Χαιρετίζω την παρέα!
Μετά απο πολυ καιρο, ηρθε η ωρα να παρουμε αμαξι... Βλεπετε τα 2 παιδια μεγαλωσαν καπως (5 κ 3), οποτε το αξιοπρεπεστατο κατα τα αλλα Suzuki Swift 2008, αρχιζει και ειναι προβλημα!
Η αληθεια ειναι οτι κασερι δν παιζει σε μεγαλο βαθμο, οποτε το μεγαλυτερο μερος θα ερθει απο χρηματοδοτηση/δανειοδοτηση. Ο μεγαλος προβληματισμος μας, εχει να κανει (προφανως) με τη επιλογη αναμεσα σε μεταχειρισμενο ή καινουργιο.... Καλως η κακως δν εχω εμπειρια απο αμαξια, καθως πριν το suzuki (επισης μεταχειρισμενο με λιγα ευρω), δν ειχα αλλο αμαξι, καθως εμενα εξωτερικο και δν χρειαζομουν αμαξι. Οποτε θεωρω δεδομενο, οτι οποιοδηποτε αμαξι και να παρω θα μου φανει διαστημοπλοιο....
Αρχικα, νο1 κριτηριο ειναι οι χωροι! και καμπινα, αλλα κυριως πορτμπαγκαζ...
Για αυτο το λογο, οι επιλογες
σε κατηγοριες ειναι ειτε station wagon ειτε καποιο SUV ( μικρο λογω οικονομικων...)
Στα sw, αυτο που εχω ξεχωρισει ειναι το megane, 2016+, το οποιο full extra παιζει καπου στα 15 ας πουμε χοντρικα. Απλως, δν εχει πολλα!! Ειναι πολυ μετρημενα αυτα που παιζουν στο car.gr. Εχει κανεις καλη εικονα για το συγκεκριμενο ? Προφανως παιζουν διαφορες κατηγοριες που μπορει να εχουν κ αλλη απαντηση, αλλα ειναι και αυτο ενα κομματι αποριας! Κοιταω πετρελαιο, και εχει ειτε το 1500 -115hp, ειτε το 1600 - 130hp. Αυτοματο/ χειροκινητο δν με απασχολει ιδιαιτερα.
Στην αλλη κατηγορια, μου αρεσει το Kadjar, αλλα επισης δν βλεπω να "κινειται" γενικα.... Απο οτι εχω δει παιζει καπου στα 15-16κ για του 2016, και ανεβαινει στα 18-20κ για 2019...
Ο δευτερος δρομος, ειναι το καινουργιο! Εκει αν παρω τη μεγαλη αποφαση, νμζ το μπατζετ θα κινηθει γυρω στα 25κ.
Αυτα που εχω ξεχωρισει μεχρι τωρα ειναι το νεο Duster κυριως, με μεγαλη απορια αν αξιζει να περιμενω και να δωσω κατι εξτρα για το Bigster ( αν ισχυσουν οι φημες για την τιμη του)....
Γενικα, μεσα στην Θεσσαλονικη το μεγαλυτερο μερος των διαδρομων, και κλασσικα καμια εκδρομη οπως ο μεσος Ελληνας... Τπτ ιδιαιτερο, καμια "βουνισια" ανησυχια κτλ.... Κ αυτος ειναι ο λογος που στο Duster πχ δν νμζ οτι εχει νοημα να παω στο 4Χ4....
Συγνωμη για το σεντονι κ ευχαριστω εκ των προτερων!!
Φυσικα, ειμαι ανοιχτος για οποιαδηποτε αλλη προταση/ιδεα! Και κυριως σε επιχειρηματα υπερ/κατα νεου/μεταχειρισμενου !!!