-
80-110 σε λιγότερο από 4" στο corolla cross 2.0 hybrid
Γρήγορο το λες.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Μεχρι τώρα οι υβριδικοί "Τογιοταίοι" είχαμε τη "ρετσινιά" οτι πάμε με 100 km στην Εθνική και "μας περνάνε τα ΚΤΕΛ", τώρα που πάμε με τελικές πάλι σας πειράζει; Δεν σας πιάνουμε πουθενά...
Τους πειράζει, γιατί με την ταμπέλα "ΚΤΕΛ" δικαιολογούν την επιλογή τους....εαν τους πούμε πόσο πραγματικά πάμε και ποσο καίμε θα τα πετάξουν τα αμάξια τους και δεν θέλουν. Οπότε βρίσκουν διάφορα τσιτάτα για να είναι ΟΚ με την επιλογή τους....σεβαστό και ανθρώπινο!
Μπα, εμένα δεν με πειράζουν τα ΤΟΥΟΤΑ, αργά ή γρήγορα μάλλον θα πάρω ένα για δεύτερο, ειδικά εφόσον επιβεβειώνετε πως όντως πετυχαίνει "κατανάλωση diesel"!
Κι εφόσον γράφει για 5.8λτ ο ιδιοκτήτης του, δίνω βάση, φαίνεται να κάνει ρεαλιστική εκτίμηση κι όχι ιστορίες με δράκους...
-
Ποιες ιστορίες με δράκους;
Για ταξίδι μιαλει. Μέσα στην πόλη είναι σαφέστατα πολύ πιο κάτω.
Πόσες φορές πρέπει να πουμε ότι περιαστικά δεν μπορεί να το πλησιάσει ΚΑΝΕΝΑ diesel.
Το 80-90% των μετακινήσεων μας είναι περιαστικά.Αλλά ακόμα και να μην είναι στο ταξίδι γράφει 5,8 και είναι και suv χωρίς καλή αεροδυναμική
Μετά γιατί είμαστε τελευταίοι. Δες τους πολίτες της χώρας. Λέμε τα ίδια 200 φορές για να καταλάβουν
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω με ποια λογική μπαίνει κάποιος σε κόντρα όταν τερματίζει στα 178 στο κοντέρ, προφανώς λιγότερο στην πραγματικότητα και μάλιστα με πολύ δυνατά αυτοκίνητα που θα ακουμπήσουν χαλαρά τα 220+.
Θα πρέπει οι τογιοταίοι να χαίρονται τις καταναλώσεις τους και να πηγαίνουν με τα όρια...
Αλλά βλέπω πολλούς που νομίζουν ότι είναι γρήγοροι και μπαίνουν σε πειρασμούς και περιπέτειες...
Μεχρι τώρα οι υβριδικοί "Τογιοταίοι" είχαμε τη "ρετσινιά" οτι πάμε με 100 km στην Εθνική και "μας περνάνε τα ΚΤΕΛ", τώρα που πάμε με τελικές πάλι σας πειράζει; Δεν σας πιάνουμε πουθενά...
Μα αυτές οι τελικές, είναι τελικές μόνο για τογιοταίους...
Στους άλλους είναι κρούζινγκ σπίντ
-
Κάποτε είχα αυτοκίνητο που το 80% της τελικής του ταχύτητας ήταν τα 200 χλμ/ώρα που σημαίνει οτι μπορούσε να πηγαίνεις με 220 κοντέρ (γιατί ήταν ford ... έκλεβε ) όλη μέρα και όλη νύκτα (είχε εργοστασιακά xenon) ...
Μια νύκτα ενω κρουζάρω στα 200 (καίγοντας 15 λίτρα βενζίνη στα 100 χλμ δηλ 12 € ... τότε, σε € όσο το YC Hybrid στα 160 το 2023 ) βλέπω κόκκινα φώτα μπροστά μου που τα πλησίαζα αργά ...πολύ αργά τι να είναι άραγε ;
οταν τελικά την έφτασα είδα μια alfa romeo 147 1,6έκοψα στα 150 άνοιξα την ηλιοροφή στην ανάκλιση και άναψα ενα kamel άφιλτρο... υπάρχουν και τέτοια παλικάρια και δεν πρέπει να τα πιέζουμε και να τα αγχώνουμε
μάλλον το ίδιο σκέφτηκε και ο oδηγός του Q7 για μένα που θα είχε εκτός απο το check engine και αλλα λαμπάκια αναμμένα ...που να δει το λαμπάκι απο το φως ομίχλης!Ζήτω η Alfa Romeo !
@realzeus έκανες βλακεία που δεν την αγόρασες... -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ζήτω η Alfa Romeo !
@realzeus έκανες βλακεία που δεν την αγόρασες...Όταν την είχα TD για ένα ΣΚ, την έβγαλα στην ευθεία προς Καρδία για τεστ τελικής. Μπροστά είχα ένα Α4 1.8Τ. Τάπα εγώ, τάπα κι αυτός (έβλεπα να πετάει νερό ή άκαυτη βενζίνη από τις εξατμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν σχεδόν τέρμα γκάζι). Ανοίξαμε έτσι μαζί μέχρι τα 180, οπότε ο τύπος αποφάσισε ότι δεν ενδιαφέρεται για παραπάνω και έκανε δεξιά. Η 147 έπιασε εύκολα 210+ κοντέρ, βοηθούσε και η κοντή 5η της.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Ζήτω η Alfa Romeo !
@realzeus έκανες βλακεία που δεν την αγόρασες...Όταν την είχα TD για ένα ΣΚ, την έβγαλα στην ευθεία προς Καρδία για τεστ τελικής. Μπροστά είχα ένα Α4 1.8Τ. Τάπα εγώ, τάπα κι αυτός (έβλεπα να πετάει νερό ή άκαυτη βενζίνη από τις εξατμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν σχεδόν τέρμα γκάζι). Ανοίξαμε έτσι μαζί μέχρι τα 180, οπότε ο τύπος αποφάσισε ότι δεν ενδιαφέρεται για παραπάνω και έκανε δεξιά. Η 147 έπιασε εύκολα 210+ κοντέρ, βοηθούσε και η κοντή 5η της.
Kατηφορα σιγουρα, νομιζω και εγω εκει στα 210 σταματησα αλλα ειχε λιγο βοηθεια με την κλιση.
-
Ζαλίστηκα απ' την υπερβολική ταχύτητα του YC, σαν τον οδηγό του Q7 κι εγώ. Μ' έστειλες για παυσίπονο @monman2 κι έχουν κι έλλειψη σε τέτοια τα φαρμακεία...
-
@wantone said in Toyota Yaris Cross:
Ζήτω η Alfa Romeo !
Kατηφορα σιγουρα, νομιζω και εγω εκει στα 210 σταματησα αλλα ειχε λιγο βοηθεια με την κλιση.
Όχι, ευθεία, για αυτό ανέφερα τον δρόμο (οι Θεσσαλονικείς κατάλαβαν). Αλλά ήταν η 120άρα, νομίζω η δικιά σου ήταν η 105, ή κάνω λάθος.
-
@wantone said in Toyota Yaris Cross:
Ζήτω η Alfa Romeo !
Όχι, ευθεία, για αυτό ανέφερα τον δρόμο (οι Θεσσαλονικείς κατάλαβαν). Αλλά ήταν η 120άρα, νομίζω η δικιά σου ήταν η 105, ή κάνω λάθος.
Εννοειται λαθος κανεις. 120αρα ειναι 210 δυσκολα πιστευω αλλα ισως οριακα.
-
Καλά, 210 κοντέρ σε επίπεδο δρόμο είχα πολλές φορές με το Lantra 1.6 114hp του ‘96, αλλά τα ταχύμετρα τότε ήταν από πολύ έως πάρα πολύ αισιόδοξα…..
-
Μετα το ταξίδι που διαπίστωσα οτι το YC
κάνει στα 150 οσο θόρυβο έκανε το mondeo στην ίδια ταχύτητα... με ανοικτή ηλιοροφή !
καίει σε € στα 160 όσο το mondeo στα 200 ... αλλα με τιμές αμόλυβδης του 2008!επέστρεψα στην πόλη και πήγα να πάρω εναν φίλο απο τον σταθμό των τραίνων και μετα στην Κρήνη για καφέ
δεν είχε δει το αυτοκίνητο , τα γνωστά "αποκλείεται δεν είναι αυτό yaris" "οχι είναι να το γράφει στην ούγια "
μετα "δεν ακούγεται τίποτα ... περνάει τις λακκούβες αφρός"
και όταν φτάνουμε στην καφετέρια πέφτει το μάτι του στην ένδειξη κατανάλωσης διαδρομής ...2,9!
Εντάξει του λέω μην τρελαίνεσαι ισιάδι ήταν χαζεύαμε δεν τρέχαμε , τι λες ρε μου λεει το σκούτερ μου καίει τόσο ...Συμπέρασμα μάπα στο ταξίδι το YC και πρέπει να απαγορευτεί στην πόλη γιατί αν παρατήσουν τα σκούτερ και τα παπιά οι οδηγοί τους και πάρουν υβριδικό θα γεμίσει ο τόπος αυτοκίνητα , ο γιός μου και ο famas θα κάνουν να γυρίσουν απο την δουλειά κανα δίωρο και το μετρό αργεί ... απο την άλλη ίσως λύνεται και το δημογραφικό έτσι δεν ξέρω αν θέλετε το συνεχίζουμε στο θέμα της πολιτικής
-
Πραγματικά πολυτάλαντο το yc, αυτοκίνητο τρομοκράτης!
Στις εθνικές τρομοκρατεί τα Q7 και στη πόλη τα σκουτεράκια με τις καταναλώσεις του!
Πες και την ιστορία με τα νίτρα, εκεί που έβαλες nitro fm στο ράδιο και του πέρασες όλους σαν σταματημένους.
Sorry δε κρατήθηκα, να το χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου, φαίνεσαι πολύ ενθουσιασμένος. -
Μετα το ταξίδι που διαπίστωσα οτι το YC
κάνει στα 150 οσο θόρυβο έκανε το mondeo στην ίδια ταχύτητα... με ανοικτή ηλιοροφή !
καίει σε € στα 160 όσο το mondeo στα 200 ... αλλα με τιμές αμόλυβδης του 2008!επέστρεψα στην πόλη και πήγα να πάρω εναν φίλο απο τον σταθμό των τραίνων και μετα στην Κρήνη για καφέ
δεν είχε δει το αυτοκίνητο , τα γνωστά "αποκλείεται δεν είναι αυτό yaris" "οχι είναι να το γράφει στην ούγια "
μετα "δεν ακούγεται τίποτα ... περνάει τις λακκούβες αφρός"
και όταν φτάνουμε στην καφετέρια πέφτει το μάτι του στην ένδειξη κατανάλωσης διαδρομής ...2,9!
Εντάξει του λέω μην τρελαίνεσαι ισιάδι ήταν χαζεύαμε δεν τρέχαμε , τι λες ρε μου λεει το σκούτερ μου καίει τόσο ...Συμπέρασμα μάπα στο ταξίδι το YC και πρέπει να απαγορευτεί στην πόλη γιατί αν παρατήσουν τα σκούτερ και τα παπιά οι οδηγοί τους και πάρουν υβριδικό θα γεμίσει ο τόπος αυτοκίνητα , ο γιός μου και ο famas θα κάνουν να γυρίσουν απο την δουλειά κανα δίωρο και το μετρό αργεί ... απο την άλλη ίσως λύνεται και το δημογραφικό έτσι δεν ξέρω αν θέλετε το συνεχίζουμε στο θέμα της πολιτικής
Welcome to the club!
Έχουμε γίνει γραφικοί να εκθειάζουμε τα υβριδικά Toyota, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, ότι συνδυάζουν πολλές και διάφορες αρετές (όχι μόνο την οικονομία καυσίμου), τις όποιες μπορεί να αντιληφθεί κάποιος εφόσον δεν είναι προκατειλημμένος και εφόσον εχει τη δυνατότητα να περάσει κάποιο χρόνο μαζί τους. -
Με τις ταχύτητες που πάνε, σίγουρα έχετε την δυνατότητα να περάσετε πολύ χρόνο μαζί τους...
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Θα κάνω μια ενημέρωση για το συναγερμό που μου βάλανε στην αντιπροσωπεία, μπορεί να αφορά και άλλα μοντέλα. Έψαχνα για κάτι επιπρόσθετο γιατί δεν έχει αντικραδασμικό, ψάχνω στο γούγλη και μου βγάζει https://caralarms.gr/ παίρνω τηλέφωνο μπλα μπλα έχω YC και μου βάλανε vodafone 4600 τι μπορώ να βάλω? μου λέει αντικραδασμικό, gps tracker, ανιχνευτή μετατόπισης κλπ πετάγομαι από εκεί πιάσαμε τη κουβέντα με ρωτάει αν είναι από τα πρώτα λέω ναι, κατάλαβε αμέσως ότι δε δουλεύει η απομακρυσμένη εκκίνηση και μου το έφτιαξε δωρεάν και μου είπε πες το και σε άλλους.
Τώρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα που είχα αναφέρει ότι ενεργοποιείται ο συναγερμός άμα βάλεις το clima από την εφαρμογή.Αυτά τα extra ,. όπως gps tracker, ανιχνευτή μετατόπισης, και αντικραδασμικο σου ανέφεραν κόστος μαζί με την τοποθέτηση; Τα τοποθετησες;
-
@nikos2675 said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Θα κάνω μια ενημέρωση για το συναγερμό που μου βάλανε στην αντιπροσωπεία, μπορεί να αφορά και άλλα μοντέλα. Έψαχνα για κάτι επιπρόσθετο γιατί δεν έχει αντικραδασμικό, ψάχνω στο γούγλη και μου βγάζει https://caralarms.gr/ παίρνω τηλέφωνο μπλα μπλα έχω YC και μου βάλανε vodafone 4600 τι μπορώ να βάλω? μου λέει αντικραδασμικό, gps tracker, ανιχνευτή μετατόπισης κλπ πετάγομαι από εκεί πιάσαμε τη κουβέντα με ρωτάει αν είναι από τα πρώτα λέω ναι, κατάλαβε αμέσως ότι δε δουλεύει η απομακρυσμένη εκκίνηση και μου το έφτιαξε δωρεάν και μου είπε πες το και σε άλλους.
Τώρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα που είχα αναφέρει ότι ενεργοποιείται ο συναγερμός άμα βάλεις το clima από την εφαρμογή.Αυτά τα extra ,. όπως gps tracker, ανιχνευτή μετατόπισης, και αντικραδασμικο σου ανέφεραν κόστος μαζί με την τοποθέτηση; Τα τοποθετησες;
Ναι, έβαλα ανιχνευτή μετατόπισης ένα κατοστάρικο γιατί όπως μου εξήγησε το αντικραδασμικό (40 ευρώ) είναι αν το έχεις έξω στο δρόμο και το χτυπήσουν ενώ ο ανιχνευτής μετατόπισης ενεργοποιεί το συναγερμό αν πάνε να κλέψουν καταλύτη, ζάντες, να μετακινήσουν το αμάξι κλπ.
Και δε ξήλωσε πολλά από το ταμπλό, μόνο το πλαινο καπάκι κοντά στη πόρτα, μισή ώρα δουλειά. -
Εγω παντως δεν εχω βγαλει ακρη ποσο καιει το υβριδικο της toyota. Αλλους διαβαζω καει 5- 5,5 λιτρα στις νορμαλ ταχυτητες 110-120, και αλλοι τα ιδια στα 150+. Δηλαδη στα 110 ποσο αν καις 5,5 στα 150+;
Μιλαμε για εθνικη και ανοιχτο δρομο. -
Στα 150+ δεν καίει καθόλου....
Γιατί δεν πάει τόσα....
-
@a-ctive said in Toyota Yaris Cross:
Εγω παντως δεν εχω βγαλει ακρη ποσο καιει το υβριδικο της toyota. Αλλους διαβαζω καει 5- 5,5 λιτρα στις νορμαλ ταχυτητες 110-120, και αλλοι τα ιδια στα 150+. Δηλαδη στα 110 ποσο αν καις 5,5 στα 150+;
Μιλαμε για εθνικη και ανοιχτο δρομο.Στιγμιαίες καταναλώσεις ή μικρής διάρκειας δεν έχουν νόημα, γιατί μεταβάλλονται διαρκώς καθώς μεταβάλλονται και οι συνθήκες. Έχω ανεβάσει αρκετές φορές στιγμιότυπα από ταξίδια στην εθνική πολλών δεκάδων ή λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων κινούμενος στα όρια ταχύτητας με corolla. Για το yaris cross νομίζω πως στα 120-130χαω ρεαλιστική κατανάλωση είναι περί τα 5,5.
Toyota Yaris Cross