-
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Εάν το yc ως το εισαγωγικό αυτοκίνητο στην πραγματικότητα της toyota (iq, aygo δεν τα περιλαμβάνω) σε τιμές 22.000 σου παρείχε υβριδική τεχνολογία που σε άλλες εταιρείες θα ανέβαζε την τιμή άνω των 30.000 και πλαστικά premium αυτοκινήτου δεν θα ήταν καταναλωτικό προϊόν αλλά ευγενική χορηγία προς τους καταναλωτές. Ως δικηγόρος θα γνωρίζεις υποθέτω ότι τα συναλλακτικά ήθη δεν επιτρέπουν τόση αβροφροσύνη στο εμπόριο.
Συμπέρασμα, εν έτει 2023 αυτοκίνητο με τιμή 22-27 χιλ. με κινητήρα full hybrid (η χαμηλότερη κατανάλωση της αγοράς), αυτόματο, σύγχρονο adas, ενεργητική και παθητική ασφάλεια που ήδη έχει το yc +πλαστικά μόνωση που αντιστοιχούν bmw 40.000 δεν υπάρχει στην αγορά. Οπότε δεν μιλάμε για κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου και μη ανταπόκριση απο την κατασκευάστρια εταιρεία στα standards που έχεις θέσει, αλλά για προσωπικές απαιτήσεις που δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθούν από οποιαδήποτε εταιρεία αυτοκινήτου. Στην κατηγορία αυτή του yc (bsuv) μόνωση, πλαστικά κλπ premium δεν υπάρχουν και αν υπάρξουν δεν θα έχει full hybrid κινητήρα ή δεν θα είναι αυτόματο και αν έχει full hybrid κινητήρα θα κοστίζει άνω των 30.000, συνεπώς δεν θα το αγόραζες λόγω τιμής.
bsuv Αυτόματο, πλήρως υβριδικό με χαρακτηριστικά premium σε ευρωπαική εταιρεία εάν υπήρχε (αμφιβάλλω εάν θα υπάρξει) ανεβαίνεις σε επικίνδυνα νούμερα, σε κόστη άνω των 35.000Καταρχήν η υβριδικη τεχνολογία ειναι ηδη αποσβεσμενη για την Τογιοτα.
Δεν προσφέρει κατι νέο όπως οι αλλοι!
Αυτά που μου προσφέρει με 23-33 στο YC μου τα προσφερε από 14-19 με το προηγούμενο yaris και δη σε 4κύλινδρο συνολο όχι 3κυλινδρο που ακουγεται σαν τρακτερ.Αντε να χρεώσει κατι παραπάνω για να βαλει τακους να το ψηλωσει (όπως και εκανε).
Τα ασχημα που ειδα και καταγραφω δεν είναι μόνο θεμα απτής ποιότητας.
Ας ειχε αυτά σωστά και θα εγραφα λιγότερα!
Επισης ας ήταν πιο φθηνό να περιμέναμε λιγότερα!
Δεν ζητησα απτή ποιοτητα BMW αλλά όχι και αυτο το χάλι!Για το adas δεν σχολιαζω περισσότερα! Αυτά που δίνει ειναι φασόν και αχρηστα/αχρειαστα για το χαρακτήρα του αμαξιού! Μέσα στην πόλη θελω BLIS και αναδιπλουμενους καθρέπτες όχι ACC και lane departure
-
Είναι αποσβεσμένη γιατί ξεκίνησε 20 χρόνια πριν απο τις λοιπές εταιρείες, ωστόσο την χρεώνει όπως χρεώνονται όλα οι ευρεσιτεχνίες κλπ και θα συνεχίσει να τις χρεώνει. Το ίδιο συμβαίνει σε λογισμικά, υπολογιστές κλπ. Διαφορετικά μετα την απόσβεση ο υβριδικός κινητήρας θα ήταν δωρεά προς τους καταναλωτές, όταν οι λοιπές εταιρείες χρεώνουν 5-10χιλ. τη σχετική τεχνολογία.
Τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια ασφαλείας έστω και αν δεν τα προτιμά κάποιος είναι υποχρεωτικά με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε, οπότε αναγκαστικά θα τα πάρεις ο καταναλωτής με το αντίστοιχο κόστος φυσικά. -
Είναι αποσβεσμένη γιατί ξεκίνησε 20 χρόνια πριν απο τις λοιπές εταιρείες, ωστόσο την χρεώνει όπως χρεώνονται όλα οι ευρεσιτεχνίες κλπ και θα συνεχίσει να τις χρεώνει. Το ίδιο συμβαίνει σε λογισμικά, υπολογιστές κλπ. Διαφορετικά μετα την απόσβεση ο υβριδικός κινητήρας θα ήταν δωρεά προς τους καταναλωτές, όταν οι λοιπές εταιρείες χρεώνουν 5-10χιλ. τη σχετική τεχνολογία
Θα επρεπε να χρεωνει κόστος μόνο.... R&D εχει γινει και αποσβεστει!
-
Για να είναι βιώσιμη μια εταιρεία πρέπει να έχει κέρδη τα οποία οφείλει να επενδύει εκ νέου στην έρευνα για να πρωτοπορεί και να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Οπότε το υβριδικό σύστημα θα χρεώνεται πάντα όχι ως κόστος κατασκευής και αποσβεσμένου κόστους έρευνας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά ως επιπλέον κέρδος το οποίο είναι θεμιτό. Διαφορετικά θα μπορούσε να ακολουθήσει τη φιλοσοφία της peugeot, δηλαδή σαλόνι με κινητήρες προηγούμενης δεκαετίας και ανύπαρκτη ή καθυστερημένη χρονικά έρευνα
-
I rest my case
που λέτε και σεις οι δικηγοροι -
@dimitrioskosmas said in Toyota Yaris Cross:
θα σε κανω turbo (. diesel)
Είμαι ήδη γιατί εχω ενα yaris diesel και ενα ακόμα διαθέσιμο του κουνιάδου , όποτε πρέπει να πάω κάπου μακρυά και γρήγορα παίρνω το X3 2.0D του .
Μια και αναφέρθηκε στο δικό μου έπρεπε να βάλω πρόγραμμα για να πέφτει κάτω απο 5 λιτ/100χλμ η μέση κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο.
Πάντα πηγαίνοντας με τα όρια ταχύτητας αλλα με συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων γιατί η 6η έχει μακρύ βήμα και μόλις πέφτεις στα 100-105 πρέπει να βάλεις 5η αλλιώς θολώνουν οι καθρέπτες απο τον συντονισμό.Στο YC βάζεις το ACC στα 115 και τα αναλαμβάνει όλα η υβριδική τεχνολογία που πολλοί ειρωνεύονται αλλα τελικά μόνο ενας κατέχει , η κατανάλωση είναι η ίδια πρακτικά απλά θα δώσεις ενα 10 ευρώ παραπάνω κάθε 1000 χλμ λόγω αυξημένης φορολογίας της βενζίνης πάντα στο ταξίδι .
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις έχετε δει τις καταναλώσεις άπειρες φορές στο τοπικό και επειδή η έπαρση είναι αμαρτία δεν λέω τίποτα άλλο
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
...με κέρδισε όταν οδήγησα 1η φορά το C-HR, είπα "επιτέλους Τογιότα που στρίβει"...!! Οπότε με έχασε η BMW και με κέρδισε η Τογιότα....
Έτσι την "πατήσαμε" με το C-HR αρκετοί πρώην BMWδακηδες (προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον τρεις).
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@dimitrioskosmas said in Toyota Yaris Cross:
θα σε κανω turbo (. diesel)
Είμαι ήδη γιατί εχω ενα yaris diesel και ενα ακόμα διαθέσιμο του κουνιάδου , όποτε πρέπει να πάω κάπου μακρυά και γρήγορα παίρνω το X3 2.0D του .
Μια και αναφέρθηκε στο δικό μου έπρεπε να βάλω πρόγραμμα για να πέφτει κάτω απο 5 λιτ/100χλμ η μέση κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο.
Πάντα πηγαίνοντας με τα όρια ταχύτητας αλλα με συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων γιατί η 6η έχει μακρύ βήμα και μόλις πέφτεις στα 100-105 πρέπει να βάλεις 5η αλλιώς θολώνουν οι καθρέπτες απο τον συντονισμό.Στο YC βάζεις το ACC στα 115 και τα αναλαμβάνει όλα η υβριδική τεχνολογία που πολλοί ειρωνεύονται αλλα τελικά μόνο ενας κατέχει , η κατανάλωση είναι η ίδια πρακτικά απλά θα δώσεις ενα 10 ευρώ παραπάνω κάθε 1000 χλμ λόγω αυξημένης φορολογίας της βενζίνης πάντα στο ταξίδι .
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις έχετε δει τις καταναλώσεις άπειρες φορές στο τοπικό και επειδή η έπαρση είναι αμαρτία δεν λέω τίποτα άλλο
αφου μπορεις και ταξιδεύεις με 115 εισαι ετοιμος για το Αγιον Ορος
Επισης στο αρθρο γινονται δοκιμες σε μεικτες συνθηκες (δεν οδηγουν ολοι σε μποτιλιαρισμα στον Κηφισο) οπου ανεξαρτητα τη τιμη καυσιμου, το diesel ειναι σε ολες κατηγοριες πρωτο στη καταναλωση. οι δικες σου μετρησεις ειναι σεβαστες αλλα ειναι μεσω τξς εφαρμογης η στην αντλια ποσα λιτρα μπαινουν στο τεποζιτο;υγ δεν εχω diesel
-
-
Ρε παιδιά συγνώμη αλλά με τη λογική των υπερεκτιμημένων υβριδικών Toyota η BMW(μια που αναφέρθηκε) με τη τραγική αξιοπιστία της θα έπρεπε να τα δίνει τζάμπα τα αυτοκίνητα της. Ή να μας πληρώνει το χαμένο χρόνο από τα συνεργεία ...
Ποιότητα στις BMW ? -
@kostis20 said in Toyota Yaris Cross:
Ρε παιδιά συγνώμη αλλά με τη λογική των υπερεκτιμημένων υβριδικών Toyota η BMW(μια που αναφέρθηκε) με τη τραγική αξιοπιστία της θα έπρεπε να τα δίνει τζάμπα τα αυτοκίνητα της. Ή να μας πληρώνει το χαμένο χρόνο από τα συνεργεία ...
Ποιότητα στις BMW ?Απτή ποιότητα και οδηγική απόλαυση!
Δεν ειναι η αυτοκίνηση μόνο οικονομία και δήθεν αξιοπιστία... -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ειναι η αυτοκίνηση μόνο οικονομία και δήθεν αξιοπιστία...ξεχασμένες απολαύσεις
-
Ναι δεν είναι αυτο το θέμα όμως. Το να λέμε οτι τα Toyota είναι υπερεκτιμημένα και όχι τα BMW πχ που έχουν κατι τρελές τιμές και καμία ιδιαίτερη τεχνολογία είναι λίγο παράλογο. Τους κινητήρες εσωτερικής καυσης εξελίσσουν εδω και 40 χρόνια...
Προφανώς αν δεν σου κάνουν τα Toyota δεν αγοράζεις αλλά υπερεκτιμήμένα δεν τα λες. -
Απτή ποιότητα και οδηγική απόλαυση!
Εννοείς ποιότητα στο σαλόνι αναμονής για το σέρβις/επισκευή....χαχαχα!
-
Χαχαχα....πολύ καλο
Μου θύμισε αυτό του Σεφερλή που λέει "κάθε βράδυ τίγκα το μαγαζί....δίπλα. σε εμάς κανείς "
-
Δεν ειναι η αυτοκίνηση μόνο οικονομία και δήθεν αξιοπιστία...Σα να περιγραφεις την Mazda.
-
-
Είναι κατ' ελάχιστον άστοχο να γίνεται οποιαδήποτε σύγκριση της Toyota με τους Γερμανούς premium κατασκευαστές. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό, με διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες.
Είναι σα να συγκρίνεις να πας για μπάνιο στο Λουτράκι ή στο Μαιάμι, οκ και στο Λουτράκι θα σου ΄ρθει πιο φτηνά και εκεί θάλασσα έχει, μια χαρά θα περάσεις...
Όσον αφορά το "υπερεκτιμημένη", αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Η Toyota έχει μάθει το κοινό της σε πιο οικονομικά αυτοκίνητα και έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές. Λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις.
Το ίδιο έχουν πάθει και οι Γάλλοι εξάλλου. Διάβαζα ότι η Renault στην Ελλάδα μόνο leasing πουλάει, οι πωλήσεις λιανικής είναι στα τάρταρα. Λογικό, που ζητάει 27-28k για το Captur κι ας είναι και οικονομικό με το υγραέριο.
Τώρα αν έγιναν πιο πλούσιοι οι αγοραστές Toyota από τους αγοραστές Renault, θα μάθουμε εν καιρώ. -
Σωστά, αλλά η κουβέντα ξεκινησε νομίζω απο το ποσο καλύτερη είναι μια X1 από το Yaris cross .Το οποίο Yaris cross είναι μια δυο κατηγορίες κατω και 15-20.000 ευρω φθηνότερο.
-
Δεν θυμάμαι να ήταν ποτέ φτηνή η Toyota.
Πάντα οι τιμές της ήταν κοντά στις τιμές των Γερμανικών, Ford κλπ...
Αν ήταν φτηνή η Toyota θα είχα αγοράσει Toyota τόσα χρόνια.Άλλωστε όταν πήρα αυτό που πήρα, είχα πάει και στην Toyota. Πανάκριβη, απλησίαστη. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα για Toyota.
Φυσικά δικαιολογώ τις πωλήσεις της, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το Yaris Cross εγώ δεν το έχω δει από κοντά. Μόνο στο δρόμο.
Σχεδιαστικά είναι μια χαρά, αν και θα το ήθελα με διαφορετική σχεδίαση μπροστά. Αλλά φτηνό δεν είναι σε καμιά περίπτωση.Φυσικά εμένα τα περί κινητήρων δεν μου λένε τίποτα απολύτως, αλλά θα γράψω κάτι τώρα που ίσως ενοχλήσει.
Αν έκανα πολλά χιλιόμετρα και ήθελα πραγματική χαμηλή κατανάλωση θα προτιμούσα αυτοκίνητο με πολύ καλή ποιότητα υλικών, συναρμολόγησης, ηχομόνωσης γιατί πολύ απλά θα πέρναγα πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Οπότε δεν θα ήθελα το κεφάλι μου να γίνεται καζάνι για να γλυτώνω κάποια χρήματα σε βενζίνες.
Toyota Yaris Cross