-
Το μόνο που με προβληματίζει από όσα λέει είναι το θέμα της έλλειψης ηχομόνωσης το οποίο αναφέρει. Το θυμάμαι και από το review του Marek για την TS D/F παρά το γεγονός ότι ήταν Lounge άρα είχε και το έξτρα ακουστικό εμπρός παρμπρίζ, το οποίο από όσο μπορώ να καταλάβω στην 1,8 hybrid υπάρχει μόνο στην Lounge του sedan. Η άποψη των ιδιοκτητών επί τούτου;
Επίσης η έκδοση "Apax" για την οποία ρίχνει χολή ως τιμολογημένη πέραν του δέοντος είναι κάτι σαν την Lounge/Black edition στα eu spec με ένα body kit τύπου GR Sport προφανώς;
-
Mόλις με πρόλαβες πριν ποστάρω το βιντεάκι, sabas!
Πολύ καλή ανάλυση κάνει. Γενικά δεν λέει σημαντικά μειονεκτήματα και προβλήματα κυρίως στα συμβατικά και χειροκίνητα.
Εξυμνεί τους υβριδικούς -κι ιδιαίτερα τον 2λιτρο- (αλλά εκεί μπορούν να τους αγοράσουν).
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Την είχα δει σε ένα γκρυ σαμπανιζέ. Τελειο. Ιδιαίτερα στον ήλιο το έβλεπες και το χαζευες.
Είναι το ασημί premium (ήτοι πέρλα) και να είναι αρκετά ωραίο.
-
Yπαρχει θεμα ηχομονωσης. Δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει αισθητα με την τοποθετηση μονωσης σε καπο/πορτες/θολους.
Οπως λεει ο ιδιος, το κορολα ειναι ενα μικρο φθηνο αυτοκινητο. Μην κοιτατε που εμεις προσπαθουμε με δαυτο να καλυψουμε πολυ περισσοτερες αναγκες απο οτι ενας Αμερικανος.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Yπαρχει θεμα ηχομονωσης. Δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει αισθητα με την τοποθετηση μονωσης σε καπο/πορτες/θολους.
Οπως λεει ο ιδιος, το κορολα ειναι ενα μικρο φθηνο αυτοκινητο. Μην κοιτατε που εμεις προσπαθουμε με δαυτο να καλυψουμε πολυ περισσοτερες αναγκες απο οτι ενας Αμερικανος.
Εχει την ίδια ηχομόνωση με όλα τα C Hatch (ισως είναι χειρότερο του νέου Golf που δεν το έχω οδηγήσει). Μην οδηγήσεις το Γιάρις....αχαχα!
Και ναι στην Αμερική αυτά είναι μικρά αυτοκινητάκια. Φίλος μου (27 ετών) "κατάντησε" να πάρει Τζούλια 2λιτρη (leasing me $400/μήνα) γιατί λόγω έλλεψης δεν μπορούσε να βρει αυτοκίνητο. Και έχει στεναχωρηθεί που πήρε Ιταλικό (με ΟΛΑ τα έξτρα!!) και μικρό...αχαχαχα...άλλος κόσμος.
-
Φτωχια καταραμένη !
Δεν ζει και ο Χαρυ Κλυνν να το προσθέσει στο γνωστό σκετσάκι με τον αστακό τον ψόφιο και το τυρί το μουχλιασμένο ! -
Δεν ξέρω αν είναι θέμα ηχομόνωσης ή θέμα ελαστικών (τα έχουμε καλύψει αυτά βέβαια) αλλά όντως σε τραχιά άσφαλτο έχει αρκετό θόρυβο κύλισης. Δεν τα άλλαξα τα λάστιχα άρα δεν έχω να συγκρίνω
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Εχει την ίδια ηχομόνωση με όλα τα C Hatch (ισως είναι χειρότερο του νέου Golf που δεν το έχω οδηγήσει). Μην οδηγήσεις το Γιάρις....αχαχα!
Και ναι στην Αμερική αυτά είναι μικρά αυτοκινητάκια. Φίλος μου (27 ετών) "κατάντησε" να πάρει Τζούλια 2λιτρη (leasing me $400/μήνα) γιατί λόγω έλλεψης δεν μπορούσε να βρει αυτοκίνητο. Και έχει στεναχωρηθεί που πήρε Ιταλικό (με ΟΛΑ τα έξτρα!!) και μικρό...αχαχαχα...άλλος κόσμος.
Ο φίλος σου προφανώς δεν κατέχει από αυτοκίνητα και δεν θα καταλάβει έτσι κι αλλιώς τι οδηγεί...
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Ο φίλος σου προφανώς δεν κατέχει από αυτοκίνητα και δεν θα καταλάβει έτσι κι αλλιώς τι οδηγεί...
Προφανώς....το λέω για να δείξω έναν άλλο κόσμο, στις ΗΠΑ. Του αρέσει τελικά (την πήρε και μπλέ, ένα φανταστικό χρώμα...αυτό βρήκε) και είναι και leasing οπότε δεν τον απασχολεί το θέμα βλαβών που στην Αμερική έχει ακόμα κακό όνομα η Alfa λόγω Ιταλίας.
-
@orestis82 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν ξέρω αν είναι θέμα ηχομόνωσης ή θέμα ελαστικών (τα έχουμε καλύψει αυτά βέβαια) αλλά όντως σε τραχιά άσφαλτο έχει αρκετό θόρυβο κύλισης. Δεν τα άλλαξα τα λάστιχα άρα δεν έχω να συγκρίνω
Η αλήθεια είναι πως όταν είχα πάρει το 2005 το Octavia φορούσε από τη μάνα του Bridgestone (αν θυμάμαι καλά Potenza) με αποτέλεσμα να βγάζει ενοχλητικό θόρυβο κύλισης αναλόγως της ποιότητας του οδοστρώματος. Λίγο πριν την 2ετια τα άλλαξα με Michelin primacy (τώρα φοράω το 4 τότε δεν θυμάμαι ποίο ήταν) και αμέσως κατάλαβα μεγάλη διαφορά.
Στην προτελευταία αλλαγή ελαστικών είχα δοκιμάσει το Pirelli "σιντουράτο" (δεν τολμώ να το γράψω στα αγγλικά γιατί βαριέμαι να το googlάρω) γιατί μου το έδινε ίδια τιμή με το primacy και ενώ με αυτό δεν ήμουν το ίδιο ικανοποιημένος όσο με το Primacy 4 σαφώς δεν είχα ποτέ ξανά τον θόρυβο του Bridgestone.
Θέλω να πω ότι σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μου εμπειρίες το λάστιχο παίζει μεταξύ άλλων ΜΕΓΑΛΟ ρόλο ΚΑΙ στον θόρυβο κύλισης. Πόσο μάλλον σε ένα όχημα το οποίο στην συνήθη κύλιση εντός πόλης έχει την ΜΕΚ εκτός οπότε ο όποιος θόρυβος ακούγεται ακόμα πιο έντονα. Δεν είναι δα και κανένα τρομερό ποσό να αλλάξεις λάστιχα άμεσα απ' τα "μαμά" αν αυτά είναι μάπα. Σε 17" θες περί τα 400€ και σε 18" 500€ για Primacy 4!
-
Μετά από καιρό εξακολουθούσε να είναι ήσυχο το michelin;
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
που στην Αμερική έχει ακόμα κακό όνομα η Alfa λόγω Ιταλίας.
Τόσο τους κόφτει τους Γιάνκηδες. Το ότι τα γερμανικά έχουν χειρότερη αξιοπιστία δεν τους πειράζει. Αμερικανάκια...
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Η αλήθεια είναι πως όταν είχα πάρει το 2005 το Octavia φορούσε από τη μάνα του Bridgestone (αν θυμάμαι καλά Potenza) με αποτέλεσμα να βγάζει ενοχλητικό θόρυβο κύλισης αναλόγως της ποιότητας του οδοστρώματος. Λίγο πριν την 2ετια τα άλλαξα με Michelin primacy (τώρα φοράω το 4 τότε δεν θυμάμαι ποίο ήταν) και αμέσως κατάλαβα μεγάλη διαφορά.
Τα Bridgestone Ecopia 150 που φοράει το δικό μου είναι άθλια σε όλα και σε θόρυβο. Το ίδο αυτοκίνητο με 17αρες (225/45/17) και Michelin ηταν πιο αθόρυβο.
ΥΓ: Τα Pirelli δνε τα συμπαθώ...δεν βάζω ποτέ. -
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Μετά από καιρό εξακολουθούσε να είναι ήσυχο το michelin;
Το Primacy 4 ναι. Pilot sport δεν έχω φορέσει ποτέ αλλά δεν είχα και ποτέ όχημα που να το χρειάζεται λόγω επιδόσεων. Το Michelin αν δεν σου πετάξει καρούμπαλο από κάνα πεζοδρόμιο (το έχω πάθει) στην 4ετια (max 4,5) που τα αλλάζω εγώ κρατάει την ίδια κύλιση. Μόνο στην γλίτσα το καταλαβαίνεις ότι βαίνει στο τέλος της ζωής του.
Στην τελευταία αλλαγή με +50€ μου έδινε τα all weather αλλά για 3 μέρες χιόνι τον χρόνο στην Θεσσαλονίκη πλέον δεν άξιζε να θυσιάσω την κύλιση και το κράτημα του κανονικού που το έχω ανάγκη όλο τον χρόνο.
Και κάπου εδώ βάζω μόνος μου τελεία στα των ελαστικών για να μην θεωρηθεί πλατιασμός off-topic.
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Γνωρίζει κανείς τα specs για το ηχοσύστημα του hatchback 2021? Φανταζομαι σε ολες τις εκδόσεις το ίδιο είναι.
Όσοι το έχετε τι εντυπώσεις έχετε? Βαράει?
Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αναβάθμιση ειναι εύκολο?για εμενα δεν βαραει.
θα το ηθελα πιο δυνατο..
κοιτα ομως το παρακατω μηπως σε ενδιαφερει.. -
ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ θα ήθελα πω το εξής. Ρώτησα στην αντιπροσωπεία αν διατίθεται το σκληρό ύφασμα που συνήθως υπάρχει κάτω από το καπάκι της μηχανής,ας πούμε το καπώ, το είδα σε αρκετά κορόλα του εξωτερικού και μάλιστα σε εκδόσεις όπως η δική μου active plus. Όμως όταν ρώτησα την δική μας αντιπροσωπεία η απάντηση ήταν πως ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ούτε φυσικά σαν έξτρα αξεσουάρ...!!!
Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα,νομίζω ότι προσφέρει στην ηχομόνωση. -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ θα ήθελα πω το εξής. Ρώτησα στην αντιπροσωπεία αν διατίθεται το σκληρό ύφασμα που συνήθως υπάρχει κάτω από το καπάκι της μηχανής,ας πούμε το καπώ, το είδα σε αρκετά κορόλα του εξωτερικού και μάλιστα σε εκδόσεις όπως η δική μου active plus. Όμως όταν ρώτησα την δική μας αντιπροσωπεία η απάντηση ήταν πως ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ούτε φυσικά σαν έξτρα αξεσουάρ...!!!
Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα,νομίζω ότι προσφέρει στην ηχομόνωση.Θερμομόνωση προσφέρει σίγουρα, για ηχομόνωση δεν είμαι σίγουρος. Πάντως το λες και φάουλ να μην υπάρχει ούτε ως έξτρα. Και εγώ δεν το έβλεπα στον διαμορφωτή οπότε υπέθετα ότι είναι στάνταρ. Είναι δυνατόν να έχουν χίλιες δυο βλακείες, νικελάκια, ψυγειάκια, θήκες σχάρας, σταχτοδοχείο και να μην έχουν αυτό; Τι να πω. Κατάρα η διαμόρφωση στην Ελλάδα εκτός VAG...
-
Μήπως δεν είναι απαραίτητο σε χώρες όπως η δική μας που οι θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Δεν νομίζω πως οι επενδύσεις αυτές στο καπώ προσφέρουν ηχομόνωση.
Κάπου είχε συζητηθεί το θέμα επισταμένως εδώ στο φόρουμ με harrisma και Lap (αν θυμάμαι σωστά) να ξιφουλκουν ...μέχρι τέλους για το ζήτημα αυτό. -
@vagkirk said in Toyota Corolla 2019:
Μήπως δεν είναι απαραίτητο σε χώρες όπως η δική μας που οι θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Κάπου είχε συζητηθεί το θέμα επισταμένως εδώ στο φόρουμ με harrisma και Lap (αν θυμάμαι σωστά) να ξιφουλκουν ...μέχρι τέλους για το ζήτημα αυτό.ΤΟ ΚΑΣΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ είχα πριν το κορόλα,το είχε. Τότε γιατί το βάζουν..??θερμομόνωση..?? Ποιος,από ποιον..??
-
@vagkirk said in Toyota Corolla 2019:
Κάπου είχε συζητηθεί το θέμα επισταμένως εδώ στο φόρουμ με harrisma και Lap (αν θυμάμαι σωστά) να ξιφουλκουν ...μέχρι τέλους για το ζήτημα αυτό.Και φυσικά ο lap κέρδισε αφού έβγαλε τους κωδικούς ανταλλακτικών των μονώσεων που περιγράφονται ως θερμοηχομονωτικα από τους ίδιους του κατασκευαστές (αυτοκινητοβιομηχανίες).
Στην πράξη για τον ήχο ρελαντί κάνουν και ελαφρώς στην κίνηση πόλης με ελάχιστα χιλιόμετρα μειώνοντας το κροτάλισμα του κινητήρα. Μειώνουν τον ήχο του κινητήρα που εισέρχεται από το παρμπριζ Ακόμα καλύτερα αν και το ίδιο το παρμπρίζ είναι ηχομονωτικο. Στα πιο πολλά χιλιόμετρα δεν κάνουν αισθητή διαφορά.
Επίσης παίζουν ρόλο και ως θερμομονωτικά
Toyota Corolla 2019