-
Αυτή η σούπερ τεχνολογία για τις μπαταρίες να ξέρετε δεν θα έρθει ποτέ και τουλάχιστον μεχρι τα τελη του αιώνα το άφθονο και φθηνό λίθιο θα είναι οτι πιο εξωτικό θα δείτε.
Πάρτε τώρα που γυρίζει εχει επιδότηση και φθηνή Kwh !
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
το οποίο μαζί με 3 φασικό ρολοί, πίνακες, καλώδια, wallbox, και όλα τα μπιχλιμπίδια που ζητούσε ο ΔΕΔΔΗΕ για το ΕΛΟΤ HD-60364 ξεπέρασαν τα 4.000 ίσως και παραπάνω, κάποια στιγμή έχασα το νούμερο
cC @criuser
-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δίνεις φόρο κίνητρα και επιδότηση.
Λυπάμαι αλλά τέτοιου είδους αλλαγές δεν ξεκινούν από τα πατησια και τα Πετράλώνα.Βλέπεις όμως ότι αυτό σε βάθος χρόνου είναι προβληματικό (και τώρα είναι). Τα "Πατήσια και τα Πετράλωνα" καλούνται με τους φόρους τους να επιδοτήσουν την αγορά 5μετρων sedan και SUV 2 τόνων σε πιο εύπορους αγοραστές που κατά βάση μπορεί να τα έχουν και σαν δεύτερα ή τρίτα αυτοκίνητα (κι εγώ αν πάρω τέτοιος θα είμαι ,έχω θερμικό έστω και παλιό) ενώ οι ίδιοι έχουν σαν μόνο μέλλον ένα θερμικό. Και θα πρέπει να το κάνουν αυτό εις το όνομα της "προστασίας του περιβάλλοντος".
Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίλογος, σε 5-10 χρόνια όμως ο τότε βελόπουλος, η μελόνι, η λεπέν, ο τράμπ κλπ μπορεί να ακούγονται πολύ πιο πιστευτοί στην πλέμπα αν κατακρίνουν τέτοιου είδους μέτρα.
ΥΓ: Να πω πάντως ότι επειδή αναφέρθηκαν και σαν παράδειγμα τα κινητά, πρώτα έγινε η εξάπλωση του δικτύου ώστε να πειστεί η πλέμπα να αγοράσει και μετά έγινε το "μπαμ". Στην αρχή κινητό είχαν όντως λίγοι αλλά η πρακτικότητα του δικτύου μαζί με την πτώση των τιμών έφεραν την εξάπλωση. Εδώ προς το παρόν ούτε ιδιαίτερη πρακτικότητα έχουμε, ούτε καμιά αξιοσημείωτη πτώση τιμών (αν τις δούμε χωρίς τις επιδοτήσεις).
Αν αρχίσουμε κουβέντα σχετικά με φόρους και ποιος πληρώνει τι σε αυτήν την χώρα, θα κάνουμε κύκλους χωρίς να καταλήξουμε κάπου. Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Θα σου πω όμως και τον αντίλογο σε αυτό που είπες, έτσι για να έχεις υπόψιν σου και την άλλη πλευρά. «Τα πατησια και τα Πετράλώνα» (βάλτε οποίες περιοχές θέλετε εδώ) απλά δεν πληρώνουν σχεδόν κανέναν φόρο εισοδήματος και καρπώνονται των επιδομάτων. Τα επιδόματα αυτά μπορώ άνετα να πω ότι τα πληρώνω εγώ, αφού πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης πάνω από τους ήδη υπάρχοντες φόρους εισοδήματος.
Επομένως, τις φοροαπαλλαγές των ηλεκτρικών, εγώ τις πληρώνω και εγώ τις καρπώνομαι.
Όσο για το 9χιλιαρο (ή 6χιλιαρο) αν το ψάξετε θα δείτε ότι έχει λίγο παράξενη πηγή. Κάτι με emissions credits μυρίζει η φάση.Υπεραπλούστευσα, το γνωρίζω, αλλά όπως μπορεί να πράξει αυτό η μια πλευρά, έτσι μπορεί και η άλλη
-
Επομένως, τις φοροαπαλλαγές των ηλεκτρικών, εγώ τις πληρώνω και εγώ τις καρπώνομαι.
Αν αρχίσουμε κουβέντα σχετικά με φόρους και ποιος πληρώνει τι σε αυτήν την χώρα, θα κάνουμε κύκλους χωρίς να καταλήξουμε κάπου. Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να χαλάσουμε τις καρδιές μας
Εγώ!!!!
Μόνο πληρώνω. Δεν παίρνω τίποτα πίσω.
Ούτε ένα πίτογυρο δεν μου έχει κεράσει αυτή η χώρα. Να μου πει πάρε και φάε παλιοβοδι, από εμένα κρεμασμένο. Και αυτό πανάκριβο έγινε.
-
Δίνεις φόρο κίνητρα και επιδότηση.
Λυπάμαι αλλά τέτοιου είδους αλλαγές δεν ξεκινούν από τα πατησια και τα Πετράλώνα.Βλέπεις όμως ότι αυτό σε βάθος χρόνου είναι προβληματικό (και τώρα είναι). Τα "Πατήσια και τα Πετράλωνα" καλούνται με τους φόρους τους να επιδοτήσουν την αγορά 5μετρων sedan και SUV 2 τόνων σε πιο εύπορους αγοραστές που κατά βάση μπορεί να τα έχουν και σαν δεύτερα ή τρίτα αυτοκίνητα (κι εγώ αν πάρω τέτοιος θα είμαι ,έχω θερμικό έστω και παλιό) ενώ οι ίδιοι έχουν σαν μόνο μέλλον ένα θερμικό. Και θα πρέπει να το κάνουν αυτό εις το όνομα της "προστασίας του περιβάλλοντος".
Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίλογος, σε 5-10 χρόνια όμως ο τότε βελόπουλος, η μελόνι, η λεπέν, ο τράμπ κλπ μπορεί να ακούγονται πολύ πιο πιστευτοί στην πλέμπα αν κατακρίνουν τέτοιου είδους μέτρα.
ΥΓ: Να πω πάντως ότι επειδή αναφέρθηκαν και σαν παράδειγμα τα κινητά, πρώτα έγινε η εξάπλωση του δικτύου ώστε να πειστεί η πλέμπα να αγοράσει και μετά έγινε το "μπαμ". Στην αρχή κινητό είχαν όντως λίγοι αλλά η πρακτικότητα του δικτύου μαζί με την πτώση των τιμών έφεραν την εξάπλωση. Εδώ προς το παρόν ούτε ιδιαίτερη πρακτικότητα έχουμε, ούτε καμιά αξιοσημείωτη πτώση τιμών (αν τις δούμε χωρίς τις επιδοτήσεις).
Αν αρχίσουμε κουβέντα σχετικά με φόρους και ποιος πληρώνει τι σε αυτήν την χώρα, θα κάνουμε κύκλους χωρίς να καταλήξουμε κάπου. Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Θα σου πω όμως και τον αντίλογο σε αυτό που είπες, έτσι για να έχεις υπόψιν σου και την άλλη πλευρά. «Τα πατησια και τα Πετράλώνα» (βάλτε οποίες περιοχές θέλετε εδώ) απλά δεν πληρώνουν σχεδόν κανέναν φόρο εισοδήματος και καρπώνονται των επιδομάτων. Τα επιδόματα αυτά μπορώ άνετα να πω ότι τα πληρώνω εγώ, αφού πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης πάνω από τους ήδη υπάρχοντες φόρους εισοδήματος.
Όσο για το 9χιλιαρο (ή 6χιλιαρο) αν το ψάξετε θα δείτε ότι έχει λίγο παράξενη πηγή. Κάτι με emissions credits μυρίζει η φάση.Υπεραπλούστευσα, το γνωρίζω, αλλά όπως μπορεί να πράξει αυτό η μια πλευρά, έτσι μπορεί και η άλλη
Το υπεραπλουστευεις όντως γιατί αν το πάμε έτσι την μεγαλύτερη επιδότηση θα έπρεπε να παίρνει οποίος πληρώνει τους περισσότερους φόρους (και πάλι με συμφέρει ).
Δεν αναφερόμουνα ωστόσο τόσο πολύ στην Ελλάδα που έτσι κι αλλιώς ακολουθεί τις αποφάσεις όσο δυτικες χωρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία κλπ όπου οι φορολογούμενοι γενικά έχουν μάθει να ψάχνουν περισσότερο στο που καταναλωνονται οι φόροι τους και τέτοιες προφανείς στρεβλώσεις οπως οι επιδοτησεις ηλεκτρικων στην τωρινη τους μορφη δεν θα επιζήσουν για πολύ (άποψη μου). -
Δεν αναφερόμουνα ωστόσο τόσο πολύ στην Ελλάδα που έτσι κι αλλιώς ακολουθεί τις αποφάσεις όσο δυτικες χωρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία κλπ όπου οι φορολογούμενοι γενικά έχουν μάθει να ψάχνουν περισσότερο στο που καταναλωνονται οι φόροι τους και τέτοιες προφανείς στρεβλώσεις οπως οι επιδοτησεις ηλεκτρικων στην τωρινη τους μορφη δεν θα επιζήσουν για πολύ (άποψη μου).
Αυτο το αναφέρουν πολύ ειδικά τώρα και με τα κινέζικα, που στην ουσία επιδοτούν τα ηλεκτρικά και τα χρήματα πάνε στην Κίνα (μέχρι να επιβάλλουν τους δασμούς που και αυτό στην τελική θα γυρίσει μπουμερανγκ εφόσον η Κίνα ασκήσει πιέσεις σε άλλα κομάτια του εμπορίου). Δεν αποκλειεται, πάντως το κινούμε ηλεκτρικά 3 θα υπάρχει στον χρόνο που αναφέρεται, για το 4 τίποτα δεν ειναι σίγουρο. Τέλος, ως προς την Ελλάδ πιστεύω, οτι επειδή η συμμετοχή των ιδιωτών στα ηλεκτρικά ειναι μικρή, ίσως επανεξετάσουν ένα τέταρτο πρόγραμμα με μικρότερο ποσοστό για εταιρίες, πχ 3-4 χιλιάρικα και 8 για ιδιώτες, νομιζω οτι για 2 ή και 3 χρόνια ακόμα θα έχουμε κάποιας μορφής επιδότηση.
-
Οι φαυλοι κύκλοι λογικής που περιγράφετε, ποιος πληρώνει φόρους, ποιος τους καρπώνεται, ποιος και τι επιδοτείται με αυτούς κλπ. δείχνουν πόσο ακατάλληλο είναι το τρέχον οικονομικό σύστημα της κατ' όνομα "Ελεύθερης" αγοράς, για γρήγορες επιτυχημένες μαζικές αλλαγές σε παγκόσμιο ή έστω επίπεδο κάθε ηπείρου.
Όχι, να μη γίνει κανένα σοβιετ παλαιού τύπου, αλλά μη περιμένετε να επιτευχθούν οι στόχοι "υπερ του κλίματος" που ανακοινώνουν, όταν πρώτο μέλημα είναι το ποσό δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος θα έχει ο καθένας εμπλεκόμενος για τη πάρτη του και με το λόμπυινγκ πανίσχυρο.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν "5μετρες μαουνες για ευκατάστατους" γιατί μόνο αυτές μπορούν να παράγουν κέρδος για τους παραγωγούς τους. Και οι υπόλοιπες εταιρείες, απομιμήσεις απο αυτές τις μαουνες προσπαθούν να φτιάξουν και να πουλήσουν, οι περισσότεροι με χασούρα, που όταν δεν την αντέχουν, σταματάνε την προσπάθεια (βλέπε ηλεκτρικά Μερσεντες...)
Τα μικρά "οικονομικά" ηλεκτρικά μπορούν να παραχθούν προς το παρόν μόνο με χασούρα, γι αυτό παράγονται με επιδοτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης που είναι λίγο σοβιετο-καπιταλιστες και δεν έχουν να λογοδοτησουν σε στεηκχόλντερς και σεαρχόλντερς και "καίνε" χρήμα άφοβα, ενώ παραδοσιακοί κατασκευαστές και δεν θέλουν και δεν μπορούν, κι όταν το κάνουν, να παράγουν μικρά ηλεκτρικά, έχει πολύ πλάκα το αποτέλεσμα, όπως τα Dacia ή οι πειραματικές προσπάθειες της Σιτροεν... Γερμανοί ανίκανοι και Ιάπωνες που δεν θέλουν, να εμπλακούν σε αυτό το κάψιμο χρήματος... -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα μικρά "οικονομικά" ηλεκτρικά μπορούν να παραχθούν προς το παρόν μόνο με χασούρα, γι αυτό παράγονται με επιδοτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης που είναι λίγο σοβιετο-καπιταλιστες και δεν έχουν να λογοδοτησουν σε στεηκχόλντερς και σεαρχόλντερς και "καίνε" χρήμα άφοβα, ενώ παραδοσιακοί κατασκευαστές και δεν θέλουν και δεν μπορούν, κι όταν το κάνουν, να παράγουν μικρά ηλεκτρικά...
Αρε Πύλιου, πόσο μου έχεις λείψει!!! Απλά από απορία, ποιες ειναι η 5μετρες μαούνες για ευκατάστατους που βγάζουν κέρδος?
ΥΣ. θέλω να αγοράσω ένα μικρό σπιτάκι με γη υποχρεωτικά στη Ζαγορά και να γίνω γείτονας σου, έχεις τίπότα υπόψιν σου να μου προτείνεις? λάβε υπόψιν σου και ηλιοφάνεια για να βάλω πανέλια κ να φορτίζω το Τουτου.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι φαυλοι κύκλοι λογικής που περιγράφετε, ποιος πληρώνει φόρους, ποιος τους καρπώνεται, ποιος και τι επιδοτείται με αυτούς κλπ. δείχνουν πόσο ακατάλληλο είναι το τρέχον οικονομικό σύστημα της κατ' όνομα "Ελεύθερης" αγοράς, για γρήγορες επιτυχημένες μαζικές αλλαγές σε παγκόσμιο ή έστω επίπεδο κάθε ηπείρου.
Όχι, να μη γίνει κανένα σοβιετ παλαιού τύπου, αλλά μη περιμένετε να επιτευχθούν οι στόχοι "υπερ του κλίματος" που ανακοινώνουν, όταν πρώτο μέλημα είναι το ποσό δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος θα έχει ο καθένας εμπλεκόμενος για τη πάρτη του και με το λόμπυινγκ πανίσχυρο.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν "5μετρες μαουνες για ευκατάστατους" γιατί μόνο αυτές μπορούν να παράγουν κέρδος για τους παραγωγούς τους. Και οι υπόλοιπες εταιρείες, απομιμήσεις απο αυτές τις μαουνες προσπαθούν να φτιάξουν και να πουλήσουν, οι περισσότεροι με χασούρα, που όταν δεν την αντέχουν, σταματάνε την προσπάθεια (βλέπε ηλεκτρικά Μερσεντες...)
Τα μικρά "οικονομικά" ηλεκτρικά μπορούν να παραχθούν προς το παρόν μόνο με χασούρα, γι αυτό παράγονται με επιδοτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης που είναι λίγο σοβιετο-καπιταλιστες και δεν έχουν να λογοδοτησουν σε στεηκχόλντερς και σεαρχόλντερς και "καίνε" χρήμα άφοβα, ενώ παραδοσιακοί κατασκευαστές και δεν θέλουν και δεν μπορούν, κι όταν το κάνουν, να παράγουν μικρά ηλεκτρικά, έχει πολύ πλάκα το αποτέλεσμα, όπως τα Dacia ή οι πειραματικές προσπάθειες της Σιτροεν... Γερμανοί ανίκανοι και Ιάπωνες που δεν θέλουν, να εμπλακούν σε αυτό το κάψιμο χρήματος...@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα μικρά "οικονομικά" ηλεκτρικά μπορούν να παραχθούν προς το παρόν μόνο με χασούρα, γι αυτό παράγονται με επιδοτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης που είναι λίγο σοβιετο-καπιταλιστες και δεν έχουν να λογοδοτησουν σε στεηκχόλντερς και σεαρχόλντερς και "καίνε" χρήμα άφοβα, ενώ παραδοσιακοί κατασκευαστές και δεν θέλουν και δεν μπορούν, κι όταν το κάνουν, να παράγουν μικρά ηλεκτρικά, έχει πολύ πλάκα το αποτέλεσμα, όπως τα Dacia ή οι πειραματικές προσπάθειες της Σιτροεν... Γερμανοί ανίκανοι και Ιάπωνες που δεν θέλουν, να εμπλακούν σε αυτό το κάψιμο χρήματος...Μόνο που η κινεζική κυβέρνηση δεν δίνει επίσης λογαριασμό και στην πλεμπα της. Η οποία πλεμπα στα δυτικά "πειναει" ώστε στα ανατολικά να μπορεί να φτιάχνει ηλεκτρικά με χασουρα. Με την υπόσχεση ότι με τις εξαγωγές κάποτε και οι δυτικοί πλεμπαιοι θα ανεβάσουν το βιοτικό τους επίπεδο σαν τους ανατολικους αφού θα φτιάχνουν κι αυτοι ηλεκτρικά. Είναι δύσκολη εξίσωση και το τέλειο δεν υπάρχει.
Παραγωγή με χασουρα σε οποιασδήποτε μορφής οικονομία χωρίς συνέπειες δεν υφίσταται.
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
το οποίο μαζί με 3 φασικό ρολοί, πίνακες, καλώδια, wallbox, και όλα τα μπιχλιμπίδια που ζητούσε ο ΔΕΔΔΗΕ για το ΕΛΟΤ HD-60364 ξεπέρασαν τα 4.000 ίσως και παραπάνω, κάποια στιγμή έχασα το νούμερο
cC @criuser
Εγώ τα λέω, αλλά περιμένω κιόλας να με δικαιώσει η ιστορία...
Οσο για τις τιμές των ηλεκτρικών, είναι κοντά στα θερμικά, γιατί έχουν επιδοτήσεις, ενώ τα θερμικά πληρώνουν τέλος ταξινόμησης.
Αν πάμε στα ίσια δεν υπάρχει σύγκριση τιμών, ενώ και τα υβριδικά είναι μία λύση.
-
Οι Κινέζοι μπαίνουν σε πολλές κατηγορίες οχημάτων και όχι μόνο στα πλήρως ηλεκτρικά. Ακόμη και στα pickup trucks που γουστάρουν οι Αμερικάνοι να χωθουν με οχήματα όπως το Byd Shark. Φυσικά και δεν πρόκειται να κάτσουν οι άλλοι κατασκευαστές να τους φάνε όλη την πίτα.
Το πρόβλημα με τους Κινέζους είναι η φήμη τους, τους ενδιαφέρει η πώληση και μετά δεν ξέρουν τι θα πει after sales service, εγγυήσεις κλπ. Οπότε παρότι έχω και γκαράζ και τσάμπα ρεύμα από φωτοβολταϊκά, για καμία 3ετια τουλάχιστον δεν θα ασχοληθώ, αφού δεν καίγομαι να αλλάξω και αμάξι.Γνώμη μου πάντως γενικά για τα ηλεκτρικα στη χώρα μας, θα έπρεπε οι εταιρίες για να διευκολύνουν την αποδοχή τους, να κάνουν όπως έκανε η toyota στα υδρογονοκινητα, συμβάσεις με εταιρείες οδικής, αν μείνεις να σε πάνε τσάμπα στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης. Γιατί το δίκτυο είναι προβληματικό ακόμη.
-
https://m.youtube.com/watch?v=w1zKfIQUQ-s
Εξαιρετικο.
-
*Οσο για τις τιμές των ηλεκτρικών, είναι κοντά στα θερμικά, γιατί έχουν επιδοτήσεις, ενώ τα θερμικά πληρώνουν τέλος ταξινόμησης.
Αν πάμε στα ίσια δεν υπάρχει σύγκριση τιμών, ενώ και τα υβριδικά είναι μία λύση.*
Θυμάμαι την υπέρτατη μπαρούφα που μας πιπίλαγαν τ'αυτιά πριν από μια 5ετία. Ότι μέχρι το 2023 τα ηλεκτρικά θα έχουν ίδιο κόστος με τα θερμικά.
Και είναι αυταπόδεικτη μπαρούφα, έχουμε πιάσει β'2024 και ακόμη στο περίμενε είμαστε.
Τώρα η κασσέτα παίζει αλλιώς. Ναι μεν είναι ακριβότερα, αλλά σε συνολικό κόστος χρήσης είναι το ίδιο, μπορεί και φθηνότερα.
Έ ρε και μπούνε και φόροι... -
Τα ηλεκτρικά είναι πολύ πιο απλές κατασκευές, είναι δεδομένο ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουν ανταγωνιστικότερα των θερμικών
-
To σίγουρο μέχρι στιγμής είναι το εξής: ότι οι ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ της αγοράς έπεσαν και πάλι έξω. Πάμε μία φορά ακόμη :
Ειδικότερα τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν το ίδιο κόστος με τα συμβατικά μέχρι το 2022 σε παγκόσμια βάση.
η UBS αναμένει ότι μέχρι το 2024, το κόστος ενός EV θα έχει εξισωθεί με αυτό ενός συμβατικού αυτοκινήτου.
Η Renault διορθώνει την έκθεση που αναφέρει ότι οι τιμές των ηλεκτρικών και των συμβατικών αυτοκινήτων θα συγκλίνουν και τελικά θα εξισωθούν ως το 2020.
Ο επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γαλλικής εταιρείας Gilles Normand λέει ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του και ότι δεν αναφερόταν στο κόστος αγοράς, αλλά στο κόστος χρήσης σε βάθος πέντε χρόνων.Το 2026 η εξίσωση στην τιμή ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων Σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg ΝEF
Το αργότερο έως το 2027, το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών στην Ευρώπη θα είναι φθηνότερο σε σχέση με τα τα συμβατικά οχήματα, αναφέρει μελέτη του BloombergNEF (BNEF)
https://www.ekriti.gr/kosmos/tin-timi-ton-symvatikon-mehri-2021-tha-ehoyn-ta-ilektrika-aytokinita
https://carselectric.gr/oi-times-ilektrikon-kai-symvatikon-aftokiniton-tha-exisothoun-to-2024/
https://www.drive.gr/news/kosmos/elektrika-aytokineta-enantion-symbatikon-semeiosate-ch
https://www.caranddriver.gr/electric/arthro/ta_ilektrika_aytokinita_tha_einai_fthinotera_apo_ta_benzinokinita_prin_apo_to_2027-7799181/ -
Πάμε τώρα σε κάτι άλλο, που 5-7 χρόνια πριν γινόταν της Μπιγιονσέ: Αυτόνομη οδήγηση.
Έχετε ακούσει/διαβάσει τίποτα σχετικό π.χ. τον τελευταίο χρόνο? Και όμως, το π.χ. 2018 γινόταν ΤΟ τζέρτζελο με αυτό το ζήτημα. Ήταν θέμα χρόνου μας έλεγαν να έρθει και στο τελευταίο αμαξάκι που παίρνει ο Φίτσουλας της διπλανής πόρτας.
Θα εξελειφθούν τα ατυχήματα, θα πολλαπλασιαστεί η αποδοτικότητά μας ως εργαζόμενοι, θα μπαίνει ο γέρος, ο ανάπηρος, το παιδάκι στο ιχ και θα του λέει πήγαινέ με εκεί και θα τον πηγαίνει. Τους πήρε το κεφάλι ο Ήλωνας, ακόμα τρίβουνε στο Βιλαμπάχο, και άλλα ηχηρά.Τι έγινε και με αυτό ρε ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ?
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάμε τώρα σε κάτι άλλο, που 5-7 χρόνια πριν γινόταν της Μπιγιονσέ: Αυτόνομη οδήγηση.
...Τι έγινε και με αυτό ρε ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ?
της ΝΙΤΖΑΣ έγινε ...
-
Μέσα έπεσαν στις προβλέψεις για προβλέψεις.
Τα ηλεκτρικα μοντέλα είναι φθηνότερα ήδη από τα αντίστοιχα θερμικα τους ακόμα και χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις.
Απλά δεν έχουν βγει τόσα στις κατηγοριες που αγοράζουμε περισσότερο.
Ένα μοντελ 3 πχ με τον εξοπλισμό που έχει είναι καμιά 10αρια χιλιάδες ευρώ πιο φθηνό από την αντίστοιχη σειρά 3 με τον ίδιο εξοπλισμό.
Η αυτόνομη οδήγηση είναι εδώ αλλά στην Ευρώπη δεν την αφήνουν γιατι οι εδω κατασκευαστές δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την τεσλα. -
Η τεχνολογία καλπάζει, πλέον αγοράζουμε μετοχές και etfs απο το κινητο μας με ελάχιστη η καθόλου προμήθεια, εγχειρήσεις γίνονται απο ρομποτικούς βραχίονες απο απόσταση με απίστευτη ακρίβεια, η AI μπορεί να γράψει διδακτορικό, οι πύραυλοι ειναι επαναχρησιμοποιούμενοι, οι μοναδες αφαλάτωσης είναι πλέον προσιτές για κάθε νησί αλλά όχι, ο γκρινιάρης ο ελλ, ο σχολιαστής των πάντων και παραγωγός του τίποτα θα βρει κάτι να γκρινιάξει !
-
Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα στην οδηγική ασφαλεια(ημιαυτόνομη οδήγηση). Είμαι σε νησί με κατσικοδρομους επί το πλείστον στενούς χωρίς διαγραμμιση κ όταν η ρόδα φθάνει στο όριο του δρόμου με το χαντάκι που ακολουθεί, αυτόματα διορθώνει τη πορεία ελάχιστα για να κινείσαι εντός οδοστρώματος (με corolla cross). Προχθές μια gla 4-5 ετών είχαν πέσει οι δύο τροχοί της σε χαντάκι κ είχε βρει σασί, εξάτμιση κλπ στο οδόστρωμα. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έχουν φθάσει σε επίπεδο ημιαυτόνομης οδήγησης κ λειτουργούν εξαιρετικά στις περισσότερες περιπτώσεις
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης