-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
@cirus said in FORD KUGA 2020:
εγω δεν ξέρω αυτό το νεο αυτοματο κιβωτιο του Kuga τι είναι
Εχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλο FORD , το γνωρίζετε γενικά τι εστί, είναι καλό?
Ναι ρε συ, το κλασσικό 8άρι αυτόματο της Ford (8F35) ειναι που λανσαρίστηκε το 2019 και χρησιμοποιούσε το Φόκους τόσα χρόνια. Είναι βασισμένο στο αντίστοιχο της GM, αλλά με λιγότερες σχέσεις.
Καλό ειναι γενικά, νομίζω βγάζει κάτι θεματάκια, αλλά καμία σχέση με το κακό παρελθόν του powershift.
ναι αυτο ηθελα να μάθω
κανένας δεν μπορει να τα ξεχάσει αυτα. Ενα από τα χειρότερα κιβωτια στην ιστορία. Μία μεγαλη ντροπή
-
@georgemit said in FORD KUGA 2020:
@chrisk6 said in FORD KUGA 2020:
Tον 1.5 με 3 κυλινδρους του Φοκους δεν φοραει και αυτο?
Τοτε ηταν στα 182hp με 240nm στις 1600.
Λογικα τα ιδια θα ειναι θεωρω. Εκτος και αν ειναι αλλο μοτερ...Αν δε κάνω λάθος, ο 1.5 του focus ήτο 4κύλινδρος.
Ο dragon 1.5 των fiesta - puma ST ήταν 3κύλινδρος.οχι και στο focus o 1.5 3κίληνδρος ήταν. Ο ιδιος με των fiesta/puma st απλά με λιγοτερα αλογα.
Το ίδιο και στο kugaΝαι τώρα το είδα έκανα λάθος, είναι 3κυλινδρος όντως, σε σχέση με των st όμως είναι διαφορετικός κινητήρας. Το είχα δει παλιότερα σε κάποιο βίντεο, αν το βρω θα το ανεβάσω
-
ορετικός κινητήρας. Το είχα δει παλιότερα σε κάποιο βίντεο, αν το βρω θα το ανεβάσω
δεν νομιζω ότι είναι διαφορετικός απλά λιγότερο Pushαρισμένος. Αλλα αν έχεις κάτι βάλε. Εγώ νόμιζα ο ίδιος είναι
και έχω διαβάσει ότι είναι ο ίδιος με διαφορετικά maps και turbo
κάτι που μπορεί να αλλαζει σε αυτόν τον κινητήρα είναι ότι πιο παλιές version είναι με εμβαπτισμένο ιμάντα αντί για καδένα. Αλλά ο κινητήρας είναι ίδιος εκτός αυτού
-
ορετικός κινητήρας. Το είχα δει παλιότερα σε κάποιο βίντεο, αν το βρω θα το ανεβάσω
δεν νομιζω ότι είναι διαφορετικός απλά λιγότερο Pushαρισμένος. Αλλα αν έχεις κάτι βάλε. Εγώ νόμιζα ο ίδιος είναι
κάτι που μπορεί να αλλαζει σε αυτόν τον κινητήρα είναι ότι πιο παλιές version είναι με εμβαπτισμένο ιμάντα αντί για καδένα. Αλλά ο κινητήρας είναι ίδιος εκτός αυτού
Δες στο 11:10 και μετά.
-
Δες στο 11:10 και μετά.
The old 1.5 ecoboost engine is different to the new 1.5 ecoboost egine which has 3 cylinders as found in the Mk. 3 Kuga and Fiesta ST etc. The old 1.5 ecoboost engine is from the same family as the 1.6 ecoboost as found in the Kuga Mk. 2 which has 4
για αυτoυς μιλάει μάλλον τους 1.5 τετρακιλυνδρούς
ο 3κίλυνδρος πρέπει να είναι ίδιος απλά με μικρότερη τουρμπίνα και άλλη χαρτογράφηση
αυτός είναι ο 4κίλυνδρος ο οποίος δεν είναι και ο καλύτερος κινητήρας εν αντιθέση με τον πολύ καλό 3κίλυνδρο που έβγαλε μετά. Εγώ θεωρώ ότι σε αυτόν αναφέρεται το παιδί στο βίντεο και λέει οτι δεν είναι ο ίδιος
https://fordauthority.com/fmc/ford-motor-company-engines/ford-ecoboost-family/ford-1-5l-ecoboost-i4-engine/ -
@sabas_thess said in FORD KUGA 2020:
25Nm ροπής
Χρήστο μου 25 Nm δεν έχει ούτε 100άρι παπί. 250 Νm εννοείς, ή περίπου 25 kg. Την καλημέρα μου.
-
Έχουμε άποψη για το φουλ υβριδικό κουγκα;
Αγκάθι φυσικά ο 2.5 κινητήρας στα υπέρ του η τιμή του κάτω από 38Κ για την πλήρη σχεδόν έκδοση τιτανιουμ.
Σε σχέση με το ραβ με το crv το κασκαι epower πως στέκεται;
Στην δοκιμή(?) του Οτοτριτι μιλάει για 4.8 εντός πόλης και 6 εκτός. Παίζουν αυτά τα νούμερα;
Δεν είναι το υβριδικό που βάζει φωτιά μάλλον το πιο αργό είναι από τον ανταγωνισμό επίσης πλέον με ημιάκαμπτο πίσω.
Στο γνωστό σαιτ από 68 κατόχους βλέπω μο 6.36 min 4.70 max 8.30 -
-
Κατανάλωση διακοπών. Τα χιλιόμετρα έχουν γίνει από Αθήνα προς Πόρτο Χέλι και πίσω συν φυσικά τις διαδρομές εκεί.
Κάτι λιγότερο από ένα ντεπόζιτο βενζίνης (42αρι νομίζω στο phev) και 5-6 φορτίσεις των 65kwh συνολικα. Εννοειται χωρίς καμια προσπάθεια για οικονομία και κάποιες απο τις μέρες φορτωμένο με 4 άτομα.
Για την ιστορία και επειδή είχαμε πάει με 2 αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιουσαμε σχεδόν εναλλαξ στις ίδιες ακριβώς συνθήκες και διαδρομές, το Corolla Cross εκαψε ακριβώς 2λτ παραπανω δηλ 6.2λτ/100.
-
Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό με τόσα ανέβα κατέβα στα βουνά…
-
Πολύ καλο νούμερο για τόσο μεγάλο αμάξι.
Αν υποθέσουμε ότι πληρώθηκε κανα 0.62 η kwh τελικά σαν κόστος σε ευρώ ίσως ήταν το ίδιο με το cc βέβαια το κουγκα είναι μεγαλύτερο/βαρύτερο αμάξι. -
Έχω την εντύπωση ότι είναι 0.40 η kwh.
-
@kkostask said in FORD KUGA 2020:
ποια βουνα; η διαδρομη προς Πορτο Χελι διπλα στην θαλασσα ειναι.
Στεφανε, αφορτιστο καιει 10λτ/100 χμ περιπου?
-
@wantone said in FORD KUGA 2020:
Από Αθήνα ξεκίνησε…δεν πέρασε Επίδαυρο,Κολιάκι,Δίδυμα?
-
Από που όμως? Γιατί αν ξεκίνησε από Αθήνα αλλάζει το πράμα.
Αθηνα Πορτο Χελι ενας δρομος ειναι και δεν εχει καθολου βουνα.. Καπου τα μπερδεψες και νομισες οτι το Χελι ειναι στην Αραχωβα κοντα.
-
Αθηνα Πορτο Χελι ενας δρομος ειναι και δεν εχει καθολου βουνα.. Καπου τα μπερδεψες και νομισες οτι το Χελι ειναι στην Αραχωβα κοντα.
Πενήντα φορές έχω πάει….Επιδαυρο,Κολιάκι,Δίδυμα,Κρανίδι δεν τα περνάς? Μόνο αν από Επίδαυρο πας Γαλατά και μετά Θερμησία…
-
Πενήντα φορές έχω πάει….Επιδαυρο,Κολιάκι,Δίδυμα,Κρανίδι δεν τα περνάς? Μόνο αν από Επίδαυρο πας Γαλατά και μετά Θερμησία…
Επιδαυρος διπλα θαλασσα ειναι, τα Διδυμα 140 μετρα υψομετρο εχουν. Τεσπα βουνα υπαρχουν μονο στην Τριπολη να ξερεις.
-
Σωστά. Έχει ανηφοροκατηφορα αρκετή γι αυτό και πλέον κάνω μόνος μου τη διαχείριση στα modes και δεν το αφήνω στο αυτόματο και έτσι κερδίζω και από καύσιμο και από μπαταρία. Πχ στον επαρχιακο σε ανηφόρα το βάζω στο sport και κατηφόρα ή ισιωμα στο ev.
-
Μόνο που τα Δίδυμα είναι στη ρίζα του βουνού και όχι στην κορυφή από όπου αρχίζει κατάβαση αρκετών λεπτών….έχω κατέβει Ερμιονίδα πάνω από 100 φορές κυριολεκτικά, σε καμία περίπτωση δεν είναι φλατ, ειδικά μετά τα Λουτρά Ελένης.
-
εχω παει την διαδρομη βουνα δεν θυμαμαι
οπως ειπα Διδυμα 140 μ Τριπολη 655 μετρα υψομετρο.
FORD KUGA 2020