-
Μεγαλη επιτυχια η διχρωμια αυτη.
-
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
οι αλλοι να ασχολιεστε αν καψατε λιγοτερο
Ως μελλοντικός κάτοχος, ρίχνω καμία ματιά στο forum που είναι αποκλειστικά για το vitara.
Εάν κάτι ζηλεύω, είναι η διάθεση του συγκεκριμένου ανθρώπου!!!
Ο τύπος έκανε road trip 22 ημερών και 10.000 χιλιομέτρων! Μόνο με την σύζυγό! Και προφανώς στα 65+!!! Μπράβο του!!!!
Υ.Γ.: Ένδοξα χωριά άνωθεν Νεστορίου!!!Το εντυπωσιακό δεν είναι οι μέρες και τα χιλιόμετρα. Είναι αυτό με τα bold. Μπράβο του!
Πλάκα κάνω δε τον ξέρω, ούτε τη σύζυγο. -
Κι αφού τα συζητάτε αυτά στο νήμα του vitara 2015, να σημειώσετε πως ούτε κοντά, ούτε μπλοκε διαφορικά έχει (αν και κλειδώνει 50-50), απλά, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένα καταλληλότερο, το σηκώνουν οι ιδιοκτήτες από τα 17του εκατοστά στα 20 απ το έδαφος, του βάζουν λάστιχα και βολεύονται με αυτό.
απο τα 18,5 εκατοστά πάει στα 22 εκατοστά.
νομίζω οτι βολευόμαστε αρκετά , είναι αξιόμαχο -
@pgp737ng said in Suzuki Vitara 2015:
@trail-rated said in Suzuki Vitara 2015:
Κι αφού τα συζητάτε αυτά στο νήμα του vitara 2015, να σημειώσετε πως ούτε κοντά, ούτε μπλοκε διαφορικά έχει (αν και κλειδώνει 50-50), απλά, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένα καταλληλότερο, το σηκώνουν οι ιδιοκτήτες από τα 17του εκατοστά στα 20 απ το έδαφος, του βάζουν λάστιχα και βολεύονται με αυτό.
απο τα 18,5 εκατοστά πάει στα 22 εκατοστά.
νομίζω οτι βολευόμαστε αρκετά , είναι αξιόμαχο17,5 ποντους αποσταση απο το εδαφος.
και παει με τα ελατηρια, γυρω στους 21 αποσταση.18.5 επισημα και εργοστασιακα. με καινουργια λαστιχα.
πραγματι μετα απο λιγο καιρο γινονται 21 και 17.5. διαμετρος λεγεται το σικρετ....ΟΜΩΣ
ας πουμε η πιεςέι λεει 21 και στο service manual 15.5!!! #ola_psemata
το καταπτυστο, που ΔΕΝ θα παρεις τελικα, 16 εργοστασιακα.... #pikra_hoover
χαχαχαχα -
τα χιμπριντια ματια, με τις μπαταριες
για δες
https://www.cars-data.com/en/suzuki-vitara/ground-clearanceτο χρεπι με τον ευκαμπτο σωληνα παντως που πηγαινες να παρεις, μονο για σκουπισμα κατω απο τον καναπε κανει.
-
Αυτά μόνο τα παλιά μέχρι το 2017… που τα μισά τα έχουν πετάξει στα σκουπίδια, τα υπόλοιπα είτε τα έχουν αποσύρει είτε τα έχουν κάνει κοτέτσια στο χωριό, είτε τα βάζουν να τα πατάνε τα monster cars στους αγώνες! #rimadia
Πλέον 17.5 εκατοστά κύριοι! Γιατί και το 1 εκατοστό μπορεί να κάνει την διαφορά!
Υ.Γ. Δεν το έχω ακυρώσει ακόμα.
#ola_zoune
#aspasta#ekanes_lathos
#mhn_kaneis_kiallo
-
Δεν πειράζει...
Αρκεί που λες την αλήθεια για τα Βιτάρα...
Από την άλλη 14 μάρκες έχουμε....
Κάποια θα σε βολέψει...
-
@criuser said in Suzuki Vitara 2015:
Δεν πειράζει...
Αρκεί που λες την αλήθεια για τα Βιτάρα...
Από την άλλη 14 μάρκες έχουμε....
Κάποια θα σε βολέψει...
Το κράζω και βέβαια το κράζω… αλλά…
το αμάξι είναι τίμιο για τα χρήματα του και την ποιότητα του.
απλά σταματήσανε και το καλό αυτόματο, και το καλό μοτέρ…
Δεν είναι πλέον για μένα.
Από τιμιότητα άλλο τίποτα! Χρυσό κορίτσι!
Αστειεύομαι! Και για εμένα δεν είναι αυτή την στιγμή, αλλά 2 φίλοι βρήκαν την Ιθάκη τους τελευταία, απλά από 17.600€ πριν 2 καλοκαίρια, τώρα έχει πάρει 2.000€+ η εισαγωγική.. και έχουν περάσει και 2 καλοκαίρια ακόμη στην καμπούρα του..
-
@argyn said in Suzuki Vitara 2015:
@civil357 said in Suzuki Vitara 2015:
Τι λέτε βρε συμφορουμίτες ειλικρινά....
Τι ακριβό έχει να πάρεις το SUV σου και να εκδράμεις; Σήμερα σε περιοχές εκτός σεζόν , θα βρείς εύκολα καταλύματα με σχετικά χαμηλό κόστος. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε Αράχωβα ή Μέτσοβο, αλλά και εκεί να θέλετε να πάτε , κλείστε σε ένα χωριό πιο δίπλα. Ο.κ. το καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες , δεν εθελοτυφλώ, αλλά ένα ΣΚ στο τόσο , ένας Έλληνας που αυτοπροσδιορίζεται μεσαία τάξη ( λέμε τώρα....) , μπορεί να το διαθέσει.
Δε θες διανυκτέρευση; Έζησα και εγώ Αθήνα , σε 2 ώρες είσαι σε βουνά και δάση , δεν είναι δύσκολο.
Αυτό που καταλαβαίνω απόλυτα, είναι η έλλειψη χρόνου ή άλλες υποχρεώσεις οικογενειακές. Αν και εδώ κρατάω μία επιφύλαξη , ας έρθουν και τα παιδιά.
πχ Θα ανέβεις με τα μαντολάστιχα από Αθήνα Μέτσοβο με βροχή? Θα τα φορτώσεις στην σχάρα οροφής Ή μήπως θα τα στείλεις ζανταρισμένα με φορτωτική για να αλλάξεις εκεί? Καλή τύχη ...
Γενικώς αν κάποιος ΔΕΝ κινηθεί οργανωμένα με παρέα και σε κονβόι το είδος του οφρόντινγκ που εξιτάρει τον γάτο και τους συνοδοιπόρους του είναι σχεδόν απαγορευτικό ΕΙΔΙΚΑ αν μένει στην Αθήνα και ενδιαφέρεται για περιήγηση και διασχίσεις και όχι για βούτες σε λασπόλακκους και οφρόντινγκ στίβους μάχης εντός κοντινής ακτίνας δράσης.
Διαφωνώ έχοντας χιλιόμετρα επί του θέματος. Ενδεικτικά , τη διαδρομή που ανέβασε ο γάτος , τη γνωρίζω ( πολύ καλά ) . Ο χειμώνας δεν είναι και η καλύτερη εποχή να την κάνεις. Αρχές καλοκαιριού ( άνοιξη δηλαδή εκεί ) , μέχρι τέλη Οκτωβρίου ( αναλόγως τις βροχές ) , οποιοδήποτε τετρακίνητο SUV , τη βγάζει , εύκολα. Μάλιστα τότε είναι και η καλύτερη εποχή της.
Γενικά , ένα vitara ή ένα duster , με το πολύ michelin latittude cross φορεμένα ( απλά και καθημερινά ελαστικά) , θα σε πάει για αρχή πολύ μακρύτερα από εκεί που περίμενες. Δε χρειάζεται κάποιος να κυνηγά τις αντοχές του , υπάρχει και η αναστροφή , δε είναι ντροπή , την έχω τιμήσει πολλές φορές. Έχω ξαναγράψει ότι κάνω τέτοιες εκδρομές είτε με παρέα , είτε μόνες . Λίγο νού θέλει να αποφύγεις τους μπελάδες , και όλα τα άλλα γίνονται. Τα Ελληνικά βουνά είναι διάσπαρτα τόσο από δρόμους κτηνοτρόφων όσο και υλοτόμων, που "πατιούνται" και αποζημιώνουν στο μέγιστο.
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου οι διαδρομές/καταστάσεις στα βιντεάκια που έχουν ποσταριστεί στο συγκεκριμένο τόπικ βγαίνουν με αποδεκτά όρια ασφάλειας από ένα μαμά βιτάρα ή ντάστερ με light AT ελαστικά που κινείται ΜΟΝΟ ΤΟΥ στο βουνό χωρίς άλλο εξοπλισμό (εργάτες, recovery boards, νόμιμα vhf με πρόσβαση σε αναμεταδότες, δορυφορικά τηλέφωνα/messenger κτλ)?
Έγραψα ακριβώς πότε μπορεί να γίνει η εκδρομή αυτή , χωρίς καμία άλλη παρέα και επιπλέον εξοπλισμό.
Διευκρίνιση για το τι εννοώ γιατί με τόσες παράλληλες συζητήσεις προφανώς χάνεται η συνέχεια: Κάθε βιντεάκι που έχει ποσταριστεί στο συγκεκριμένο τόπικ ως επιχείρημα οφρόαντ ικανοτήτων έχει ορισμένα στάνταρ χαρακτηριστικά. Αυτοκίνητα όχι Μαμά, σε κονβόι, με πρόσθετο εξοπλισμό ασφαλείας. Έτσι και το σχόλιο μου για το πόσο εύκολα ανεβαίνει ΣΚ ο Αθηναίος με βροχή και μαντολάστιχα στο Μέτσοβο που ανέφερες (ο λόγος που πέταξα τα KM3 και έβαλα Κ02 στο δικό μου ήταν παρεμπιμπτόντως αυτός ακριβώς, οι ενοχλητικά θορυβώδεις και επίκινδυνες ασφάλτινες βρεγμένες διαδρομές με ακόμα και "ηπια" μαντολάστιχα). Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, για "καλοκαιρινή"/στεγνή επίσκεψη στα ποιό πολλά γραμμοχώρια αρκεί ένα οποιοδήποτε αμάξι που δεν είναι Σαύρα - η τετρακίνηση είναι προαιρετική - όμως ΔΕΝ ήταν αυτό το πλαίσιο των βίντεο που ποσταρίστηκαν.
#mizeria
σκεφτομαι την επομενη φορα να βαλω ενα βιντεο με το βιταρα στην εο να πηγαινει, να πηγαινει, να πηγαινει....οκ, θα γυριζουμε και μοναχικα βιντεο και θα βαλουμε σλικ προς δικη σου ικανοποιηση... για ποια φτιαξιματα μιλαμε? και τι να κανουμε, τα βιταρα εχουν και απο τα καλυτερα παρεϊστικα κλαμπ με πολλους προθυμους για φθηνες εκδρομες.
ο αθηναιος το σουκου παει ανετα και νοτια ευβοια, εκτος απο καντηλι, παει μαιναλο, παει παρνωνα, προφανως και ζηρεια, καλαβρυτα, οιτη, βαρδουσια, οξυα, καλλιδρομο, γκιωνα, κοκκαλια, καλιακουδα και σε καμποσα ακομη μερη. ας δοκιμασει ενα δικινητο καλη ωρα να παει καλοκαιρι ορεινα στη σεττα. που τουλαχιστον πιανει κινητο για να καλεσει καποιο σουζ να τον τραβηξει.Ρε γάτε αφού διαβάζεις 1 και καταλαβαίνεις 20 γιατί επανερχόμαστε στα ίδια? Καψόνια στους εγκλείστους σου αρέσει να κάνεις απαριθμώντας σαδιστικά τα πέριξ βουνά? Το δικό σου use case , όπως και το lifestyle των συνοδοιπόρων σου, όπως προκύπτει από τα βιντεάκια που ο ίδιος ποστάρεις, είναι αναντίστοιχα με εκείνα του 99% του αγοραστικού κοινού του 4κινητου βιτάρα. Και όχι μόνον αυτό: Tο ίδιο αυτό λαιφστάιλ χωρίς το δίχτυ ασφαλείας του οργανωμένου κονβόι και των οχημάτων απεγκλωβισμού (ένα από αυτά και το δικό σου βιταρα-φρανκενστάιν από ότι καταλαβαίνω) είναι δυνητικά επικίνδυνο αν τελικά αποπειραθεί να το ακολουθήσει κανείς μόνος χωρίς εξοικείωση με την διαδρομή και την ύπαιθρο. Αρκεί μια κατολίσθηση σε ένα στενό δασικό δρόμο που θα απαιτήσει 200 μέτρα οπισθοπορεία μέχρι την πλησιέστερη αναστροφή για να χαλάσει την έξοδο στον μέσο κάτοικο του διαμερίσματος που βγήκε στο βουνό για αναψυχή.
Εδώ ρε σύ οι περισσότεροι έγκλειστοι του λεκανοπεδίου δεν ανεβαίνουν καν μέχρι το δίχαλο στο χωματόδρομο από αθανάσιο διάκο πρός τα καταφύγια των βαρδουσίων, κωλόνουνε με το που θα δούνε λίγο χιόνι μετά το γαρδίκι προς γραμμένη οξυά ή απλά βαριούνται να πάνε έστω μέχρι το καντήλι κι ας έχουν αγορασμένα γκλαντιέιτορ και ράπτορ. Τέλος πάντων. Αυτά τα ολίγα, έστω και καθυστερημένα, και δεν επανέρχομαι στα του βιτάρα.
-
Και όχι μόνον αυτό: Tο ίδιο αυτό λαιφστάιλ χωρίς το δίχτυ ασφαλείας του οργανωμένου κονβόι και των οχημάτων απεγκλωβισμού (ένα από αυτά και το δικό σου βιταρα-φρανκενστάιν από ότι καταλαβαίνω) είναι δυνητικά επικίνδυνο αν τελικά αποπειραθεί να το ακολουθήσει κανείς μόνος χωρίς εξοικείωση με την διαδρομή και την ύπαιθρο. Αρκεί μια κατολίσθηση σε ένα στενό δασικό δρόμο που θα απαιτήσει 200 μέτρα οπισθοπορεία μέχρι την πλησιέστερη αναστροφή για να χαλάσει την έξοδο στον μέσο κάτοικο του διαμερίσματος που βγήκε στο βουνό για αναψυχή.
https://www.makthes.gr/trochaio-atychima-sto-velvento-kozanis-ich-epese-se-charadra-fot-622543
#metoplaikiopoupaei
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
Και όχι μόνον αυτό: Tο ίδιο αυτό λαιφστάιλ χωρίς το δίχτυ ασφαλείας του οργανωμένου κονβόι και των οχημάτων απεγκλωβισμού (ένα από αυτά και το δικό σου βιταρα-φρανκενστάιν από ότι καταλαβαίνω) είναι δυνητικά επικίνδυνο αν τελικά αποπειραθεί να το ακολουθήσει κανείς μόνος χωρίς εξοικείωση με την διαδρομή και την ύπαιθρο. Αρκεί μια κατολίσθηση σε ένα στενό δασικό δρόμο που θα απαιτήσει 200 μέτρα οπισθοπορεία μέχρι την πλησιέστερη αναστροφή για να χαλάσει την έξοδο στον μέσο κάτοικο του διαμερίσματος που βγήκε στο βουνό για αναψυχή.
https://www.makthes.gr/trochaio-atychima-sto-velvento-kozanis-ich-epese-se-charadra-fot-622543
#metoplaikiopoupaei
Προσοχή.. κάποια δεν είναι αστεία..
-
@dublin said in Suzuki Vitara 2015:
Προσοχή.. κάποια δεν είναι αστεία..
καλά ήταν οι άνθρωποι στην υγεία τους, οπότε all good...
επιπλέονTo offroading θέλει μυαλό και παρέα.
Αλλιώς πόδια. -
το να δεις μερη που δεν βλεπουν οσοι αγοραζουν παντελονια με φερμουαρ μια και χωραει ο πιπης, ειναι πολυ ευκολοτερο απο οσο νομιζετε. εχω ξεβγαλει και αντρωσει καμποσους νιβιταραιους που καταλαβαν τι πηρανε πλεον. το να ψαχνεις να βαλεις τι μλκ εκανε ο αλλος ο αναμεσα σε χιλιαδες χωρις λογια ειναι....
-
το να δεις μερη που δεν βλεπουν οσοι αγοραζουν παντελονια με φερμουαρ
Και γιατί να τα δείς είναι το ερώτημα?? Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει!! Να δω καμια παραλία με το σκάφος, ναι το θέλω. Τα κατσάβραχα παρέα με άλλους 30 μαντράχαλους σε ένα πέτρινο καταφύγιο με όλες τις κλανιές και τις μυρωδιές δεν με συγκινούν...έχω πάει στρατό! Αλλά όπως την βρίσκει ο καθένας!
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Και γιατί να τα δείς είναι το ερώτημα?? Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει!! Να δω καμια παραλία με το σκάφος, ναι το θέλω. Τα κατσάβραχα παρέα με άλλους 30 μαντράχαλους σε ένα πέτρινο καταφύγιο με όλες τις κλανιές και τις μυρωδιές δεν με συγκινούν...έχω πάει στρατό! Αλλά όπως την βρίσκει ο καθένας!
δεν εχουμε λεφτα για σκαφος καρδια μου.... εσυ που εχεις, παρε.
-
δεν εχουμε λεφτα για σκαφος καρδια μου.... εσυ που εχεις, παρε.
-
έχεις φίλους όμως με σκάφος!!!
Μπα....με τις αλήθειες που λες για το Βιτάρα σε έχει αποκληρώσει...χαχαχα!!
-
Οι 2 πλευρές δεν θέλουν να καταλάβουν ότι γούστα είναι αυτά! Άλλοι ονειρεύονται βουνά, άλλοι θάλασσες, άλλοι πόλεις. Γιατί προσπαθείτε να επιβάλλετε τη γνώμη σας;
@gatoz αυτό με τα παντελόνια πάει προς το προσβλητικό πλέον θα έλεγα.
-
@xenos said in Suzuki Vitara 2015:
Γιατί προσπαθείτε να επιβάλλετε τη γνώμη σας;
-
το να δεις μερη που δεν βλεπουν οσοι αγοραζουν παντελονια με φερμουαρ μια και χωραει ο πιπης, ειναι πολυ ευκολοτερο απο οσο νομιζετε. εχω ξεβγαλει και αντρωσει καμποσους νιβιταραιους που καταλαβαν τι πηρανε πλεον. το να ψαχνεις να βαλεις τι μλκ εκανε ο αλλος ο αναμεσα σε χιλιαδες χωρις λογια ειναι....
ΓΑΤΕ...υπάρχουν και άλλοι άντρες αυτοί που βλέπουν τον αχλαδόκαμπο και ορμάνε στο τιμόνι, και όχι να τσαλαβουτανε με τη γαλοτσα στη λάσπη...άλλη φάση
υ.γ: προφανώς όταν ήσουν μικρός έβλεπες camel trophy και άκουγες duran duran, οι άλλοι βλέπουν motogp, formula 1 και άκουγαν slayer
Suzuki Vitara 2015