-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Όσο ανεβαίνει η τιμή στα Τογιότα τόσο θα αναδεικνύονται τα μειονεκτήματα τους.
Λογικό δεν είναι; Ότι ζητάει περισσότερα λεφτά για να το αποκτήσεις,ζητάς και εσύ περισσότερα από αυτό και το κρίνεις πιο αυστηρά.
Όταν κάτι είναι vfm συγχωρείς και πράγματα, όσο νυχτώνει και η ....τσα μεγαλώνει τόσο θα ακούς περισσότερους αεροδυναμικους θορύβους , θα σε ενοχλούν οι αποσυνδέσεις του bt , και τα πλαστικά θα γίνονται πιο σκληρά!
Φυσικά αυτό με την αύξηση τιμών στα υπό παράδοση αμάξια που έχει ήδη καθυστερήσει την θεωρώ καθαρή κλοπή! Όταν αθετεις την ημερομηνία παράδοσης και στο ενδιάμεσο πατάς ως και 1800 ευρώ αύξηση θεωρείται ο συνδυασμός εσκεμμενος , προλαβαίνω να βάλω αυξήσεις ή καθυστερω λίγο τις παραδόσεις.Ακριβώς ότι ήθελα να γράψω.
Στα 22 το λες και vfm το Yaris cross στα 26 με τίποτα. Κλαις για τα λεφτά που πέταξες.Όσον αφορά την αθέτηση της ημερομηνίας παράδοσης η οποία συνεπάγεται αύξηση τιμής προσωπικά θα παραλάμβανε με επιφύλαξη και θα εκανα αγωγή
Οπότε το λες και VFM το Scross του 21...
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Όλα έρχονται σε μια ισορροπία. Το καλύτερο είναι να το πούμε με όρους ισοδύναμης αγοραστικής δύναμης.
Οι τιμές έχουν ανέβει τόσο δυσανάλογα με τους μισθούς που φοβάμαι ότι δεν θα βρίσκουν να πουλάνε για λίγο καιρό. Και αυτό δεν είναι καλό για κανένα.
-
@antonakis said in Toyota Corolla Cross:
Όλα έρχονται σε μια ισορροπία. Το καλύτερο είναι να το πούμε με όρους ισοδύναμης αγοραστικής δύναμης.
Οι τιμές έχουν ανέβει τόσο δυσανάλογα με τους μισθούς που φοβάμαι ότι δεν θα βρίσκουν να πουλάνε για λίγο καιρό. Και αυτό δεν είναι καλό για κανένα.
Ζούμε σε μια εποχή φούσκας, όσο βρίσκουν έφορο έδαφος κοστολογούν υπέρμετρα
-
-
Με 50ευρω βάζεις led
-
Εχω παρει ηδη εννοειται και με πολυ λιγοτερα.
Αλλα σε καθε περιπτωση μαλλον θα παρω καποια στιγμη τα αφτερμαρκετ φαναρια που συζητησαμε πιο πισω.
-
Ναι ρε @andya3 περιγράφεις τον στασιμοπληθωρισμο. Ψηλό καλά τα λες.
Περνάς το εξάμηνο
Νομίζω ότι τα λέω απλά και πως δεν λέω κάτι το παράξενο.
Η παραγωγή φαίνεται να είναι σταθερή, και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τους χρόνους παράδοσης των αυτοκινήτων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως τι ποσοστό αυτού είναι λόγω της έλλειψης των τσιπς και γενικότερα προβλήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας και τι ποσοστό από τις στρατηγικές επιλογές των κατασκευαστών. Η σταθερή παραγωγή παρά την αυξημένη ζήτηση όμως είναι εμφανής και με το μάτι που λένε.
Πάντως η παραγωγή λιθίου ανακοινώνεται πως θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οπότε θα δούμε ισως και φθηνοτερα ηλεκτρικά, υβριδικά, phev, για να γίνει η σταδιακή μετάβαση που περιγράφουμε τόσο καιρό. Είπαμε εδω η dacia εβγαλε full υβριδικό. Τι να λέμε;
Επίσης, γενικά μπορώ να πω πως έχεις δίκιο στο ότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί έφορο έδαφος ανακατανομής μεριδίων αγοράς και αλλαγής στρατηγικού σχεδιασμού για πολλους κατασκευαστες. Πάντα ο πανικός φέρει και ευκαιρίες για αλλαγες που σχεδίαζαν καιρό οι κατακσευαστες. Όσοι έψαχναν ευκαιρία να κινηθούν σε πιο niche κατηγορίες θα βρουν έφορο έδαφος. Αλλά και όσοι έχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης της τελικής τιμής κτήσης θα βρουν την χρυσή ευκαιρία.
Την ίδια ώρα που προβληματιζονται οι καταναλωτές για κάτι που είχαν συνηθίσει ως φθηνό, προβληματιζεται και η επενδυτική κοινότητα. Οταν προβληματιζονται αυτοί, ξεκινάνε προβλήματα που φυσικά ο καταναλωτής δύσκολα παρακολουθεί. Ενδιαφέρον για διάβασμα το κάτωθι.
The world's love affair with Japanese cars is souring.
-
Δε καταλαβαίνω τη τσιγκουνιά των κατασκευαστών, βάζουν όλες τις λάμπες led και αφήνουν στα πίσω φλάς και της όπισθεν συμβατικές. Το ίδιο έκαναν και στο i30.
Κοίταξα autobeam και θέλω γύρω στα 100€ για αυτές τις 4, για φθηνότερες το φοβάμαι. -
Εγώ ξαναλέω ότι τα αμάξια έχουν ακριβύνει, αλλά η τρέλα με τα Τογιότα ήταν η φτηνή τιμή.
Και εγώ που δεν είμαι φαν της, από την στιγμή που το γιάρις κρος έκανε 25000 στην style για να έχει και λέντ και ήταν αυτόματο, τα υπόλοιπα μειονεκτήματα μπροστά το 2008 αυτόματο ντίζελ, που έκανε 29000, ήταν αποδεκτά. Οταν όμως μου είπαν για 18 μήνες, άντε 14 μήνες παράδοση και το 2008 είχε και ετοιμοπαράδοτα και σε 1-3 μήνες παράδοση, προφανώς το γιάρις βγήκε εκτός λίστας.
Τώρα με τις αυξήσεις των τιμών, θα βγαίνει πιο γρήγορα εκτός λίστας.
-
Προσωπικά τα σχέδια με τις λεντόμπαρες εμπρός πίσω και τα "δυναμικά " φλας μου άρεσαν κάνα δυο χρόνια στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας , μετα άρχισαν οι αηδίες με τους χαυλιόδοντες τις περισπωμένες και τα μουστάκια και το θέαμα είναι γελοίο πια ,το απόλυτο κιτς...
Εντωμεταξύ μιλάμε για μεγάλο άρμεγμα κατά την αγορά , οταν θα καούν (γιατί θα καούν) μετα την λήξη της εγγύησης και αν τρακάρεις και δεν εχεις μικτή
-
Πολύ σωστά! Στην αρχή και εγώ χαιρομουν αλλά μετά σκεφτόμουν πως αν χαλάσουν τι κάνεις;
Ενώ με το απλό φαναρι και προτζεκτορα, πας στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς και βάζεις ωραιότατα λεντ
-
Εμένα πάντως τα φανάρια και η έλλειψη νικελου στο πλάι και μπρος στο active plus σε σχέση με το style δεν με χαλάνε. Πολύ ωραίο και δυναμικό το βρίσκω το σουλούπι του αυτοκινήτου έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε από μέσα το βλέπεις την περισσότερη ώρα.
-
Δεν τιθεται θεμα λειτουργικοτητας για ολα αυτα που συζηταμε. Δεν παθαμε τπτ τοσα χρονια με αλογονου.
Ειναι θεμα ποσο μοντερνο και συγχρονο δειχνει ενα οχημα των 41Κ (πλεον). Η συγκριση γινεται με τον ανταγωνισμο. Οχι τι ηταν η νορμα πριν 30 χρονια ή ποσο περιεργος και απαιτητικος ειναι ο καθενας μας.
-
ακόμα και τετοιες ανήθικες αυξήσεις είναι ευπρόσδεκτες
Δεν υπάρχει κάτι το ανήθικο σε καμία αύξηση κανενός μη αναγκαίου αγαθού. Καπιταλισμός λέγεται και ο καθένας πουλάει όσο θέλει και οι καταναλωτές επιλέγουν εαν θα αγοράσουν ή όχι.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
ακόμα και τετοιες ανήθικες αυξήσεις είναι ευπρόσδεκτες
Δεν υπάρχει κάτι το ανήθικο σε καμία αύξηση κανενός μη αναγκαίου αγαθού. Καπιταλισμός λέγεται και ο καθένας πουλάει όσο θέλει και οι καταναλωτές επιλέγουν εαν θα αγοράσουν ή όχι.
Το αυτοκίνητο μέχρι ενός βαθμού είναι είδος πρώτης αναγκης. Ειδικά σε μια χώρα με τεράστιες ελλείψεις σε φθηνή μετακίνηση, άθλιες αστικες συγκοινωνίες, περιορισμένες υπεραστικές (δεν υπάρχει η επιλογή του σιδηροδρόμου πχ) κλπ, δύσκολο ανάγλυφο.
Υπάρχει ανηθικότητα στο μη κλείδωμα τιμής στη μόνομέρη αύξηση τιμών χωρίς την επίκληση συγκεκριμένων καταστάσεων, στην αύξηση ενώ έχει χαθεί η ημερομηνία παράδοσης για λίγες μερες.
Επειδή η χώρα έχει ραγιαδική καταναλωτική συμπεριφορά, δεν σημαίνει ότι όλα καθαγιάζονται. -
Στον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά δεν είναι ανήθικο, άλλο έαν σε ενοχλεί (όπως και εμένα). Πέρα από τα βασικά αγαθά (που πρέπει να είναι ελεγχόμενα ώς προς την λιανική τιμή τους), όλα τα άλλα λειτουργούν με βάση την ελεύθερη αγορά. Εαν δεν μας αρέσει, μπορούμε να ψηφίσουμε ΚΚΕ και να έχουμε άλλο οικονομικό σύστημα. Το φιλελεύθερο όμως έτσι λειτουργεί και η αγορά απαντάει. Εαν κάτι είναι ακριβό, δεν το αγοράζει ο κόσμος, υπάρχει το BEP.
-
Ο Καπιταλισμός όμως θα έπρεπε να σημαίνει και ελεύθερο ανταγωνισμό, και κίνηση κεφαλαίων και γρήγορη κάλυψη των ανισορροπιών από την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς κλπ.
Εδώ όπως και σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας τα πάντα ελέγχονται σε κάποιου είδους ολιγοπώλιο πλέον, σε άτυπη συμφωνία είναι όλοι μεταξύ τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες για τις τιμές και για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Σκληρός Μονοπωλιακός Σταλινισμός με καπιταλιστική οικονομία.
-
Πώς να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός αφου δεν έχουν αυτοκίνητα;;;;
Λειτουργεί ο νομος της προσφορας και της ζητησης. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εαν κάτι είναι ακριβό, δεν το αγοράζει ο κόσμος, υπάρχει το BEP.Τι είναι το "ΒΕΡ";
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla Cross:
Τι είναι το "ΒΕΡ";
Break Even Point, χρυσή τομή στα Ελληνικά. Η κάθε εταιρεία οφείλει να το κάνει για να βρει την χρυσή τομή μεταξή όγκου πωλήσεων και τιμής, ώστε να έχει το μέγιστο κέρδος. Για παράδειγμα συμφέρει να πουλάω 1.000.000 αμάξια με €300 κέρδος ή 200.000 αμάξια με €2.000 κέρδος?
Toyota Corolla Cross