-
@fanis75 said in Ford Focus MK4:
Το Focus ειναι το αγαπημένο μου ΗΒ και ένα από τα αγπαημένα μου αυτοκίνητα που μπορώ (ή μπορούσα καλύτερα!!) να αγοράσω. Είπα να δώ πόσο πάει ένα Active αυτόματο με ολάκερα 1.000 κυβικά και 125 άλογα...χαχαχα!!
Φανη ,να οργανώσουμε ένα group buy μπας και κρατήσουμε τιμή ! Ευκαιρία από τις λίγες .
-
@piliourits said in Ford Focus MK4:
Αυτό στην αγγελία είναι διπλοσύμπλεκτο;
Τελικά το 8τάχυτο κιβώτιο αποδείχτηκε αξιόπιστο και όσο πρέπει γρήγορο;
Σε κάποια που βλέπω στον περιστροφικο επιλογέα, έχουν στο κέντρο "Μ" που λογικά είναι το manual mode για τα "αυτάκια" στο τιμόνι, ενώ κάποια άλλα έχουν "L"... αλλάζει κάτι στη λειτουργία;Αυτά που έχουν τον περιστροφικό επιλογέα είναι τα prefacelift με τον μετατροπέα ροπής αν δεν κάνω λάθος , αυτά με του διπλού συμπλέκτη έχουν λεβιέ
-
@tsofras said in Ford Focus MK4:
Αυτά που έχουν τον περιστροφικό επιλογέα είναι τα prefacelift με τον μετατροπέα ροπής αν δεν κάνω λάθος , αυτά με του διπλού συμπλέκτη έχουν λεβιέ
Σωστά. Επίσης, όσα με τον 1.500 (βενζίνη ή ντήζελ, δεν κάνει διαφορά), έχουν το 8αρι με τον μετατροπέα. Τα 1.000αρια έχουν την διπλοσύμπλεκτη βλακεία.
-
@teo-mak said in Ford Focus MK4:
Το Focus ειναι το αγαπημένο μου ΗΒ και ένα από τα αγπαημένα μου αυτοκίνητα που μπορώ (ή μπορούσα καλύτερα!!) να αγοράσω. Είπα να δώ πόσο πάει ένα Active αυτόματο με ολάκερα 1.000 κυβικά και 125 άλογα...χαχαχα!!
Φανη ,να οργανώσουμε ένα group buy μπας και κρατήσουμε τιμή ! Ευκαιρία από τις λίγες .
Και σκέψου έτσι για χαβαλέ οντως όλο το forum να κλεισει ομαδική αγορά!!!
Δεκάδες άτομα να σμπρωχνονται να μπουν μαζί στην αντιπροσωπεία να αγοράσουν ford focus με 42Κ
Σκέψου το βλέμμα του πωλητή!
Μετά δυο μέρες όλοι μαζί ακύρωση!
Και πάλι φαντάσου το βλέμμα του!
Χαχαχα γουσταρω πολυ κάτι τέτοια!
Αρχηγός της ομάδας ο @alex-mix
-
Κατ’αρχήν η φωτό του Alex-mix βρίσκεται σε κάθε πόρτα αντιπροσωπείας, ούτε μέσα δεν τον αφήνουν…
-
Έχουν κρυφό κουμπί συναγερμού!
Μόλις τον δουν ειδοποιούνται όλοι οι πωλητές να την κάνουν με ελαφρά για διάφορες δουλειές!
-
τσαμπα πράμα ευκαιριαρα!!!!!
ενταξει εδω δεν μιλάμε οτι έχουν απλά ξεφύγει. εδω λέμε για μεγάλο μπαφο που το γυρνανε να κάνουν όλοι!!!
-
Είχαν μαλώσει στο τμήμα marketing και κάπνιζαν την πίπα της ειρήνης για να τα βρουν
-
https://www.carandmotor.gr/agora/fthinotero-ford-focus-stin-ellada-times
Επιστροφή Titanium και πετρελαίου με το 8άρι σασμάν στα 26800.
Η βασική πλέον από τα 24500.
-
Άντε να τελειώσει το απόθεμα.
-
Εγώ ξεπέρασα τα 40000€ και μάλιστα συντηρητικά, έβαλα μόνο τα απαραίτητα
-
@a-d-p said in Ford Focus MK4:
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, είναι λίγο 'τραβηγμένος' ο όρος 'απαραίτητα' και ακόμη πιο εξωφρενικός ο όρος'συντηρητικά'. Η ford τελευταία (3 χρόνια;) έχει εντελώς παλαβές τιμές στο focus. Όποιος αγόρασε σε αυτές τις τιμές, έχω ξεκάθαρη άποψη για την αυτοκινητιστική του 'επάρκεια' (εκτός και αν είναι τόσο κολλημένος με την εμφάνιση, που και πάλι δεν το λες και προτέρημα να μη μπορείς να ελέγξεις το συναίσθημα)... Από εκεί και πέρα, τιμή διαμόρφωσης για το σαφώς ακριβότερο station wagon (εύκολα κάποιος το παραβλέπει, καθώς δεν αναφέρεται), με (ηλεκτρικά) δερμάτινα θερμαινόμενα (για την Ελλάδα ταμάμ χαχα), πανοραμική ανοιγώμενη ηλιοροφή και φυσικά ηχοσύστημα 10 ηχείων (μάλλον επηρεασμένος από τη πρόσφατη κάλπη που θυμίζει μεθύσια και ήλιους;) δεν τη λες και μέση επιλογή, ούτε 'έβαλα τα απαραίτητα'... Όλα αυτά, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε ανθρώπους που μας διαβάζουν στο 'πόδι' και μένουν στο ποσό που θα δουν με τα 'απαραίτητα'... Διάβασα και προηγουμένως μια άλλη διαμόρφωση με της Παναγίας τα μάτια για τη νέα σειρά 1 που τουλάχιστον εκεί υπάρχει και η λογική 'παίρνω BMW'... Είναι γενικά, εξαιρετικά εύκολο να εκτοξεύσεις τη τιμή σε ένα αυτοκίνητο. Ανεξαρτήτως εταιρείας...
-
Νομίζω ο φίλος αστειευόταν όταν έγραφε για τα απαραίτητα.
-
@sette said in Ford Focus MK4:
@a-d-p said in Ford Focus MK4:
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, είναι λίγο 'τραβηγμένος' ο όρος 'απαραίτητα' και ακόμη πιο εξωφρενικός ο όρος'συντηρητικά'. Η ford τελευταία (3 χρόνια;) έχει εντελώς παλαβές τιμές στο focus. Όποιος αγόρασε σε αυτές τις τιμές, έχω ξεκάθαρη άποψη για την αυτοκινητιστική του 'επάρκεια' (εκτός και αν είναι τόσο κολλημένος με την εμφάνιση, που και πάλι δεν το λες και προτέρημα να μη μπορείς να ελέγξεις το συναίσθημα)... Από εκεί και πέρα, τιμή διαμόρφωσης για το σαφώς ακριβότερο station wagon (εύκολα κάποιος το παραβλέπει, καθώς δεν αναφέρεται), με (ηλεκτρικά) δερμάτινα θερμαινόμενα (για την Ελλάδα ταμάμ χαχα), πανοραμική ανοιγώμενη ηλιοροφή και φυσικά ηχοσύστημα 10 ηχείων (μάλλον επηρεασμένος από τη πρόσφατη κάλπη που θυμίζει μεθύσια και ήλιους;) δεν τη λες και μέση επιλογή, ούτε 'έβαλα τα απαραίτητα'... Όλα αυτά, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε ανθρώπους που μας διαβάζουν στο 'πόδι' και μένουν στο ποσό που θα δουν με τα 'απαραίτητα'... Διάβασα και προηγουμένως μια άλλη διαμόρφωση με της Παναγίας τα μάτια για τη νέα σειρά 1 που τουλάχιστον εκεί υπάρχει και η λογική 'παίρνω BMW'... Είναι γενικά, εξαιρετικά εύκολο να εκτοξεύσεις τη τιμή σε ένα αυτοκίνητο. Ανεξαρτήτως εταιρείας...
Τα δύο emoji στο τέλος προδίδουν ειρωνική διάθεση, είναι αυτονόητο ότι δεν είναι συντηρητικά ούτε απαραίτητα αυτά που έβαλα....
Γενικά, έχεις δίκιο, πρέπει να μένεις κοντά στα εργοστασιακά trims-πακετα, γιατί αλλιώς εκτοξεύεται η τιμή ....
-
Θυμήθηκα τώρα ένα φίλο που έγραφε κάποτε στο φόρουμ και είχε αγοράσει ένα υπέροχο MK4 1.5 182 άλογα αυτόματο, stationwagon με πλούσιο εξοπλισμό, σε ωραίο μπλε χρώμα , πανέμορφες 18αρες , ηλιοροφή , νομίζω λίγο πάνω από 30κ και μας φαινόταν τότε ακριβό!
Σήμερα ίσως τέτοιο αυτοκίνητο δεν βρίσκεται ούτε με 45.000 , έκανε την αγορά της δεκαετίας.
Ευπρόσδεκτη η διόρθωση τιμών του Focus, όπως έκαναν και με το Puma πρόσφατα.
Η πίεση του ανταγωνισμού από τους Κινέζους θα οδηγήσει και σε άλλες διορθώσεις τιμών το επόμενο διάστημα, ενώ η αισχρή πολιτική αρμεγματος της Stellantis που όλοι πήραν χαμπάρι θα στρέψει το κοινό σε παραδοσιακές αξίες όπως είναι τα C hatch, το βλέπουμε έντονα με τον νέο Άσσο, το Golf που επίσης διόρθωσε τιμές αρχίζει να κυκλοφορεί περισσότερο.
Focus , Golf , είναι εξαιρετικά οικογενειακά αυτοκίνητα καλύτερα παντού από οποιαδήποτε B SUV και ευρύχωρα B προς C , και νομίζω ο κόσμος αρχίζει να το αντιλαμβάνεται.
-
Με την έλευση των Κινέζων νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αποφασίζουν σιγά σιγά να μειώσουν τα υπερκέρδη τους .
40000 για focus έστω και υπερεξοπλισμενο όσο και να το θεωρώ από τα καλυτερα μικρομεσαια είναι πάρα πολλά.
Εύχομαι περιορίζοντας τα κέρδη τους να μην αφήσουν την επέλαση των Κινέζων και να τα προτιμάει ο κοσμος έναντι των κινεζικων. Τα ευρωπαϊκά θερμικά αυτοκίνητα τα θεωρώ πολύ καλύτερα από τα κινέζικα και στα επόμενα χρόνια τα θερμικά θα έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς πριν λυθούν τα προβλήματα του δικτύου στα ηλεκτρικά και έχουμε την μετάβαση.
Εκεί οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν μεγαλύτερα βήματα καθώς εκεί είναι πίσω .
Όπως και να έχει φαίνεται ότι ο ερχομός των κινεζικών μπορεί να κάνει καλό στην τσέπη του καταναλωτή ακόμα και όταν προτιμά τους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές αφού μειώνουν επιτέλους τις παράλογες τιμές τους
-
Δεν ξέρω αν θα έρθουν μειώσεις τιμών λόγω Κινέζων.
Αλλά όταν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες έχουν αυξηθεί από 30% εως 50% , το βρίσκω λίγο δύσκολο. -
Καλά δεν μας πείθει η Φορντ! Αφού αύξησε 8-10Κ το φοκους τώρα κάνει εκπτώσεις 4Κ!
Ξεκινά πλέον από 24-25Κ (φαντάζομαι με τι κοφτηρι στον εξοπλισμό) το φθηνότερο όταν πριν τον κοβιτ ξεκινούσε από 18...
Και το φθηνότερο ντίζελ από 30Κ.... Απλά για γέλια... Εχουν πατωσει σε πωλήσεις απαξιωσαν το καλύτερο μοντέλο τους και τώρα ψαχνουν να δουν τι φταίει...
Επί μία τριετία γράφουν ότι φοκους τέλος και τώρα το βγάζουν σε τάχα προσφορές... -
@vagkirk said in Ford Focus MK4:
Θυμήθηκα τώρα ένα φίλο που έγραφε κάποτε στο φόρουμ και είχε αγοράσει ένα υπέροχο MK4 1.5 182 άλογα αυτόματο, stationwagon με πλούσιο εξοπλισμό, σε ωραίο μπλε χρώμα , πανέμορφες 18αρες , ηλιοροφή , νομίζω λίγο πάνω από 30κ και μας φαινόταν τότε ακριβό!
Σήμερα ίσως τέτοιο αυτοκίνητο δεν βρίσκεται ούτε με 45.000 , έκανε την αγορά της δεκαετίας.
Ευπρόσδεκτη η διόρθωση τιμών του Focus, όπως έκαναν και με το Puma πρόσφατα.
Η πίεση του ανταγωνισμού από τους Κινέζους θα οδηγήσει και σε άλλες διορθώσεις τιμών το επόμενο διάστημα, ενώ η αισχρή πολιτική αρμεγματος της Stellantis που όλοι πήραν χαμπάρι θα στρέψει το κοινό σε παραδοσιακές αξίες όπως είναι τα C hatch, το βλέπουμε έντονα με τον νέο Άσσο, το Golf που επίσης διόρθωσε τιμές αρχίζει να κυκλοφορεί περισσότερο.
Focus , Golf , είναι εξαιρετικά οικογενειακά αυτοκίνητα καλύτερα παντού από οποιαδήποτε B SUV και ευρύχωρα B προς C , και νομίζω ο κόσμος αρχίζει να το αντιλαμβάνεται.
Αυτός που πήρε το Στέισον έκανε την αγορά της δεκαετίας αλλά άμα αποφασίσει να το μεταπωλησει θα κάνει την πώληση της εκατονταετίας
-
Όταν με 19k μπορεί να πάρει ένας οικογενειάρχης με 2 παιδιά το MG HS και να κάνει τη δουλειά του (κι ας είναι ατμοσφαιρικό και λίγο αργό). Θα μειώσουν και οι άλλοι τις τιμές, θέλουν δε θέλουν.
Αυτά είναι τα καλά του ανταγωνισμού. Και η vw έβγαλε εκδόσεις του T-cross με 20-21k και αξιοπρεπή εξοπλισμό. Αν μπορούσε ας κάνει κι αλλιώς.
Ford Focus MK4