-
Δεν είναι μόνο όμορφο αλλά στην υβριδική του εκδοχή είναι απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση μαζί με την βελτίωση σε οδική συμπεριφορά, λόγω ανεξάρτητης ανάρτησης. Είναι λεξους με σήμα τουοτα.
-
@spi_duster said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είναι μόνο όμορφο αλλά στην υβριδική του εκδοχή είναι απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση μαζί με την βελτίωση σε οδική συμπεριφορά, λόγω ανεξάρτητης ανάρτησης. Είναι λεξους με σήμα τουοτα.
Η αλήθεια στην τελευταία πρόταση είναι το ενδιάμεσο
Λεξους με σημα τουοτα και το αντίστοιχο λεξους είναι τουοτα με σήμα λεξους!!!Για το άλμα που έκανε η τουοτα και τα οχήματά της πλέον είναι ολοκληρωμένες προτάσεις και οχι απλοί ανθρωπομεταφορεις, πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους!!!
Το αν με βάση τα κριτήριά τους δεν τους καλύπτει είναι άλλο θέμα.
Πχ εμένα δεν με καλύπτει λόγο εσωτερικών χώρων, αλλά μια παραχώρηση μπορεί να την κάνω. Κάποιος άλλος όχι! Εγώ που πλέον κινούμαι για σούπερ μάρκετ, Ολυμπιακό Χωριό - Χαλκηδόνα και για σπίτι-Γατοεταιρία είναι κομπλέ. Για τον @mastoras78 που κάνει το Ανάβυσσος-Γατοεταιρία δεν κάνει, χρειάζεται diesel ο άνθρωπος!!! -
@nickthetrib said in Toyota Corolla 2019:
Για τον @mastoras78 που κάνει το Ανάβυσσος-Γατοεταιρία δεν κάνει, χρειάζεται diesel ο άνθρωπος!!!
Γιατί? Τα ίδια καίει με το ντήζελ....οικονομικά μια ή άλλη θα του ήταν. Ειδικά σε μποτιλιαρισμένο ποτάμι (στο σύνηθες δηλαδή) θα ήταν ακόμα πιο οικονομικό το υβρίδιο.
-
Για μένα το Corolla σχεδιαστικά είναι τούμπανο εντελώς. Τα σπάει το αυτοκίνητο σχεδιαστικά.
Απορώ που δεν το αγόρασα.
Α, ναι θυμήθηκα. Toyota Polis στα Γλυκά Νερά. -
Για μενα, θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες και εξυπνοτερες επιλογες που εχω κανει. Βοηθησε και το timing βεβαια που μπορεσα και το πηρα πριν την εξωφρενικη αυξηση των τιμων.
Εννοειται πως αν πριν 10 χρονια μου ελεγε καποιος πως θα αγοραζα καποια στιγμη toyota hybrid θα τον επαιρνα με τις πετρες.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Για μενα, θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες και εξυπνοτερες επιλογες που εχω κανει. Βοηθησε και το timing βεβαια που μπορεσα και το πηρα πριν την εξωφρενικη αυξηση των τιμων.
Εννοειται πως αν πριν 10 χρονια μου ελεγε καποιος πως θα αγοραζα καποια στιγμη toyota hybrid θα τον επαιρνα με τις πετρες.
Ακριβώς το ίδιο, και για τις 2 προτάσεις!!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Ακριβώς το ίδιο, και για τις 2 προτάσεις!!
Καί εγώ μια από τα ίδια...
-
Δεν ήξερα που αλλού να κάνω paste παρά στο όχημα που άνοιξε τις πύλες της υβριδικότητας για τους πολλούς (δεν θεωρώ ότι ήταν το Prius αυτό).
Πραγματικά, τόσα χρόνια που μου παίρνει να αλλάξω το 1ο μου αμάξι αρχίζω να πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Μάλλον με προστατεύει η ζωή από μια λάθος επιλογή.
Πόσο και πόσες φορές έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς αυτοκινήτου από το καλοκαίρι του 2019; Πόσες φορές έχω ο ίδιος αλλάξει "γούστα";
Και κυρίως πόσο καθοριστικά αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής ενός ανθρώπου μέσα σε μια 5ετια; Άρα και οι ανάγκες του ως προς το βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο.
Πχ στην περίπτωσή μου. Απέκτησα επιτέλους παιδί ενώ μετακομίζω τους επόμενους μήνες από σπίτι με σκεπασμένο πάρκινγκ σε μεγαλύτερο σπίτι με διαθέσιμο πάρκινγκ ουσιαστικά μόνο αν καβαλάω ρείθρο ύψους 4-5 δάκτυλα (με λίγο "νύχι"). Άντε βγάλε άκρη. Έχω φτάσει στο σημείο να πρέπει να βάλω σε ζυγαριά αγγούρια με αχλάδια, πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Ένα hybrid station και ένα suv που να μην ξεφεύγει σε τιμή. Εξυπακούεται ότι κάποια στιγμή θα ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας....
-
(α) Λεφτά υπάρχουν και
(β) Ρε μπαγάσες μέχρι και τον Μότι πείσατε. Πάει το Yaris... ... -
Πολύ ωραίο αλλά πανάκριβο πλέον.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Πχ στην περίπτωσή μου. Απέκτησα επιτέλους παιδί
Αυτά ειναι τα σοβαρα και πιο ευχάριστα νέα!!!! ΜΠΡΑΒΟ σας και εύχομαι να ζήσει με υγεία πολλά πολλά χρονια και ειναι χαρούμενο και ευτυχισμένο στην ζωή του!!
-
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
Τούμπανο το Corolla, αλλά εγώ πάντα ακριβό το θεωρούσα.
-
Σκέψου ότι εγώ το πήρα €22.000 και τώρα η ίδια έκδοση (με λιγότερο εξοπλισμό) έχει €29.000!!
-
Μου αρέσει πολύ το GR αλλά 33k που κάνει με τον 1.8 140 και 36k με τον 2.0, δε τα έδινα με τίποτα. Στα 25 με 26 για το 1.8 θα το κοιτούσα σοβαρά.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Σκέψου ότι εγώ το πήρα €22.000 και τώρα η ίδια έκδοση (με λιγότερο εξοπλισμό) έχει €29.000!!
Ακολουθεί τα βήματα της Ford μου φαίνεται και η Toyota... μήπως βγάλει και την ανεξάρτητη ανάρτηση από πίσω σε λίγο.
-
Πχ στην περίπτωσή μου. Απέκτησα επιτέλους παιδί ενώ μετακομίζω τους επόμενους μήνες από σπίτι με σκεπασμένο πάρκινγκ σε μεγαλύτερο σπίτι με διαθέσιμο πάρκινγκ ουσιαστικά μόνο αν καβαλάω ρείθρο ύψους 4-5 δάκτυλα (με λίγο "νύχι"). Άντε βγάλε άκρη. Έχω φτάσει στο σημείο να πρέπει να βάλω σε ζυγαριά αγγούρια με αχλάδια, πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Ένα hybrid station και ένα suv που να μην ξεφεύγει σε τιμή. Εξυπακούεται ότι κάποια στιγμή θα ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας....
Να σας ζήσει . Καλότυχο και ευτυχισμένο.
-
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
Ακολουθεί τα βήματα της Ford μου φαίνεται και η Toyota... μήπως βγάλει και την ανεξάρτητη ανάρτηση από πίσω σε λίγο.
Χαχαχαχα!!! Μπα, απλά όταν ο ανταγωνισμός είχε 25.000, πούλαγε στις 22.000. Τώρα που ο ανταγωνισμός πήγε στις 32-33.000, εεε το ανέβασε και η Τογιότα. Παραμένουν τα πιο φτηνά, αλλά έχουν ακριβύνει υπερβολικά πολύ όλα. Στις 35.000 πχ δεν θα κοίταζα Κορόλα με την καμία - θα έπαιρνα ή κανα Λέξους ή Τέσλα.
-
@criuser said in Toyota Corolla 2019:
Να σας ζήσει . Καλότυχο και ευτυχισμένο.
Αδιάβαστοι @criuser και @fanis75...
Ο φίλος έχει γράψει για το ευτυχέστατο γεγονός εδώ και 5-6 μήνες...
-
@antoniokon said in Toyota Corolla 2019:
Ο φίλος έχει γράψει για το ευτυχέστατο γεγονός εδώ και 5-6 μήνες...
Το είχα ξεχάσει τελείως...ίσως να του είχα ευχηθεί και τότε!! Αλλά δεν το θυμάμαι καθόλου....γεράματα!
-
Τέτοια ευχάριστα να διαβάζουμε....
Εγώ πάλι θα επιμείνω στο duster που θα έρθει.
Δεν ξέρω, αλλά το full hybrid του μου κάνει για σούπερ αυτοκίνητο για τον saba.
450 λίτρα πορτπαγκαζ ( λογικά διότι το μη full hybrid είναι στα 470) που χωράει και καρότσι, ποδηλατακια ή αυτά τα νέα τα ηλεκτρικά μηχανάκια -αν περάσεις την εταζερα- , μεγάλοι χώροι, 140 άλογα με κινητήρα έμμεσου ψεκασμού ( σημαντικό για εμένα καθώς δεν αγχώνεσαι για τις επικαθήσεις στις βαλβίδες εισαγωγής) , αυτόματο (χωρίς συμπλέκτη που μπορεί να φθείρεται στην πόλη ή στα διάφορα κράσπεδα κτλ), και αρκετά καλά εξοπλισμένο στην πλούσια έκδοση του (τουλάχιστον έχει όλα τα βασικά ADAS, πρώτη φορά για Dacia!)
Οκ έχει σκληρά πλαστικά, η Dacia τα αναφέρει ως robust, ότι δηλαδη δεν χαράσσονται και γρατζουνιουνται εύκολα. Ενώ έχει μια έκδοση με καθίσματα από microfiber όπου καθαρίζονται εύκολα και πλένονται.... Πολύ χρήσιμο σε οικογένεια με μωρό.
Στριφτερο δεν θα είναι, αλλά από την άλλη θα πηγαίνει άνετα εκτός δρόμος σε μονοπάτια. Πόσες φορές έχω χάσει ωραίες Κυριακάτικες εκδρομές σε θάλασσες και ακτές επειδή δεν έμπαινε στο χώμα το χαμηλό αυτοκίνητο....
Υ.γ Ξέχασα να πω.... Σε σχεδίαση σαν μικρό Range Rover
Υ.γ.1 Αν δεν θες αυτόματο τότε το mild hybrid awd.... Ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, τα κάνει όλα και πάει παντού. ( Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε, ακόμα δεν το είδαμε από κοντά.)
Toyota Corolla 2019