-
@green-power said in VW T-Roc:
95% πόλη; Είσαι σίγουρος για το T-ROC;
Μια χαρά είναι για πόλη το T-Roc. Αντικειμενικά βέβαια για πόλη και το i10 πολύ είναι!
Κ εγώ κυρίως Θεσσαλονίκη κυκλοφορώ και περιφερειακό, αλλά το πήρα γιατί κάνω και 2-3 ταξίδια το χρόνο.
-
Καλησπερα παιδια,
Ερωτηση γιατι ειμαι λιγο νουμπας.... Παιζει καπου καποιο Pdf η κατι αλλο, που να συγκρινει τις εκδοσεις στο T-ROC? Στον εξοπλισμο εννοω.
Επισης, για μεσα στην πολη (Σαλουγκα) κατα 95%, εχει τοσο μεγαλη διαφορα (στην πραξη) ο 1,0 απο τον 1.5?
Αυτήν την στιγμή μόνο οι More εκδόσεις συμφέρουν, τις άλλες μην τις κοιτάς καθόλου.
Αν πάρεις προσφορά από αντιπρόσωπο σου δίνει εκτυπωμένο τον εξοπλισμό., αλλιώς στην Σύνοψη από τον διαμορφωτή, pdf δεν έχω ανακαλύψει.95% πόλη; Είσαι σίγουρος για το T-ROC;
Εκτός κι αν εννοείς κάποια επαρχιακή πόλη .
Πατριώτης, Θεσσαλονίκη;Ναι Θεσ ειμαι !
Τι σιγουρος ρε συ ? κοιταω τοσο καιρο, και καθε μερα μπερδευομαι ολο κ περισσοτερο!! Φανταζομουν οτι θα ειναι δυσκολη ασκηση να αποφασισεις για καινουργιο αμαξι, αλλα τετοιο πραγμα δν το περιμενα....TROC δν ειναι ιδιαιτερα ψηλα στη λιστα μου , αλλα το διαμορφωνα σημερα λιγο και ελεγα αν υπηρχε κατι ετοιμο σε συγκριση...
-
Καλησπερα παιδια,
Ερωτηση γιατι ειμαι λιγο νουμπας.... Παιζει καπου καποιο Pdf η κατι αλλο, που να συγκρινει τις εκδοσεις στο T-ROC? Στον εξοπλισμο εννοω.
Επισης, για μεσα στην πολη (Σαλουγκα) κατα 95%, εχει τοσο μεγαλη διαφορα (στην πραξη) ο 1,0 απο τον 1.5?
Αυτήν την στιγμή μόνο οι More εκδόσεις συμφέρουν, τις άλλες μην τις κοιτάς καθόλου.
Αν πάρεις προσφορά από αντιπρόσωπο σου δίνει εκτυπωμένο τον εξοπλισμό., αλλιώς στην Σύνοψη από τον διαμορφωτή, pdf δεν έχω ανακαλύψει.95% πόλη; Είσαι σίγουρος για το T-ROC;
Πατριώτης, Θεσσαλονίκη;Τι σιγουρος ρε συ ? κοιταω τοσο καιρο, και καθε μερα μπερδευομαι ολο κ περισσοτερο!! Φανταζομουν οτι θα ειναι δυσκολη ασκηση να αποφασισεις για καινουργιο αμαξι, αλλα τετοιο πραγμα δν το περιμενα....
Που να δεις και τον @alex-mix τι έχει πάθει
-
Γεια σε όλους!
Είμαι σε αναζήτηση πετρελαιοκίνητου (20.000+χλμ/έτος, 90% αυτοκινητόδρομος). Έχει οδηγήσει κάποιος τον συνδυασμό μηχανικού κιβωτίου με τον 2λ TDI στα 116hp; Γνώμες;Θα παρεις πετρέλαιο τώρα που καταργούνται; Και γιατί να μπλέξεις με VAG με τα γνωστά προβήματα; Πάρε ενα Yaris Cross ή μια Corolla Cross που πετυχαίνουν λογω υβριδικού συστηματος την ιδια οικονομία σε ταξίδι και 70% καλύτερα εντός πόλης.
Ο άνθρωπος λέει ότι κινείται 90% εκτός πόλης και ψάχνει προφανώς diesel για οικονομία καυσίμου.
Τι να το κάνει το υβριδικό Toyota? Που εκτός των άλλων αντενδύκνειται για τέτοιες συνθήκες οδήγησης. Αυτά είναι αυτοκίνητα πόλης, άντε και να πηγαίνεις και καμιά έκδρομή. -
Πλεον και τα βενζινοκινητα πετυχαινουν πολυ καλες καταναλωσεις στην ΕΟ.
Ειδικα αν πας με τιποτα 110-120 μιλαμε αστεια νουμερα.
Και ασε το πετρελαιο. Δεν σε ενδιαφερει και η πολη με ουτε τιποτα.
Εκτος και αν θες συγκεκριμενο μοντελο για χ,ψ λογους. Οχι οτι το T-Roc σε βενζινη θα καιει... -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. @giocitroen91 το άστρα το έχω στα υπόψιν, αποφεύγεις και το δόκανο του 2λιτρου. Τα μπιχλιμπίδια δεν με ενδιαφέρουν αλλά το κιβώτιο είναι δέλεαρ. Θα το δω από κοντά.
@dimgeo το όφελος του πετρελαίου είναι σίγουρο, η κατάργησή του καθόλου. Σχετικά με τα τογιότα δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση στην κατανάλωση εκτός πόλης. -
@dimgeo το όφελος του πετρελαίου είναι σίγουρο, η κατάργησή του καθόλου. Σχετικά με τα τογιότα δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση στην κατανάλωση εκτός πόλης.
Με to cruise control στα 110 εχω 4,4 λιτρα κατανάλωση στην Εθνική οδό με το CHR, ανετα και ξεκούραστα. Μαλλον δεν ξέρεις απο υβριδικά.
-
α) Δεν πάω με 110.
β) Τα τογιότα δεν είναι φτηνές λύσεις και η τιμή αγοράς είναι το κύριο κριτήριο. -
@antoniokon said in VW T-Roc:
Καλησπερα παιδια,
Πατριώτης, Θεσσαλονίκη;Τι σιγουρος ρε συ ? κοιταω τοσο καιρο, και καθε μερα μπερδευομαι ολο κ περισσοτερο!! Φανταζομουν οτι θα ειναι δυσκολη ασκηση να αποφασισεις για καινουργιο αμαξι, αλλα τετοιο πραγμα δν το περιμενα....
Μα ειναι τρελο παντως....
Ολες οι εταιρεις, και δν ξερω αν ειναι μονο Ελλαδα η γενικοτερα, εχουν ενα βασικο μοντελο αρκετα φθηνο, και λες εδω ειμαστε! Αλλα στην πραξη θα κανεις πολλες θυσιες στα θελω σου και αναγκαστικα θα αρχισεις να ανεβαινες εκδοσεις/εξοπλισμο, με αποτελεσμα να φτασεις +5,6κ στην καλυτερη! Και μετα λες, αμα ειναι να παρω αυτο ας παρω το αλλο σε αυτα τα λεφτα, και καταληγεις να ανεβαινεις τα χιλιαρικα σαν να ειναι απλως νουμερα!!Παρεδειγμα, κοιτουσα τα skoda ( scala & kamiq). Ξεκινανε απο 22κ αλλα ειναι γυμνα. Και ξαφνικα, απο 22 και 24 οι πρωτες εκδοσεις, φτναεις στις 31+ για τη monte carlο! Και λες αν ειναι να δωσω τοσα για skoda, ας παω σε Sportage, Tucson κτλ....
Πραγματικο χαος!!
Υ.γ. Σε αυτες τις κατηγοριες, καταληγω τελικα οτι μονο το S-CROSS ειναι πραγματικα VFM....
#monoScross !!!! -
Καλησπερα παιδια,
Ολες οι εταιρεις, και δν ξερω αν ειναι μονο Ελλαδα η γενικοτερα, εχουν ενα βασικο μοντελο αρκετα φθηνο, και λες εδω ειμαστε! Αλλα στην πραξη θα κανεις πολλες θυσιες στα θελω σου και αναγκαστικα θα αρχισεις να ανεβαινες εκδοσεις/εξοπλισμο, με αποτελεσμα να φτασεις +5,6κ στην καλυτερη! Και μετα λες, αμα ειναι να παρω αυτο ας παρω το αλλο σε αυτα τα λεφτα, και καταληγεις να ανεβαινεις τα χιλιαρικα σαν να ειναι απλως νουμερα!!Παρεδειγμα, κοιτουσα τα skoda ( scala & kamiq). Ξεκινανε απο 22κ αλλα ειναι γυμνα. Και ξαφνικα, απο 22 και 24 οι πρωτες εκδοσεις, φτναεις στις 31+ για τη monte carlο! Και λες αν ειναι να δωσω τοσα για skoda, ας παω σε Sportage, Tucson κτλ....
Πραγματικο χαος!!
Υ.γ. Σε αυτες τις κατηγοριες, καταληγω τελικα οτι μονο το S-CROSS ειναι πραγματικα VFM....
#monoScross !!!!Ναι, το monte Carlo ξεφεύγει, αλλά έχει στάνταρ ηλιοροφή. Γενικά τα Skoda, αν αρχίσεις και προσθέτεις εξοπλισμό γίνονται ασύμφορα.
Αγοράζεις VW με λιγότερα χρήματα .
Είναι καλές αγορές αν θέλεις το 1.0. tsi.Το s-cross είναι συμφέρουσα αγορά μέχρι την 2wd GL+ έκδοση.(Κάτω από 26Κ)
Μετά μέχρι τα 29Κ στην παρούσα φάση εγώ θα αγόραζα xceed gt line manual.
Sportage, βασική έκδοση μόνο αν θέλεις μεγάλους χώρους, η οποία δεν έχει κάποια σημαντική έλλειψη για μένα.
Tucson, από limited και πάνω και αν θέλεις manual, αλλιώς πας Tiguan More dsg.
Κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου.
Φυσικά υπάρχουν και οι υποπεριπτώσεις,
LPG,
diesel,
full hybrid,
Ηλεκτρικό
ανάλογα με τα χλμ και που γίνονται.
Εγώ με 7-8Κ χλμ το χρόνο δεν με απασχολεί το κόστος ανά χλμT-ROC τώρα συμφέρουν οι 2 εκδόσεις
More 28500-30000€ manual k dsg
R-Line More dsg 33100€
Έχουν όλον τον mainstream εξοπλισμό -
Καλησπερα παιδια,
Πραγματικο χαος!!
#monoScross !!!!Και όταν το βλέπεις είναι OMG...
Είδα χτες ένα από το πίσω μέρος όταν το προσπέρναγα...
Ευτυχώς είχα φάει ελαφρά λόγω ταξιδιού...
Δεν τόλμησα να το κοιτάξω από τον καθρέπτη...
-
Καλησπερα παιδια,
Πραγματικο χαος!!
#monoScross !!!!Καταλαβαίνω τι λες, αλλά διαφωνώ. Πιθανόν είναι και θέμα ηλικίας και πως είναι μαθημένος ο καθένας.
Νομίζω ότι οι αγοραστές σήμερα ψάχνουν ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με όσο το δυνατόν πιο πολύ εξοπλισμό χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Για παράδειγμα το Kamiq που ανέφερες, στην έκδοση selection με 23K έχει ότι χρειάζεται ένας οδηγός. Πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά δηλ. πολύ καλό μοτέρ, άφθονοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα κύλισης, έχει ψηφιακό καντράν, αισθητήρες πίσω, cc, διζωνικό κλιματισμό, led φώτα, ασύρματο android auto. Τι άλλο χρειάζεται κάποιος, άντε να δώσεις κι άλλα 300€ να του βάλεις μια κάμερα?
Αυτή τη μανία να έχει το αυτοκίνητο τα πάντα ποτέ δεν την κατάλαβα, άσε που στην καθημερινή οδήγηση ούτε τα μισά δε χρησιμοποιεί κάποιος.
-
-
Αυτή τη μανία να έχει το αυτοκίνητο τα πάντα ποτέ δεν την κατάλαβα, άσε που στην καθημερινή οδήγηση ούτε τα μισά δε χρησιμοποιεί κάποιος.
οπως; τι εχεις κατα νου;
Πρόχειρα όπως μου έρχονται στο μυαλό από το δικό μου T-Roc.
Έχει αυτόματο παρκάρισμα, άχρηστο, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτε μ' ενδιαφέρει.
Τους μπροστινούς αισθητήρες τους έχω χρησιμοποιήσει σπάνια και στους πίσω δεν δίνω σημασία, παρκάρω με την κάμερα.
Το acc ξεκούραστο στα ταξίδια, αλλά και απλό cc να είχε, πάλι μια χαρά θα ήταν.
Καλοί και οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, αλλά και να μην τους είχε no problem. -
-
@limited_one said in VW T-Roc:
Για το ACC διαφωνώ. Μια φορά σε ταξίδι με απλό cc δεινοπάθησα. Με το acc δεν ασχολείσαι καθόλου με την ταχύτητα.
ασχετο το hrv to honda στο πρωτο επιπεδο εξοπλισμου εχει acc?
-
Πρόχειρα όπως μου έρχονται στο μυαλό από το δικό μου T-Roc.
Έχει αυτόματο παρκάρισμα, άχρηστο, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτε μ' ενδιαφέρει.
συμφωνω
Τους μπροστινούς αισθητήρες τους έχω χρησιμοποιήσει σπάνια και στους πίσω δεν δίνω σημασία, παρκάρω με την κάμερα.
τι εννοεις για τους μπροστινους; δεν εχεις αναγκαστει να παρκαρεις ποτε σε πολυ στενη θεση, ωστε να χρειαζεσαι να φτασεις "στον ποντο" απο τον αλλον; Ναι η καμερα ειναικαλυτερη απο αισθητηρες, αλλα δεν εχω δει κανεναν (εκτος των τεσλα) που να δινουν καμερα χωρις αισθητηρες.
ουτε κατα διαννοια. Ειναι ξεκουραστο και ασφαλες, διοτι μπορεις να το ενεργοποιησεις ακομα και αν δεν εισαι μονος σου στο δρομο.
Καλοί και οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, αλλά και να μην τους είχε no problem.
ισως το πιο σημαντικο απο αυτα που ανεφερες Οσοι παρκαρουν σε δρομους που δεν εχουν 5 μετρα πλατος, παντα κλεινουμε τους καθρεφτες. Επισης, οσοι χρειαζεται να παιρνουν απο στενους δρομους, εκτιμουν τη δυνατοτητα να κλεισεις τους καθρεφτες με ενα κουμπακι ωστε να μην τους χτυπησεις.
-
@limited_one και @dettol
Κάθε εξοπλισμός έχει τη χρησιμότητά του. Και το acc είναι πιο ξεκούραστο σε ταξίδι απ' το απλό cc και οι αναδιπλούμενοι είναι καλύτεροι απ΄ το να βάζεις τον αριστερό καθρέπτη μέσα με το χέρι σε στενό δρόμο και οι μπροστινοί αισθητήρες θα χρειαστούν σε κάποιο παρκάρισμα σε στενό χώρο.
Απλώς κατά τη γνώμη μου αυτός ο εξοπλισμός όπως και άλλα πολλά που "θαμπώνουν" τους αγοραστές είναι nice to have. Δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου, δεν επιλέγεις αυτοκίνητο με βάση πιο έχει περισσότερο εξοπλισμό.
Πρώτα θα δεις αν σε καλύπτει το μοτέρ, οι χώροι, η οδική συμπεριφορά, η εμφάνιση, η κατανάλωση και όπου τέλος πάντων δίνει βάρος ο καθένας. Και μετά θα ψειρίσεις τον εξοπλισμό και θ' αποφασίσεις ανάλογα με τα λεφτά σου. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει νομίζω αυτοκίνητο σήμερα που να έχει ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, απαραίτητο για την καθημερινή οδήγηση. -
@limited_one και @dettol
Κάθε εξοπλισμός έχει τη χρησιμότητά του. Και το acc είναι πιο ξεκούραστο σε ταξίδι απ' το απλό cc και οι αναδιπλούμενοι είναι καλύτεροι απ΄ το να βάζεις τον αριστερό καθρέπτη μέσα με το χέρι σε στενό δρόμο και οι μπροστινοί αισθητήρες θα χρειαστούν σε κάποιο παρκάρισμα σε στενό χώρο.
Απλώς κατά τη γνώμη μου αυτός ο εξοπλισμός όπως και άλλα πολλά που "θαμπώνουν" τους αγοραστές είναι nice to have. Δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου, δεν επιλέγεις αυτοκίνητο με βάση πιο έχει περισσότερο εξοπλισμό.
Πρώτα θα δεις αν σε καλύπτει το μοτέρ, οι χώροι, η οδική συμπεριφορά, η εμφάνιση, η κατανάλωση και όπου τέλος πάντων δίνει βάρος ο καθένας. Και μετά θα ψειρίσεις τον εξοπλισμό και θ' αποφασίσεις ανάλογα με τα λεφτά σου. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει νομίζω αυτοκίνητο σήμερα που να έχει ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, απαραίτητο για την καθημερινή οδήγηση.ναι, αλλα αλλο αυτο που λες τωρα και αλλο το "στην καθημερινή οδήγηση ούτε τα μισά δε χρησιμοποιεί κάποιος."
Προφανως θα ξεκινησεις απο μοτερ/χωρους (εξωτερικη εμφανιση για εμενα δεν παιζει ρολο) και μετα θα προχωρησεις σε εξοπλισμο. Αλλα αν δυο ή περισσοτερα σε καλυπτουν, θα διαλεξεις αυτο που εχει τον περισσοτερο εξοπλισμο στην χαμηλοτερη τιμη.
-
την παρούσα φάσ
Ναι αλλα αν στα skoda βαλεις το 1.5, εισαι ηδη στα 28κ! Και δν ξερω εν τελει αν υπαρχει λογος για αυτα τα εξτρα χρηματα, δεδομενου οτι οπως και εσυ ειμαι < 10κ χλμ το χρονο, και κατα βαση μεσα στην πολη. Εμενα μου αρεσουν γενικα και τα 2 αυτα, αλλα ....
XCEED ειναι οντως καλη επιλογη, και ειναι ουσιαστικα η εναλλακτικη μου στο scross αυτη τη στιγμη.
TROC, αρχισε να μπαινει στο μυαλο τελευταια, και για αυτο ρωτησα χθες για συγκριτικο στους εξοπλισμους, γτ εχει πολλα και μπερδευτηκα!! Αλλα ιδια απορια με τa skoda, αρκει ο 1.0 ?? Η πας στο 1.5 και ανεβαινεις? επισης βλεπω οτι εχουν αρκετα εξτρα για να βαλεις και εκει αρχιζουν τα 500ευρα να προστιθενται....
VW T-Roc