Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 197
    • Best 85
    • Groups 0

City Pop

@City Pop

Japanese City Pop, boogie and beyond lover
    Eυχαριστημενος κατοχος YARiS CROSS ACTIVE PLUS
    1.5L Hybrid 116hp CVT (4X2)

194
    Profile views
    197
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

City Pop Unfollow Follow

Best posts made by City Pop

• RE: Toyota Yaris Cross

Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 2)

Να θυμησω παλι οτι δεν εχω γνωσεις αυτοκινησης, όπως οι περισσοτεροι στο forum... Και καποια πραγματα δε γνωριζω να τα περιγραψω με ορολογια η πιο συντομα...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ B

ΖΩΝΕΣ

Δεν εχουν εξτρα πλαστικο δακτυλιδι για συγκρατιση του κλιπ πιο ψιλα και το κενο αναμεσα στο καθισμα και τη μεσαια κολωνα δεν είναι μεγαλο με αποτελεσμα να υπαρχει μια δυσκολια στην αρχικη φαση τοποθετησης αφου ο καρπος δε χωρα με ευκολια εκει.

ΠΛΑΣΤΙΚO ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

Το μονο σημειο το οποιο μου κανει πολυ low cost εικονα ειναι το πλαισιο που βρισκονται οι διακοπτες για τα παραθυρα. Τοσο πολυ που σκεφτομαι να δω τι μπορω να τοποθετησω εκει... Ετοιμο aftermarket, wrapping εφικτο?

ΚΥΛΙΣΗ (και σε συνηθεις διαδρομες που εκανα για συγκριση)

Είναι υπεροχη, (βεβαια ανεβαινω το παλιο μου αυτοκινητο και δεν νιωθω ότι οδηγαω κατι που δε μου αρεσει η δε θελω να ξανανεβω, ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ?). Πολύ πιο ομαλη στις ατελειες του αστικου δρομου (παντα με χαμηλες ταχυτητες) αλλα ακομα σε μεγαλυτερες ‘λακουβες’ όπως καποια φρεατια ομβριων, χωρις δυνατους κραδασμους η ‘γκρανκ-γκρουνκ’… Στους αυτοκινητοδρομος η οδηγηση είναι τοσο ξεκουραστη και ασφαλης πλεον… Με το αυτοματο και υβριδισμο δε χρειαζεται να εισαι σε επαγρυπνηση σαν να εισαι σε πολεμο να ‘κοψεις’ πως οδηγει ο από πισω ώστε να επιταχυνεις πανω του οριου για μη σε κοψει το δρομο ένα φορτηγο η να χασεις ολη τη φορα σου όταν καποιος οδηγει σαν να μην υπαρχει άλλος στο δρομο η και ακομα να επιβραδυνεις όταν ο καποιος από πισω ερχεται ‘πατημενος’… Το αυτοκινητο τα κανει όλα μονο του, χωρις να ‘χανει’ κατι σε επιταχυνση όταν το επαναφερεις εσυ η το cruise control στην επιθυμητη ταχυτητα.

ΤΙΜΟΝΙ

Τελεια αισθηση αφης, αποκρισης και ακτινα στροφης.

dd70ae6f90925042402bd51f27d3a9a8.png

Τοσο ευκολο κανει το παρκαρισμα, (στη παρακατω φωτο με 2 κινησεις και λιγο στην ευθεια σε τοσο μικρο μερος χωρις καμερα, μονο στο τελος για να καταλαβω την αποσταση με τις γραμμες στις... Και ολο νομιζω εχω ακομα χωρο... Πρεπει να εχω το νου μου...)

7fd392b58a9c3027085f9aa61395b662.png

που μεχρι να το συνηθισω ελπιζω να μη το ‘σπασω’ γιατι το τερματιζω χωρις να το καταλαβω.

ECVT

Ναι πραγματι υπαρχει μια πιο τραχια αισθηση και αλλα μονο σε συναρτηση με τον ηχο. Δεν με εχει ενοχλησει καθολου, ακομα και σε ανηφορες αλλα και στην Εθνικη. Πιο πολυ η διαφορα απο το την αθορυβη EV κινηση στο θερμικο κινητηρα δημιουργειται αυτη η αισθηση (ηχος). Αυτο που εγραψε ο @monman2, οι κραδασμοι ενοχλουν και οχι ο ηχος. Προσοχη ομως, δεν ετρεχα πανω απο 100 km/h και ουτε εκανα αναβαση RALLY ACRΟPOLIS σε χωματοδρομο η ασφαλτοδρομο που πηγα. Το αυτοκινητο σε εμπνευει να απολαμβανεις βολτα μαζι με ολη την οικογενεια και τους αρεσει περισσοτερο γιατι όπως λενε με την υβριδικοτητα δεν νιωθουν ότι θα τους φυγουν τα κεφαλια σε φρεναρισμα η ότι θα ακουμπησουν τα αυτια τους δεξια η αριστερα σε στροφες.

ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ

Αν προσεξατε στα του αυτοκινητου η χωρητικοτητα του χωρου αποσκευων αναφερεται εως το καλυμμα πορτ-μπαγκαζ κλπ. Μετα το καλυμμα εχεις ένα εξτρα χωρο σαν καποιου αλλου αυτοκινητου μεγκα-μποξ, σαφως μικροτερο, αν αφαιρεσεις την διαμορφωμενη διογκομενη πολυστερινη. Το διπλο δαπεδο μου ειναι πολύ πρακτικο αφου στο κατω επιπεδο αποθηκευω ηδη όλα τα απαραιτητα (πυροσβεστηρα, αλυσιδες κλπ) και διαφορα για την καθημερινη πρακτικοτητα ενω ακομα πιο κατω μπορουν ευκολα να υπαρχουν και ηδη καθαριοτητας. Και εχω ολο το υπολοιπο ορατο αδειο και ετοιμο για ένα καροτσι η αποσκευες για μια εκδρομη και ακομα και το μπουφαν μου αυτές τις πρωτες μερες…

Βεβαια θα ηταν ιδανικο σαν εξτρα εξοπλισμος το αυτοματο κουμπι του. Είναι λιγο αβολο στο ανοιξε-κλεισε ενώ σε αντιθεση ‘ρολαρει’ πολύ ευκολα πανω-κατω αν περασει το σημειο δυσκολιας.

ΚΟΡΝΑ

Η εχει τοσο καλη ηχομονωση το αυτοκινητο η δεν ειναι τοσο δυνατη... Θα το δω αυτο…

MyT

Πολυ ενδιαφερον να βλεπεις που ειναι το αυτοκινητο σου. Και ενδιαφερον concept στο application. Βεβαια νιωθω οτι κατι του λειπει. Δεν το εχω βρει ακομη. Επισης θυμωνω που με μαλωνει συνεχεια για το φρεναρισμα πριν τους κυκλικους κομβους, αν κοβω απο εκει που λεει δε θα σταματαει κανεις μεχρι να φτασω και παλι θα αναγκαζομαι να φρεναρω αποτομα (οπως λεει) στο τελος.

Καλο Σαββατοκυριακο...

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      City Pop
      City Pop

Ευχαριστω! Μετα χαρας...
      0946bf18be73ff6b070c21d16e1eb4ff.png
      Αρχισα τις 'αναρριχησεις' οπως βλεπετε...

City Pop
      City Pop

Αγαπητοι μελλοντικοι (και ελαχιστοι ηδη) ιδιοκτητες YARIS CROSS, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Ευχαριστα χλμ, ελαχιστη κινηση και γρηγορη παραλαβη των 5e2cf554-43e8-4e0c-bd68-7d233d9812c1-image.png Ελπιζω η ενταση της εξαρσης της Ομικρον στη Γαλλια να μην επιβραδυνει παλι την παραγωγη... Ο Αγιος Βασιλης μου εφερε και το πρωτο ΤΟΥΟΤΑ δωρο μου 🙂

2d3765b532dc066954888d68fdbd2c23.png

City Pop
      City Pop

Λοιπον, οπως υποσχεθηκα, θα σας παραθεσω καποια σχολια, τα πρωτα…

Να θυμησω οτι δεν εχω γνωσεις αυτοκινησης, όπως οι περισσοτεροι στο forum...

Θα σταθω σε διαφορα topics που διαβασα(με), αλλα και σε πραγματα που ειδαμε σε διαφορα βιντεο που αναρτηθηκαν εδώ. Και θα ειμαι υποκειμενικος…

Μετρο συγκρισης, μονο το hatchback που εχω 15 χρονια.

Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 1)

Καταρχην, θα πρεπει να σας αναφερω ότι εμεινα περισσοτερο ικανοποιημενος απο τις οποιες προσδοκιες μου…

Πρωτη αισθηση (να θυμησω δεν ειχα κανει TEST DRIVE) που ειχα ειναι οτι οδηγουσα ενα πολυ βαρυ και στιβαρο αυτοκινητο... Αυτο δεν εχει αλλαξει...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ A

Προερχομενος απο αυτοκινητα με δερματινο σαλονι και επενδυσεις του και στις πορτες αλλα και πιο ''μαλακα' και 'ντελικατα' υλικα πρεπει να ομολογησω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος ακομα με το σαλονι του αυτοκινητου και οπτικα και αισθητικα, ειναι πιο ποικιλοχρωμο και ‘ζεστο’ γκρι η καλυτερα σκουρο γκρι.

Και αν και φαινεται λιγο οχι premium το ‘τι είναι’ γυρω μου στις πορτες δε με ενοχλει καθολου. Ισως να εχω πλεον αλλες προτεραιοτητες... Η το γεγονος ότι δε ακουμπαω ουτως η αλλως εκει, να μη μου αφηνει μια αρνητικη αισθηση.

Η ανοιχτη γκρι οροφη του ACTIVE PLUS είναι κατι που ηθελα εξ αρχης, για να εχει την ιδια αισθητικη με το άλλο μου αυτοκινητο και να είναι πιο φωτεινο επισης.

Το εσωτερικο design νομιζω ότι κολλει πιο πολύ σε αυτό και ισως λιγοτερο στο YARIS hatchback αφου τα διαφορετικα επιπεδα στις επιφανειες θυμηζουν κατι από τζιπ, όπως ειπε και ο @miro… Και δε μου βγαινει από μυαλο, βλεποντας και το σχεδιο του καπο και οδηγοντας από ψηλοτερα από το παλαιοτερο μου με τη sport ‘μουρη’ hatchback.

ΠΙΣΩ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Ανετος και πολυ ικανοποιητικος και ας ειναι αισθητα πιο μικρος απο το hatchback μου. Σκεφτειτε οτι και ειμαι πανω από 1,90... Η οικογενεια νιωθει luxury πισω, τουλαχιστον ετσι μου απαντησε στην αγωνιωδη ερωτηση μου. Μονο η εισοδος/εξοδος είναι ένα θεμα για την εκπροσωπο του αλλου φυλου που είναι μητερα και βρισκεται παντα, πισω διπλα στο μωρο, σε συγκριση παντα με την απλα και την τεραστια πορτα που εχει στο άλλο.

ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΕΣ

Ισως λογο του μεγαλυτερου υψους, δεν αντιμετωπιζω προβλημα στη τοποθετηση ενος μικρου παιδιου στο καθισματακι του, το οποιο μαλιστα δεν ειναι περιστρεφομενο. Σιγουρα οι πορτες ανοιγουν λιγοτερο αλλα δια ζωσης δε με ενοχλησε, δε το συνειδητοποιω όταν συμβαινει. Το σκεφτομαι τωρα που το γραφω για να σας το αναφερω γιατι πολλοι δημοσιογραφοι, bloggers και youtubers το σχολιασανε.

ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΑ

Ναι, πραγματι πολυ σκληρα, σε συγκριση με το αυτοκινητο 15ετιας που διαθετω, αλλα νομιζω εμμονικα πιεζω το κεφαλι μου εκει για να δω ποσο σκληρα ειναι! Σιγουρα σε καποιον που θα κανει μια σταση να 'κοιμηθει' καπου δε θα ειναι οτι καλυτερο. Να σας πω ότι μετρησα να δω αν ταιριαζουν τα αλλα, περισσοτερο για να εχω λιγο παραπανω οπτικο πεδιο πισω, όχι πως εχω καποιο θεμα, εκτος από το μεγαλυτερο πεδιο που εχω στο άλλο.

ΤΕΜΠΕΛΗΣ

Δε ειχα αναλογο, ειχα στο καθε καθισμα του αυτοκινητου μονο. Δε τα χρησιμοποιουσα, αφηστε που λογο της ελαφριας κλισης το δικο εμενε και λιγο σηκωμενο προς τα πανω. Οδηγω με τα δυο χερια στο τιμονι... Δεν ειναι τοσο σκληρος κ κατι τοσο ‘τραγικο’ οσο νομιζα απο τις περιγραφες σας. Δεν ειναι σιγουρα βολικος για τις ποτηροθηκες (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΩ ΠΟΤΗΡΟΘΗΚΕΣ) αλλα επειδη το ετερο αυτοκινητο μου δεν εχει τον εχω σχεδον παντα σηκωμενο. Και αποτελει πλεον τον τελειο αποθηκευτικο χωρο για αποδειξεις λιανικης πωλησης απο ταμειακες μηχανες κλπ.

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ)

Παιχνιδακι, αν και δεν εχω συνηθισει ακομα να κοιτω τη καμερα και ειχα ποτε θεμα με αυτό αφου εχω και απειρα με τετραξονικα. Το μονο που δε μπορω να παρκαρω ευκολα είναι ένα smart!!!

MULTIMEDIA Α (δεν εχω ασχοληθει πολύ μαζι του, μονο ρυθμισεις ηχου εκανα)

Οπως ειχα 'προβλεψει' πολυ πρακτικο το να εχει πολλα κουμπακια...
      Βεβαια θα το προτιμουσα να ειχε μια κληση προς τον οδηγο, οπως C-HR...

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Συνολικη... 3,5 λ/100 χμ. συμφωνα με το αυτοκινητο

Αλλα κυριοι, μετρωντας και με τον κλασσικο τροπο, με τον τροπο που το οδηγω ειναι πιο οικονομικο και απο το LPG και με κινηση και Εθνικες οδους… Kaταναλωνει πολυ στις αναβασεις από ότι φαινεται στο ΜyT. Ανεβοκατεβαινω στα 600-700 μετρα, για βολτα…

Και μια φωτο που εβγαλα την 25η Μαρτιου, που ισως ενδιαφερει του πιο γνωστες...

65fdfad7219ba6e1aea43fc8bb17d19b.png

City Pop
      City Pop

Κυριοι κ κυριες (αν και νομιζω οτι ειναι μονο μια) εχω χασει τη ροη εδω... Εκανα κατι διαγραφες στα cookies και δε μπορω να συνδεθω (περα του συστηματος που γραφω τωρα) και μεχρι να ερθει η σειρα να επικοινωνησω με admin μονο θα σας διαβαζω...

Λοιπον παρελαβα... Χθες... Εκανα ηδη πανω απο 300 χλμ... Σε τρια μεγαλα αστικα κεντρα και εθνικη... Συν/λικη καταναλωση 4,7. Νοt bad...

ΟBD δεν ηταν θετικη επισημα η ΤΟΥΟΤΑ να κανω καμια παρεμβαση πριν το τελος της εγγυησης...

Η περιβοητη διχρωμια, δεν ειναι κατι ασχημο... Δινει μαλιστα κ ενα πολυ ωραια τονο... Ακομα και στις δικες μου ληψεις στη φωτογραφικη του τηλεφωνου φαινεται χαλια, ενω στη πραγματικοτητα δεν ειναι.

Ευχομαι καλο Σαββατοκυριακο και σας μεταφερω συντομα περισσοτερες εντυπωσεις.

...Και ενα τραγουδι για το δρομο, ''City Drive''
      https://www.youtube.com/watch?v=O87mRspQ7zw
      το οποιο ακουγα χθες στο Yaris Cross ACTIVE PLUS απο το TOYOTA USB που σας ειχα ποσταρει την Πρωτοχρονια...

PEACE

City Pop
      City Pop

Αφου ο Προεδρος με προετρεψε να ειμαι πιο συντομος και περιληπτικος θα θεσω την εμπειρια μου σε επεισοδια

The TOYOTA YARiS CROSS Experience Episode 1

Γινεται λογος ξανα για την ηχομονωση...
      Νομιζω το θεμα εχει αναλυθει απο τους φιλους ηδιμονες της αυτοκινησης διεξοδικα στο FORUM.

Το αυτοκινητο και εξ οψεως και λογο κατηγοριας δειχνει και δεν εχει την ιδανικη, δε θα κανω συγκρισεις μιας και δε ξερω και εχω να παραθεσω κατι περισσοτερο απο εσας.

Αν θελεις κατι με καλυτερη ηχομομωση (και ειναι η βασικη σου επιθυμια) επιλεγεις κατι και με καλυτερη αεροδυναμικη και αν σου αρεσει η ΤΟΥΟΤΑ διαλεγεις (σε κοντινη και καλυτερη κατηγορια) CH-R η COROLLA, αν οχι, κατι αναλογο αλλης εταιρειας.

Αυτο, αν βλεπεις πολλα για να καταληξεις σε καποιο η εχεις πολυ καινουργιο, πιο αεροδυναμικο.

Τωρα να ειχες καποιο 15-20ετιας το YARiS CROSS θα σου φανει αθορυβο αν η μεγιστη σου ταχυτητα ειναι τα ακριβη ορια των πινακιδων...

Μετα τα 120 βεβαια και αναλογα των καιρικων συνθηκων, αερα και απο που φυσαει αρχιζει ο εντονος ηχος, που προσοχη σε συγκριση με θερμικο κινητηρα με 4/5η στα ιδια χιλιομετρα δεν ειναι ειναι χειροτερα. Ειχα δοκιμασει με ηχομετρο το παλιο μου, που ηταν αρκετα αεροδυναμικο οταν περιμενα το YARiS CROSS.

Τη μερα που το πηρα εκανα καμια 500 χμ σε ολα τα δικτυα...

Νομιζα οτι ειχα το πιο αθορυβο αυτοκινητο.

Οταν με ρωτησανε καποιοι υποψηφιοι αγοραστες την ανοιξη επειδη ειχαν διαβασει σχολια, τους ειπα οτι δε καταλαβα κατι... Μετα ομως που το συνηθισα ενω απογαλακτιστηκα απο το παλιο, ναι αισθανομαι ελλειπης την ηχομονωση, ομως ως προς την αεροδυναμικη. Και οταν αναγνωρισα καποιον απο αυτους που με ρωτησε του ανεφερα οτι ναι, ισχυει...

Εγω δεν πηγαινω πανω απο τα ορια των πινακιδων και γενικα πολλες φορες εχω ταχυτητα 100+ (αν δεν κανω διαδρομη πανω των 100 χλμ και πρεπει να φτασω καποια στιγμη) και μου ειναι αμελητεος...

Πιο πολυ με ενοχλουν ο θορυβος απο την επαφη (εσωτερικα) των μεταλλικων τμηματων με τα πλαστικα απο τις ζωνες στο παιδικο καθισματακι, οταν δεν ειναι το παιδι, παρα κατι αλλο.

Και κλεινοντας, νομιζω οτι οι μελλοντες η γονεις με μωρα η μικρα παιδια θα εκτιμησουν αυτο το θορυβο που δημιουργειται στα πισω παραθυρα, αφου δεν ειναι πολυ 'μακρυα' απο ηχους λευκης συσκευης, αν θελουν το παιδι να κοιμηθει.

Το δικο μολις βρεθουμε σε Εθνικο δικτυο χαλαρωνει κατευθειαν...

Και εγω μπορω και εχω και τη μουσικη πιο δυνατα χωρις να ενοχλω κανενα πισω...

City Pop
      City Pop

Γεια σας Κυριοι (και Κυριες, αν υπαρχουν),

καταρχην ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω (διαβαζα για μερες (ολο) το forum του Yaris Cross) και νομιζω οτι αν το εκανα απο το Μαιο, που το ειχα δει τυχαια στο website της Τοyota Eλλας, θα ειχα προ-παραγγείλει το αυτοκινητο πριν το 'δω' λογο της συμμετοχη σας στο forum και ειδικα (ας ονομασω μερικους) των @fanis75 @lap @piliourits @tgk @iceman7 @osfp @monman2 @cirus @george1977 @brokesmack... Κυριοι εμαθα παρα πολλα απο εσας για αυτο, τα αυτοκινητα γενικα κ τις νεες 'μορφες' κινησης. Ησασταν απολαυστικοι ακομα και οταν η διαφωνια σας γεμιζε το forum, αφου ηταν ευκαιρια να υποθουν και πολλα μη εμφανη στοιχεια σε εμας τους απλα οδηγους για την αυτοκινηση. Μπορει να εχω κανει 800.000 χλμ τα 25 χρονια που οδηγω αλλα επειδη η οικογενεια μου απο τα early 70s αγοραζε μια μαρκα και επειδη εχω και πολυ καλο τεχνικο, το μονο που με ενδιαφερε ειναι ο Κ.Ο.Κ και να τα ανεβαινω...

Ετσι λοιπον αποφασισα να 'συνδεθω' να σας πω ενα γεια, ενα ευχαριστω βρε αδερφε, για τη παρεα ολο αυτο το μηνα που σας διαβαζω...

Οσον αφορα το Yaris Cross το μονο που θα πω εξτρα και να δωσω μια δικη μου πινελια, ειναι οτι με κερδισε εμφανισιακα * μπρος (σε πολλους δεν αρεσε), πισω απο τη πρωτη ματια και το βρισκω το ιδανικο και καλυτερο απο ολα της πριν ακομη και της επομενης κατηγοριας (ακομη και των Toyota) ... Εκτος αν μου διαφευγει καποιο μοντελο... Ενω δε μου αρεσει η δε θα αγοραζα ποτε ενα Yaris (το κανονικο)...

• Η σχεδιαση διαμαντιου συμφωνα με τους κατασκευαστες εμενα μου θυμηζει Ιαπωνες στα ματια (φωτα) ακομα και χελωνα (ολη η 'μουρη'), αργα βαδιζω, ζωη κερδιζω...
      City Pop
      City Pop

Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 3)

Εστω και με καθυστερηση και οχι πληρης... Ισως να υπαρξει και part 4

MULTIMEDIA Β ΗΧΟΣ (τα αλλα δε τα εψαξα ακομη)

Κυριοι προς μεγαλη μου εκπληξη παιζει WAV, FLAC…
      Δε χρειαζομαι πλεον FM Transmitter!!!

Οι default εικονες για τα μουσικα αρχεια που δεν εχουν TAG εξωφυλλακι δεν είναι ωραιες.

Aν ακους καποιο μεγαλο αρχειο (mix, podcast…) που εχεις βαλει στη μνημη του τηλεφωνου δυστηχως με το που σβησεις το αυτοκινητο ξαναπαει στην αρχη. Πραγμα που δε συμβαινει με ένα FM Transmitter.

Αν ταξιδευω με την οικογενεια η ποιοτητα ηχου είναι ΟΚ.

Αν μου ειμαι μονος και θελω λιγο παραπανω ενταση για να αφουγραστω καλα τι ακουω εκει ένα θεμα με τα μπασα είναι παρον.

ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Τα λαστιχακια στη βαση των παραθυρων είναι σε σχnμα ν και όχι σαν Γ αναποδο (γκουρμπα) στο άλλο μου αυτοκινητο. Η Aφρικανικη Σκονη των τελευταιων βροχοπτωσεων εχει γινει ένα σωμα εκει στην μικρη γραμμη-οπη.

Είναι ετσι σε όλα τα TOYOTA? Λυση η κουκουλα? Kidding...

Ιδεα για ευκολο και ‘αγνο’ καθαρισμα ευπροσδεκτη. Ta πιο ματ πλαστικα εχουν ‘λεκιασει’ επισης…

Ορατοτητα παρ-πριζ

Ο Γιαννης Στεφου ειχε αναφερει κατι… Το μονο σημειο που αντιμετωπιζω μια δυσκολια είναι η ορατοτητα στα φαναρια, αν θυμαμαι όμως και ακινητοποιω το αυτοκινητο λιγο πιο πισω ειναι ενταξει.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Φωτισμος

Ενα πλαστικο πλαισιο πισω στον ουρανο στην μεση φανταζει ιδανικο μερος για ενα για φωτακι… Αντι για επικολληση στη μοκετα. Αλλα, αγαπημενος YARiS CROSS ACTIVE ιδιοκτητης μου ανεφερε οτι επειδη ειναι κυρτο δεν ειναι τελικα το ‘ιδανικο’. Το θεμα της πλαφονιερας πισω μπορει να μη φανταζει μεγαλη αναγκη για μενα που ειναι μεγαλη η μερα και δε κυκλοφορω πολυ νυχτερινες ωρες. Αλλα ο χειμωνας θα ερθει...

Εβαλα και χθες ένα μπλε low cost λαμπακι στο συνοδηγο και δειχνει ωραια. Βραδυ δε το δοκιμασα ακομα όμως. Στο σημειο που το εβαλα, κατω από το ντουλαπακι η μια μερια του πλαστικου πλαισιου, καπακι (ιδεα δεν εχω τι είναι δεν εσκηψα να δω) δεν είναι σταθερη αλλα δε φαινεται να δημιουργει τριγμους.

Φωτογραφια από ότι αναφερω γενικα στο feedback είναι εφικτη μετα από request.

Tαμπλο

Τα πιο μπροστα πλαστικα στο παρ-πριζ είναι ιδιατερως ευαισθητα, σε μαχη με μεγαλο κουνουπι που ηθελα να σκοτωσω αμεσα, επειδη μου επιτεθει και ειχα και το παιδι στο αυτοκινητο χρησιμοποιησα το κινητο μου, το οποιο είναι σε μαλακη πλαστικη θηκη και εκανα δυο γραμμες…

Tιμονι

θα το ηθελα να μπορουσε να σηκωθει λιγο ακομα καθ’ υψος.

ΚΥΛΙΣΗ

Αφηνεις το γκαζι και ξεκιναει μονο του αν από τη θεση P επιλεξεις τη θεση D η R… Εκτος αν εχεις το HOLD ενεργο. Αλλα αυτοματα αυτοκινητα, παλιοτερα η νεα που ετυχε να οδηγησω (η να ρωτησω) δε ειναι ετσι, πολύ βολικο αυτό…

Και φυσικα όλα τα αλλα βοηθηματα που σταματαει και ξεκιναει μονο του σε φαναρι η σταση εν κινηση είναι ευεργετικα και πολύ luxury για ολους εμας που εχουμε αυτοκινητα της πιο προηγουμενης δεκαετιας σε ομοια κατηγορια.

Ελαστικα

Τα ιδανικα συμφωνα με τον κατασκευαστη, αλλα ΜΗΠΩΣ πολύ σκληρα? Τουλαχιστον για μενα που προτιμουσα παντα ελαστικα με πολύ μαλακη γομα? Πρωτον, παρατηρησα ότι πετραδακι μπαινει στο τροχο μενει εκει και θελει μηχανικη αφαιρεση. Στο άλλο αυτοκινητο δε βλεπω ποτε πετραδακι μονιμα στο λαστιχο.
      Ένα πιο μαλακο ελαστικο αραγε θα ηταν επιτρεπτο απο τον κατασκευαστη και ισως ακομα πιο τελειο στις κακοτεχνιες του δρομων μας.

Μηπως δεν είναι ιδανικο όμως για εκτος δρομου διαδρομες που είναι συχνες, για μενα τουλαχιστον?

MyT

Βρηκα κατι που με ενοχλει, εκτος το γεγονος οτι με μαλωνει συνεχεια… Όταν βλεπεις μια διαδρομη και κανεις μια επαναφορα στο συνολο αυτων δεν μαρκαρεται για να εχεις εικονα ποια διαβασες και πολλες φορες κανεις κλικ ξανα στην ιδια…

Καταναλωση

''Η αντιπροσωπεια μου ανεφερε ότι μετα τα 2.000/2500 χλμ θα εχω πιο σαφη εικονα… Δε καταφερνω να το ‘καβαλω’ όπως στην αρχη γιατι δεν εχω τις ‘χειμωνιατικες’ συνθηκες στη δουλεια μου και ειμαι καπου στα 2.250 με τη καταναλωση καρφωμενη στα 3.8

Και αστικο, πολύ υπεραστικο, αυτοκινητοδρομο και βουνο (εντος και εκτος). Μεγιστη ταχυτητα 110 χλμ/ω.''

Σημερα (μετα από μερες που εγραψα τα παραπανω και αφου πλεον απογαλακτιστηκα από το παλιο και ειμαι ολο με το καινουργιο είναι στο 3,7

Εκανα και ξανα πολύ μεγαλη διαδρομη βουνο, στροφες, θαλασσα…

Καμια σχεση με το παλιο αυτοκινητο από πολλες αποψεις… Πηγαμε, ηρθαμε πολύ luxury και φρεσκοι παρα την ξαφνικη εκθεση στον ηλιο της παραλιας… Και στο συγκεκριμενο δρομο πολύ πιο ευκολα στις κατηφορες και οκ στην αναβαση, χωρις όμως την ‘αγωνιστικη’ ευχαριστιση για μενα… Αλλα το κατι άλλο για τη συζηγο που θα προτημουσε ένα υβριδικο Toyota οδηγο, σαν αυτους που βλεπω στο δρομο και πανε πιο αργα και από μενα και ας μην εχουμε μωρο…

Σχετικα με αυτό που αναφερει ο @brokesmack για θεμα με τριξιματα, εχω ένα στη δικια μου πορτα (του οδηγου). Θελω να το ανοιξω να το γεμισω ορυκτοβαμβακα!

City Pop
      City Pop

@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:

@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:

Φανηηηηηηηη μαυρο και του πηγαινε πολυ

Έχω καλό οφθαλμίατρο!! Ειδικά στο YC, το μαύρο είναι ΑΘΛΙΟ...από τα χειρότερα αυτοκίνητα για μάυρο χρώμα, είναι χειρότερο ακόμα και από το ασημένιο που είναι τελείως ουδέτερο. Έχει τόσα χρώματα, απορώ ποιος το αγοράζει μαύρο το συγκεκριμένο...έλεος.

ΕΓΩ! 🙂

Λιγο πισω στο διαβασμα του forum... Aλλα μας διαβαζω...

Αγαπητε @fanis75 το γεγονος οτι δεν εχω τιποτα μαυρο στη καρνταρομπα μου με ''εξιλεωνει''? Η αληθεια ειναι οτι εχω δει αλλα δυο ως τωρα... Και με τοσα ασπρα τριγυρω, ειμαι σαν την μυγα μες το γαλα...

ef150474b133f3b1f0eae4745c5e2732.jpg

City Pop
      City Pop

@a65 said in Toyota Yaris Cross:

Σήμερα που είχε καλό καιρό, πήγα βόλτα προς Λαύριο.
      Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
      Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
      Βέβαια με έτρωγε να μπω στην άμμο για να δω τι αγόρασα,
      τελικά καλά τα πήγε.
      Στιγμιότυπο οθόνης (140).png

Τελεια φωτο... Πολυ φυσικη και το αυτοκινητο εναρμονιζεται αψογα με το περιβαλον... Νομιζω το ασπρο ειναι το χρωμα των διακοπων σε Κυκλαδες κλπ. Μακαρι να βρω ενα ΑWD σε διακοπες το καλοκαιρι προς ενοικιαση. Δε θα κατεβαινω για μπανιο... Η ζαντα φαινεται σαν αλλη απο αυτη του STYLE, λογο της ληψης...

Το σημειο ειναι αμμωδες σαν να εισαι στην ακροθαλασσια που ακομα και με 'σαγιοναρα' βουλιαζεις η λιγο πιο 'σταθερο' οπως εικαζει λιγο η φωτογραφια? Το δοκιμασατε εν κινηση (χλμ/ωρα?) και απο σταση/εκκινηση και οπισθεν? Τροχοι τερμα δεξια/αριστερα εκκινηση? Λιγο ασχετος απο (την οποια) 4κινηση (οπως σωστα αποκαλεσατε) πριν) και πολυ περιεργος απο την αλλη...

City Pop
      City Pop

Latest posts made by City Pop

@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:

Τάσο έχεις χρονο για πειράματα βλέπω!

Στα καθ΄ημας το εδωσα χθες επιτέλους το YC με καποια χασουρα δυστυχως - (επεσε και αυτός ο μυθος της τογιοτας, μιας και αφενός κυκλοφορει το facelift, στα 28 βεβαια το style, αλλά ξεπουλάνε ξεχασμενα κομματια) πριν κανω το πρώτο σερβις (γλυτωσα τουλαχιστον αυτά, συν κρατησα και καποια από τα εξτρα για να μπουν στο mazdoyaris, αλλά ο ατμοσφαιρικός στις πόρτες και στα πίσω καθισματα και η πίσω πλαφονιέρα πήγαν χαλάλι!)
      Στις 50 εβδομάδες που το είχα δεν το πηγα ποτε ταξίδι.
      Εντός Αττικής κινήθηκε ειτε αστικά (Μαρουσι - Σύνταγμα και κοντινες διαδρομες) είτε περιαστικά (ΑΟ προς νοτια)
      Η κατανάλωση από το fuelly που καταγράφω καθε γέμισμα ηταν στο 4,3.
      Θα μου λείψει σιγουρα η καταναλωση (είδα σήμερα το 10ρακι στη Χ1 και ισιαξα 😁 ), το βολικό - για εμένα - μεγεθος και τα παιχνιδιάρικα βοηθηματα που ειχαν την πλάκα τους.
      Δεν θα μου λειψουν τα αθλια πλαστικά του, η αίσθηση φθηνιας παντού, τα τραγικά καθίσματα, το μαύρο εσωτερικό του (το βράδυ το είχα φέρει με τον ατμοσφαιρικό, τους διακοπτες κλπ σε ενα πιo ανεκτό επιπεδο), τα διαφορα τσίκι τσικι!
      Ανεκτή ήταν η οδικη του συμπεριφορά υπό την έννοια οτι ήταν αναβαθμισμένη από παλιότερα τογιοτα!
      Σε γενικές γραμμες μια αποτυχημένη για εμένα επιλογή, αδικαιολόγητα πια ακριβό που δεν θα αγόραζα σημερα!
      Νομίζω η πιο κρίσιμη στιγμή ήταν περυσι το Φλεβαρη που οριακά δεν αλλαξα την παραγγελία για τουμπανο chr, αλλά ενώ μου αρεσε μπροστά δεν μπορουσα να καταδικάσω τα παιδιά μου στο πίσω ψυχοπλάκωμα....
      Δεν πειράζει τα λάθη πληρώνονται και παμε παρακάτω!
      Μόνο από τη γυναίκα εχω γκρινια μιας και απλά της ανακοίνωσα χθες την πώληση γιατι δηθεν πήρα τετοια απόφαση μόνος (με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνος θα παίρνω τέτοιες απόφασεις) αν και πραγματικά το ήθελε αυτή το YC σε βαθμό που μου τα είχε κανει τσουρέκια σχετικα! Εννοείται οτι τετοιο αμαξι ποιοτικά (που γράφει καθε επαφη στα πλαστικά) και με 17αρες δεν υπήρχε περίπτωση να της δώσω ειδικά όσο το πληρωνω εγω! Το mazdoyaris πολύ της είναι, που σε 4 μηνες εχει χτυπησει 2 ζαντες, εχει σκάσει λάστιχο και έχει γρατσουνιες πίσω και μπροστά φτερά.

Προς το παρών μένουμε ως εχουμε και αν δωσω και τη Χ1 θα δουμε που θα πάμε!
      Model 3 μαλλον δεν το προλαβαίνω με το ΚΗ2, και στο ΚΗ3 θα βάλει εισοδηματικά λένε ο σοβιετοκουλης να αγοράζουν οι μαυροι με επιδότηση και εγω ο μαλάκας που πληρωνω τον κόλο μου σε φόρους δεν θα μπορώ ....
      Ισως βεβαια είναι ακομα ενα κλικ νωρίς για Τεσλα (δεν λεω για φουλ ηλεκτρικό γενικά γιατι αυτή τη στιγμή στα ηλεκτρικά ΜΟΝΟ Η ΤΕΣΛΑ υπάρχει)...
      BMW δυστυχως δεν υπαρχει πια!
      Αδικαιολόγητα πανάκριβα αμαξια χωρις προσωπικότητα πια και με μειωμένη επισης ποιότητα υλικών...

Εεεεεεπιτελους! Και τώρα όμως τι? Πώς θα είναι το forum χωρίς γκρίνια ice?

City Pop
      City Pop

@nikakisx2021 said in Toyota Yaris Cross:

@city-pop said in Toyota Yaris Cross:

@a65 said in Toyota Yaris Cross:

@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:

Eρωτηση σε κατοχους Active.

Ποσους λαμπτηρες εχει που μπορουν να αλλαχθουν με ισχυροτερους LED;

Διορθωστε και συμπληρωστε:

Πλαφονιερα μπροστα 2
      Χωρος αποσκευων 1
      Glove box 1
      Πινακιδα πισω 1

α) μειωνεται η ενταση του φωτισμου στο D οπως στις αλλες εκδοσεις;
      β) κλιπακια που κουμπωνουν τα LED εχει σε ολα τα σημεια;

Δεν έχω active οπότε θα απαντήσω
      μόνο σε 2 ερωτήσεις. led στη πλαφονιερα είναι must γιατί δεν έχει φως ούτε στα πίσω καθίσματα.
      Στο δικό μου style σίγουρα χαμηλώνει ο ατμοσφαιρικος μόλις βάλεις D με τα original led κωδικός 81080-33280, κλιπακια μπορείς να δεις και μόνος σου έχει κάτι μικρές τρύπες περίπου 5 χιλιοστά, είναι και στα πόδια οδηγού συνοδηγού, κάτω από το clima και στα χερούλια στις μπροστινές πόρτες.
      Όντως είχε γράψει ο k. monman2 για τη πλαφονιερα αλλά εγώ μένω Αθήνα και δε βρήκα κάποιον να αναλαμβάνει και τα έβαλα μόνος μου.
      plafoniera.jpg

Μηχανικος σημαινει ΦΩΣ! Τι ασχημα δειχουν στις φωτογραφιες (γενικα) τα αυτοκινητα μας ενω δεν ειναι καθολου στη πραγματικοτητα....

Νομιζω θα εβαζα σε warm, σαν προβολεας ειναι!

Να αναφερω εδω οτι εχω λυσει και το θεμα τη πλαφονιερας πισω.
      Αλλα προλαβα να το αναφερω μονο στον επιτιμο προεδρο πριν 'εξαφανιστω' σε προσωπικο message, που το συζητουσαμε...

Καλησπέρα τι τύπο κ μάρκα έβαλες στην πλαφονιέρα; ευχαριστώ.

Γεια σας, συγνώμη είχα καιρό να συνδεθώ η να επισκεφτώ το forum. Θα προσπαθήσω σύντομα να επικοινωνήσω με λεπτομέρειες όταν θα είμαι σε Η/Υ.

City Pop
      City Pop

@monman2 said in Toyota Yaris Cross:

@City-Pop την πέρασα και εγω πριν καμμιά εβδομάδα αφου πρώτα έσβησα την παλιά γιατί με όλες αυτές τις εφαρμογές θα τα παίξει το παλιό μου xiaomi...

Αυτό που είδα είναι οτι έχει πλέον περασμένα τα σέρβις , το 1ο δηλ, πράγμα που η παλιά δεν υποστήριζε.

Τώρα διαδρομές καταναλώσεις είχε πλάκα στην αρχή να πειράζω τους εραστές της Στέλλας 😊 και να συγκρίνω με το άλλο ντίζελ που εχω.
      Τώρα δεν είναι σωστό πρέπον για τους πρώτους - με τα adblue κλπ θέματα του κινητήρα συμπάσχω και δεν μιλάω - και εχω καταλήξει οτι σε σχέση με το άλλο στην πόλη καίει σημαντικά λιγότερο και στο ταξίδι τα ίδια ... σε λίτρα !

Θα ήθελα η εφαρμογή να δείχνει την κατάσταση της μικρής μπαταρίας 12V.
      Το θεωρώ σημαντικό , εγω την ελέγχω απο την εφαρμογή του συναγερμού και δεν πρόκειται να βγάλει την τριετία της εγγύησης 👎 την δεύτερη μέρα ακινησίας πέφτει στα 11,9V και οσο μεγάλη διαδρομή και να κάνω πάνω απο 12,4V δεν βλέπω...

Ωχ ακομα δε εβγαλα τι παλια, θα το κανω μετα απο αυτο το μνμ. Ετσι τη πατησα μια αλλη φορα και δε δουλευε application τραπεζας και πηρα με βαρβατη μνημη... Τις δουλευα τις πρωτες μερες απο περιεργια και τις δυο μεχρι που σταματησε να λειτουργει η παλια. Καποια θεματακια ειχε με την εκκινηση, μου ζητουσε ολο αριθμο πλαισιου κλπ, αλλα εδω και 3 μερες δουλευει..

Ναι μαλιστα, το βρηκα, εκει που το γραφει και οπως το γραφει (παραδοση οχηματος νομιζα οτι ειναι για προγραμματισμο συντηρησης). Θα επρεπε να μας δινει την επιλογη, πιο πλαισιο θελουμε πρωτο η το service θα μπορουσε να ειναι τελευταιο στη σειρα.

Θα προσπαθησω να ασχοληθω και σας γραφω τι συνολικο κοστος ειχα μεχρι τα 50.000 χλμ. Δε καιει πολυ σε ταξιδια, απλα για μενα που το κινω σε μικτο αστικο, περιαστικο, Εθνικο και επαρχιακο δικτυο σχεδον καθημερινα αν κανω μεγαλη διαδρομη σε αυτοκινητοδρομο αναβαινει η καταναλωση σε συγκριση με τα προηγουμενα μεχρι 1 μοναδα, δηλαδη απο 3,7 να παει 3,6... Η οποια κατεβαινει - ο μεσος ορος σε καμια εβδομαδα με 10 μερες.

Χμμ... Η αναφορα που εκανες και αναφερθηκε εκτενεστερα μετα ηταν ενδιαφορουσα. Μαλλον ναι, αν ηταν εφικτο θα ηταν καλο. Δε το γνωριζα/θυμομουν αυτο. Συνηθως βεβαια δε το κλεινω απευθειας, αν δε βιαζομαι, αλλα θα το εχω κατα νου. Την εχω πατησει και εγω αλλα οχι απο δικο μου λαθος η τυχαια. Ηταν για αλλαγη λαδιων και οταν πηγα να το παρω δεν επερνε μπροστα, καποιος ειχε ξεχασει κατι ανοιχτο μαλλον??? Ειχα ενα μικρο αγχος μηπως την επομενη μερα δε ξεκινησει και αργυσω στην εργασια (το παρκαρα μαλιστα σε μερος οπου δε θα ενοχλουσα και δε επερνα κληση λογο παρανομου παρκαρισματος, λογο χωρου εκφορτωσης, για σιγουρια) αλλα δεν ειχα κανενα θεμα... Δυσκολο να μεινει το δικου σε ακινησια πανω απο 48 (το πολυ) ωρες, σε αργιες τυπου (προ)παραμονης Χριστουγεννων...

Δηλαδη Προεδρε @a65 δε επερνε μπροστα? Απο ακινησια?

To ειχα ρωτησει αυτο. Ειναι εφικτο να γινεται η συντηρηση στην ωρα της και αμεσα με τοσα TOYOTA που κυκλοφορουν εκει εξω? Αλλα ΟΚ ολα καλα, εγω το αφηνω το πρωι και το περνω το μεσημερι, μετα την εργασια μου...

City Pop
      City Pop

@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:

Ενδιαφερουσα η νεα εφαρμογη της TOYOTA, ειδικα στο κομματι των διαδρομων θα ειναι εμφανες πια ειχες επισκεφτει πριν, ο χαρτης βοηθαει, παρολου που παλι δε τη 'μαρκαρει' με ενα διαφορετικο φοντο. Πως σας φαινεται? Βρηκατε κατι ενδιαφερον που δεν ειναι τοσο εμφανες?

Από το Σεπτεμβριο νομίζω είναι η "νέα"
      Χρησιμη είναι ...
      Μακάρι να είχε και το mazdoyaris την ίδια!

A ναι? Χμμ... Ελαβα e-mail πριν μερικες μερες... Και ειχα ενα θεμα με την προηγουμενη απο το τελος του καλοκαιριου, δε μου εδειχνε διαδρομες... Και επομενως δεν την ανοιγα κιολας. Τη διορθωσανε @ service αλλα δε μου ειπανε τιποτα... Συγνωμη πηρες το Mazda που ειναι ιδιο με το YARiS? Κατι εχασα...

City Pop
      City Pop

Ενδιαφερουσα η νεα εφαρμογη της TOYOTA, ειδικα στο κομματι των διαδρομων θα ειναι εμφανες πια ειχες επισκεφτει πριν, ο χαρτης βοηθαει, παρολου που παλι δε τη 'μαρκαρει' με ενα διαφορετικο φοντο. Πως σας φαινεται? Βρηκατε κατι ενδιαφερον που δεν ειναι τοσο εμφανες?

City Pop
      City Pop

@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:

Ωραιο το καντραν, αλλα δε μου αρεσε το πως ειναι απο το multimedia και κατω, πολυ ακομψο και χωρις τον πρακτικο χωρο πανω απο το κλιματισμο. Οι 2 θυρες USB καλες επισης. Αναρωτιεμαι ομως αν θα ειναι ετσι σε ολες τι εκδοσεις. @fanis75 ποια η γνωμη σου?

Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες - ως συνήθως - είναι από την τοπ έκδοση (Premier) και οι υπόλοιπες θα είναι σαφώς πιο φτωχές. Επίσης, μου αρέσιε που έβγαλαν τους αεραγωγούς πιο έξω (εκεί που είναι τώρα δεν είναι καθόλου πρακτικοί), αλλά δεν μου αρέσει που για να το κάνουν αυτό κατάργησαν το "ραφάκι" εκεί που είναι πολύ πρακτικό.

Χμμ... Επειδη οι κεντρικοι αεραγωγοι δεν εχουν και το πιο chic design που εχω δει (σε αντιθεση με του πλαινους που ειναι πιο κομψοι) καλα τους ειχανε κρυμμενους. Βεβαια πλεον θα ειναι πρακτικοι ωστε να τοποθετηθει μια βαση με μαγνητη για το τηλεφωνο, αλλα το ραφακι ηταν πιο χρησιμο επειδη εχει και το anti-slip λαστιχο, σιλικονη (Το καλοκαιρι βαζω και ενα πλαστικο μπουκαλακι νερου να δροσιστει εκειαφου δεν εχευ ψυγειο στο ντουλαπακι του συνοδηγου σαν το προηγουμενο. Ακομα ψαχνω κατι για τη κατω βαση (ραφι) κοντα στις ταχυτητες σε μικρες διαστασεις να μη γρατζουνανε εκει την επιφανεια της κλειδια η κατι αλλο που δημιουργει γραμμες στα πλαστικα του YC που τα εχουμε σχολιασει απειρες φορες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους με την ευκαιρια. Eλπιζω ολοι, βετερανοι, παλιοι και νεοι του forum να ειστε μια χαρα. O ice το εχει ακομα 'βλεπω'... Το ΠΡΟΕΔΡΟ ομως δε βλεπω.

Εγω αγγιζω τα 50.000 χλμ...

Προσπαθω να διαβασω το forum, παλι εμεινα πισω αυτη τη περιοδο, ειμαι καπου στα Χριστουγεννα στο κινητο κ εδω σε αυτο το PC εκει που ειχα γραψει την τελευταια φορα.

Παλι καταφερε η TOYOTA Ελλας να κανει 'buzz' διαβαζω, μου κανει εντυπωση πως δεν υπαρχει η ιδια ενημερωση σχετικα με την ανανεωμενη εκδοση στους τρεχων αγοραστες... Ελπιζω να ξεκαθαρισει γρηγορα... Και να μην υπαρχει αλλη αυξηση, οι τιμες των μεταλλων, λαμαρινας τουλαχιστον εχουν πεσει αρκετα τους τελευταιους μηνες.

City Pop
      City Pop

Να 'μαι και 'γω, λοιπον. Ελπιζω ολοι καλα... Βρεχει σημερα, νομιζω ολοι εχουν στο μυαλο τους BLACK FRIDAY, η ευρυτερη αγορα ''σερνεται'', επομενως βρηκα ευκαιρια. Σας διαβαζω, μαλιστα ενα βραδυτου Οκτωβρη, ξημερωματα που ειχα αυπνια, το επιασα απο τον Αυγουστου και εφτασα μεχρι τα τελη του...

Λιγο η ωρα, λιγο τα πολλα που διαβασα καπου με περδεψατε με τις αναφορες στο ΙNVERTOR κ την αλλαγη λαδιων και με κατι αλλο που δε θυμαμαι αυτη τη στιγμη.

Καλο θα ηταν να καναμε μια ανακεφαλαιωση, τι και γιατι.

Οσον αφορα το fl που δεν ειναι fl αλλα μια αναβαθμιση μηχανικα και εσωτερικα το ειδα σε μια ειδηση το πρωι και μπηκα και εδω να διαβασω. Ωραιο το καντραν, αλλα δε μου αρεσε το πως ειναι απο το multimedia και κατω, πολυ ακομψο και χωρις τον πρακτικο χωρο πανω απο το κλιματισμο. Οι 2 θυρες USB καλες επισης. Αναρωτιεμαι ομως αν θα ειναι ετσι σε ολες τι εκδοσεις. @fanis75 ποια η γνωμη σου?

Επομενως αγαπητε @lap χτυπα ενα ως εχει...

Ειχα μερες να διαβασω κατι απο @iceman7, ανησυχησα θα ελεγα... Δεν ειδα ακομη καποια διαφορα, αλλα περυσι οταν χειμωνιασε η διαφορα ηταν πολυ εμφανης. Αλλα νομιζω οτι ειναι και θεμα χρησης. Φετος ολη τη χρονια εχω 3,7 λ/100, με αρκετα χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομους.

Τωρα, οσον αφορα τη μετρηση της καταναλωσης, επειδη κραταω ετσι απο μερακι δεν εχω καποια αποκλιση, αν υπαρχει καποια θα ειναι ισως αμελητεα, χωρις να θελω να πω οτι το fuelly δεν ειναι ακριβες, δε το γνωριζω κιολας.

@monman2 λογο flyover δε 'παταει' στο περιφεριακο? Τι ακυρο εργο, διαπλατυνση επρεπε να κανουν. Δε το θεωρω ασφαλες πολυ πιο χρονοβορο (ισως) και λογο προδιαγραφων οδικης ασφαλειας δεσμευει και μεγαλυτερο μερος του δρομο περα απο το σημειο εργασιων.

Τον Προεδρο δε 'βλεπω'... @a65 are you out there?

City Pop
      City Pop

@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:

Έχει κανείς κάτοχος πρόβλημα με τριγμούς στις πόρτες; Δεν μιλάω για το κλασσικό θέμα με ανοιχτό το τζάμι.

Το δικό μου κάνει ένα περίεργο απαλό τρίξιμο μέσα από την πόρτα του συνοδηγού. Γίνεται αντιληπτός μόνο σε χαμηλές ταχύτητες οταν δουλευει ο ηλεκτροκινητηρας, αλλα ειναι πολύ ενοχλητικός.

Οταν το πάω για σερβις θα τους πω να την ανοίξουν.

@City-Pop νομίζω είχες κατι παρόμοιο με την πόρτα του οδηγού. Εκανες κάτι;

Γεια σου αγαπητε @brokesmack, ΣΥΓΝΩΜΗ για τη καθυστερηση, ειχα δει το σχολιο απο το τηλεφωνο αλλα εκει μερικες φορες ενω ειμαι log-in δεν με αφηνει να κανω οτιδηποτε...

Ναι πραγματι, καλα θυμασαι... Το οποιο διορθωθηκε στη 1η συντηρηση. Μια δεσμη καλωδιων εχει φυγει η δεν ειχε μπει ποτε στη βαση της, απο την οποια και ταλανιζοταν σε δυνατα μπασα η σε δρομους που δεν ηταν σε καλη κατασταση, χτυπουσε στη πολυστερινη και ισως στο πλαισιο της πορτας εσωτερικα. Ηταν αρκετα ενοχλητικο. Δε ηταν ευδιακριτο στους τεχνικο και καναμε αρκετη ωρα βολτα για να το εντοπισει... Βαλανε μονωτικη ταινια και σφηνωσε μετα στο βασουλα του και ολα οκ. Θορυβο εντοπισα και λιγο πριν στη δεξια μερια... Κατι παρομοιο. Αλλα οταν ακουσε YC το γιατρο τρομαξε και δε το ξαναεκανε... Ισως επειδη ανοιξανε κλεισανε το πλαισιο της πορτας να ειχε αποτελεσμα. Ακουσα και πισω δεξια κατι μια μερα που βρεθηκα στη πισω πορτα με απολυτη ησυχια και με μουσικη να παιζει αλλα νομιζω οτι ηταν απο το ηχειο. Το αναφερα και μου ειπαν το ιδιο, ισως θα επρεπε να μπει ενα πιο καλο.

Τι εγινε τελικα? Το ειδανε?

City Pop
      City Pop

@lap said in Toyota Yaris Cross:

Δεν ακουμπάω ξένη περιουσία. Άσε που τα έχουν και βρόμικα, θα πάω να πιάσω την κωλοζαντα την κατουρημενη;;;; Νο νο νο.

Εμένα με εκνευρίζει αυτό με τα σκουπίδια. Απίστευτη απάθεια. Μια φορά ένας είχε αφήσει μια εβδομάδα το αυτοκίνητο του και πήγε διακοπές και τα σκουπίδια είχαν κάνει αποικία στον κάδο.

Μιλάμε για εκπληκτικούς γείτονες.

Και γιατί δε τα βάζατε πάνω στο αυτοκίνητου του?! Εγώ που προσπαθώ να είμαι ευγενής κ να σέβομαι το περιβάλλον (συμπολίτες) μου και σε απλή στάση έβαζα τη σακούλα στους καθρέπτες κ υαλοκαθαριστήρες, ειδικά όταν είχαν τις πάνες με τα κακάκια του παιδιού, δένοντας τα χερουλια σφιχτα κιόλας! Αφού δεν είχα πρόσβαση στο ποδαρικο του κάδου κ δεν ηθελα να περπατώ σε άλλον όπως και ο οδηγός του αυτοκινήτου...

City Pop
      City Pop

@diriras said in Toyota Yaris Cross:

Αν κανετε τον κοπο και ανοιξετε τα βιντεο θα δείτε οτι ειναι εμφανης η καλυτερη ποιοτητα του εσωτερικού που εχει η έκδοση εκτός Ευρωπης κατι που δεν ηταν και ιδιαιτερα δύσκολο να πετυχουν μιας και η Ευρωπαικη ειναι μια ατελειωτη πλαστικουρα

Επισης το αμαξι βγαινει και με πανοραμικη οροφη, ειναι πιο ευρυχωρο εντος, το κεντρικο του τουνελ αναμεσα στα 2 καθισματα ειναι ψηλα σαν του καινουργιο CHR και των Lexus και φυσικα παρολλο που η εμφανιση ειναι κατι το υποκειμενικο, ειναι σιγουρα πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα απο το δικο μας

europe.jpg

not europe.jpg

Προτείνω το δικό μας κ το τιμόνι του, είναι πιο 'τζιπε'... Αλλά θα ήθελα να δω κ το βίντεο μόλις μπορέσω οι φωτογραφίες είναι πάντα πολύ πειραγμενες...

City Pop
      City Pop
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ