-
Το Golf έγινε σοβαρό αυτοκίνητο τα τελευταία 25 χρόνια από το V (5) και μετά. Το IV (4), απέναντι σε Focus 1, ήταν τσόντα... (για να μην μιλήσω για πιο σπορ μοντέλα, π.χ 147).
-
@realzeus said in VW Golf MK 8:
Το Golf έγινε σοβαρό αυτοκίνητο τα τελευταία 25 χρόνια από το V (5) και μετά. Το IV (4), απέναντι σε Focus 1, ήταν τσόντα... (για να μην μιλήσω για πιο σπορ μοντέλα, π.χ 147).
Τι να τα κάνεις τα κάνεις τα focus 1 και την 147 όσο καλύτερα οδηγικά και να ήταν όταν έβλεπαν το 1.8Τ σηματακι πίσω λουφαζαν.
Και με ένα μεγαλύτερο τουρμπισμα, χαμήλωμα και καλές αναρτήσεις τα IV γίνονταν πραγματικοί μαχητές της ασφάλτου.
-
@vagkirk said in VW Golf MK 8:
Τι να τα κάνεις τα κάνεις τα focus 1 και την 147 όσο καλύτερα οδηγικά και να ήταν όταν έβλεπαν το 1.8Τ σηματακι πίσω λουφαζαν.
Και με ένα μεγαλύτερο τουρμπισμα, χαμήλωμα και καλές αναρτήσεις τα IV γίνονταν πραγματικοί μαχητές της ασφάλτου.
Στα 5 εκατομμύρια Δρχ, το 1999, η Alfa ήταν πολύ ταχύτερη, και το Focus πολύ πιο στριφτερό, από το αντίστοιχο Golf 4. Αν θες να πάμε πιο πάνω, 147 GTA και Focus RS. Ποιο Golf 1,8 τώρα; Ούτε το VR6 δεν τα έπιανε αυτά.
-
Στα 5 εκατομμύρια Δρχ, το 1999, η Alfa ήταν πολύ ταχύτερη, και το Focus πολύ πιο στριφτερό, από το αντίστοιχο Golf 4. Αν θες να πάμε πιο πάνω, 147 GTA και Focus RS. Ποιο Golf 1,8 τώρα; Ούτε το VR6 δεν τα έπιανε αυτά.
Ποια λες;
Τα διλιτρα Alfa ;
RS και GTA ήταν εκτός πραγματικότητας για τους περισσότερους.Εγώ μιλάω για πιο εύκολα σε απόκτηση αυτοκινητάκια, το 1.8Τ εκλαϊκευσε την αυτοκίνηση με επιδοσεις τριλιτρων.
-
Ποια λες;
Τα διλιτρα Alfa ;
RS και GTA ήταν εκτός πραγματικότητας για τους περισσότερους.Εγώ μιλάω για πιο εύκολα σε απόκτηση αυτοκινητάκια, το 1.8Τ εκλαϊκευσε την αυτοκίνηση με επιδοσεις τριλιτρων.
Η GTA είναι 3200 κυβικά, με το θρυλικό μοτέρ Busso. Για γνώστες. Σε κακομαθαίνουν τα κυβικά, είναι η αλήθεια. Έχω την ίδια ροπή στο δίλιτρο τούρμπο (31 κιλά) όσο και στο ατμοσφαιρικό τρίλιτρο εξακύλινδρο (32 κιλά για την ακρίβεια), αλλά η δύναμη (77 άλογα παραπάνω) και το <<άπλωμα>> δεν έχει σχέση.
Για να προλάβω τους κακεντρεχείς, δεν το βλέπω οικονομικά το θέμα, απλά μηχανολογικά!!! Ναι ξέρω, κοστίζουν όλα αυτά. Η κουβέντα ξεκίνησε πάντως από το Focus 1 και το Golf 4, των 1600 κυβικών, όπου το Ford ήταν πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Τα δοκίμασα όλα πριν αγοράσω το Focus. Την 147 ήθελα, αλλά με ζόριζε τότε με τον μισθό του Υπολοχαγού και κάτι άλλα έξοδα που είχα.
-
R32 ηταν ανταγωνιστικο. Παντως δεν ξερω αν το 147 GTA ειχε ενισχυσεις στο αμαξωμα αλλα τα 147 εχουν κι ακριβα σερβις και το αμαξωμα τους διαλυεται.
-
Το καλύτερο golf και για μένα, ήταν το 5άρι. Επαναστατικό για την εποχή του και σε μοτέρ και σε ποιότητα εσωτερικού.
Τώρα για το 4άρι τι να πω? Το έχουν ακόμα άτομα που γνωρίζω. Άλλοι από χόμπυ άλλοι από πραγματική λατρεία. Το αυτοκίνητο απλώς "αρνείται να πεθάνει". Μιλάμε για τον ορισμό του das auto!
-
Η ωραία ανασκόπηση του moderator προσφέρεται για κλοπή;
-
@dimsabas said in VW Golf MK 8:
Η ωραία ανασκόπηση του moderator προσφέρεται για κλοπή;
Ναι, κανένα πρόβλημα.
-
Ποιοτικο το Γκολφ;
Δε νομιζω....5η γενια ειχα και οι ταπετσαριες επεσαν,και οι διακοπτες ξεφλουδισαν και τιμονι χαλια εγινε μετα απο λιγο καιρο.Παρ ολα αυτα δεν ετριξε ποτε τιποτα (16 χρονια,120.000 χλμ) ουτε μηχανικα εκανε τσικ (1,4 75 ιπποι).
Αναμεικτα συναισθηματα.
Αν θα το ξαναπερνα;Κατα 80% ναι....Γιατι απεχθανομαι τα κροσοβερ. -
Aν ήσουν "ευθειάκιας" και "φαναράκιας" ναι.
Σε απαιτητικό στροφιλίκι επαρχιακού ακόμη κι η 147 1.6 twin spark 120hp κολλούσε προφυλακτήρα ή έπαιρνε απόσταση τουλάχιστον ένα αμάξι στις στροφές.. -
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Το καλύτερο golf και για μένα, ήταν το 5άρι. Επαναστατικό για την εποχή του και σε μοτέρ και σε ποιότητα εσωτερικού.
Τώρα για το 4άρι τι να πω? Το έχουν ακόμα άτομα που γνωρίζω. Άλλοι από χόμπυ άλλοι από πραγματική λατρεία. Το αυτοκίνητο απλώς "αρνείται να πεθάνει". Μιλάμε για τον ορισμό του das auto!
Είχα κι εγώ ένα 4αρι 1,6 Pacific, τελευταία έκδοση, του είχα βάλει και δερμάτινα καθίσματα , subwoofer κτλ. Ωραίες ανέμελες εποχές
Πέρασαν 18 χρόνια 🥲 -
Τα καλά τα γκολφ ήτο τα μκ1 και μκ2. Έπιανε τα δύο άκρα, πετρέλαιο ( 1.5 και 1.6 δεν τα είδαμε εδώ, έξω ξεπούλησαν) και GTI και gti 16v με άσπαστα μοτέρ, και είχε και άλλες επιλογές για το μεσαίο χώρο.
-
@dstou said in VW Golf MK 8:
Τα καλά τα γκολφ ήτο τα μκ1 και μκ2. Έπιανε τα δύο άκρα, πετρέλαιο ( 1.5 και 1.6 δεν τα είδαμε εδώ, έξω ξεπούλησαν) και GTI και gti 16v με άσπαστα μοτέρ, και είχε και άλλες επιλογές για το μεσαίο χώρο.
Ήταν οι εποχές που μεσουρανούσαν τα 1000αρια...
Πόσο ετών είσαι; (ρητορική ερώτηση)
Κοντεύω τα 50 και οι αναμνήσεις μου από mk1 είναι από το δημοτικό, είχε το 1000αρι μια φίλη της μαμάς μου και μας πήγαινε βόλτες.
Το mk2, πρέπει να ήμουν 15 ετών όταν είχε πάρει ένα 1800 injection 8βαλβιδο ο θείος μου, έκανα πολλά χιλιόμετρα σαν..... συνοδηγός .Mk3 είχε μια συνάδελφος και πηγαίναμε Σέρρες για δουλειά, μου άρεσε και έτσι πήρα το mk4.
Mk4 το κράτησα 3 χρόνια και το έδωσα με 120.000χλμ. (καθημερινά Σέρρες - Θεσσαλονίκη)Έκανα test drive το mk5 gti dsg και αργότερα το mk5 gt turbo compressor 170ps, αλλά τελικά πήρα το Opel Astra gtc με τα 180 άλογα.
Mk5 είχαν 3 συνάδελφοι, πολύ επιτυχημένο εμπορικά όπως και το mk4.Μκ6 με το ζόρι το ξεχωρίζω στο δρόμο.
Mk7 diesel έχει ο κολλητός μου, είναι πολύ ευχαριστημένος. -
Τι καλό είχαν τα Mk1 & 2, σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
-
Τίποτα.
-
Το mk2 το ζαχαρωνα πιτσιρικάς. Είχαμε στη γειτονιά μου ένα G60. Μου άρεσαν και τα αξεσουάρ που έβγαιναν τότε για το Golf, κυρίως από Hella. Φιμε πίσω φανάρια, μάσκες κλπ.
-
Είμαστε στον αέρα. Πολλές ευχαριστίες.
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
Το mk2 το ζαχαρωνα πιτσιρικάς. Είχαμε στη γειτονιά μου ένα G60. Μου άρεσαν και τα αξεσουάρ που έβγαιναν τότε για το Golf, κυρίως από Hella. Φιμε πίσω φανάρια, μάσκες κλπ.
Ήταν αμαξάκια για σγαρδαλεμα και μηχανικά και εμφανισιακά τα MK 1 και ΜΚ2 , δεν είχαν κάτι φοβερό σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά αυτή η boxy σχεδίαση τους επέτρεπε πολύ modding το οποίο έβγαζε ένα ωραίο καλόγουστο αποτέλεσμα τελικά.
Είδα το καλοκαίρι έναν παππού με ένα Mk1 cabriolet, (νομίζω αυτά παράγονταν για αρκετά χρόνια μετά) σε κατάσταση καινούργιου, ήταν πανέμορφο, υπέροχο!
Δεν μπορώ να βρω φωτό από το διαδίκτυο αντίστοιχη , βλέπω μόνο καγκουρεμενα τα οποία επίσης είναι υπέροχα όμως.
Οι Αμερικανοί ειδικά έχουν κάνει με τα VAG αυτής της γενιάς παπάδες , Golf , Jetta (απίστευτος έρωτας εκεί) και Passat, έργα τέχνης αυτοκινητιστικης κληρονομιάς.
-
Σιγά την κληρονομιά, κουτιά με ρόδες ήταν…αν είναι έτσι, τότε κάτι Πόρσε και Φερράρι τι να κλάσουν?
VW Golf MK 8