-
Καμιά φορά η ίδια η ζωή σου δείχνει το "σωστό" μονοπάτι. Όντας σε διαδικασία "διανοητικής προετοιμασίας" για την αγορά νέου οχήματος (λογικά Νοέμβριο θα βάλω παραγγελία για να το πάρω με άδεια κυκλοφορίας 01/2025 καθώς έχω αυτοκίνητα να κάνω τη δουλειά μου) άλλαξα πολλές φορές ιδέες για το τι να κάνω και τι να πάρω.
Από το να αλλάξω και το 308 mkii (καθαρά για τον φόβο του ιμάντα του puretech 130) της συζύγου που αγόρασα 12/2019 με CHR mki απευθείας στα μεταχειρισμένα και να πάρω "φθηνότερο" οικογενειακό σε εμένα (Corolla Ts σε εκείνο το σενάριο) μέχρι το να δώσω όλο το διαθέσιμο budget ώστε να φέρω από Γερμανία "πρίμιο" μεταχειρισμένο.
Τεσπά κάπου έκαψα εγκέφαλο από τους προβληματισμούς, έκατσε η σκόνη και κατέληξα να πάρω μόνο για εμένα όχημα δίνοντας λίγα παραπάνω λεφτά ώστε να πάρω κάτι που πραγματικά θα μου αρέσει.
Όπερ σημαίνει το πρώτο νούμερο θα μπορούσε υπό συνθήκες να είναι οριακά "4". Το ερώτημα ήταν τι πραγματικά μου αρέσει και απάντησα στον εαυτό μου εύκολα Tonale, Formentor ή Tig, με αυτή τη σειρά προτεραιότητας ως προς τα γούστα μου, καλύπτοντας παράλληλα τις αντικειμενικές μου ανάγκες μόνο μελανό σημείο τον μικρό χώρο αποσκευών του 2ου.
Είπα να ξεκινήσω δειλά δειλά την έρευνα στις αντιπροσωπείες απο το "δύσκολο", ήτοι την Tonale. Και λέω δύσκολο γιατί είναι ιδιαίτερη επιλογή, το μόνο που ξεκινάει από τα 40k+ (sprint 160) και δεν έχω για αυτό κανένα δίκτυο πληροφοριών ή/και υποστήριξης, όντας χρόνια VAGίτης.
Ε , στράβωσε εξ αρχής το πράγμα. Στη Θεσσαλονίκη μια αντιπροσωπεία έχουμε. Τους κάλεσα δύο φορές απανωτές να ρωτήσω δύο βασικά πράγματα. Αν έχουν td ή μόνο εκθεσιακό (το 2ο το θεώρησα δεδομένο) και εάν η προσφορά -2k η οποία υφίσταται αυτή τη στιγμή (κανονικά η sprint 160 έχει 42500€) ισχύει και σε περίπτωση παραγγελίας καθώς θέλω σίγουρα winter pack και τα υπέροχα extra μεγάλα paddles.
Εκτός του ότι ο πρώτος πωλητής που το σήκωσε ήταν πιο βαρύς και από την βαρύτητα, βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν άκουσε οτι θέλω να βάλω παραγγελία, θυμίζοντας έντονα τους καραγκιόζηδες της KIA Βελμαρ στην Θεσσαλονίκη που όταν τους πείς για παραγγελία είναι σαν να τους κλοτσας τον σκύλο!
Και σαν να μην έφτανε αυτό δήλωσε και τις δύο φορές "αναρμόδιος' να απαντήσει και είπε ότι θα με συνδέσει με τον "γνώστη" υπάλληλο. Ο τελευταίος με τη σειρά του μου απάντησε/απέρριψε την κλήση άμεσα και τις δύο φορές λες και είχε μπροστά του τον Ανιέλι αυτοπροσώπως ξερωγω.
Όταν δε κάλεσα τρίτη φορά στον πρώτο ηλίθιο αναστέναξε ακούγοντας ότι ο "γνώστης" με γείωσε και πάλι. Ε και εγώ επειδή τέτοια δε σηκώνω, ειδικά όταν προτίθεμαι να πληρώσω αδρά, του είπα "καλά άστο αδερφέ αν είναι να σας κουράζω τόσο θα κοιτάξω αλλού γιατί μάλλον εσείς δεν προλαβαίνετε να πουλάτε". Μλκς.....
Κάπως έτσι, άδοξα, παίζει να έσβησα εκ των προτέρων την επιλογή της Tonale.
-
Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα από το τηλέφωνο έχω κι εγώ χειρότερη εξυπηρέτηση.
Συνήθως με φυσική παρουσία βελτιώνονται τα πράγματα.
Επίσης τους καραγκιοζηδες τους πωλητές θα τους φας στη μάπα μέχρι να παραλάβεις το αμάξι, διάστημα πολυ μικρό σε σχέση με τη συμβίωση με το ίδιο το αμάξι.
Οπότε γνώμη μου, αν σου αρέσει πολύ η τοναλε, δώσε μια δεύτερη ευκαιρία.Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Ανέφερες για τον ιμάντα στο πεζω, η τοναλε τι κινητήρα φοράει; -
Μήπως να πας σε αλλη αντιπροσωπεία γειτονικού δήμου ;;; Μόνο μια έχει για Alfa Romeo;
-
Τα παντλς μπαίνουν μόνα τους χωρίς να είναι μέρος πακέτου;;; Καλό είναι να ρωτήσεις και αυτό, αν βρεθεί άνθρωπος να απαντήσει.
Πλέον τα καλά φώτα από το μοντέλο 24 και μετά στάνταρ και στη σπριντ. Δε ρώτησα, δε μου διευκρινίστηκε αν έχουν και τη λειτουργία τμηματικης προσαρμογής της δέσμης των λεντ όπως έχει η βελοτσε και όχι απλά την αυτόματη εναλλαγή προβολέων μεσαίας σκάλας. Αν σε ενδιαφέρει ρωτάς και αυτό, αλλά μάλλον δεν το έχει η σπρίντ, όπως καταλάβαμε....
-
Kάνε μια βόλτα Κοζάνη, στο στρογγυλοποιεί στα 39.000 και γράψε στα @@ σου τον αντιπρόσωπο στη Σαλόνικα...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343762973-alfa-romeo-tonale
-
@gtsartsal said in Alfa Romeo Tonale:
Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Ανέφερες για τον ιμάντα στο πεζω, η τοναλε τι κινητήρα φοράει;Η τοναλε καλώς ή κακώς δε φοράει κανένα μηχανολογικό σύνολο της στελλαντις. Δεν πρόλαβε.
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Ανέφερες για τον ιμάντα στο πεζω, η τοναλε τι κινητήρα φοράει;Η τοναλε καλώς ή κακώς δε φοράει κανένα μηχανολογικό σύνολο της στελλαντις. Δεν πρόλαβε.
Για την ακρίβεια είναι 1500cc τετρακύλινδρος ενώ την έκδοση των 160os την φοράει (προς το παρόν) μόνο η Tonale. Ευτυχώς καμία σχέση με τους puretech.
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Kάνε μια βόλτα Κοζάνη, στο στρογγυλοποιεί στα 39.000 και γράψε στα @@ σου τον αντιπρόσωπο στη Σαλόνικα...
Ωστόσο ναι θα θέλει detailing και θα λερώνει και μπλα μπλα μπλα αλλά... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΌ το.γ@μημένο.το μαύρο...
-
@sabas_thess said in Alfa Romeo Tonale:
Ξερω οτι σαρεσει, αλλα καλυτερα! Μετριο αμαξι, ειδικα για τα λεφτα του.
-
Κι εγώ από Κοζάνη το πήρα, στην Θεσσαλονίκη είναι σαν δημόσιοι υπάλληλοι
-
Καμιά φορά η ίδια η ζωή σου δείχνει το "σωστό" μονοπάτι. Όντας σε διαδικασία "διανοητικής προετοιμασίας" για την αγορά νέου οχήματος (λογικά Νοέμβριο θα βάλω παραγγελία για να το πάρω με άδεια κυκλοφορίας 01/2025 καθώς έχω αυτοκίνητα να κάνω τη δουλειά μου) άλλαξα πολλές φορές ιδέες για το τι να κάνω και τι να πάρω.
Από το να αλλάξω και το 308 mkii (καθαρά για τον φόβο του ιμάντα του puretech 130) της συζύγου που αγόρασα 12/2019 με CHR mki απευθείας στα μεταχειρισμένα και να πάρω "φθηνότερο" οικογενειακό σε εμένα (Corolla Ts σε εκείνο το σενάριο) μέχρι το να δώσω όλο το διαθέσιμο budget ώστε να φέρω από Γερμανία "πρίμιο" μεταχειρισμένο.
Τεσπά κάπου έκαψα εγκέφαλο από τους προβληματισμούς, έκατσε η σκόνη και κατέληξα να πάρω μόνο για εμένα όχημα δίνοντας λίγα παραπάνω λεφτά ώστε να πάρω κάτι που πραγματικά θα μου αρέσει.
Όπερ σημαίνει το πρώτο νούμερο θα μπορούσε υπό συνθήκες να είναι οριακά "4". Το ερώτημα ήταν τι πραγματικά μου αρέσει και απάντησα στον εαυτό μου εύκολα Tonale, Formentor ή Tig, με αυτή τη σειρά προτεραιότητας ως προς τα γούστα μου, καλύπτοντας παράλληλα τις αντικειμενικές μου ανάγκες μόνο μελανό σημείο τον μικρό χώρο αποσκευών του 2ου.
Είπα να ξεκινήσω δειλά δειλά την έρευνα στις αντιπροσωπείες απο το "δύσκολο", ήτοι την Tonale. Και λέω δύσκολο γιατί είναι ιδιαίτερη επιλογή, το μόνο που ξεκινάει από τα 40k+ (sprint 160) και δεν έχω για αυτό κανένα δίκτυο πληροφοριών ή/και υποστήριξης, όντας χρόνια VAGίτης.
Ε , στράβωσε εξ αρχής το πράγμα. Στη Θεσσαλονίκη μια αντιπροσωπεία έχουμε. Τους κάλεσα δύο φορές απανωτές να ρωτήσω δύο βασικά πράγματα. Αν έχουν td ή μόνο εκθεσιακό (το 2ο το θεώρησα δεδομένο) και εάν η προσφορά -2k η οποία υφίσταται αυτή τη στιγμή (κανονικά η sprint 160 έχει 42500€) ισχύει και σε περίπτωση παραγγελίας καθώς θέλω σίγουρα winter pack και τα υπέροχα extra μεγάλα paddles.
Εκτός του ότι ο πρώτος πωλητής που το σήκωσε ήταν πιο βαρύς και από την βαρύτητα, βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν άκουσε οτι θέλω να βάλω παραγγελία, θυμίζοντας έντονα τους καραγκιόζηδες της KIA Βελμαρ στην Θεσσαλονίκη που όταν τους πείς για παραγγελία είναι σαν να τους κλοτσας τον σκύλο!
Και σαν να μην έφτανε αυτό δήλωσε και τις δύο φορές "αναρμόδιος' να απαντήσει και είπε ότι θα με συνδέσει με τον "γνώστη" υπάλληλο. Ο τελευταίος με τη σειρά του μου απάντησε/απέρριψε την κλήση άμεσα και τις δύο φορές λες και είχε μπροστά του τον Ανιέλι αυτοπροσώπως ξερωγω.
Όταν δε κάλεσα τρίτη φορά στον πρώτο ηλίθιο αναστέναξε ακούγοντας ότι ο "γνώστης" με γείωσε και πάλι. Ε και εγώ επειδή τέτοια δε σηκώνω, ειδικά όταν προτίθεμαι να πληρώσω αδρά, του είπα "καλά άστο αδερφέ αν είναι να σας κουράζω τόσο θα κοιτάξω αλλού γιατί μάλλον εσείς δεν προλαβαίνετε να πουλάτε". Μλκς.....
Από τα τρία που έβαλες, το Tiguan είναι πιο safe επιλογή και έχει και τους καλύτερους χώρους και στην έκδοση more καλό εξοπλισμό.
-
Κάπως έτσι, άδοξα, παίζει να έσβησα εκ των προτέρων την επιλογή της Tonale.Νομίζω ότι πλέον τα paddles έρχονται μόνο στη Veloce.
Δεν πειράζει πάντως από SUV βρωμάει ο τόπος και η επιλογή που θα κάνεις μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη.
Έτσι έλεγα και εγώ για το A3 και όταν το είδα από κοντά ήταν κατώτερο αυτό που περίμενα. Η δε εξυπηρέτηση μεγάλης αντιπροσωπείας στην Αθήνα άθλια τέσσερις φορές πήγα μόνο τη μια ασχολήθηκαν τις επόμενες με άφησαν να περιμένω και δεν ερχόταν κανείς. Αν ηθελα Q8 ο ίδιος ο διευθυντής θα με παιρνε με τρεμάμενη φωνή από το άγχος όπως είδα την τελευταία φορά που πήγα.
Για αυτό έκλεισα τον Άσο που έχει ότι θέλω από εξοπλισμό και επιδόσεις σε τιμή που για να τα έπαιρνα στο A3 θα πήγαινε χαλαρά πάνω από 40 χιλιάδες.
Ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.
-
Τα παντλς , αν πιστέψουμε το διαμορφωτή έρχονται μόνο με το έξτρα "πακέτο veloce " και μόνο με τον κινητήρα phev, όχι με τον 160αρη, δυστυχώς.
-
Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Μακάρι να ναι ιταλικό το μοτέρ και όχι γαλλικό.τουλαχιστον είχαν καλούς κινητήρες οι ιταλοι
-
@chris__7 said in Alfa Romeo Tonale:
Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Μακάρι να ναι ιταλικό το μοτέρ και όχι γαλλικό.τουλαχιστον είχαν καλούς κινητήρες οι ιταλοι
100% , είναι προϊον πριν τη συνεργασία με τη στελλάντις. Παραλλαγές του χρησιμοποιούνται αρκετά χρόνια τώρα , πρώτα στο 500Χ και μετά στη jeep. Δεν είναι κάτι καινούργιο , εκτός των "περιφερειακών" διαφορών της 160αρας . Ίδια διάταξη , ήπια υβριδική, είναι εδώ και χρόνια που μπαίνει σε αυτά τα μοντέλα . Παρόμοια στο phev ( πρωτομπήκε στο κόμπας) , όπου εκεί , η psa, τουλάχιστον στα χαρτιά έχει μάλλον καλύτερο σύστημα , αλλά δεν "πρόλαβε" να το δώσει.
-
Ta paddles τα έχει η Veloce σίγουρα, είναι ένα από τα selling points της.
@sabas_thess έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από την Alfa Romeo Βελμάρ στην Ερυθραία (κατέβα μια βολτίτσα Αθήνα ), και για test drive, προσφορά, τα πάντα, αν και γνώριζαν ότι μπορεί να το έπαιρνα μέσω leasing. Μην χαντακώνεις ένα αμάξι λόγω αντιπροσωπείας. Αν είναι κάντο λόγω τιμής του οχήματος γι' αυτά που προσφέρει. -
@a-d-p said in Alfa Romeo Tonale:
Ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ. Στη Θεσσαλονίκη σαν να μην ήθελαν να πουλήσουν και στην Κοζάνη από το τηλέφωνο ακομα έγιναν όλα σωστά, εύκολα και φθηνότερα
-
@elvet said in Alfa Romeo Tonale:
@a-d-p said in Alfa Romeo Tonale:
Ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ. Στη Θεσσαλονίκη σαν να μην ήθελαν να πουλήσουν και στην Κοζάνη από το τηλέφωνο ακομα έγιναν όλα σωστά, εύκολα και φθηνότερα
Κι εγώ όλα με τηλέφωνο κ email. Πήγα μια φορά να δούνε το δικό μου και μια που το άφησα και επέστρεψα με το καινούριο. Μου φάνηκε τόσο εύκολη η διαδικασία, που κάποια στιγμή σκέφτηκα μήπως είναι τίποτα απατεώνες και μας φάνε τα λεφτά .
τις προάλλες που πήγαμε για τεστ drive του νέου Tiguan, μας εξυπηρέτησε ο Δντης πωλήσεων της Καρεντα στο Φιξ, μας έκανε πολύ καλή εντύπωση, καμιά σχέση με τους υφιστάμενους του.
Όταν μου ρώτησε γιατί αγόρασα από Κοζάνη, δίστασα να του πω την αλήθεια, δεν ήθελα να χαλάσω και το όμορφο κλίμα , το μετάνιωσα αργότερα, ήταν ευκαιρία.
Το θέμα είναι ότι την εταιρεία δεν την νοιάζει, μάλλον, αφού η μητρική κοσμοκαρ τα εισάγει. -
Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Για την ακρίβεια είναι μηχανικά μέρη της Stellantis (Stellantis = FCA + PSA), απλά δεν έχει σχέση με την PSA. Είναι FCA τόσο το πλαίσιο, όσο και ο κινητήρας. Η μόνη AR που μοιράζεται μέρη με τους Γάλλους είναι η Junior.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Υ.γ. Σχετικό - άσχετο.
Η μόνη AR που μοιράζεται μέρη με τους Γάλλους είναι η Junior.
Προς το παρον αυτο
Γιατί από εδώ και πέρα όλα τα μοντέλα που θα βγουν θα μοιράζονται
Alfa Romeo Tonale