-
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Δεν θυμάμαι να ήταν ποτέ φτηνή η Toyota.
Πάντα οι τιμές της ήταν κοντά στις τιμές των Γερμανικών, Ford κλπ...Αν έκανα πολλά χιλιόμετρα και ήθελα πραγματικά χαμηλή κατανάλωση θα προτιμούσα αυτοκίνητο με πολύ καλή ποιότητα υλικών, συναρμολόγησης, ηχομόνωσης γιατί πολύ απλά θα πέρναγα πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Οπότε δεν θα ήθελα το κεφάλι μου να γίνεται καζάνι για να γλυτώνω κάποια χρήματα σε βενζίνες.
-
Αρκετά πιο κάτω, τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια που κοίταζα. Η κορόλα €6.000 κάτω από το Φόκους. Το Γιαρις €5.000 τουλάχιστον κάτω από τον επόεμνο αναταγωνιστή. Γενικά την βρίσκω (ακόμα και με τις αυξήσεις) πολύ φτηνή την Τογιότα. Βέβαια εγώ συγκρίνω μόνο με αυτόματα.
-
Έχεις δίκιο, εαν τα πολλά χιλιόμετρα είναι σε Ε.Ο. Εαν είναι στην πόλη η ησυχία του υβριδίου δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, εκτός εαν ανέβεις κατηγορία. Οπότε το κεφάλι σου όχι απλά δεν γίνεται καζάνι αλλά ηρεμείς κιόλας!!
-
-
Σήμερα ενα vectra του ΄99 παρκάρει απέναντι μας .
Ο ενας της παρέας λεει , τέτοιο είχα το προτιμούσα απο την bmw που είχα επίσης , στα ταξίδια πολύ σταθερό και ευθύβολο η Bmw ιδίως χειμώνα με φόβιζε ...
Ο τρίτος της παρέας , στάσου την bmw που μου πούλησες την Ε46 με τα 143 άλογα και εκείνον τον κινητήρα που ήταν παρα λίγο 2000 κυβικά , τι λες ρε ακου η bmw χειρότερη απο το vectra !Άρχισε μάχη λίγο και θα μας έδιωχναν απο την καφετέρια ...
Βλέπετε οτι αυτά υπήρχαν απο πάντα και πάντα σέβομαι την γνώμη αυτού που είχε απο όλες τις μάρκες και μοντέλα και τα εχει ζήσει απο μέσα και απέξω , υπόψη αυτή η bmw θεωρείται αξιόπιστη ουτε vanos είχε ούτε αλλα προβλήματα ...
Πάντως αυτή η bmw βάζει τον πήχη απαντανεκαθεν
-
Αν λες αυτό το vectra με τους ενωμένους καθρέφτες με το καπό, ένα θα σας πω. Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ κύλησης.
Έπαθα πλάκα όταν είχα μπει συνοδηγός. Φυσικά επιπέδου bmw μη πω Μερσεντές.
Το είχα για "δεύτερο" μη premium αυτοκίνητο και με εξέπληξε ευχάριστα.
Κατά τα άλλα η αμήχανη στιγμή όταν σου ξεφεύγουν αλήθειες
..χαχα -
Αυτό ναι .
-
@georgekn said in Toyota Yaris Cross:
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Ξέρω ότι η αλήθεια θα ενοχλήσει, αλλά να λέτε και για τουρκική συναρμολόγηση πάει πολύ.
Ισπανική έχει. Τα νεότερα ίσως είναι στο Βίζεγκραντ.
Τουρκική συναρμολόγηση έγραψα για το Clio ότι έχει...Oyak Renault στη Μπούρσα...
Ισπανικό πιο είναι???
Νομιζε οτι ειπες για το Citroën C3 Aircross . Αυτο ειναι Ιθπανικο .
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Πάντα οι τιμές της ήταν κοντά στις τιμές των Γερμανικών, Ford κλπ...Αν έκανα πολλά χιλιόμετρα και ήθελα πραγματικά χαμηλή κατανάλωση θα προτιμούσα αυτοκίνητο με πολύ καλή ποιότητα υλικών, συναρμολόγησης, ηχομόνωσης γιατί πολύ απλά θα πέρναγα πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Οπότε δεν θα ήθελα το κεφάλι μου να γίνεται καζάνι για να γλυτώνω κάποια χρήματα σε βενζίνες.
-
Αρκετά πιο κάτω, τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια που κοίταζα. Η κορόλα €6.000 κάτω από το Φόκους. Το Γιαρις €5.000 τουλάχιστον κάτω από τον επόεμνο αναταγωνιστή. Γενικά την βρίσκω (ακόμα και με τις αυξήσεις) πολύ φτηνή την Τογιότα. Βέβαια εγώ συγκρίνω μόνο με αυτόματα.
-
Έχεις δίκιο, εαν τα πολλά χιλιόμετρα είναι σε Ε.Ο. Εαν είναι στην πόλη η ησυχία του υβριδίου δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, εκτός εαν ανέβεις κατηγορία. Οπότε το κεφάλι σου όχι απλά δεν γίνεται καζάνι αλλά ηρεμείς κιόλας!!
-
Εγώ γράφω γενικά για τους τιμοκαταλόγους. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια Corolla να ξεκινά από 13 χιλιάρικα ή 16 χιλιάρικα.
Ούτε το Yaris να ξεκινά από 12 χιλιάρικα, ούτε φυσικά το Yaris Cross να ξεκινά από 16 χιλιάρικα. Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ η Toyota να έχει βγάλει πραγματικές προσφορές.
Άλλωστε να υπενθυμίσω ότι το 2018 είχα βγει για ψάξιμο σούπερ μίνι μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ, το 2019 για SUV μέχρι 18 χιλιάδες ευρώ και το 2020 για μικρομεσαίο μέχρι το πολύ 17 χιλιάρικα. Αγόρασα τρία αυτοκίνητα μετά από ανελέητο ψάξιμο και σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε κάποιο toyota στις τιμές που έψαχνα. Από τις ποιο ακριβές η Toyota και στους τιμοκαταλόγους τιμές εντελώς ίδιες με την VW.
Tώρα αν στα αυτόματα είναι ποιο φτηνή, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα αυτόματα. -
Δεν ξέρω τι ηρεμία προσφέρει η μηχανή ενός υβριδικού, δεν έχω μπει ποτέ και δεν καίγομαι κιόλας. Εγώ όταν μπαίνω σε αυτοκίνητο εστιάζω σε άλλες πηγές θορύβων και σε άλλα θέματα. Π.χ. όταν κυκλοφορώ μέσα στο Αθήνα και το αυτοκίνητο μου δίνει την αίσθηση του τενεκέ, τότε τα παίρνω στο κρανίο. Και εδώ θα υπενθυμίσω ότι πούλησα ένα SUV με 1636χιλιόμετρα στο κοντέρ επειδή έτριζαν τα door panel και δεν μπορούσα να ακούσω την μουσική που ήθελα, όπως εγώ ήθελα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τρίζουν τα door panel των Toyota ή τα ηχεία τους είναι της πλάκας. Δεν το γνωρίζω αυτό.
-
-
-
-
Αρα καταληγουμε οτι ειναι αμαξι για τσιγκούνηδες , που δεν θελουν να ξοδεψουν λεφτα (ουτε σε κεφαλαιο , ουτε σε βενζινες) , που κινουνται αργα γιατι ειναι κοτες και δεν ξερουν να οδηγουν αμαξι με ταχυτητες
Α , δεν εχουν και γουστο, ουτε ξερουν απο ποιοτητα -
-
@alexandros-k said in Toyota Yaris Cross:
-
-
Αρα καταληγουμε οτι ειναι αμαξι για τσιγκούνηδες , που δεν θελουν να ξοδεψουν λεφτα (ουτε σε κεφαλαιο , ουτε σε βενζινες) , που κινουνται αργα γιατι ειναι κοτες και δεν ξερουν να οδηγουν αμαξι με ταχυτητες
Α , δεν εχουν και γουστο, ουτε ξερουν απο ποιοτητα -
-
- Δεν ξέρω τι ηρεμία προσφέρει η μηχανή ενός υβριδικού,
Οταν δουλευει με την βενζινη μια χαρα θορυβο κανει οπως ολα . Ειδικα αν πατησεις βαθια το γκαζι
-
@alexandros-k said in Toyota Yaris Cross:
- Δεν ξέρω τι ηρεμία προσφέρει η μηχανή ενός υβριδικού,
Οταν δουλευει με την βενζινη μια χαρα θορυβο κανει οπως ολα . Ειδικα αν πατησεις βαθια το γκαζι
Αν πατήσω βαθιά το γκάζι, μέχρι εσύ:
1να πάρει εντολή το start stop σου,
2να βάλεις πρώτη,
3να αφήσεις απαλά το συμπλέκτη,
4να ξεκινήσεις,
5να περιμένεις να καρφωσεις δευτερα
6και να επιταχυνεις
Εγώ θα έχω φτάσει στο πιο κάτω φανάρι και θα έχω πιάσει κουβεντούλα με το ξανθό μωρό πάνω στο σκουτερ της.
Και μόλις το φανάρι γίνει πράσινο,
επανέλαβε βήματα 1εως6
Hybrids owners knows better -
Μια αποψη σε σχέση με αυτά που διάβασα.
Είναι πολύ πιο λογικό να ρωτήσει κάποιος για ένα Γιαρις, ένα κορολλα, ένα Citroen, ένα seat αν είναι καλό, αν είναι ευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης κλπ παρά να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη μιας bmw ή Mercedes.
Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με τον στορμ ότι αν περνάω πολλές ώρες ή ταξιδεύω πολυ σε ε.ο θέλω ένα αμάξι με ποιοτικό εσωτερικό, χωρίς θόρυβο και καλό τιμόνι!
-
@v_a said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ θα έχω φτάσει στο πιο κάτω φανάρι και θα έχω πιάσει κουβεντούλα με το ξανθό μωρό πάνω στο σκουτερ της.
Αφου και το δικο σας σαν σκουτερ κανει , απλα εχει 4 ροδες
Ps: Mε υβριδικο Toyota, δεν γ@μησ€ κανεις
-
Όλα και όλα είπαμε τα οδηγούν παππούληδες άρα δεν ενδιαφέρονται για γνωριμίες με το ωραίο φύλλο.
Απλά έχουν κουραστεί να πληρώνουν βενζίνες, φόρους και μαστόρους και προτιμούν το υβριδισμό
Το διάβασα και το άλλο ότι δε ξέρουμε να αλλάζουμε ταχύτητες αλλά όταν οδηγούσαμε με τις ταχύτητες στο τιμόνι δεν υπήρχε ούτε ίντερνετ ούτε φορουμ -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Από Γλυφάδα προς Σούνιο όλο παραλιακή. Κανονικά έχει όριο ταχύτητας 60 χλμ/ώρα, αλλού πας πιο γρήγορα αλλού κόβεις.
Μετά την Ανάβυσσο είναι όλο στροφές, πρέπει να πας μια φορά.
Το awd καίει λίγο παραπάνω συν έχω πετάξει τα eco λάστιχα αλλά δε με πολύ νοιάζει αν θα κάψω μισό λίτρο παράνω.Ναι, εχω πληρη εικονα για τις αλλαγες στα ελαστικα και την καταναλωση του AWD. Μακαρι να μπορεσω, λατρευω τις στροφες και διαδρομες με θαλασσα στα δεξια... Μου ακουγεται πολυ ομως... Με οριο 60χλμ/ωρα και στροφες νομιζω στα ασφαλη σημεια, ισως να φτανεις τα 90χλμ/ωρα σε καποιες στιγμες... Τοσο μεγαλη διαφορα με τα eco contact λοιπον?
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Αχαχαχαχα διαβαζεις το ποστ του Φανη και σε κανει να ταξιδευεις και ερχεται ο iceman και σου ριχνει μια σφαλιαρα και σε προσγειωνει αποτομα
Kαι φαντασου να εχουν την ιδια πολιτικη τοποθετηση, να ειναι φιλαθλοι της ιδιας ομαδας κλπ. 'Ξαναλεω', λατρευω να διαβαζω και τους δυο... Eιδα προσφατα και τη 'φιγουρα' του @fanis75 σε social media και μου αρεσε που εχω την 'εικονα' του. Βεβαια τον φανταζομουν αλλιως...
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Αχαχαχαχα διαβαζεις το ποστ του Φανη και σε κανει να ταξιδευεις και ερχεται ο iceman και σου ριχνει μια σφαλιαρα και σε προσγειωνει αποτομα
Kαι φαντασου να εχουν την ιδια πολιτικη τοποθετηση, να ειναι φιλαθλοι της ιδιας ομαδας κλπ. 'Ξαναλεω', λατρευω να διαβαζω και τους δυο... Eιδα προσφατα και τη 'φιγουρα' του @fanis75 σε social media και μου αρεσε που εχω την 'εικονα' του. Βεβαια τον φανταζομουν αλλιως...
Ολοι αλλιως τον φανταζομασταν
-
γενικά βοηθάει στην κοινωνικοποίηση!
Γενικά βοηθάει στην κοινωνικοποίηση! Χα χα χα! ΦΑΝΗΣ Θεος... Και στις διακοπες ειδα καποιος να χτυπουν ο ενας τον αλλον (και ηταν λιγο πιο κατω παρκαρισμενα ενα ADVENTURE, γκρι με χρυση οροφη) και τις προαλες κατι νεαρα παιδια - ξενυχτηδες - που ηταν σε μια μπουγαστα γυρισαν ολοι κεφαλια και μου εκανε εντυπωση. Η αληθεια ειναι ακομα δυο εχουν γυρω μου σε ακτινα 30 χλμ και αυτα σπανια τα βλεπω... Καθυστερηση μεγαλη οταν με πιανουν κουβεντα για αυτο, ειδικα στην εργασια μου... Και ναι, ετσι ειναι οπως λεει τα λεει ο Φανης, ο οποιος και πιο πολλα ξερει... Κυθηρα, υπεροχα, δυο σε ενα... Εκεινο το cult ταβερνακι με τις διασημες αστακομακαροναδες υπαρχει ακομη?
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Πηζεις που πηζεις θες να βλέπεις και αγγίζεις ποιότητα.
Επειδή τα εσωτερικά τους είναι όντως άθλια, έγω έχω premiere βέβαια που κάτι γίνεται με χαζοδερματίνες που έχουν βάλει, έχεις σκεφτεί να πας σε έναν από τους πολλούς detailers που υπάρχουν να σου καλύψουν όλα τα χαζοπλαστικά μέρη; το έχουν κάνει διάφοροι γνωστοί στα αυτοκίνητά τους με σχετικά χαμηλό κόστος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ενισχύει την μόνωση, αλλάζει τελείως την εμφάνιση του εσωτερικού, γενικά αξίζει τον κόπο.
https://www.rellas.gr/ell/services-details/LAND-CRUISER-TAMPLO
https://www.rellas.gr/ell/services-details/Δερμάτινη-επένδυση-σε-ταμπλό-Porsche-από-γνήσια-alcantarahttps://www.gr-yaris.co.uk/threads/custom-dashboard-panel-is-complete.3929/
https://www.gr-yaris.co.uk/threads/alcantara.4223/Kυριοι είναι αντιαισθητικο και φαίνεται 'ακαραιομαζωχτρα', ας μου επιτραπεί η λέξη, αυτή η επενδυση. Νομίζω λίγο υπερβολή το 'οπτικό' θέμα το πλαστικών. Στο βάθος του ταμπλό κ στις χειρολαβές είναι το πιο μη θεμιτό αλλά και πάλι όταν οδηγάμε το δρόμο πρέπει να κοιτάμε όχι να 'φτιαχνομαστε' με το εσωτερικό του. Νομίζω ότι κοιτάμε πεταχτά ρυθμίζοντας διακόπτες είναι οκ για τα χρήματα που δώσαμε εν έτη 2022 για τις απλές εκδόσεις. Σίγουρα όχι για το Premier και μάλλον όχι για Αdventure.
Απορω ΓΙΑΤΙ * τοση φασαρια για τα πλαστικα. Αφου με το YC κανουμε διαστημικο περιπατο τι μας νοιαζουν τα ολα. Αλλα απορω γιατι να μη μπορουμε να το απολαυσουμε και να το αγγιξουμε οπως θελουμε? Παμε για τεστ (drive) πριν το παρουμε και γκρινιαζουμε μετα.
- Η λοξοι ειμαστε η το YC ειναι λοξο: https://www.discogs.com/release/8592672-Αντώνης-Λόξας-Γιατί Ακουστε τα κομματια απο το youtube και θα καταλαβεται το ακαταλαβιστικο χιουμορ. Mεγαλη ΛΟΞΑ το YC!
-
@kostis20 said in Toyota Yaris Cross:
Σωστά, αλλά η κουβέντα ξεκινησε νομίζω απο το ποσο καλύτερη είναι μια X1 από το Yaris cross .Το οποίο Yaris cross είναι μια δυο κατηγορίες κατω και 15-20.000 ευρω φθηνότερο.
Και όμως η πρεμιέρ του YC απέχει μόνο 10 χιλιάρικα από τη Χ1 xline στα ίδια κυβικά.
Επίσης έχει τα ίδια λεφτά με τη style του t roc που είναι αμαξάρα και πάει σφαίρα ενώ δεν ακούγεται τσικ. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Καλημερα...
Μάλιστα, να ξέρουμε τι μας περιμένει.
Έτσι όπως τα έγραψες SERVICE 30000 78,00€ νόμιζα ότι είναι σύνολο 78 αλλά μάλλον είναι η εργασία του σέρβις των 30.000 χλμ.
Δηλαδή σύνολο με ΦΠΑ 228 ευρώ, σωστά?
Συγκριτικά με αυτό δεν έχει μεγάλες διαφορές
https://forum.4troxoi.gr/topic/91169/node-91169/7101
Αλλά το λάδι Advance Fuel Economu 0W20 (36 Λιτρα) 49,32€ φτηνό φαίνεται και να διορθώσω είναι 3,6Σωστα, αλλα το περιεργο ειναι οτι στην ΑΠΥ το γραφει οπως το εγραψα, ποσοτητα 36 και τιμη μοναδος 1,37! Μηχανικα το αντεγραφα, ουτε που το προσεξα... Περιεργο... Και δεν ειναι το κρατικο e-timologio που δεν εχει ολες τι μοναδες μετρησης (πχ. κυβικο και τετραγωνικο) και γραφεις τεμ. αντι αυτων. Συγνωμη παλι για το ετεροχρονισμενο σχολιο αλλα τωρα βρηκα χρονο για το φορουμ.
Τι εγινε ξαφνικα? Τα ξοδεψαμε ολα στις διακοπες σαν να μην υπαρχει αυριο, πληρωνουμε φορολογικες δηλωσεις, ανοιγουν τα σχολια, βρηκαμε τα προιοντα ακριβα στα ραφια και δεν γινομαστε πελατες στους αλλους? Μαλλον πολλοι δεν αγορασανε YC και χασανε και 10.000 και δωσανε 'ενα καρο λεφτα' στις βενζινες * και τωρα 'σιωπη'. Αλλα εχει και τα καλα του, βρηκα χρονο για το φορουμ...
Toyota Yaris Cross