Παιδιά ευχαριστώ για την πρόταση. Της έδειξα το Suzuki Swift, της άρεσε, πήγαμε να το δει απο κοντά και έγινε παραγγελία ενος κόκκινου αυτόματου GL+. Το αμαξάκι είναι κουκλι, στο ίδιο στυλ με το mini Cooper και αρκετά ευχάριστο στην οδήγηση.
Best posts made by dimgeo
-
RE: Νεο μινι πόλης για την κόρη μου
-
@lap said in Νεο μινι πόλης για την κόρη μου:
Πόσο σας βγήκε;
Γενικά στις περισσότερες κοπέλες τους αρέσει πολύ το swift. Θα πάθετε πλάκα σε πόσες αρέσει. Όντως όλες το βλέπουν σαν εναλλακτική του mini cooper.
Στα αγοράκια αρέσει και το στήσιμο του.
Σε πιο μεγάλους δεν αρέσει η ηχομόνωση του.
Μακάρι να το φτιάξουν και αυτό στο επόμενο.Πάντως,λένε, θα έρθει το νέο swift φέτος το καλοκαίρι. Δεν ξέρω, μήπως θέλετε να περιμένετε;
17 χιλιάρικα και υποτίθεται ότι μας έκανε δώρο κάποιο επιπλέον εξοπλισμό (τις ζάντες του GLX και κάτι αλλο ηλεκτρονικο που δεν θυμάμαι) γιατί ηταν ειδική παραγγελία που ακυρώθηκε. Τελοσπαντων, ακομα και να μας τον πιάσανε, αυτό μόνο υπήρχε ετοιμοπαράδοτο, και η μικρή δεν μπορούσε να περιμένει 5 μήνες μόνο για το χρώμα προτιμούσε (μπλε). Για το καινούργιο Swift δεν ήξερα , αλλά αν της έλεγα να περιμένει ενα χρόνο θα έπαιρνε μηχανή ( που επίσης ήθελε) και εγω θα χρειαζομουν ενα κουτί ηρεμιστικά και ενα μπουκάλι ουίσκι κάθε φορά που θα έβγαινε.
-
RE: Έρχεται και άλλη αύξηση τιμών στα νέα μοντέλα
@lap said in Έρχεται και άλλη αύξηση τιμών στα νέα μοντέλα:
Περίμενε έρχεται MG3 με θερμικο κινητήρα και 100 αλογα στα 16500 με όλα αυτά μέσα!
Μπούρδες λενε όλα αυτά μαζί σε μαζική παραγωγή δεν αυξάνουν το κόστος ούτε 500-700 ευρώ!
Τα κέρδη και τα bonus τους πληρώνουμε! Η εφοδιαστική αλυσίδα έχει πέσει κατά πολύ από το κόστος της πανδημίας. Οι παραγωγές ημιαγωγών έχουν φτάσει το επίπεδο μέσου κόστους κατά 90% προ πανδημίας !
Το πρόβλημα ομως είναι οτι ακομα κι αν πέσουν τα κόστη διεθνως, στην Ελλάδα τίποτα δεν γίνεται φτηνότερο γιατί δεν το επιτρέπουν τα καρτέλ της κερδοσκοπίας και το φορομπηχτικό κράτος. Και εγω έχω ακούσει την συζήτηση για το MG αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στα 20 χιλιάρικα τελική θα πάει και αυτό.
-
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Και εμένα μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το i10 αλλά εχει κολλήσει με το 500. Με απασχολεί αρκετά και το θέμα της ασφάλειας. Αρχικά ήθελα να της πάρω ενα Yaris ή ενα 208, αλλά δεν της αρέσουν και εχει κολλημα με το να είναι μινι σε διαστάσεις. Για smart που επίσης της αρεσει το ειχα ξεκόψει, τους φοβάμαι αυτους τους κουβάδες, οπότε παμε μάλλον για 500 που επίσης το φοβάμαι απο θεμα ασφάλειας. Γενικά είναι προσεκτική και είναι καλή οδηγός, αλλά ειλικρινά θα προτιμούσα ακόμα και Jeep Wrangler να ξηλωνόμουν να της πάρω, απλά για την ψυχική μου ηρεμία..
-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
Χαζομάρα παντως της Dacia που δεν προσφέρει αυτόματο κιβώτιο στα μοντέλα με τον κινητήρα διπλού καυσίμου. Ζαχάρωνα το Duster υγραέριο, και αυτός ηταν ο βασικός λόγος που προσπέρασα και πήρα CHR. Αποκλείεται να είμαι ο μονος.
-
RE: Dacia Sandero III & Sandero Stepway III
Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Σε πωλήσεις στην Ευρώπη σκίζουν, σε reviews τα πάνε πολύ καλά, στις ομάδες facebook λένε τα καλύτερα, μόνο εδώ όποιον έχω ρωτήσει γελάνε οταν ακούνε Dacia και τα σνομπάρουν. Πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να δώσω 5-6 χιλιάρικα παραπάνω για Yaris Cross ή CHR. Ο κολλητός μου με κοροϊδεύει λέγοντας "Είχες BMW X3, μετά Νissan Qashqai και τώρα θα πας σε Dacia; Δεν το λες και πρόοδο". Μήπως είμαστε λίγο κομπλεξικοί σαν λαος; Μου φαίνεται οτι θα τους γράψω όλους και θα πάρω το Duster ή το Sandero Stepway LPG, και θα μου μείνουν και λεφτά στην τσέπη και απο την τιμή αγοράς και απο την οικονομία του υγραερίου.
-
RE: Αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων για γέλια και για...κλάματα
Mε 35 παίρνεις Βοxster 15ετίας και εχεις 300 αγρια αλογα, τον αέρα να σου χαιδευει τα μαλλιά και πουλ μουρ ανωτάτου επιπέδου. Πρέπει να εχεις ψυχολογικά προβλήματα για να τα δώσεις για Fiesta
-
RE: Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV
Toyota CHR Hybrid αν είσαι προλετάριος σαν εμένα, και σε νοιάζουν η οικονομία και η αξιοπιστία περισσότερο από τους χώρους.
Lamborghini Urus Performante αν δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός.
-
RE: Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?
@bassstarlet said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Δεν αφήνετε τις καταναλώσεις, τα ταξίδια και τους ρύπους, να μου πείτε αν υπάρχουν παρενέργειες σε περίπτωση που μπει 100+alternator και με αμπεράζ άνω στον 300 αμπέρ;
(Βρήκα φόρουμ και ΄γω να ρωτήσω....)Να υποθέσω ότι ανήκεις στην συμπαθέστατη κατηγορία συμπολιτών μας που θέλουν να μοιραστούν αυτό που ακούνε στο αυτοκίνητο με όλο το οικοδομικο τετράγωνο απο το οποίο διέρχονται;
-
RE: Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV
Επειδή σε ψυχολόγησα, και σε πονάει η ψυχή μου γιατί θυμάμαι τότε που ήμουν νιάτο και φρέσκοπαντρεμένος, και ήθελα BMW M3 αλλά πήρα Volvo στέισον νεκροφόρα, θα κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ. Παρε το νέο CHR με την διχρωμία μαύρο-ασημί με τις 20αρες GR Sport, και ζησε την φαντασίωση ότι είναι Urus (μοιάζει στο σκοτάδι από μακριά) όταν θα πηγαίνεις με 70 στον παιδότοπο, γιατί φίλε κακά τα ψέμματα, γκάζια με γυναίκα και παιδιά μέσα ΔΕΝ..
Latest posts made by dimgeo
-
RE: CITROËN FORUM
στον πάτο της αξιοπιστίας (για όποιον ασχολείται με τέτοια πράγματα)
Μηπως υπερβάλλεις λίγο; Και εγω Τογιοτάκιας είμαι αλλά δεν ξερω κανεναν απο γνωστους συγγνενείς κλπ που εχουν καινούργια Citroen και Peugeot να μου εχει πει κανενα φοβερό πρόβλημα ή κάτι ασυνήθιστο. Η αδερφή μου πχ C5 Aircross 5 χρόνια τώρα άψογο.
-
RE: CITROËN FORUM
Τι γνώμη έχετε για το νέο υβριδικό C3; Η τιμή του λίγο κάτω απο 22 χιλιάρικα είναι τίμια, ο εξοπλισμός υπερπλήρης και απο σχεδιασμό είναι πολύ ομορφο στα μάτια μου, αρκετά καλύτερο απο το Yaris Cross Hybrid που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του. Η μοναδική μου αμφιβολία είναι οτι δεν εχει ακόμα βγεί δοκιμή του για να δούμε την πραγματική κατανάλωση. Αν και εκεί τα πάει καλά, νομίζω οτι η Toyota θα χάσει τα πρωτεία στην κατηγορία των υβριδικών.
-
RE: Ανταλλαγή ακινήτων
@a-d-p said in Ανταλλαγή ακινήτων:
Λοιπόν έχω απάντηση από την συμβολαιογράφο.
Τον Μάϊο, που μας πέρασε, έκαναν μία.
Στην ανταλλαγή είναι περίπου τα μισά έξοδα
Μετά με ρώτησε αν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους,
γιατί ο τίτλος πώλησης είναι πιο ισχυρός, είσαι πιο κατοχυρωμένος.Αυτά,
Ελπίζω να βοήθησα @dimgeoΣε ευχαριστώ. Αρα γίνεται. Τα ακινητα δεν εχουν σχεση μεταξυ τους αν εννοεις πχ στην ιδια πολυκατοικια ή διπλανα.
-
@k-m said in Ανταλλαγή ακινήτων:
ποια η δυσκολία να πατε σε ενα συμβολαιογράφο να βαλετε ιδια τιμη και στα 2 συμβολαια, και να υπογραψετε επι τόπου ότι εγινε το συμβόλαιο και οτι εξοφληθήκατε.
στην αναγκη εχεις μια τραπεζικη επιταγη με το ποσο, του την δίνεις, την υπογράφει και στην δίνει πισω μπροστα στο συμβολαιογράφο.
Δεν ξερω, σκεφτομαι δυνατα (γραφοντας)
Καλη ιδέα οντως. Νομιζα οτι για την εφορια πρεπει να φαινεται καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο
-
@wantone said in Ανταλλαγή ακινήτων:
Η δικη μου εντυπωση πρεπει να γινει 2πλη μεταβιβαση απλα νεταρεις τα ποσα.
Το εχω σκεφτεί αυτό, απλά το πρόβλημα είναι οτι εκείνος δεν εχει τα χρήματα για να γίνει ταυτόχρονα. Εχω σκεφτεί να αγοράσω το δικό του και μετά με αυτά τα χρήματα εκείνος να πάρει το δικό μου, αλλά δεν μου πολυαρέσει ως λύση γιατί εντάξει, απλοί γνωστοί ειμαστε, οχι αδερφια, και πρεπει να εχω μια διασφάλιση οτι θα το κάνει.
-
Ανταλλαγή ακινήτων
Ενας γνωστός μου εχει προτείνει να ανταλλάξουμε δυο ακίνητα. Το εψαξα λίγο και μου είπαν οτι δεν γίνεται πια ανταλλαγή, αλλά χρειαζεται μεταβίβαση με χρηματικό τίμημα. Μπορεί να κανει ο ενας δωρεά στον άλλο; Εχετε μηπως καποια (προσφατη) εμπειρία στο θέμα; Ευχαριστω
-
Χαζομάρα παντως της Dacia που δεν προσφέρει αυτόματο κιβώτιο στα μοντέλα με τον κινητήρα διπλού καυσίμου. Ζαχάρωνα το Duster υγραέριο, και αυτός ηταν ο βασικός λόγος που προσπέρασα και πήρα CHR. Αποκλείεται να είμαι ο μονος.
-
Απο αποψη ασφάλειας παντως καλο φαίνεται το αποτελεσμα. Απορροφησε ολη την κινητική ενέργεια το μπροστινό μερος και η καμπίνα των επιβατών δεν υποχώρησε.
Συμπέρασμα: Τα φρένα είναι υπερεκτιμημένο αξεσουαρ
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όμορφο κι ευρύχωρο για το μέγεθος του το Σουίφτ, χειροκίνητο πόλης δεν αξίζει όμως πλέον εφόσον υπάρχουν φουλ υβριδικά κι ηλεΧτρικά.
Η αλήθεια είναι οτι παρόλο που το κοροιδεύω λόγω lap ηταν πολύ καλό και τίμιο το swift
αλλα με τιμή dolfin για όποιον μπορεί να έχει ηλεκτρικο να φορτίζει σπίτι είναι μια μπουρδα συγκρι
Δηλαδη με λίγα λόγια ενώ πριν το πρότεινα σαν πρώτη επιλογή για κάποιους που ήθελαν ενα καλό αμαξάκι με καλή τιμή τωρα νομίζω είναι πεμπτοέκτη επιλογή καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερα στα ίδια ή και σε λιγότερα χρήματα από αυτόΕντάξει, το θαβεις λίγο. Με την ιδια οικονομία καυσιμου και φτηνότερο σε αγορά εγω μόνο το Dacia Sandero με LPG μπορώ να σκεφτώ. Μια χαρά ειναι το αμαξάκι, τιμιότατο. Απλά του έκαναν λιγο περιεργη την μουρη. Το προγούμενο είναι πιο ομορφο κατα την γνωμη μου.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στο eco έχει και πετάλια να το κινείς για να μην καίει...
Δεν είμαι αθλητικός τυπος. Θα του βάλω ανεμογεννήτρια
Πάντως αν το νέο mild hybrid Σουίφτ ισοφαρίζει σε κατανάλωση το μολις 100 κιλά βαρυτερο 48v full hybrid γιαρις που κινείται 50% με ηλεκτρισμό, είναι αξιοθαύμαστο. Προσωπικά αμφιβάλω