-
@sabas_thess said in FORD KUGA 2020:
Το 8αρι με το οποίο έρχεται το Kuga των 186ps είμαστε ΒΈΒΑΙΟΙ ότι είναι το γνωστό με τον μετατροπέα ροπής και όχι κάποια διπλοσύμπλεκτη τρίπλα;
https://advancedtransmission.com/the-new-ford-8f35-8-speed-transmission/
Αυτό φοράει
-
@a-d-p said in FORD KUGA 2020:
Το 8αρι με το οποίο έρχεται το Kuga των 186ps είμαστε ΒΈΒΑΙΟΙ ότι είναι το γνωστό με τον μετατροπέα ροπής και όχι κάποια διπλοσύμπλεκτη τρίπλα;
Αυτό φοράει
Φουλ στο πρόβλημα το κιβώτιο διαβάζω με απότομες αλλαγές, παράληψη ταχυτήτων διαρροές και χωρίς καμία λύση από την Φορντ. Προσπαθούν μάλλον να το ξεφορτωθούν όπου τους παίρνει.
The Ford 8-speed transmission, known as the 8F35, was a result of the partnership with GM on the 9-speed transmission. Ford did not like the end result and reworked the GM 9-speed to create an 8-speed transverse mounted transmission intended for front-wheel drive and front-biased all-wheel drive applications. Common complaints with this transmission include harsh shifting, erratic or delayed shifting, skipping gears during upshift, and fluid leaks. While these complaints are common, there are no current actions from Ford to address them.
https://advancedtransmission.com/8-speed-9-speed-and-10-speed-transmission-problems/Τα 35Κ βέβαια που ζητά η Φορντ για 186 αυτόματο σε τόσο μεγάλο σκάφος ακόμα και τα 37-38 με φουλ λεντ acc hud πάλι vfm το λες
-
@tkin73 said in FORD KUGA 2020:
@a-d-p said in FORD KUGA 2020:
Αυτό φοράει
Φουλ στο πρόβλημα το κιβώτιο διαβάζω με απότομες αλλαγές, παράληψη ταχυτήτων διαρροές και χωρίς καμία λύση από την Φορντ. Προσπαθούν μάλλον να το ξεφορτωθούν όπου τους παίρνει.
The Ford 8-speed transmission, known as the 8F35, was a result of the partnership with GM on the 9-speed transmission. Ford did not like the end result and reworked the GM 9-speed to create an 8-speed transverse mounted transmission intended for front-wheel drive and front-biased all-wheel drive applications. Common complaints with this transmission include harsh shifting, erratic or delayed shifting, skipping gears during upshift, and fluid leaks. While these complaints are common, there are no current actions from Ford to address them.
https://advancedtransmission.com/8-speed-9-speed-and-10-speed-transmission-problems/Τα 35Κ βέβαια που ζητά η Φορντ για 186 αυτόματο σε τόσο μεγάλο σκάφος ακόμα και τα 37-38 με φουλ λεντ acc hud πάλι vfm το λες
Το άρθρο είναι από εταιρεία που τα επισκευάζει, οπότε θα γράφει για τα προβλήματα τους. Ίσως αναφέρει για όλα τα κιβώτια ταχυτήτων μόνο τα προβλήματα τους.
-
Αυτό είναι το ίδιο που φορούσε το focus?
Γιατί ήταν εξαιρετικό στις αλλαγές. Γενικά δε καταλάβαινες ότι έχεις κιβώτιο ταχυτήτων. -
ο 1.5L EcoBoost 186PS στο κουγκα έχει 258 Νm στις 3000 στροφες που βλέπω από το φορντ εσκειπ του 2021 το αμερικάνικο ( γιατι δεν βρισκω αλλου πληροφορία) ?
το νεο μοντελο το εχει κανει καποιος τεστ να μας πει εντυπώσεις? -
ο 1.5L EcoBoost 186PS στο κουγκα έχει 258 Νm στις 3000 στροφες που βλέπω από το φορντ εσκειπ του 2021 το αμερικάνικο ( γιατι δεν βρισκω αλλου πληροφορία) ?
το νεο μοντελο το εχει κανει καποιος τεστ να μας πει εντυπώσεις?Σιγά μην υπάρχει td το auto186...
Το 150ps manual έχει 25Nm ροπής. Αρχικά μου κάνει λίγο μικρή η διαφορά των 0,8Nm όταν πχ αντίστοιχα στα προf/l του κορεατικού ομίλου ο 1.6T στα 180ps είχε 1,5Nm+ από τον αντίστοιχο των 150ps. Επιπρόσθετα οι 3000rpm θεωρώ ότι είναι πολύ (πολύ όμως) ψηλά για στέψη. Χάνει την ουσία του οτιδήποτε πάνω από 1500-1800rpm. Αλλιώς πάμε σε λογικές ατμόσφαιρας (οκ, οριακά αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω).
-
το νεο μοντελο το εχει κανει καποιος τεστ να μας πει εντυπώσεις?Σιγά μην υπάρχει td το auto186...
Το 150ps manual έχει 25Nm ροπής. Αρχικά μου κάνει λίγο μικρή η διαφορά των 0,8Nm όταν πχ αντίστοιχα στα προf/l του κορεατικού ομίλου ο 1.6T στα 180ps είχε 1,5Nm+ από τον αντίστοιχο των 150ps. Επιπρόσθετα οι 3000rpm θεωρώ ότι είναι πολύ (πολύ όμως) ψηλά για στέψη. Χάνει την ουσία του οτιδήποτε πάνω από 1500-1800rpm. Αλλιώς πάμε σε λογικές ατμόσφαιρας (οκ, οριακά αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω).
Αν δεν δεις διάγραμμα, άκρη δεν βγάζεις!!!
Πχ μαξ ροπή 258 στις 3000, αλλά μπορεί να έχει πάνω από 220 απο τις 1500 μέχρι τις 5000.
Στα νέα τουρμπισμένα η καμπύλη ροπής είναι σχεδόν ευθεία! -
Tον 1.5 με 3 κυλινδρους του Φοκους δεν φοραει και αυτο?
Τοτε ηταν στα 182hp με 240nm στις 1600.
Λογικα τα ιδια θα ειναι θεωρω. Εκτος και αν ειναι αλλο μοτερ... -
Το ίδιο μοτέρ το ίδιο κιβώτιο είναι σίγουρα.
-
@chrisk6 said in FORD KUGA 2020:
Λογικα τα ιδια θα ειναι θεωρω. Εκτος και αν ειναι αλλο μοτερ...Αν δε κάνω λάθος, ο 1.5 του focus ήτο 4κύλινδρος.
Ο dragon 1.5 των fiesta - puma ST ήταν 3κύλινδρος. -
@georgemit said in FORD KUGA 2020:
Λογικα τα ιδια θα ειναι θεωρω. Εκτος και αν ειναι αλλο μοτερ...Αν δε κάνω λάθος, ο 1.5 του focus ήτο 4κύλινδρος.
Ο dragon 1.5 των fiesta - puma ST ήταν 3κύλινδρος.Ο 1.6 ηταν 4κλ.
Ο 1.5 3κλ. -
Αν δε κάνω λάθος, ο 1.5 του focus ήτο 4κύλινδρος.
Ο dragon 1.5 των fiesta - puma ST ήταν 3κύλινδρος.3κύλινδρος ήταν. 4κύλινδρος ήταν ο πιο παλιός 1.5 που φόραγε το προηγούμενο Κούγκα (αυτό που είχα).
-
Άρα ο κινητήρας του κουγκα 1.5 186 είναι 3κυλινδρος σωστά;
-
Άρα ο κινητήρας του κουγκα 1.5 186 είναι 3κυλινδρος σωστά;
σωστά. οπως και ο προηγούμενος με τα 150 αλογα. Πάλι 3κιλυνδρος ήταν
-
@cirus said in FORD KUGA 2020:
σωστά. οπως και ο προηγούμενος με τα 150 αλογα. Πάλι 3κιλυνδρος ήταν
Ακόμα υπάρχει στο Κούγκα, με χειροκίνητο κιβώτιο όμως και ουσιαστικά ίδια τιμή με το αυτόματο με τα 186 άλογα. Οπότε δεν πιστεύω να το προτιμήσει κανείς.
-
Ο dragon 1.5 των fiesta - puma ST ήταν 3κύλινδρος.οχι και στο focus o 1.5 3κίληνδρος ήταν. Ο ιδιος με των fiesta/puma st απλά με λιγοτερα αλογα.
Το ίδιο και στο kuga -
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
ουσιαστικά ίδια τιμή με το αυτόματο με τα 186 άλογα. Οπότε δεν πιστεύω να το προτιμήσει κανείς.
ναι δεν διαφωνω απλά είπα πιος ήταν, δεν συγκρινα
-
ναι δεν διαφωνω απλά είπα πιος ήταν, δεν συγκρινα
Το ξέρω! Απλά επειδή έγραψε "προηγούμενος" ήθελα να διευκρινήσω ότι ακόμα βγαίνει, ειναι "τωρινός" δηλαδή. Χαχαχα!
-
εγω δεν ξέρω αυτό το νεο αυτοματο κιβωτιο του Kuga τι είναι
Εχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλο FORD , το γνωρίζετε γενικά τι εστί, είναι καλό?
Γιατι τον κινητήρα τον ξέρουμε και γνώμη μου είναι οτι είναι εξαιρετικός ακόμα και για το αυξημένο βάρος του kuga
-
εγω δεν ξέρω αυτό το νεο αυτοματο κιβωτιο του Kuga τι είναι
Εχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλο FORD , το γνωρίζετε γενικά τι εστί, είναι καλό?
Ναι ρε συ, το κλασσικό 8άρι αυτόματο της Ford (8F35) ειναι που λανσαρίστηκε το 2019 και χρησιμοποιούσε το Φόκους τόσα χρόνια. Είναι βασισμένο στο αντίστοιχο της GM, αλλά με λιγότερες σχέσεις.
Καλό ειναι γενικά, νομίζω βγάζει κάτι θεματάκια, αλλά καμία σχέση με το κακό παρελθόν του powershift.
FORD KUGA 2020