-
@stefan147 said in FORD KUGA 2020:
Αυτο με το ΦΠ αν ισχυει, ισχυει μονο για ιδιωτες. Οι εταιρικοι πελατες δεν πληρωνουμε φπ. Ειναι υποτιθεται ενσωματωμενος στο μισθωμα.
Νο νο νο νο......
Προσοχή μεγάλη!!!!
-
@vagkirk said in FORD KUGA 2020:
Το θέμα είναι πως δεν το πληρώνουν αρκετοί γιατί δεν έρχεται αυτόματα στο πινακακι με τα ΕΙΧ όπως όταν είναι στο όνομα σου και δεν μπορείς να διορθώσεις την εγγραφή, αλλά πρέπει εσύ να το προσθέσεις και να επιβαρυνθείς με τεκμήριο και ΦΠ.
Και καλά κάνουν, και εγώ το ίδιο θα έκανα , απλά είναι θέμα χρόνου να το πιάσουν και αυτό ώστε να έρχεται αυτόματα.
Αν τώρα το ψάξουν αναδρομικά θα δείξει...
Εγώ θεωρώ πως αξίζει το ρίσκο να μην το δηλώσει κάποιος.
Το έχω ψάξει από επαγγελματική διαστροφή και έχω συζητήσει με πολλους λογιστές.. Πρακτικά κανεις δεν δηλώνει το αμάξι που χρησιμοποεί για τεκμήριο και ΦΠ.
Και άντε πες για τεκμήριο οκ. Για να καλύπτεις/εχεις ωα παροχή leαsing θα το έχεις.
Αλλά ο ΦΠ είναι καθαρά φοροαποφυγή…. -
@iceman7 said in FORD KUGA 2020:
Το θέμα είναι πως δεν το πληρώνουν αρκετοί γιατί δεν έρχεται αυτόματα στο πινακακι με τα ΕΙΧ όπως όταν είναι στο όνομα σου και δεν μπορείς να διορθώσεις την εγγραφή, αλλά πρέπει εσύ να το προσθέσεις και να επιβαρυνθείς με τεκμήριο και ΦΠ.
Και καλά κάνουν, και εγώ το ίδιο θα έκανα , απλά είναι θέμα χρόνου να το πιάσουν και αυτό ώστε να έρχεται αυτόματα.
Το έχω ψάξει από επαγγελματική διαστροφή και έχω συζητήσει με πολλους λογιστές.. Πρακτικά κανεις δεν δηλώνει το αμάξι που χρησιμοποεί για τεκμήριο και ΦΠ.
Και άντε πες για τεκμήριο οκ. Για να καλύπτεις/εχεις ωα παροχή leαsing θα το έχεις.
Αλλά ο ΦΠ είναι καθαρά φοροαποφυγή….Ναι αλλά και τι έγινε στο τέλος - τέλος.
Οκ αν το βρουν ας χρεώσουν τον ΦΠ στο κάθε ΑΦΜ με τις ανάλογες προσαυξήσεις και ίσως και αναδρομικά για μια 5ετια , νομίζω περισσότερα έτη δεν μπορούν , παραγράφεται η δυνατότητα βεβαίωσης του φόρου.Δεν τα πλήρωσες όταν έπρεπε, θα τα πληρώσεις με μιας ας πούμε στην χειρότερη 30-40% προσαύξηση.
Εύκολο ρίσκο κατά την άποψη μου
-
Οκ αν το βρουν ας χρεώσουν τον ΦΠ στο κάθε ΑΦΜ με τις ανάλογες προσαυξήσεις και ίσως και αναδρομικά για μια 5ετια , νομίζω περισσότερα έτη δεν μπορούν , παραγράφεται η δυνατότητα βεβαίωσης του φόρου.Δεν τα πλήρωσες όταν έπρεπε, θα τα πληρώσεις με μιας ας πούμε στην χειρότερη 30-40% προσαύξηση.
Δεν είναι φοροαποφυγη αλλα φοροδιαφυγη
Και η προσαύξηση ειναι 100% συν υπερημεριες -
@gatoz said in FORD KUGA 2020:
Δεν είναι φοροαποφυγη αλλα φοροδιαφυγη
Και η προσαύξηση ειναι 100% συν υπερημεριεςΑυτό
Αν η λογιστική εταιρεία που σε ελέγχει είναι στοιχειωδώς σοβαρή δεν θα δεχτεί να μην καταλογίσει τον φόρο παροχής που αναλογεί στον υπάλληλο -
Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους έχω να μπω μέρες και απορώ πως σας ξέφυγε!!
Μπήκε στον διαμορφωτή το Titanium με 8at και τον 1.5T στους 186 από τους 150ps. Το κορυφαίο; Η τιμή παραμένει ίδια! Βρωμάει η δουλειά. Περιμένω νέα από τους ειδικούς...
-
@sabas_thess said in FORD KUGA 2020:
Μπήκε στον διαμορφωτή το Titanium με 8at και τον 1.5T στους 186 από τους 150ps. Το κορυφαίο; Η τιμή παραμένει ίδια! Βρωμάει η δουλειά. Περιμένω νέα από τους ειδικούς...
Ουαο....τώρα το είδα! Φοβερή περίπτωση, με ένα από τα καλύτερα μοτέρ της Φόρντ, αυτοματάρα και 190 άλογα. Το μόνο αρνητικό ειναι ότι θα καίει, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!
-
Θα βγαίνει και 4wd?
-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
Ουαο....τώρα το είδα! Φοβερή περίπτωση, με ένα από τα καλύτερα μοτέρ της Φόρντ, αυτοματάρα και 190 άλογα. Το μόνο αρνητικό ειναι ότι θα καίει, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!
Αυτό με προβλημάτισε και εμένα Φάνη. Ενώ ο 1.5t ecoboost φημίζεται για την οικονομία του στην εκδοχή με τα 150ps στην αντίστοιχη με τα 186ps συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Αν προσθέσεις σε αυτό ότι τα "δεδομένα" αφορούν εφαρμογές στο Focus mkiv (άρα πρέπει να υπολογίσουμε και το αρκετά μεγαλύτερο βάρος του Kuga σε σχέση με το Focus) σε συνδυασμό με την προσθήκη του eat8 γίνεται κατανοητό ότι η κατανάλωση θα πρέπει να έχει ανέβει εκθετικά.
Δύσκολη η επιλογή του όταν η χρήση θα αφορά σε συντριπτικό ποσοστό αστική/υπεραστική χρήση, όμως θα είναι αμαξάρα και αν ισχύει η ίδια τιμολόγηση απίστευτο vfm....
-
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το νεο KUGA με κινητηραρα
με αυτο το βάρος αυτος ο κινητηρας θα καίει σιγουρα, πιο κάτω από 8 (σε αληθινες συνθηκες) δεν θα πέφτει. σε πιο μικρά βαρη με χαμηλές στροφές μπορει να είναι οικονομικός μια χαρά αλλά με το βαρος του kuga δεν θα ισχυει αυτό.
Ομως θα πάει σβελτα χωρις κανενα προβλημα και κολλημα πουθενα
-
Σε ΚΣ πάνω από 8l θα καίει ο 150ps. Αυτός μην καίει 10+...
-
Εξαρτάται. Εαν μιλάς για πόλη σίγουρα ειναι 10+. Σε ταξίδι θα μπορείς να κινηθείς στο 8αρι. Γενικά εαν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση, χρειάζεται να κοιτάξεις άλλο αυτοκίνητο. Εαν δεν σε απασχολεί, είναι εξαιρετική επιλογή!
-
ειπα για μεικτές συνθηκες σε κίνηση σιγουρα 10ρι
-
Περιεργο μονο στην Titanium.
Επισης θα μπορουσε να εχει κατιτις παραπανω στον εξοπλισμο.
Ουτε βασικο το ACC? -
Εγώ γιατί βλέπω μόνο χειροκίνητο με τα 150 άλογα στη διαμόρφωση. Κάνω κάτι λάθος;
Άκυρο, κοίταζα το προηγούμενο μοντέλο -
Θα κάψει παραπάνω αν εκμεταλλεύεσαι την μεγαλύτερη ισχύ. Αν τα πηγαίνεις με τον ίδιο τρόπο, η διαφορά θα είναι ελάχιστη. Λογικά θα φαίνεται και από τις τυποποιημένες τιμές κατανάλωσης (όπου πηγαίνουν όλα με τις ίδιες ταχύτητες).
-
Saba να κερδίσω το Λόττο να σου πάρω οποιο θες, να ηρεμήσεις!
-
Και όμως ελάχιστη η διαφορά τιμής. Εκπληκτικό πραγματικά...
-
Και όμως ελάχιστη η διαφορά τιμής. Εκπληκτικό πραγματικά...
Μάλλον για να "χτυπήσει" το νέο Tiguan, που έρχεται αποκλειστικά αυτόματο.
Θεωρώ ότι είναι άμεσος αντίπαλος -
Το 8αρι με το οποίο έρχεται το Kuga των 186ps είμαστε ΒΈΒΑΙΟΙ ότι είναι το γνωστό με τον μετατροπέα ροπής και όχι κάποια διπλοσύμπλεκτη τρίπλα;
FORD KUGA 2020