-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Ερώτηση. Η βασική έκδοση ή η pack στο infotainment δεν έχει χάρτες/navi standard; Με έχει μπερδέψει ο διαμορφωτής.
Δεν έχει ούτε η βασική ούτε η pack , πρέπει να το βάλεις ως extra
-
Βαλε κάτι άλλο με τα λεφτά. Με το κινητό μια χαρα παίζει για nav
-
@tsofras said in Cupra Formentor:
@k-m said in Cupra Formentor:
Να δουμε και από που θα ξεκινάει η τιμη
Καλά αν είναι να πάρει 3 χιλιάρικα ακόμη πας και παίρνεις το Civic
Και εμένα μου αρέσει το Civic, αλλά μόνο για να το βλέπω! Με το Civic δε χωράς να παρκάρεις πουθενά, βρίσκεις στα πεζοδρόμια, πονάει η μέση σου από το σκύψιμο στο μπες βγες (αν έχεις μωρό πέθανες) και πληρώνεις και φόρο πολυτελείας. Καλύτερα να πάρει κάτι άλλο πιο ψηλό!
-
@lapin said in Cupra Formentor:
Και εμένα μου αρέσει το Civic, αλλά μόνο για να το βλέπω! Με το Civic δε χωράς να παρκάρεις πουθενά, βρίσκεις στα πεζοδρόμια, πονάει η μέση σου από το σκύψιμο στο μπες βγες (αν έχεις μωρό πέθανες) και πληρώνεις και φόρο πολυτελείας. Καλύτερα να πάρει κάτι άλλο πιο ψηλό!
Ναι δεν διαφωνώ ως τον τύπο του αμαξώματος , απλά ήθελα να τονίσω ότι στα 40 παίρνεις καλύτερο σύνολο ως αξιοπιστία-κατανάλωση-κινητήρα κτλ
Προσωπικά θεωρώ τοπ το Formentor στα πάντα πλην αξιοπιστίας για αυτό και τελικά δεν θα το αγοράσω -
Ρε παιδιά, όλοι υπερήλικες ή/και υπέρβαροι ή/και τελείως αγύμναστοι είστε εδώ μέσα; Διαβάζω πόσο προβληματικό θεωρείτε το μπες - βγες στα σύγχρονα hatchbacks και νομίζω ότι μιλάτε για κάποιο supercar - σαύρα.
Εγώ νεούδι σίγουρα δεν είμαι, αλλά μεσήλικας καθ' οδόν προς την τρίτη ηλικία (56 ετών γαρ) και τέτοια προβλήματα δεν είχα ποτέ. -
@harisma23 said in Cupra Formentor:
Ρε παιδιά, όλοι υπερήλικες ή/και υπέρβαροι ή/και τελείως αγύμναστοι είστε εδώ μέσα; Διαβάζω πόσο προβληματικό θεωρείτε το μπες - βγες στα σύγχρονα hatchbacks και νομίζω ότι μιλάτε για κάποιο supercar - σαύρα.
Εγώ νεούδι σίγουρα δεν είμαι, αλλά μεσήλικας καθ' οδόν προς την τρίτη ηλικία (56 ετών γαρ) και τέτοια προβλήματα δεν είχα ποτέ.Για σένα μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος...
-
Στο Civic που λέτε παιδιά, και μιλάω για το προηγούμενο, αν και φαινομενικά χαμηλό, δεν ξέρω πως το έχουν καταφέρει αλλά τόσο μπροστά όσο και πίσω είναι λες και πέφτεις στην πολυθρόνα - καναπέ του σαλονιού σου.
Είναι το μεγάλο άνοιγμα των πορτών , η απόσταση από τα εμπρός καθίσματα και πλατος πίσω , αντίστοιχα μπροστά η θέση του τιμονιού - ταμπλώ , δεν ξέρω τι αλλά σπάνια έχω μπει βγει σε αυτοκίνητο τόσο εύκολα - άνετα.
-
Εγώ νεούδι σίγουρα δεν είμαι, αλλά μεσήλικας καθ' οδόν προς την τρίτη ηλικία (56 ετών γαρ) και τέτοια προβλήματα δεν είχα ποτέ.που αναφερεσαι ?
απο τα 30 εχω μεση πάντως (δισκοπαθεια)
Οπότε γενικα τα ψηλα ειναι καλυτερα. Το φορμεντορ ειναι ενδιαμεσο. (το μοκκα ηταν σαφως καλυτερο σε υψος/θεση για τη μεση και ειχα και AGR με το φουσκωτο μαξιλαρι. αλλα μεχρι εκει )
-
Το θέμα της μέσης στα vag, λύνεται αν βάλεις τα sport καθίσματα.
Γνωστός μου στη Γερμανία που έχει πρόβλημα, πήρε το T-Roc μ' αυτά τα καθίσματα σαν έξτρα εξπλισμό. Και λέει ότι μπορεί να κάθεται όλη μέρα στ' αυτοκίνητο.
Το αναφέρω σε περίπτωση που σε κάποιον φανεί χρήσιμο.
-
@andya3 said in Cupra Formentor:
Γνωστός μου στη Γερμανία που έχει πρόβλημα, πήρε το T-Roc μ' αυτά τα καθίσματα σαν έξτρα εξπλισμό. Και λέει ότι μπορεί να κάθεται όλη μέρα στ' αυτοκίνητο.
Λογικό, λόγω της μέσης δεν μπορεί να βγει χωρίς βοήθεια. Οπότε αν δεν προσφέρεται κάποιος, την βγάζει στο t roc
-
@lap said in Cupra Formentor:
@andya3 said in Cupra Formentor:
Λογικό, λόγω της μέσης δεν μπορεί να βγει χωρίς βοήθεια. Οπότε αν δεν προσφέρεται κάποιος, την βγάζει στο t roc
Κακία, πολύ πετυχημένη κακία!!!
-
https://www.drive.gr/test-drives/sygkrinoyme/fun-drive-me-alfa-romeo-stelvio-kai-cupra-formentor-vz
Fun-to-DRIVE με Alfa Romeo Stelvio και CUPRA Formentor VZ
-
@lapin said in Cupra Formentor:
- 10 πόντους πιο μακρύ από το Formentor, εκτός αν παρκάρεις οριακά.
- Καλό είναι να μην ανεβαίνουμε τα πεζοδρόμια όπως και να έχει.
- Η άπλα και η άνεση που έχει δεν θα την άλλαζα για 2-3 δευτερόλεπτα (μπες βγες), δεν έχω και κάποιο πρόβλημα με την μέση
- Όσα ψηλά έχω οδηγήσει με κουράζουν σε ταξίδια και μέσα στην πόλη με την οπτική που έχουν ... αλλά γούστα είναι αυτά.
-
@criuser said in Cupra Formentor:
Εγώ νεούδι σίγουρα δεν είμαι, αλλά μεσήλικας καθ' οδόν προς την τρίτη ηλικία (56 ετών γαρ) και τέτοια προβλήματα δεν είχα ποτέ.Για σένα μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος...
Δεν είναι θέμα κάλους, αλλά απόδοσης. Επίσης, εγώ δεν πονάω.
Όλα τα SUVs είναι χειρότερα οδηγικά σε σχέση με τα hatchbacks από τα οποία προέρχονται. Βεβαίως μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν SUV γιατί χρειάζονται τους παραπάνω χώρους. Αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως βρίσκονται τόσο πολλοί που αγοράζουν SUV (στην ουσία κάτι χειρότερο οδηγικά και ακριβότερο σε αγορά και χρήση από το αντίστοιχο hatchback) για να μπαινοβγαίνουν πιο εύκολα ή για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι οδηγούν κάτι πιο ασφαλές ή για να καβαλάνε πεζοδρόμια ή γιατί είναι μόδα. Των παραπάνω εξαιρούνται οι ελάχιστοι που έχουν κάποιο ιατρικό θέμα, όπως ο φίλος που ανέφερε ότι έχει δισκοπάθεια. -
ή για να καβαλάνε πεζοδρόμιαΔεν είναι θέμα να καβαλάς πεζοδρόμια, αλλά να μπορείς να παρκάρεις δίπλα τους χωρίς να βρίσκει ο προφυλακτήρας ή η πόρτα όταν ανοίγει.
-
@jg4 said in Cupra Formentor:
ή για να καβαλάνε πεζοδρόμιαΔεν είναι θέμα να καβαλάς πεζοδρόμια, αλλά να μπορείς να παρκάρεις δίπλα τους χωρίς να βρίσκει ο προφυλακτήρας ή η πόρτα όταν ανοίγει.
Μιλάς για το 1% των τόσο ψηλών πεζοδρομίων. Εγώ δεν βρίσκω λογικό ένα τόσο μικρό ποσοστό να μου καθορίσει το τι αυτοκίνητο θα αγοράσω.
-
Μιλάς για το 1% των τόσο ψηλών πεζοδρομίων. Εγώ δεν βρίσκω λογικό ένα τόσο μικρό ποσοστό να μου καθορίσει το τι αυτοκίνητο θα αγοράσω.
Δεν είναι καθόλου 1%. Ειδικά όταν είσαι φορτωμένος και το αυτοκίνητο χαμηλώνει. Πλέον δεν έχω κανένα άγχος σε κάθετα παρκαρίσματα για το αν θα βρει ο προφυλακτήρας ή όχι.
Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο κριτήριο για την επιλογή SUV. Η ευκολία στην πρόσβαση και ο μεγαλύτερος χώρος (αποσκευών κυρίως) είναι επίσης πλεονεκτήματα.
Μειονέκτημα είναι φυσικά η οδηγική συμπεριφορά, αλλά σε καλοστημένα crossovers η διαφορά εντοπίζεται σε καταστάσεις που σπάνια εμπλέκεται ο μέσος οδηγός
-
Αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως βρίσκονται τόσο πολλοί που αγοράζουν SUV (στην ουσία κάτι χειρότερο οδηγικά και ακριβότερο σε αγορά και χρήση από το αντίστοιχο hatchback) για να μπαινοβγαίνουν πιο εύκολα ή για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι οδηγούν κάτι πιο ασφαλές ή για να καβαλάνε πεζοδρόμια ή γιατί είναι μόδα.
Μόδα κυρίως. Και επίσης ποιος σου είπε ότι η πλειοχηφία των οδηγών ξέρει να κρίνει την οδική συμπεριφορά ενός αυτοκίνήτου. Στο 95% είναι άσχετοι, οπότε τις συζητάμε. Παίρνουν το πιο μπάνικο, το πιο αψηλό, ότι είναι μόδα, να είναι "πιο ψηλό, μεγάλο κλπ. από του γείτονα" και άλλα τέτοια.
-
Και όχι μόνο. Κάποιοι νομίζουν ότι αναφερόμαστε σε αντικοινωνική συμπεριφορά, καβαλήματος πεζοδρομίων, κ.λπ. Καμία σχέση. Π.χ. τα hatchbacks σήμερα έχουν τόσο χαμηλή μάσκα μπροστά που πραγματικά δεν μπορείς να ανέβεις ένα μικρό σκαλαπάτι χαμηλού "πεζοδρομίου" που χρησιμεύει για να παρκάρεις στις θέσεις έξω από ένα κατάστημα. Με τα crossovers/suvs, γενικά, έχεις πιο εύκολη ζωή ακόμα και μέσα στην πόλη, χωρίς να παραβαίνεις κάποιον κανόνα.
Εγώ αυτό το βλέπω καθημερινά ως κάτοχος hatchback και crossover. -
@fanis75 said in Cupra Formentor:
Αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως βρίσκονται τόσο πολλοί που αγοράζουν SUV (στην ουσία κάτι χειρότερο οδηγικά και ακριβότερο σε αγορά και χρήση από το αντίστοιχο hatchback) για να μπαινοβγαίνουν πιο εύκολα ή για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι οδηγούν κάτι πιο ασφαλές ή για να καβαλάνε πεζοδρόμια ή γιατί είναι μόδα.
Μόδα κυρίως. Και επίσης ποιος σου είπε ότι η πλειοχηφία των οδηγών ξέρει να κρίνει την οδική συμπεριφορά ενός αυτοκίνήτου. Στο 95% είναι άσχετοι, οπότε τις συζητάμε. Παίρνουν το πιο μπάνικο, το πιο αψηλό, ότι είναι μόδα, να είναι "πιο ψηλό, μεγάλο κλπ. από του γείτονα" και άλλα τέτοια.
Δηλαδή εσύ οδηγείς Toyota επειδή ξέρεις να κρίνεις την οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου;
Cupra Formentor