-
Να ρωτήσω ρε παιδιά με τα κινέζικα οσοι αποφασίσουν με τις νέες μάρκες ας πούμε για hev ή phev αντε πες η μπαταρία να μην τους απασχολεί αλλα μετα απο 7+ χρόνια θα βρίσκουμε ανταλλακτικά έστω που να κουμπωνουν universal ή θα κλαίνε;
-
@savas89 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να ρωτήσω ρε παιδιά με τα κινέζικα οσοι αποφασίσουν με τις νέες μάρκες ας πούμε για hev ή phev αντε πες η μπαταρία να μην τους απασχολεί αλλα μετα απο 7+ χρόνια θα βρίσκουμε ανταλλακτικά έστω που να κουμπωνουν universal ή θα κλαίνε;
Kανενας δεν ξερει τι θα γινει μετα απο 10-15 χρονια, παντως και σε πολλα ευρωπαικα ισχυει οτι απο ενα σημειο και μετα δεν εχουν ανταλλακτικα. βεβαια Κινα ειναι διαφορετικα λογω του γεοπολιτικου κινδυνου.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Kανενας δεν ξερει τι θα γινει μετα απο 10-15 χρονια, παντως και σε πολλα ευρωπαικα ισχυει οτι απο ενα σημειο και μετα δεν εχουν ανταλλακτικα. βεβαια Κινα ειναι διαφορετικα λογω του γεοπολιτικου κινδυνου.
Ε ναι εγω λεω απο τα 8-15 ετη ας πούμε με την παρέλευση της εγγύησης, εκτός αν αναπτυχθούν συνεργεία ηλεκτρικών και hev τοσο που να βρίσκουν ανταλλακτικό .. μιλάω πάντα για κοινούς θνητούς αγοραστές και οχι για κάποιον που αλλάζει καθε 5 οχημα SUV
-
Ε ναι εγω λεω απο τα 8-15 ετη ας πούμε με την παρέλευση της εγγύησης, εκτός αν αναπτυχθούν συνεργεία ηλεκτρικών και hev τοσο που να βρίσκουν ανταλλακτικό .. μιλάω πάντα για κοινούς θνητούς αγοραστές και οχι για κάποιον που αλλάζει καθε 5 οχημα SUV
Μα η ιδεα ειναι με τα ηλεκτρικα/πλαγκ-ιν οτι λογω της χρησης που κανεις και των αποσβεσεων που σου δινει η εφορια θα το εχεις αποσβεσει πληρως το αυτοκινητο σε 4-6 χρονια (για να ειμαι συντηρητικος γιατι καποιοι κατοχοι Τεσλα τα αποσβενουν σε 3) οποτε οτι εναπομεινοντα αξια εχει το αμαξι θα ειναι μπονους. Υπαρχει περιπτωση σε 7-10 χρονια ενα ηλεκτρικο που εχει κανει πολλα χμ να βγει τελειως απο την κυκλοφορια αν πχ παρουσιασει καποιο θεμα με μπαταρια, ινβερτερ, κινητηρες.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό που πρέπει να φοβίζει περισσότερο είναι ότι αυτοκίνητα όπως το chevrolet spark σε άλλο τοπικό πρακτικά δεν έχουν υποστήριξη πλέον δείχνοντας το μέλλον σε αυτούς που θα εμπιστευτούν τους διάττοντες αστέρες από την ανατολή ...
Μα ο ανθρωπος ειπε οτι βρηκε το ανταλλακτικο στην chevyhellas! Καταλαβα κατι λαθος;
Πανάκριβο μεν, αλλά υπήρχε....και μένα μου έκανε εντύπωση
Αλλά γενικά φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη μάρκα
Και επειδή οι τιμές των μαντραδων κτλ πάνε ανάλογα με την τιμή του γνήσιου.... συμπαρασύρει και τα μτχ.
Ίσως θα πρέπει να επισκεφτούν εταιρείες ανακύκλωσης οχημάτων....οι τιμές είναι εξευτελιστικές, αλλά το παίρνεις χωρίς να ξέρεις αν λειτουργεί και δεν γίνονται δεκτές επιστροφές -
@ektoras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ektoras εάν δεν κάνω λάθος έχεις το hybrid jazz! Αμαξάρα για εμένα! Το καλύτερο αυτοκινητο για την Ελλάδα!
Γνωρίζεις ότι ήταν το πρώτο νέας γενιάς υβριδικο σύστημα της Honda, μη δοκιμασμένο, γνωρίζεις πως για να έρθει ένα ανταλλακτικό από την Honda κάνει κάνα μηνα, τουλάχιστον, αλλά παρόλα αυτά εκφράζεις μια αντιπάθεια στα νέα ηλεκτρικά για τους ίδιους λόγους που εσυ ομως τους παρέβλεψες και επέλεξες το Honda!
Φίλε lap βιάζεσαι και εσύ, δεν δέχεσαι ότι σε πάρα πολύ κόσμο υπάρχει ο προβληματισμός τι κάνουμε σήμερα με τα ηλεκτρικά;
Το αγοράζεις ή το αποκτάς με leasing;
Το ψάχνω γιατί θέλω να αποκτήσω ένα.Τι με συμβουλεύεις εσύ που είσαι κατασταλαγμένος;
Δεν ειναι θέμα του αν είμαι κατασταλαγμένος. Συμφωνώ με το κόκκινο τέρας πως εφόσον θες το κεφάλι σου ήσυχο πας σε δοκιμασμένες λύσεις.
Ακόμα και σε μικρότερο βαθμό το ίδιο συνέβη και με εμένα. Τότε το acc τα σύγχρονα ADAS και τα εργοστασιακά led φωτιστικά ήταν η αιχμή της τεχνολογίας, όταν τα επέλεξα όλοι μου έλεγαν πως φοβούνται τέτοια τεχνολογία σε τόσο φθηνό αυτοκινητο στα 16Κ.
Και εγώ την φοβόμουν και την φοβαμαι αλλά αν δεν κανεις το βήμα να κερδίσεις τους φόβους αυτούς δεν θα απολαύσεις ότι σου προσφέρουν.
Αυτό με τα καλώδια υπήρχε και σε θερμικά. Αλλη βλακεία αν με ρωτάς με τα οικολογικά υλικά τους, αλλά είναι ένα σοβαρό μεν αλλα διαδεδομένο πιθανό σεναριο ακόμα και στα θερμικά. Να μην αγοράσει κανεις όχημα λογω του φόβου αυτού;;;;
-
@ektoras εάν δεν κάνω λάθος έχεις το hybrid jazz! Αμαξάρα για εμένα! Το καλύτερο αυτοκινητο για την Ελλάδα!
Γνωρίζεις ότι ήταν το πρώτο νέας γενιάς υβριδικο σύστημα της Honda, μη δοκιμασμένο, γνωρίζεις πως για να έρθει ένα ανταλλακτικό από την Honda κάνει κάνα μηνα, τουλάχιστον, αλλά παρόλα αυτά εκφράζεις μια αντιπάθεια στα νέα ηλεκτρικά για τους ίδιους λόγους που εσυ ομως τους παρέβλεψες και επέλεξες το Honda!
Φίλε lap βιάζεσαι και εσύ, δεν δέχεσαι ότι σε πάρα πολύ κόσμο υπάρχει ο προβληματισμός τι κάνουμε σήμερα με τα ηλεκτρικά;
Το ψάχνω γιατί θέλω να αποκτήσω ένα.Τι με συμβουλεύεις εσύ που είσαι κατασταλαγμένος;
Δεν ειναι θέμα του αν είμαι κατασταλαγμένος. Συμφωνώ με το κόκκινο τέρας πως εφόσον θες το κεφάλι σου ήσυχο πας σε δοκιμασμένες λύσεις.
Ακόμα και σε μικρότερο βαθμό το ίδιο συνέβη και με εμένα. Τότε το acc τα σύγχρονα ADAS και τα εργοστασιακά led φωτιστικά ήταν η αιχμή της τεχνολογίας, όταν τα επέλεξα όλοι μου έλεγαν πως φοβούνται τέτοια τεχνολογία σε τόσο φθηνό αυτοκινητο στα 16Κ.
Και εγώ την φοβόμουν και την φοβαμαι αλλά αν δεν κανεις το βήμα να κερδίσεις τους φόβους αυτούς δεν θα απολαύσεις ότι σου προσφέρουν.
Αυτό με τα καλώδια υπήρχε και σε θερμικά. Αλλη βλακεία αν με ρωτάς με τα οικολογικά υλικά τους, αλλά είναι ένα σοβαρό μεν αλλα διαδεδομένο πιθανό σεναριο ακόμα και στα θερμικά. Να μην αγοράσει κανεις όχημα λογω του φόβου αυτού;;;;
Μην απαντάς σαν πολιτικός, το ερώτημα είναι συγκεκριμένο, στην σημερινή πραγματικότητα με την συγκεκριμένη τεχνολογία και με ότι κυκλοφορεί σήμερα, τι θα συμβούλευες σε έναν πιθανό αγοραστή, αγορά ή leasing;
Δεν αφορά θέμα θάρρους, τόλμης ή οτιδήποτε άλλο.
Όπως εξέφρασες άποψη για το keyless κάπου πιο πίσω, με χαρακτηρισμό Βαλκάνιους homo.... (δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγραψες), τι με συμβουλεύεις;Υπάρχει και η περίπτωση της εισαγωγής από Γερμανία, αλλά είναι άλλο κεφάλαιο.
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από €7.950 το Dacia Spring στο Βέλγιο
https://www.autoblog.gr/2024/10/18/apo-e7-950-to-dacia-spring-sto-velgio/Να λοιπόν η απόδειξη ότι αν θέλουν να στρέψουν τον κόσμο στα ηλεκτρικά μπορούν. Απλώς προσπαθούν να μας πιουν το αίμα όσο πιο πολύ γίνεται!
με το που πάτησε η leapmotor με το t03 ΑΜΕΣΩΣ οι φούστηδες έριξαν τοσο την τιμή στο spring . Τυχαίο ?? δεν νομίζω
Με 8000 ευρώ μάλιστα το spring είναι πάρα πολύ καλό
Αυτή επρεπε να είναι η τιμή του εξ αρχής
Είχα πάει και εγώ να δω το spring πριν κανένα 6μηνο και μου φάνηκε πολύ παρόμοιο σε ποιότητα και μέγεθος με το fiat panda 2021 που είχα πριν απο λίγο αλλά πολύ ακριβό για αυτόν που είναι. Σίγουρα πολύ πολύ καλύτερο απο τα μικρά microlino κλπ με συμαντικό πλεονέκτημα για μένα τα μόνο 1000 κιλά. Πιστεύω και στα 15,000 καλή θα ήταν η τιμή του (προ επιδότητσης) αλλά δεν βλέπω να πέφτει εκεί στην Ελλάδα.
-
Μα η ιδεα ειναι με τα ηλεκτρικα/πλαγκ-ιν οτι λογω της χρησης που κανεις και των αποσβεσεων που σου δινει η εφορια θα το εχεις αποσβεσει πληρως το αυτοκινητο σε 4-6 χρονια (για να ειμαι συντηρητικος γιατι καποιοι κατοχοι Τεσλα τα αποσβενουν σε 3) οποτε οτι εναπομεινοντα αξια εχει το αμαξι θα ειναι μπονους. Υπαρχει περιπτωση σε 7-10 χρονια ενα ηλεκτρικο που εχει κανει πολλα χμ να βγει τελειως απο την κυκλοφορια αν πχ παρουσιασει καποιο θεμα με μπαταρια, ινβερτερ, κινητηρες.
Γι'αυτό για πιο σίγουρα μονοπάτια hybrid ή mild-hybrid
-
Μην απαντάς σαν πολιτικός, το ερώτημα είναι συγκεκριμένο, στην σημερινή πραγματικότητα με την συγκεκριμένη τεχνολογία και με ότι κυκλοφορεί σήμερα, τι θα συμβούλευες σε έναν πιθανό αγοραστή, αγορά ή leasing;
Δεν αφορά θέμα θάρρους, τόλμης ή οτιδήποτε άλλο.
Όπως εξέφρασες άποψη για το keyless κάπου πιο πίσω, με χαρακτηρισμό Βαλκάνιους homo.... (δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγραψες), τι με συμβουλεύεις;Υπάρχει και η περίπτωση της εισαγωγής από Γερμανία, αλλά είναι άλλο κεφάλαιο.
Δεν απαντώ σαν πολιτικός.
Σου ξαναλέω πως σε όλα τα αυτοκίνητα οσο αυξάνεται η πολυπλοκότητα τους αυξάνεται και η πιθανότητα της ακριβής επισκευής. Εάν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα ενός τέτοιου οχήματος να το αγοράσεις, εάν όχι αλλά είσαι κοντά και στέλεχος ή ΕΕ να το πάρεις με λιζιβγκ όπως συμβαίνει με όλα τα θερμικά όχι μονάχα τα ηλεκτρικά.
Όσο για τους Βαλκάνιους Έλληνες ανέφερα αυτήν την ανάγκη τους για δήθεν πολυτελεια επιθυμώντας μια τεχνολογία που τους διευκολύνει να μην γυρίζουν τη μίζα σε ένα αυτοκίνητο αλλά να πατούν ένα κουμπί. Είναι αστείο. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να σε αφήσει στα καλά καθούμενα, διευκολύνει τους κλέφτες και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως παρά μια αίσθηση πολυτέλειας που είχαν και στην στάνη τους, εξού και η ανάγκη για πολυτέλεια.
-
Για οποιον δεν θελει να εχει αγχος, το ληζινγκ ειναι οντως καλη λυση, αλλα ειναι πανακριβο το ατιμο. Το ιδανικο ειναι να δουλευεις σε εταιρεια που σου δινουν αμαξι με ληζινγκ , αλλα δεν ειμαστε ολοι τοσο τυχεροι.
Η καλυτερη λυση το ληζινγκ, ειδικα σε ηλεκτρικο. Και οποιον ενδιαφέρει το κοστος παιρνει (οσο υπαρχει ακομα) στελαντις με €200/μηνα κου ειναι τσάμπα!! Και η προκαταβολη ειναι η επιδοτηση.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όντως, κάτι δείχνει οτι δεν υπάρχουν καλές τιμές σε Tesla, δεν συνεργάζεται η συγκεκριμένη εταιρία καλά με τις εταιρίες Leasing, τους χτυπάνε στα service, βγάζουν προβλήματα και τους πετάνε εκτός εγγύησης, χάνουν μεγάλη αξία στη μεταπώληση? δεν εχω βγάλει άκρη, αλλά θα υπάρχουν λογικές απαντήσεις. Λ
Απλή, ευκολη και γνωστή η απάντηση: η Τεσλα δεν ασχολείται με εταιρικές πωλήσεις, οπότε δεν δινει εκτπώσει στις εταιρείες ληζινγκ. Οταν οι χειροτερες Τογιοτα και Φορντ σε εταιρικες δινουν 7-8% και οι «καλες» παιζουν 25-40% και εννιοτε και 50%!!
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ektoras said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Που κρατάς τα λεφτά σου, σε μαξιλάρι, τράπεζα ή ομόλογα/etfs/μετοχές ?
Γιατί θεωρείς το αυτοκίνητο ως επένδυση ?Όπως σου έχω ξαναγράψει, έχεις μία αδυναμία στην κατανόηση της ανάγνωσης γραπτών κειμένων, όπως εδώ στο φόρουμ που έχουμε γραπτά κείμενα.
Σεβαστό το πρόβλημα σου, αλλά εκτίθεσαι στο να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και από την άλλη να βιάζεσαι να απαντήσεις σε κάτι που δεν καταλαβαίνεις, αλλά και δεν απευθύνεται σ' εσένα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν σε θυμόμουν σαν κεις. Με συγχωρείς που σου απάντησα, συνεχίζουμε
-
Προς τέρψη του φιλοθεάμων κοινού, ηλεκτρικά οχήματα και παρόμοιες υλοποιήσεις υπάρχουν δεκαετίες τώρα. Πως να το κάνουμε τώρα ; Το ξέρω ότι σε μερικούς μοιάζει ροκετ σαιενς αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.
-
Προς τέρψη του φιλοθεάμων κοινού, ηλεκτρικά οχήματα και παρόμοιες υλοποιήσεις υπάρχουν δεκαετίες τώρα. Πως να το κάνουμε τώρα ; Το ξέρω ότι σε μερικούς μοιάζει ροκετ σαιενς αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Τίποτα δεν μοιάζει ρόκετ σάιενς, αν δεν πρέπει να πληρώσεις το ρίσκο εσύ από την τσέπη σου...
Για αυτό περιμένουμε τα λήζιγνκ...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τίποτα δεν μοιάζει ρόκετ σάιενς, αν δεν πρέπει να πληρώσεις το ρίσκο εσύ από την τσέπη σου...
Δεν έχουμε όλοι την ίδια ανοχή στο ρίσκο, είναι γνωστό αυτό, ουτε την ίδια οικονομική παιδεία
-
Δεν έχουμε όλοι την ίδια ανοχή στο ρίσκο, είναι γνωστό αυτό, ουτε την ίδια οικονομική παιδεία
Προφανώς...
Γιατί είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων.
-
Αν κάτι σε αγχώνει ή σου δημιουργεί ανασφάλεια άσε το να πάει το παλιάμπελο. Το μόνο που καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα ΙΧ δεν αποτελεί επένδυση.
-
Ως γνωστόν, τα αγορασμένα ηλεκτρικά πάνε με ταχύτητα ΚΤΕΛ, ενώ τα ληζινγκ ηλεκτρικά πάνε με ταχύτητα πυραύλου.
-
Ως γνωστόν, τα αγορασμένα ηλεκτρικά πάνε με ταχύτητα ΚΤΕΛ, ενώ τα ληζινγκ ηλεκτρικά πάνε με ταχύτητα πυραύλου.
Κανείς πως δεν καταλαβαίνεις και εσύ τώρα !
Τα ηλεκτρικά ως αγορα ειναι για τους χαζούς, οι έξυπνοι αγοράζουν μεν ηλεκτρικά αλλά με λιζινγκ !
Εξάλλου όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες !
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης