι για να παίζεις με το γκάζι...
Και είναι πραγματικά απόλαυση αυτό!Τι ακριβώς εννοεις?
Οτι είναι απολαυστικά γρήγορο και εχει πολύ γκάζι????
αν ναι είμαι στους μερικους και πρέπει να οδηγήσεις κάποια αμάξια που μπορεις να το πεις πραγματικά αυτό και όχι να προκαλέσεις γέλωτα
Και δεν εννοώ οτι είναι αργό με 197 αλογα. Αλλά δεν είναι και γρήγορο. Επισης είναι βάρκα δεν είναι για σπορ οδήγηση. Και για να μην παρεξηγηθω. Πολύ καλό αμάξι το λογίζω αλλά λέξεις , σπορ , γκάζι, και απολαυση από το γκάζι μου προκαλούν γέλωτα για το ψψ
To CC είναι γρήγορο με τα 7,2 στα 100, αυτό δεν μπορεί να διαψευστεί.
Σίγουρα δεν είναι σπόρ κατηγορίας, δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά όσοι λένε ότι δεν είναι γρήγορο μάλλον δεν το έχουν οδηγήσει.
Γέλωτα πάντως μου προκαλεί εμένα η έκφραση αυτών που στον δρόμο, προκαλούν και διαπιστώνουν ότι το CC είναι πιο σβέλτο από το δικό τους ευρωπαικό suv.
Και να μην ξεχνάμε και την, κατά την γνώμη μου, VFM αξία του. -
Πάντως ακόμη και αν μερικοί πιστεύουν οτι είναι ΑΝΟΗΤΟ, το ΚΚ είναι για να παίζεις με το γκάζι...
αν ναι είμαι στους μερικους και πρέπει να οδηγήσεις κάποια αμάξια που μπορεις να το πεις πραγματικά αυτό και όχι να προκαλέσεις γέλωτα
Και δεν εννοώ οτι είναι αργό με 197 αλογα. Αλλά δεν είναι και γρήγορο. Επισης είναι βάρκα δεν είναι για σπορ οδήγηση. Και για να μην παρεξηγηθω. Πολύ καλό αμάξι το λογίζω αλλά λέξεις , σπορ , γκάζι, και απολαυση από το γκάζι μου προκαλούν γέλωτα για το ψψ
Σίγουρα δεν είναι σπόρ κατηγορίας, δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά όσοι λένε ότι δεν είναι γρήγορο μάλλον δεν το έχουν οδηγήσει.
Γέλωτα πάντως μου προκαλεί εμένα η έκφραση αυτών που στον δρόμο, προκαλούν και διαπιστώνουν ότι το CC είναι πιο σβέλτο από το δικό τους ευρωπαικό suv.
Και να μην ξεχνάμε και την, κατά την γνώμη μου, VFM αξία του.Ανακατεύεις διάφορα άσχετα πράγματα μαζί . Μίλησε κανένας για το VFM ??? Εννοείται ότι είναι VFM γι'αυτό το αγοράζουν πολλοί. Το αυτοκίνητο αξίζει τα χρήματα του και είναι μια πολύ καλή επιλογή ποτέ δεν έγραψα το αντίθετο.
Γρήγορη οδήγηση δεν είναι το 0-100 εκτός αν δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητα που στρίβουν κιόλας και δεν πάνε βάρκα γυαλο στις στροφές. Οπότε το απόλαυση που έγραψες αν πάει στο 7,2 στην ευθεία από στάση οκ, τι να σου πω και γω. Μάλλον απέχει πολύ το τι εννοούμε απόλαυση......... Αλλά αν το επιχείρημα σου ειναι ότι δεν είναι αργό στην ευθεία άρα είναι γρήγορο πάω πάσο. Αν αυτό λες εσύ γρήγορο οκ.
Εγώ σταματάω εδώ. Αν είναι να προκαλείς γέλιο μιλώντας για επιδόσεις και απόλαυση στο cc κάντο με τους υπόλοιπους.
-
Και να μην ξεχνάμε και την, κατά την γνώμη μου, VFM αξία του.Ανακατεύεις διάφορα άσχετα πράγματα μαζί . Μίλησε κανένας για το VFM ??? Εννοείται ότι είναι VFM γι'αυτό το αγοράζουν πολλοί. Το αυτοκίνητο αξίζει τα χρήματα του και είναι μια πολύ καλή επιλογή ποτέ δεν έγραψα το αντίθετο.
Γρήγορη οδήγηση δεν είναι το 0-100 εκτός αν δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητα που στρίβουν κιόλας και δεν πάνε βάρκα γυαλο στις στροφές. Οπότε το απόλαυση που έγραψες αν πάει στο 7,2 στην ευθεία από στάση οκ, τι να σου πω και γω. Μάλλον απέχει πολύ το τι εννοούμε απόλαυση......... Αλλά αν το επιχείρημα σου ειναι ότι δεν είναι αργό στην ευθεία άρα είναι γρήγορο πάω πάσο. Αν αυτό λες εσύ γρήγορο οκ.
Εγώ σταματάω εδώ. Αν είναι να προκαλείς γέλιο μιλώντας για επιδόσεις και απόλαυση στο cc κάντο με τους υπόλοιπους.
Γέλιο προκαλεί το μένος που έχεις με όποιον μιλάει και λέει κάτι για τις επιδόσεις του CC και να προσπαθείς να πείσεις με τις προσωπικές σου απόψεις.
Προφανώς είσαι κάποιου άλλου στρατοπέδου υποστηρικτής ( τι να πω ) και δεν αντέχεις να ακούς άλλες απόψεις.
Προσωπικά, δεν θέλω να περιαυτολογώ, αλλά μετά από την ειρωνική σου διάθεση στο γραπτό σου λόγο, πίστεψε με, μετά από αρκετά κύπελα και πολλές συμμετοχές με διακρίσεις σε αγώνες rally raid , γνωρίζω και τι σημαίνει γρήγορη οδήγηση και τι σημαίνει γρήγορο αυτοκίνητο.
Σταματάω λοιπόν και εγω εδώ γιατί δεν υπάρχει κάποιο νόημα σε όλο αυτό. -
@cirus
Είπε ότι έχει γκάζι, και έχει,
επίσης στην τετρακίνητη έκδοση σε ανάβαση δεν το πιάνεις με τίποτα, δυστυχώς δεν έχει γίνει κάποια συγκριτική δοκιμή τέτοιου τύπου.
Σίγουρα δεν είναι σπορ, με αυτή την μετάδοση και ανάρτηση έχει άλλο προσανατολισμό. Είναι όμως άμεσο και γρήγορο. -
Μωρε γρηγορο ειναι αλλα σε μια στροφοδιαδρομη θελετε να μου πειτε πως εχει τις δυνατοτητες το σετ απ του (αναρτηση/πλαισιο) να αποδωσει? Και ας αφησουμε και την μεταδοση εξω που δεν βοηθαει καθολου.
Το εχει πιεσει ποτε κανεις κατοχος να μας πει εντυπωσεις?
Εμενα μου φαινεται πολυ δυσκολο.Θεωρω δεν μιλαμε για ευθειες...αν ναι γραψτε ακυρο.
-
Για μια τέτοια κατασκευή το βασικό είναι ότι (το 4κινητο) δεν υποστρέφει. Αυτό από μόνο του αρκεί για να χαρακτιριστεί καλοστημένο. Τώρα τα σπορ-γρήγορο κτλ είναι αστειότητες και προέρχονται συνήθως από ανθρώπους που δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. Λογικό είναι να συμβαίνει πάντως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία αγοραστών ενός ΨΨ είναι πρώην κάτοχοι κάποιου βασικού χατς 15-20ετίας χωρίς άλλες παραστάσεις οπότε αναγκαστικά κρίνουν βάσει αυτού.
-
Ακούγεται ότι η Toyota θα σταματήσει τις GR εκδόσεις του Yaris και του Corolla γιατί τώρα πια έχουν το τετρακίνητο υβριδικό CC που είναι ακόμα πιο σπορ και στριφτερο.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Μωρε γρηγορο ειναι αλλα σε μια στροφοδιαδρομη θελετε να μου πειτε πως εχει τις δυνατοτητες το σετ απ του (αναρτηση/πλαισιο) να αποδωσει?
Nαι τις έχει, γιατί έχει εξαιρετική ανάρτηση, η οποία αν και γέρνει προσφέρει πολύ καλό ελέγχο του αμαξώματος. Το έχω πιέσει στις στροφές στον βομβαρδισμένο δρόμο με στροφές προς το σπήλαιο της Παιανίας (για όποιον ξέρει). Στρίβει εξαιρετικά, δεν το περιμένεις από τον όγκο του. Σπορ δεν είναι (όπως και τα περισσότερα περίπτερα!!), αλλά στρίβει πολύ καλά, καλύτερα από κάποια χαμηλά της κατηγορίας.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Ακούγεται ότι η Toyota θα σταματήσει τις GR εκδόσεις του Yaris και του Corolla γιατί τώρα πια έχουν το τετρακίνητο υβριδικό CC που είναι ακόμα πιο σπορ και στριφτερο.
μην τους δίνεις ιδέες!
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
@cirus
Είπε ότι έχει γκάζι, και έχει,
επίσης στην τετρακίνητη έκδοση σε ανάβαση δεν το πιάνεις με τίποτα, δυστυχώς δεν έχει γίνει κάποια συγκριτική δοκιμή τέτοιου τύπου.
Σίγουρα δεν είναι σπορ, με αυτή την μετάδοση και ανάρτηση έχει άλλο προσανατολισμό. Είναι όμως άμεσο και γρήγορο.Είπε ότι είναι απολαυση και γρηγορο
Αν το συγκρίνεις με το Ford Ka diesel που έχω είναι πύραυλος και σουπερ γρήγορο. Ολα είναι αναλογα με τι συγκρίνεις. Αν δεν είχε βάλει την λέξη απόλαυση μαζι με το γρήγορο ούτε που θα είχα γράψει κάτι.
τεσπα και γω αν οδηγούσα μόνο το ka και επαιρνα το CC διαστημικό και σουπερ γρηγορο και στριφτερο θα μου φαινόταν. Ολα είναι αναλογα με τι συγκρίνεις και τι έχεις οδηγήσει
επισης αν συγκρίνεις και με porcshe του 1960 πάλι πιο γρήγορο είναι. μήπως αυτό το κάνει και supercar?
-
Συνεχίστε, είστε απολαυστικοί...
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
μην τους δίνεις ιδέες!
Ε καλά το έχουν σκεφτεί ήδη. Έτσι και αλλιώς δεν λένε ότι το νέο gt86-gr86 πως λέγεται θα είναι με υβριδικό σύστημα;
-
Γελάστε αλλα το βίντεο με το Lexus LBX - δηλ ενα yaris cross με ηχομόνωση - με το μοτερ του Yaris GR που εχει για καθημερινό ο Πρόεδρος το ξεχάσατε ;
ΔΕΝ νομίζω να το έφτιαξαν για ενα καπρίτσιο και σύντομα οι ιδιοκτήτες SUV - με λάθος χρώμα - που μοιάζει με μικρή porsche θα το πουλάνε για να πάρουν πραγματικές επιδόσεις porsche και να έχουν το σωστό αυτοκίνητο για τα τριήμερα οχι μόνο του 2035 αλλα και του 40 -45 .
Το ST δεν είναι για τόσα χρόνια το GR θα είναι...
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Για μια τέτοια κατασκευή το βασικό είναι ότι (το 4κινητο) δεν υποστρέφει. Αυτό από μόνο του αρκεί για να χαρακτιριστεί καλοστημένο. Τώρα τα σπορ-γρήγορο κτλ είναι αστειότητες και προέρχονται συνήθως από ανθρώπους που δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. Λογικό είναι να συμβαίνει πάντως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία αγοραστών ενός ΨΨ είναι πρώην κάτοχοι κάποιου βασικού χατς 15-20ετίας χωρίς άλλες παραστάσεις οπότε αναγκαστικά κρίνουν βάσει αυτού.
Πιστεύω κατά βάθος προτιμάς το ccsuv από το roadster.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πιστεύω κατά βάθος προτιμάς το ccsuv από το roadster.
Χαχαχα πίστευε αλλά ερεύνα πρώτα!
ΨΨ έχω να το ακουμπήσω πάνω από 3μηνο. Το coupe (roadster δεν έχω) το έχω από 1η Δεκέμβρη και έχω κάνει 3.500χλμ και ενώ έχει μείνει στο ενδιάμεσο και 1 μήνα ακριβώς συνεργείο.
Toyota Corolla Cross