-
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
@ad276 said in VW Golf MK 8:
Ρε Φανη χαλαρωσε λιγο.....Αν ηταν ετσι θα επρεπε να χε κλεισει το εργοστασιο.Επιτελους μην τα ισοπεδωνουμε.
Μακάρι να κλείσει να ησυχάσουμε!!
Χαλαρός είμαι, αλλά την αλήθεια την λέω. Είναι μια βλακεία κιβώτιο που έπιασε λόγω μάρκετινγκ και μεγέθους του ομίλου που μπόρεσε να το στηρίξει και να το επιβάλει. εκτός ΗΠα φυσικά που δεν είναι τόσο χάπατα όσο εμείς και εκεί τα πουλάνε με κανονικά αυτόματα!
Ισοπεδωτικος!!!!!
-
@vagkirk said in VW Golf MK 8:
Μπράβο στην Golfάρα!
Και λογικά ο 1.5 116 είναι έκδοση για φορολογικούς σκοπούς στη Γερμανία, θα πηγαίνει εύκολα στα 150.
Μόνο αυτό και ο νέος Άσσος αξίζουν αυτή την στιγμή στην αγορά, και το GL+ Vitara στα 23.000.
Τίποτα άλλο.
Μην ξεχνάμε ότι τα βγάζουν ψοφίμια και για τις ασφαλιστικές εταιρείες...
-
Το gti έχει κυκλοφορήσει;
Άντε γιατί έχω.. επιθυμήσει τη σύγκριση του golf με το S2K
Η εγγύηση πόσα χρόνια; -
Ισοπεδωτικος!!!!!
όχι εγώ, η αλήθεια! μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο, εγώ απλά γεγονότα παραθέτω.
-
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
Ισοπεδωτικος!!!!!
όχι εγώ, η αλήθεια! μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο, εγώ απλά γεγονότα παραθέτω.
Το πρόβλημα Φάνη μου είναι ότι νομίζεις ότι είμαστε όλοι μποτιλιαρισμένοι 1η-2α και άρα τα διπλοσύμπλεκτα δεν είναι τα σωστά κιβώτια για εμάς...
-
Του είχε φάει ένα dsg μια γκόμενα παλαιότερα.
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
@wantone said in VW Golf MK 8:
με λιγοτερα απο 23 επαιρνες αυτοματο 1.5 130 με οκ εξοπλισμο πριν μερικα χρονια.
Επειδή εκείνο το διάστημα που λες είχα αρχίσει το ψάξιμο για την αντικατάσταση του scala και έψαχνα σχεδόν αποκλειστικά c hatch, το golf 1.5 130 manual είχε 22k και κάτι ψιλά, φαντάζομαι το dsg θα είχε γύρω στα 24 - 24,5k.
ενας φιλος ειχε αγορασει τοτε νομιζω 22.6 αν δεν κανω λαθος και ηταν 23.6 δεν θυμαμαι ακριβως. Λευκο 1.5 130 αυτοματο αλλα θυμαμαι σιγουρα ειχε απλους προβολεις. Μου φανηκε πολυ καλη τιμη αν δεν πειραζε καποιον οτι δεν ειχε ΛΕΔ φωτα και καποια αλλα στον εξοπλισμο. Αλλα ειχε car play.
-
@vagkirk said in VW Golf MK 8:
@wantone said in VW Golf MK 8:
με λιγοτερα απο 23 επαιρνες αυτοματο 1.5 130 με οκ εξοπλισμο πριν μερικα χρονια.
Αύγουστος του 2020 ,
o φιλο μου πηρε το 2017 η 2018
-
@realzeus said in VW Golf MK 8:
Το πρόβλημα Φάνη μου είναι ότι νομίζεις ότι είμαστε όλοι μποτιλιαρισμένοι 1η-2α και άρα τα διπλοσύμπλεκτα δεν είναι τα σωστά κιβώτια για εμάς...
Καλημέρα Αλέξανδρε. Το σκεφτόμουν προσφάτως, τώρα που πλησιάζω "επικίνδυνα" σε νέα αγορά, ότι κακώς με έχει καταβάλει όλως αυτός ο φόβος με τα dct. Ειδικά τώρα που πλέον ουσιαστικά μόνο το Kuga απέμεινε με μετατροπέα από τα συνυποψήφια (στο οποίο αν καταλήξω κατά 80% θα το προτιμήσω με μηχανικό). Δεν έχω καμία συστηματική διαδρομή σε καταστάσεις σταματά-ξεκινά. Ακόμα και όταν θα αρχίσει ο μικρός δραστηριότητες θα υπάρχει ο παππούς που θα εξυπηρετεί (Fiesta manual) και το 308 mk ii (ομοίως) της γυναίκας ώστε να διαμοιράζεται το "φόρτο".
Επίσης σε διάφορα σχετικά vd είχα δει να λένε πως ναι μεν τα Dct είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες αλλά τα του μετατροπέα έχουνε πολύπλοκη άρα και αρκετά πιο ακριβή επισκευή.
Τέλος πάντων ήθελα να καταλήξω ότι ναι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να τους επιρρεάζει το concept του Dct.
ΥΓ: Σύντομα θα σου στείλω pm θέλω την πολύτιμη συμβουλή σου σε κάτι σχετικό με Θεσσαλονίκη.
-
Χρήστο καλημέρα!
Αν ήμουν 1η-2α συνέχεια, θα προτιμούσα κι εγώ μετατροπέα ή CVT. Σε ανοιχτό δρόμο, σαφώς DCT!
-
Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά διπλοσύμπλεκτα το τελευταίο διάστημα, το dsg του ομίλου (με όποιο όνομα και να είναι) είναι μακράν τα πιο καλορυθμισμένα κιβώτια.
Σκέφτομαι σοβαρά σε έναν χρόνο να δώσω πίσω το δικό μου και να πάρω το facelift με τον 1,5. -
@realzeus said in VW Golf MK 8:
Όχι μόνο 1η-2α αλλά και σε ανηφόρα. Μόνη σωτηρία (για μένα ) το e-cvt.
-
To θέμα είναι όπως έχει γίνει η κατάσταση ποιος σου λέει με σιγουριά τι είδους διαδρομές κάνεις;
Δλδ αυτός που κινείται καθημερινά στον κιφισσο να πάρει dsg?
Αυτός που κινείται καθημερινά στο περιφερειακό της Θεσσαλονίκης τι κάνει; παλιά λέγαμε α εσύ κινείσαι παριφεριακο σε ανοικτό δρόμο είσαι εντάξει! Τώρα και για τα επόμενα 4-5 χρόνια;
Οπως έχει γίνει η κατάσταση ανοικτό δρόμο που θέλουν τα dsg έχεις μόνο σε ταξίδι!
Επίσης ότι τα dsg είναι απλά στην λειτουργία και έχουν φθηνές βλάβες που γράφτηκε από που προκύπτει;
Ας βγει κάποιος να μας πει με βλαβη στο κιβώτιο αν δεν τον πήγαν υποχρεωτικά σε νέο κιβώτιο στις αντιπροσωπείες του ομίλου και πόσα τελικά κόστισε η αντικατάσταση.
Τα dsg ξηρού τύπου έχουν γεμίσει τον τόπο απλά γιατί είναι φθηνά και αυξάνουν την κερδοφορία καθώς οι τιμές παίρνουν +3-4κ σε σχέση με τα χειροκίνητα ενώ γίνεσαι και εξαρτημένος από αυτούς...καθώς βγαζουν πιο πολλά από τα κιβώτια στην αντικατάσταση πάρα από την πώληση όλου του αμαξιού! -
Άρα, όταν η αγορά δεν έχει μετατροπέα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τι κάνουμε; Ψάχνουμε τα λιγοστά μηχανικά που έχουν απομείνει ή "αποδεχόμαστε" τα CVT/e-CVT με το ζόρι; Δεν παίρνουμε ποτέ όχημα "για να μην πάθει κάτι"; Γιατί όντας σε συνεχή αναζήτηση αυτό έχω καταλάβει. Όλα κάπου πάσχουν!
Τον κορεάτικο όμιλο τον είχαν αναγάγει σε πρωτοξάδερφο της Toyota εδώ μέσα και όταν ακολούθησα τις σελίδες των Tuscon/Sportage έπαψα να τα έχω υποψήφια. 1η - 2η ζημιά το dct και ένας θόρυβος μπροστά δεξιά στις κρύες εκκινήσεις (μη αντιμετωπίσημο όσο ακολουθούσα).
Τα Nissan είναι Renault και αυτά έχουν θέμα με τα ηλεκτρολογικά (και το Arkana έχει έλλειψη ανταλλακτικών), τα Toyota ουσιαστικά δεν έχουν c-suv (με χώρους) για την Ελλάδα, ο VAG οξω αποδώ, τα Mazda 2λιτρα, τα PSA τελείωσαν με τον ιμάντα στο λάδι και εκαναν τον μετατροπέα dct οπότε πάλι σκατά, το Kuga έκοψε πολλαπλούς και ο 1.5t ecoboost σπάει καπάκι ("αλλά το 2019 το διόρθωσαν") και πάει λέγοντας.Θες να πάρεις αυτοκίνητο με 35k ταβάνι και δεν βρίσκεις με ηρεμία. Έχω χαζέψει, ειλικρινά. Στον καθένα κάτι του βρωμάει και εγώ είμαι αναποφάσιστος Ζυγός. Στο τέλος θα την ψωνίσω, θα οδηγήσω τα 3 υποψήφια και θα διαλέξω βάσει της αίσθησης που θα αποκομίσω την ημέρα του td και να πάει να γ@μηθεί για επιλογή, κουράστηκα....
Το vd το οποίο επικαλέστηκα είναι το ακόλουθο:
-
Χαχα τα ίδια σκεφτόμουν και γω και πήρα... τέσλα
-
Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πληροφορία ταξιδεύει ταχύτατα.
Τίποτα από όσα σε απασχολούν δεν θα τα μάθαινες 15 χρόνια πίσω και θα έκανες την επιλογή λιγότερο βασανιστικά.Συμφωνώ όπως καταλήγεις .
Κάνε τεστ και τα 3 υποψήφια που έχεις και παρε όποιο σου αρέσει περισσότερο . -
Κιβώτιο αυτόματο θα έλεγα e cvt Τογιότα. Ειδάλλως χειροκίνητο.
-
Σενέκας: «Υποφέρουμε πολύ περισσότερο από τη φαντασία μας παρά από την πραγματικότητα»
Όπως φιλοσόφησε και ο Σενέκας, υποφέρουμε πιο πολύ από αυτά που φανταζόμαστε, παρά από την ίδια την πραγματικότητα.
Αν θέλεις την απόλυτη αίσθηση επιτάχυνσης, ηρεμίας και γραμμικότητας, για να "απολαμβάνεις" και το μποτιλιάρισμα στο περιφερειακό της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια, μόνο ηλεκτρικό ή υβριδικό Nissan ή Honda, που δεν έχουν κιβώτιο ταχυτήτων.
-
Ο περιφερειακός δεν με απασχολεί. Εμένα/δούλευα Πολίχνη και ήθελα 2 να πάω δουλειά, με 2 stop και κανένα φανάρι να μεσολαβεί. Μετακόμισα Πεύκα και κατεβαίνω Πολίχνη από πίσω (διαδρομή "Φρυγανιώτη"). Η γιαγιά και ο παππούς πλέον είναι στον ισόγειο. Άρα μηδέν κίνηση, μηδέν περιφερειακός για τις βασικές μετακινήσεις.
-
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Ο περιφερειακός δεν με απασχολεί. Εμένα/δούλευα Πολίχνη και ήθελα 2" να πάω δουλειά με 2 stop και κανένα φανάρι να μεσολαβεί. Μετακόμισα Πεύκα και κατεβαίνω Πολίχνη από πίσω (διαδρομή "Φρυγανιώτη"). Η γιαγιά και ο παππούς πλέον είναι στον δεύτερο. Άρα μηδέν κίνηση, μηδέν περιφερειακός για τις βασικές μετακινήσεις.
Ακόμα καλύτερα, δεν υπάρχει ιδανικότερη μετάδοση για μετακινήσεις σε ανηφορικές διαδρομές, αλλά και για το παρκάρισμα σε επικλινείς δρόμους.
Μπορείς να κινηθείς σε ανηφόρα με ρυθμούς έρπειν της τάξεως των 2,3,5 km/h χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ή κραδασμό από την μετάδοση.
VW Golf MK 8