-
@vagkirk said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό τα ηχεία στα ηλεκτρικά είναι απολύτως σημαντικό στοιχείο ασφαλείας, πραγματικά θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν μπορείς να το απενεργοποιήσεις.
Ακόμη και να μην μιλάς στο τηλέφωνο ως πεζός υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια στα οποία ο εγκέφαλος πρώτα ακούει τον ήχο και βγάζει ουσιαστικά ένα σχέδιο για το τι βρίσκεται γύρω του και μετά έρχονται τα οπτικά ερεθίσματα.
Ειδικά στα στενά πεζοδρόμια σε μικρούς δρόμους που μπορεί να είναι και μη προσβάσιμα από κάποιο εμπόδιο - ένα παρκαρισμένο μηχανάκι, ένα δέντρο, μια πινακίδα σήμανσης κλπ. - πριν κοιτάξεις για να πατήσεις στον δρόμο ο εγκέφαλος σου έχει ήδη χαρτογραφήσει υποσυνείδητα τι βρίσκεται δίπλα του και πίσω.
Αν εκείνη την στιγμή κάτσουν οι πιθανότητες να περνά αθόρυβο ηλεκτρικό το ατύχημα είναι σίγουρο.Και γενικότερα έμπειροι οδηγοί μηχανών θα σας πουν αν τύχει , πως οι θορυβώδεις εξατμίσεις δεν είναι μόνο για την ...ακουστική απόλαυση αλλά σημαντικότατο χαρακτηριστικό ασφάλειας και προστασίας στην ζούγκλα των πόλεων και όχι μόνο.
Μαζί με τα αναμμένα φώτα οι δυνατές εξατμίσεις σε μεγάλες λεωφόρους ακόμη και στην Αττική οδό που σε κάποια σημεία έχει μια ιδιαίτερη ακουστική, κάνουν την διαφορά για όσους κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες.
Το ίδιο ισχύει και με κάποια πολύ δυνατά αυτοκίνητα, ακόμη και supercars.
Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε πρώτα ακούσει κάποιον και μετά σε κλάσματα δευτερολέπτου τον βλέπετε να περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ειδικά σε τούνελ είναι πιο χαρακτηριστικό, αλλά ισχύει σε πολλές περιπτώσεις.
Φυσικά δεν εξετάζεται αν αυτό είναι σωστό , απλά το αναφέρω για να δείξω πόσο σημαντικός είναι ο ήχος για την αντίληψη του χώρου στην οδήγηση.
Και για να μην υπάρχουν και λάθος εκτιμήσεις, εννοείται ότι υπάρχει ηχορύπανση, ότι υπάρχει όριο που η υπέρβαση του, διώκεται από τον νόμο, διότι ο υπερβολικός θόρυβος έχει επιπτώσεις στη υγεία. Να τα λέμε και αυτά.
-
Υπάρχει μόνωση στο καπό απο την active
ο κινητήρας δεν εχει καπάκια
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
@mastoras78 said in Toyota Yaris Cross:
Τους πεζούς τους ανιχνεύει αν πάει κάποιος να περάσει σφήνα?
Δεν το δοκίμασα, αλλά είναι από τα πρώτα ευρέως διαθέσιμα ADAS που αναγνωρίζουν πεζό και στο στρίψιμο σε φανάρι/στενό. Οπότε μάλλον ναι.
update: παρόλο που το έχω 10 μήνες δε μου είχε ξανατύχει τώρα στις γιορτές που έχει βγει κόσμος στους δρόμους μου το έκανε 3 φορές. Τις 2 εντόπισε ηλικιωμένο σε νησίδα και 1 φορά άνοιξε ένας παρκαρισμένος τη πόρτα για να βγει και τις 3 φορές κοκάλωσε. Οπότε σίγουρα ναι.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
@mastoras78 said in Toyota Yaris Cross:
Τους πεζούς τους ανιχνεύει αν πάει κάποιος να περάσει σφήνα?
Δεν το δοκίμασα, αλλά είναι από τα πρώτα ευρέως διαθέσιμα ADAS που αναγνωρίζουν πεζό και στο στρίψιμο σε φανάρι/στενό. Οπότε μάλλον ναι.
update: παρόλο που το έχω 10 μήνες δε μου είχε ξανατύχει τώρα στις γιορτές που έχει βγει κόσμος στους δρόμους μου το έκανε 3 φορές. Τις 2 εντόπισε ηλικιωμένο σε νησίδα και 1 φορά άνοιξε ένας παρκαρισμένος τη πόρτα για να βγει και τις 3 φορές κοκάλωσε. Οπότε σίγουρα ναι.
Ελπίζω να κοκάλωσε και ο πίσω σου...
Πάντα όταν πέφτω για τέτοιο λόγο στα φρένα κοιτάζω ενστικτωδώς και τον καθρέφτη πίσω μου να δω αν ο πίσω πήρε χαμπάρι τι γίνεται μήπως χρειαστεί και αφήσω το αυτοκίνητο μου να τσουλίσει 1-2 μέτρα πριν το εμπόδιο μου -
Εδώ έχεις ένα δίκιο και πιο πολύ φοβάμαι τα μηχανάκια που θα είναι από πίσω
Αυτό είναι το αμάξι με ADAS, εξωγήινους ήχους κλπ. θέλει λίγο προσοχή άμα είναι κοντά πεζοί. -
Εμένα το έχει κάνει με σημαία. Ξεδιπλώθηκε σημαία από μαγαζί σε στενό δρομάκι και κάρφωσε τα φρένα.
Είχε πλάκα γιατί έγινε μπροστά από κάτι παππούδες που έπιναν το ουζακι τους και με κοιτούσαν σε στυλ...."μα τι άσχετος οδηγός?"
-
Λόγω υποχρεώσεων κατέβηκα πολλές φορές με το YC στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , πραγματικά πολύ ξεκούραση το ACC στο μποτιλιάρισμα και το άτιμο θέλει μικρή επιτήρηση (3η ηλικία εγκρίνει) , αρκεί να προσέχεις τα φανάρια με κόκκινο .
Χαρακτηριστικά σε ενα κομμάτι 3 χλμ στην Εγνατία -Κ .Καραμανλή -που έγινε σε 20 λεπτά- δεν μου έκανε κανείς "σφήνα" αρα εχει σωστό ρυθμό , πάτησα φρένο μόνο για να μπει αριστερά το Λεωφορείο 14 και έκαιγα 3-3,5 λίτρα με το κλίμα στους 22.
Διαβάζω τα χαζά των start-stop ,τις σημαίες που ενεργοποιούν τα αυτόματα φρεναρίσματα -δεν εχω ουτε ενα σε 1 μήνα και 1500 χλμ- θυμάμαι τα χοροπηδητά του
dsgs-tronic σε αυτοκίνητο των 70000 € (Α5) μόλις ζεσταινόταν λίγο και τα 12-15 λίτρα που έκαιγαν 1800αρια και τα 7 -8 του χιλιαριού iQ και σκέφτομαι οτι το λιτό τίμιο και φθηνό υβριδικό της Toyota είναι πολλά χρόνια μπροστά απο οτι κυκλοφορούσε κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί απο τους συνηθισμένους κατασκευαστές που το μόνο που εχουν είναι ΘΑ ΘΑ ...Μόνο για κανα BYD /Tesla2 -με επιδότηση τύπου Γένοβα -θα το άλλαζα και εφόσον βγάζαν κάποιο νόμο , όπως με το αέριο, να μην χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν για εγκατάσταση φορτιστή στην πυλωτή.
-
Άστα αυτά και πες ότι γουστάρεις τα 20 χιλιάρικα
-
Έκλεισα 1 χρόνο παραγγελία σήμερα. Η χαρά της αναμονής έχει γίνει απογοήτευση και θυμός. Πρώτη και τελευταία φορά TOYOTA. Ούτε να τους φτύσω (την εταιρία)
-
Υπομονή, καταλαβαίνω δεν θα ήθελα να ήμουν στην ίδια θέση
Εντάξει δε φταίει όλη η toyota θα έπεσες σε κακό έμπορο.
Έκανες και ποδαρικό στο νήμα για το 2023, εύχομαι να το πάρεις σύντομα -
Θα κάνω μια ενημέρωση για το συναγερμό που μου βάλανε στην αντιπροσωπεία, μπορεί να αφορά και άλλα μοντέλα. Έψαχνα για κάτι επιπρόσθετο γιατί δεν έχει αντικραδασμικό, ψάχνω στο γούγλη και μου βγάζει https://caralarms.gr/ παίρνω τηλέφωνο μπλα μπλα έχω YC και μου βάλανε vodafone 4600 τι μπορώ να βάλω? μου λέει αντικραδασμικό, gps tracker, ανιχνευτή μετατόπισης κλπ πετάγομαι από εκεί πιάσαμε τη κουβέντα με ρωτάει αν είναι από τα πρώτα λέω ναι, κατάλαβε αμέσως ότι δε δουλεύει η απομακρυσμένη εκκίνηση και μου το έφτιαξε δωρεάν και μου είπε πες το και σε άλλους.
Τώρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα που είχα αναφέρει ότι ενεργοποιείται ο συναγερμός άμα βάλεις το clima από την εφαρμογή. -
Έκανες και ποδαρικό στο νήμα για το 2023, εύχομαι να το πάρεις σύντομαΠως μπορεί να φταίει ο εμπορος σε μια εταιρία που πλέον κανονίζει κεντρικά τις παραγγελίες και οι χρόνοι αναμονής για όλα τα αμάξια είναι ήδη στο Θεό ;;;
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Έκανες και ποδαρικό στο νήμα για το 2023, εύχομαι να το πάρεις σύντομαΠως μπορεί να φταίει ο εμπορος σε μια εταιρία που πλέον κανονίζει κεντρικά τις παραγγελίες και οι χρόνοι αναμονής για όλα τα αμάξια είναι ήδη στο Θεό ;;;
Το όλο θεμα της διαχείρισης των παραγγελιών ειναι για τον @_#&#@. Καταρχήν ο καθε έμπορος παρακάμπτει το σύστημα των δικων του παραγγελιών και δίνει το αυτοκίνητο σε όποιον γουστάρει. Ακομα και ακύρωση να γίνει το δίνει σε επόμενη νεα παραγγελία και οχι σε κάποιον που εχει ήδη παραγγείλει την ίδια εκδοση/χρωμα.
Η κεντρική ΤΟΥΟΤΑ φταίει γιατι αφήνει ολο αυτο να γίνεται με τις δικές της πλάτες.
Τα πράγματα είναι απλά. η ΤΟΥΟΤΑ ξέρει όλες τις παραγγελίες απο ολη την Ελλάδας. Ποιος εκανε παραγγελία, τι παραγγελία και πότε την έκανε. Καθε αυτοκίνητο που εκτελωνιζει να πηγαίνει προς τον ιδιώτη που χρονικά προηγείται μέσω της αντιπροσωπείας που εχει παραγγείλει. Δεν σέβεσαι ως ΤΟΥΟΤΑ τον πελάτη αν αύριο σε ολη την Ελλάδα παραλάβει κάποιος active hybrid bronze που εκανε παραγγελία μετά απο εμένα. Τόσο απλά. -
Χθες οδήγησα 500 χλμ σε παράδρομούς εθνικής , επαρχιακό δρόμο και Εθνική οδό
Ήμουν ο πιο γρήγορος δεν με προσπέρασε κανένας
μόνο ενα Q7 , εκει που πήγαινα με 150 με πέρασε και ήρθε και κάθισε μπροστά μου με το πίσω φως ομίχλης αναμμένο
τα πήρα ξέχασα την οικονομική οδήγηση (στα 150...) στο PWR λοιπόν και τέρμα το γκάζι
Απο τα Μάλγαρα και μετα 160-178 ακριβώς που σε κόβει ο κόφτηςΓύρισα Θεσσαλονίκη με 5,4 μέση κατανάλωση
Μέχρι τα 150 ο αεροδυναμικός θόρυβος υποφέρεται
στα 170 όμως δεν νοιώθεις να περνάς μέσα απο τον αέρα νοιώθεις σαν πανί ιστιοπλοϊκού με μελτέμια στα Αιγαίο , μαζεύεις τον αέρα!Α ξέχασα 4 άτομα και φορτωμένο μέχρι το πίσω παράθυρο...
ΥΓ1 @christos_uoa εχω ίδιο φίλε κάνε υπομονή αξίζει ...
ΥΓ2 αν κάνετε ταξίδια ξεχάστε τα ντίζελ , μια βασική corolla f/l με τα 140 άλογα που θα μπορεί να σκίζει τον αέρα και στα 170 θα τα κάνει να φαίνονται τρακτέρ
ΥΓ3 ... έκλεψα ...γιατί ενέδωσα στην επιθυμία της γυναίκας να περάσουμε απο παραλία Θεσσαλονίκης να δούμε τον στολισμό οπότε έπεσε η κατανάλωση ... βάλτε 5,8 μέση κατανάλωση στο ταξίδι -
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Έκλεισα 1 χρόνο παραγγελία σήμερα. Η χαρά της αναμονής έχει γίνει απογοήτευση και θυμός. Πρώτη και τελευταία φορά TOYOTA. Ούτε να τους φτύσω (την εταιρία)
εγω εχω κλεισει 13 μηνες και καποια στιγμη εφθασε να μου λενε ιουλιο του 23 και τωρα μου λενε απριλιο. οι παραγγελιες πανε στα leasing δυστυχως
-
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω με ποια λογική μπαίνει κάποιος σε κόντρα όταν τερματίζει στα 178 στο κοντέρ, προφανώς λιγότερο στην πραγματικότητα και μάλιστα με πολύ δυνατά αυτοκίνητα που θα ακουμπήσουν χαλαρά τα 220+.
Θα πρέπει οι τογιοταίοι να χαίρονται τις καταναλώσεις τους και να πηγαίνουν με τα όρια...
Αλλά βλέπω πολλούς που νομίζουν ότι είναι γρήγοροι και μπαίνουν σε πειρασμούς και περιπέτειες...
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω με ποια λογική μπαίνει κάποιος σε κόντρα όταν τερματίζει στα 178 στο κοντέρ, προφανώς λιγότερο στην πραγματικότητα και μάλιστα με πολύ δυνατά αυτοκίνητα που θα ακουμπήσουν χαλαρά τα 220+.
Θα πρέπει οι τογιοταίοι να χαίρονται τις καταναλώσεις τους και να πηγαίνουν με τα όρια...
Αλλά βλέπω πολλούς που νομίζουν ότι είναι γρήγοροι και μπαίνουν σε πειρασμούς και περιπέτειες...
Μεχρι τώρα οι υβριδικοί "Τογιοταίοι" είχαμε τη "ρετσινιά" οτι πάμε με 100 km στην Εθνική και "μας περνάνε τα ΚΤΕΛ", τώρα που πάμε με τελικές πάλι σας πειράζει; Δεν σας πιάνουμε πουθενά...
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Μεχρι τώρα οι υβριδικοί "Τογιοταίοι" είχαμε τη "ρετσινιά" οτι πάμε με 100 km στην Εθνική και "μας περνάνε τα ΚΤΕΛ", τώρα που πάμε με τελικές πάλι σας πειράζει; Δεν σας πιάνουμε πουθενά...
Τους πειράζει, γιατί με την ταμπέλα "ΚΤΕΛ" δικαιολογούν την επιλογή τους....εαν τους πούμε πόσο πραγματικά πάμε και ποσο καίμε θα τα πετάξουν τα αμάξια τους και δεν θέλουν. Οπότε βρίσκουν διάφορα τσιτάτα για να είναι ΟΚ με την επιλογή τους....σεβαστό και ανθρώπινο!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Τους πειράζει, γιατί με την ταμπέλα "ΚΤΕΛ" δικαιολογούν την επιλογή τους....εαν τους πούμε πόσο πραγματικά πάμε και ποσο καίμε θα τα πετάξουν τα αμάξια τους και δεν θέλουν. Οπότε βρίσκουν διάφορα τσιτάτα για να είναι ΟΚ με την επιλογή τους....σεβαστό και ανθρώπινο!
Πες τα, Χρυσόστομε!
-
καλά... γρήγορα δεν είναι χαλαρώστε λιγο..........
την οικονομία θα παραδεκτώ ότι την ζηλεύω Φανη. Αντε και την αξιοπιστία , οχι βεβαια οτι δεν την έχουν αλλες μάρκες αλλά εχω ford οποτε οκ.
τιποτα αλλο όμως.....
και ειδικα στο cross εν αντιθέση με την corolla (η οποία είναι οκ) δεν μαρεσει και καθόλου μεσα εξω εμφανισιακα οποτε είναι όχι
ΥΓ υπαρχουν ανθρωποι που δεν είναι πρώτη τους προτεραιότητα η οικονομία καυσίμου
Toyota Yaris Cross