-
@dettol said in TESLA FORUM:
Για το ύψος είναι αστείο να συζητάμε. Ξέρετε, δεν έχει μόνο το Μ3 ως μοντέλο ή Τ. Έχει και άλλα.
Οσο για τις τρελές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, το λέτε αυτό διότι βλέπετε απομακρυσμένα την θερμοκρασία στο αμάξι. Είχατε άλλο αυτοκίνητο που έδειχνε στο παρελθόν τη θερμοκρασία, ώστε να ξέρετε πόσο υψηλή ήταν;
Και το Υ χαμηλό είναι για το είδος του.
Προσωπικά με ενοχλεί στο μπες βγες έχοντα και τα κιλά μου. Και προσέχω σε ράμπες.Τα γυάλινα πάνελς έχουν πάντοτε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι θέμα τεσλα μόνο.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Εάν η υλοποίηση ειναι τέτοια που δεν κανει καμια απολύτως διαφορα σε σχεση με τη λαμαρίνα και επισης δε στο χρεωνει, τοτε γιατι οχι? Χωριά που σου δίνει αυτόματο έλεγχο της θερμοκρασίας καμπίνας αν θες και όταν φτάσει 35 ή 40 βαθμούς (ανάλογα που θα το ρυθμισεις), ενεργοποιεί αυτόματα το a/c.
Τεσπα αυτα ειναι χαρακτηριστικά που τα βλέπει μόνο ο κάτοχος καθώς θέλουν χρονο να δοκιμαστούν σε διάφορες καταστάσεις. Κι εγώ την πρώτη φορά στο τεστ δραϊβ του Μ3 γκρίνιαζα θυμάμαι και κάπου πρέπει να υπάρχει και σχετικό ποστ. Ε η πραγματικότητα τελικα διαφέρει. Κι εμείς δεν είμαστε βλαμμενοι να θέλουμε να καιγόμαστε εμείς ή οι επιβάτες μας προκειμένου να λέμε οτι έχουμε ηλιοροφη.
Εχω μια αίσθηση, την οποία δεν μπορώ να επιβεβαιώσω με νούμερα, ότι η καμπίνα του Υ λόγω ύψους έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν ο ήλιος καίει !
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Σήμερα κλείνει ήδη ένας χρόνος με το αμάξι.
Το μόνο αμάξι που αν μπορούσα να το πουλήσω στο δίμηνο που είδα πόσο τραγική βαφή έχει και πόσο τελικά άβολο λόγω μεγέθους είναι για καθημερινό θα το έκανα.
Αλλα ας όψεται το ΚΗ.
Εξοπλιστικά σε επίπεδο δύναμης και απτής ποιότητας στα λεφτά του είναι και θα είναι μακράν ότι καλύτερο είχα.
Τα μειονεκτήματα τα γράφω παραπάνω.
Θετικά πολλά αλλά όχι για να ρισκάρω την ηρεμία μου και τα λεφτά μου με την οδήγηση του. Και φυσικά μου πιάνει και τη θέση στάθμευσης στο σπίτι.
Σε επίπεδο χρήσης έσπασε κάθε προσωπικό ρεκόρ.
3577 χλμ μόνο έχω κάνει. Κόστος κάπου 30 ευρώ λόγω των δωρεάν χλμ που είχα δώρο από την τεσλα (και θα πάνε χαμένα στην πώληση) + η πάντα μικτή ασφάλεια (900-1000 ευρώ).
Τσάμπα έπισης το κόστος και η διαδικασία να βάλω οικιακή φόρτιση.
Μόνο ως επένδυση στο σπίτι το βλέπω όταν το δώσω και αυτό γιατί δύσκολο να ξαναμπλέξω με ηλεκτρικό.
Ναι γενικά πια δεν θέλω να παντρεύομαι τίποτα. Ολα προς πώληση! Κανεις δεν παίρνει μαζί του τίποτα !Ουτε και θα ξανασχοληθώ με αυτοκίνητα.
Δεν μπορώ να κυκλοφορώ με την περιουσία μου ανάμεσα στα ορκ που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
Ενα μικρό υβριδικό ληζινγκ ακόμα και ιδιωτικό θα κοιτάξω να έχω γιατί τελείωσε το θέμα αυτοκίνηση στα 51. Πάμε προς τη σύνταξη πια και μαζεύουμε να υπάρχουν για ώρα ανάγκης και για να βοηθήσουμε τα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό να σωθούν. Τέρμα τα περιττά έξοδα.
Αρκετά. Χρόνος και διάθεση για βόλτες δεν υπάρχει. Ενα αχρείαστο commuting καθημερινά γίνεται λόγω των αθλιων ΜΜΜ και αυτό με πολλές υποχωρήσεις και στεναχώριες ελεω των αχρήστων και άσχετων ανάμεσα στους οποίους ζούμε (οδηγοί άλλων οχημάτων, πάρκινγκ κλπ).
Που να βρεις πια χρήματα και χρόνο να πετάξεις στο δρόμο. Εχει ακριβύνει τόσο και η ζωή.Ισως κάποιες στιγμές μείνω με το παράπονο γιατί δεν έκανα με το τεσλα περισσότερες βόλτες.
Αλλά γιατί να ρισκάρω ζημιές και στεναχώριες για λίγες στιγμές χαμόγελου ;
Κανείς δεν θα θυμάται τα 2 χαμόγελα όταν πληρώνεις ζημιές ή απαξιώνεται η περιουσία σου και στεναχωριέσαι.Αν πάντως κάποιος ψήνεται για ηλεκτρικό μην.
Πλην τεσλα που είναι όμως ότι πιο άβολο για Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι που αν αξίζει.
Αν θέλετε οικονομία χρήσης τα ποιοτικά μπουρδελα της Τογιότα είναι μια κάποια λύση.
Αν σας περισσεύουν πάρτε κάνα BMW να βγάζετε γούστα.Ενα ποστ μόνο μιζέρια !
Τουλάχιστον οι λοιποί χρήστες που ενίοτε γκρινιάζουν το κάνουν γιατί η ζωή δεν τους έχει φερθεί γενναιόδωρα, αλλά όχι να γκρινιάζεις όταν σου έχει φερθεί τόσο γενναιόδωρα -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Σήμερα κλείνει ήδη ένας χρόνος με το αμάξι.
Το μόνο αμάξι που αν μπορούσα να το πουλήσω στο δίμηνο που είδα πόσο τραγική βαφή έχει και πόσο τελικά άβολο λόγω μεγέθους είναι για καθημερινό θα το έκανα.
Αλλα ας όψεται το ΚΗ.
Εξοπλιστικά σε επίπεδο δύναμης και απτής ποιότητας στα λεφτά του είναι και θα είναι μακράν ότι καλύτερο είχα.
Τα μειονεκτήματα τα γράφω παραπάνω.
Θετικά πολλά αλλά όχι για να ρισκάρω την ηρεμία μου και τα λεφτά μου με την οδήγηση του. Και φυσικά μου πιάνει και τη θέση στάθμευσης στο σπίτι.
Σε επίπεδο χρήσης έσπασε κάθε προσωπικό ρεκόρ.
3577 χλμ μόνο έχω κάνει. Κόστος κάπου 30 ευρώ λόγω των δωρεάν χλμ που είχα δώρο από την τεσλα (και θα πάνε χαμένα στην πώληση) + η πάντα μικτή ασφάλεια (900-1000 ευρώ).
Τσάμπα έπισης το κόστος και η διαδικασία να βάλω οικιακή φόρτιση.
Μόνο ως επένδυση στο σπίτι το βλέπω όταν το δώσω και αυτό γιατί δύσκολο να ξαναμπλέξω με ηλεκτρικό.
Ναι γενικά πια δεν θέλω να παντρεύομαι τίποτα. Ολα προς πώληση! Κανεις δεν παίρνει μαζί του τίποτα !Ουτε και θα ξανασχοληθώ με αυτοκίνητα.
Δεν μπορώ να κυκλοφορώ με την περιουσία μου ανάμεσα στα ορκ που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
Ενα μικρό υβριδικό ληζινγκ ακόμα και ιδιωτικό θα κοιτάξω να έχω γιατί τελείωσε το θέμα αυτοκίνηση στα 51. Πάμε προς τη σύνταξη πια και μαζεύουμε να υπάρχουν για ώρα ανάγκης και για να βοηθήσουμε τα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό να σωθούν. Τέρμα τα περιττά έξοδα.
Αρκετά. Χρόνος και διάθεση για βόλτες δεν υπάρχει. Ενα αχρείαστο commuting καθημερινά γίνεται λόγω των αθλιων ΜΜΜ και αυτό με πολλές υποχωρήσεις και στεναχώριες ελεω των αχρήστων και άσχετων ανάμεσα στους οποίους ζούμε (οδηγοί άλλων οχημάτων, πάρκινγκ κλπ).
Που να βρεις πια χρήματα και χρόνο να πετάξεις στο δρόμο. Εχει ακριβύνει τόσο και η ζωή.Ισως κάποιες στιγμές μείνω με το παράπονο γιατί δεν έκανα με το τεσλα περισσότερες βόλτες.
Αλλά γιατί να ρισκάρω ζημιές και στεναχώριες για λίγες στιγμές χαμόγελου ;
Κανείς δεν θα θυμάται τα 2 χαμόγελα όταν πληρώνεις ζημιές ή απαξιώνεται η περιουσία σου και στεναχωριέσαι.Αν πάντως κάποιος ψήνεται για ηλεκτρικό μην.
Πλην τεσλα που είναι όμως ότι πιο άβολο για Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι που αν αξίζει.
Αν θέλετε οικονομία χρήσης τα ποιοτικά μπουρδελα της Τογιότα είναι μια κάποια λύση.
Αν σας περισσεύουν πάρτε κάνα BMW να βγάζετε γούστα.Ενα ποστ μόνο μιζέρια !
Τουλάχιστον οι λοιποί χρήστες που ενίοτε γκρινιάζουν το κάνουν γιατί η ζωή δεν τους έχει φερθεί γενναιόδωρα, αλλά όχι να γκρινιάζεις όταν σου έχει φερθεί τόσο γενναιόδωραΑπαισιοδοξια θα ελεγα και οχι μιζερια, νομιζω ειναι χειροτερο για τον εαυτο του αν και 51 ετων μονο, συγνωμη αν παραβιασα προσωπικα δεδομενα.
-
Πάντως ο iceman έχει ένα δίκιο για τους απαράδεκτους άλλους οδηγούς. Γενικά δε συμμερίζομαι τα γραπτά του αλλά σε αυτό του το δίνω. Τα τελευταία χρόνια έχω βαρεθεί να με βρίσκουν οι άλλοι οδηγοί σε προφυλακτήρες, πόρτες, στο δρόμο, στο πάρκινγκ κτλ. Το αποκορύφωμα ήταν φέτος που έχω ήδη βάψει 2 φορές προφυλακτήρες και αυτήν την εβδομάδα αφού πήρα το touran από το φανοποιείο, την επόμενη μέρα μου βρίσκουν το civic* και ξανακανονίζω να μπω φανοποιείο...
- όταν πάω σούπερμαρκετ, πάντα παρκάρω μακριά από τον "όχλο" γιατί αλλιώς τα σημάδια και οι φθορές είναι περίπου σίγουρες. Έτσι και αυτήν τη φορά πάρκαρα το civic μόνο του στον δρόμο απέναντι από το πάρκινγκ του σούπερμάρκετ. Βγαίνει μια κυρία με όπισθεν από το πάρκινγκ, διασχίζει όλο το πάρκινγκ με όπισθεν, βγαίνει στο δρόμο, διασχίζει το δρόμο με όπισθεν και φτάνει απέναντι και "σταματάει" πάνω στο αμάξι μου. Μια καλή και ευγενέστατη κυρία. Όταν τη ρώτησα λοιπόν τι έκανε και πως το έκανε μου λέει: "καμιά φορά στο τιμόνι με πιάνει μια σύγχιση, μια ζαλάδα και δεν πολυκαταλαβαίνω τι κάνω...."
Ο Χριστός και η Παναγία!!!!!
- όταν πάω σούπερμαρκετ, πάντα παρκάρω μακριά από τον "όχλο" γιατί αλλιώς τα σημάδια και οι φθορές είναι περίπου σίγουρες. Έτσι και αυτήν τη φορά πάρκαρα το civic μόνο του στον δρόμο απέναντι από το πάρκινγκ του σούπερμάρκετ. Βγαίνει μια κυρία με όπισθεν από το πάρκινγκ, διασχίζει όλο το πάρκινγκ με όπισθεν, βγαίνει στο δρόμο, διασχίζει το δρόμο με όπισθεν και φτάνει απέναντι και "σταματάει" πάνω στο αμάξι μου. Μια καλή και ευγενέστατη κυρία. Όταν τη ρώτησα λοιπόν τι έκανε και πως το έκανε μου λέει: "καμιά φορά στο τιμόνι με πιάνει μια σύγχιση, μια ζαλάδα και δεν πολυκαταλαβαίνω τι κάνω...."
-
Τίποτα από αυτά που γράφετε για τον Παγωμένο δεν ισχύει...
Η απάντηση είναι πολύ απλή...
Η κρίση της μέσης ηλικίας 40-60 έχει δύο στάδια..
Στο πρώτο στο 40-50 θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι έχεις φτάσει κάπου.
Τότε ψάχνεις να έχεις καλό σπίτι, καλό αυτοκίνητο, η οικογένεια να περνάει καλά, ενίοτε για κάποιους και μια επιβεβαίωση έξω από αυτήν, που καμιά φορά υπερβαίνει τα όρια, γενικά κάθε τι ώστε να αισθανθείς ότι ο κόπος 2 δεκαετιών κάπου απέδωσε.
Μετά τα 50 τα πράγματα αλλάζουν εντελώς.
Εχεις αποκτήσει αυτά που ήθελες και είδες ότι τελικά δεν είναι και τόσο σημαντικά. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, έχουν πάρει δικό τους δρόμο, ή είναι σε αυτό το στάδιο, συνήθως έχουν μεγαλώσει και τα έξοδα και αρχίζεις και σκέφτεσαι ότι στην δουλειά δεν θα είσαι πλέον νέος, αλλά είτε θα σε ετοιμάζουν για διώξιμο, είτε θα πρέπει να πας στην κορύφωση, με ότι κόστος έχει αυτό.
Και όσο πλησιάζεις τα 60 όλα αυτά αρχίζουν και δυσκολεύουν περισσότερο και αρχίζεις και εκτιμάς τα πιο απλά πράγματα και να αποστασιοποιείσαι από τα περίεργα και τα βαρετά...
Αν μάλιστα έχεις να επιδείξεις και κάποια πράγματα στην επαγγελματική σου ζωή, τότε σκέφτεσαι ότι πρέπει να κοιτάξεις λίγο και τον εαυτό σου.
Ισως ο παγωμένος το πάει λίγο πιο γρήγορα...
-
Δεν εχει σχεση με αυτα που λετε, αλλα με το οτι καθημερινα κατεβαινει κεντρο απο μια ηδη επιβαρυμενη περιοχη σε κινηση και παρκαρισμενα και αυτο δημιουργει ειναι μονιμο στρεςς. Και ακινητος να εισαι στην λωριδα σου κατεβαινονταν την Κηφισιας κανεις τον σταυρο σου να μην σου τυχει κατι.
Και επιστρεφει στο τελος του ωραριου αρα τρωει το πικ την κινησης συνεχως.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
Επίσης, ειναι καλύτερη οδηγικά εμπειρία σε σχέση με ε΄να θερμικό, κατά την ταπεινή μου άποψη.
Κατά την δική μου επίσης ταπεινή άποψη δεν είναι.
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@bekiaris said in TESLA FORUM:
Επίσης, ειναι καλύτερη οδηγικά εμπειρία σε σχέση με ε΄να θερμικό, κατά την ταπεινή μου άποψη.
Κατά την δική μου επίσης ταπεινή άποψη δεν είναι.
το δέχομαι, ειναι υποκειμενικό το θέμα, η προσωπική μου εμπειρία με 3-4 χρόνια ηλεκτρικό και πάνω απο τα μισά χιλιόμετρα σε εθνική, της τάξης των 50k στο συνολο, ειναι πως ειναι, ειδικά εντός πόλης, για τα ταξίδια ειναι μία μεγάλη κουβέντα που έχει γίνει πολλάκις.
-
Γίνεται πολλάκις από την απέλπιδα προσπάθεια των κατόχων ηλεκτρικών να μας πείσουν ότι τα ηλεκτρικά κάνουν και ταξίδια...
Δεν κάνουν. Γιατί να έχεις πληρώσει ένα κάρο λεφτά και να πηγαίνεις αργότερα από το ΚΤΕΛ και με 100 άγχη δεν είναι ταξίδι.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Γίνεται πολλάκις από την απέλπιδα προσπάθεια των κατόχων ηλεκτρικών να μας πείσουν ότι τα ηλεκτρικά κάνουν και ταξίδια...
Δεν κάνουν. Γιατί να έχεις πληρώσει ένα κάρο λεφτά και να πηγαίνεις αργότερα από το ΚΤΕΛ και με 100 άγχη δεν είναι ταξίδι.
οποτε εγώ που έχω πάει 5 φορές τα τελευταία χρόνια στο χωριό μου (Αμφιλοχία) και 15 στην ΟΥρανούπολή, πήγα με ηλεκτρικό πατίνι? το κόστος για ουρανούπολη βγαίνει περίπου 70 max 80 ευρώ, με την χαμηλή ταχύτητα ομως που αναφέρεις. Το "ένα κάρο" λεφτά ειναι απλά μια γενικολογία
-
@ilias-a said in TESLA FORUM:
Απαισιοδοξια θα ελεγα και οχι μιζερια, νομιζω ειναι χειροτερο για τον εαυτο του αν και 51 ετων μονο, συγνωμη αν παραβιασα προσωπικα δεδομενα.
Εχω κανει εδώ και χρόνια μπλοκ χρήστες σαν το red monster που είναι μόνιμη πηγή εξυπνάκισμου και κουνάνε το δάχτυλο.. Πως βλέπει τα ποστς μου αυτός ο τύπος ; Και γιατί τα σχολιάζει ;
Και στην τελική επειδή να χεσω τα συστήματα του φόρουμ αυτός βλέπει τι γράφω, να το γράψω να το δει μπας και με μπλοκάρει και αυτός να μην έχουμε οποιοδήποτε interaction έστω και έμμεσο.
Άντε @@@@ red monster και εσύ και οι εξυπνάδες σου!
-
@sargus said in TESLA FORUM:
Πάντως ο iceman έχει ένα δίκιο για τους απαράδεκτους άλλους οδηγούς. Γενικά δε συμμερίζομαι τα γραπτά του αλλά σε αυτό του το δίνω. Τα τελευταία χρόνια έχω βαρεθεί να με βρίσκουν οι άλλοι οδηγοί σε προφυλακτήρες, πόρτες, στο δρόμο, στο πάρκινγκ κτλ. Το αποκορύφωμα ήταν φέτος που έχω ήδη βάψει 2 φορές προφυλακτήρες και αυτήν την εβδομάδα αφού πήρα το touran από το φανοποιείο, την επόμενη μέρα μου βρίσκουν το civic* και ξανακανονίζω να μπω φανοποιείο...
Ο Χριστός και η Παναγία!!!!!
Ε ναι ρε συ. Εδώ το μικρούλι το μαζντογιαρις που ευτυχώς κυκλοφορώ κάθε μέρα το έχουν γαμησει. Είτε έξω είτε στο πάρκινγκ. Αυτή τη στιγμή έχει βαθούλωμα στο καπω γιατί κάποιος ίσως στο πάρκινγκ στηρίχθηκε πάνω, φτερό αριστερά και προφυλακτήρα από μανούβρα στο πάρκινγκ (θα το πληρώσουν). Γρατσουνιές από κλειδιά πίσω δεξιά σε φτερό και πόρτα. Σε φαναρτζηδικο θες 5-6 κατοστάρικα παρότι κάποιοι λένε μην τα φτιάχνεις άσε τα όταν το γύρισεις.
Μα τότε ναι θα τα πληρώσω και στο ενδιάμεσο θα κυκλοφορώ με τον καρνάβαλο.
Δεν είναι πάντα μόνο το κόστος το θέμα.
Για να μην πω για της συζύγου που κυνηγάνε τα ανταλλακτικά 3 μήνες. Κατάντια. - όταν πάω σούπερμαρκετ, πάντα παρκάρω μακριά από τον "όχλο" γιατί αλλιώς τα σημάδια και οι φθορές είναι περίπου σίγουρες. Έτσι και αυτήν τη φορά πάρκαρα το civic μόνο του στον δρόμο απέναντι από το πάρκινγκ του σούπερμάρκετ. Βγαίνει μια κυρία με όπισθεν από το πάρκινγκ, διασχίζει όλο το πάρκινγκ με όπισθεν, βγαίνει στο δρόμο, διασχίζει το δρόμο με όπισθεν και φτάνει απέναντι και "σταματάει" πάνω στο αμάξι μου. Μια καλή και ευγενέστατη κυρία. Όταν τη ρώτησα λοιπόν τι έκανε και πως το έκανε μου λέει: "καμιά φορά στο τιμόνι με πιάνει μια σύγχιση, μια ζαλάδα και δεν πολυκαταλαβαίνω τι κάνω...."
-
Αμάξι που κάνει 40-45000 όπως το Τέσλα και να έχεις τόσες δεσμεύσεις είναι ένα κάρο λεφτά...
Επίσης επειδή πρόσφατα έκανα 1800 χλμ πηγαίνοντας Κεντρική Μακεδονία με 5,6 λ/100 μέση τιμή και 1,45 καύσιμο συνολικά 145 ευρώ, νομίζω ότι κάπου εκεί θα ήμουν και να πήγαινα Ουρανούπολη.
Και ταχύτητα μέση στην διαδρομή Χαλάνδρι - Κιλκίς κάπου 108 χαω, δηλαδή όρια + 10-20 μαζί με τις στάσεις των διοδίων με πομποδέκτη.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σύγκριση στο ταξίδι του ντίζελ με οτιδήποτε άλλο.
-
Απαισιοδοξια θα ελεγα και οχι μιζερια, νομιζω ειναι χειροτερο για τον εαυτο του αν και 51 ετων μονο, συγνωμη αν παραβιασα προσωπικα δεδομενα.
Εχω κανει εδώ και χρόνια μπλοκ χρήστες σαν το red monster που είναι μόνιμη πηγή εξυπνάκισμου και κουνάνε το δάχτυλο.. Πως βλέπει τα ποστς μου αυτός ο τύπος ; Και γιατί τα σχολιάζει ;
Γιατί δεν ξέρει ότι τον έχεις μπλοκάρει..
Και δεν σε έχει μπλοκάρει αυτός...
Για αυτό δεν μπλοκάρουμε κανένα...
Απλώς αν δεν γουστάρουμε δεν διαβάζουμε τα σχόλια τους...
-
Επίσης επειδή πρόσφατα έκανα 1800 χλμ πηγαίνοντας Κεντρική Μακεδονία με 5,6 λ/100 μέση τιμή και 1,45 καύσιμο συνολικά 145 ευρώ, νομίζω ότι κάπου εκεί θα ήμουν και να πήγαινα Ουρανούπολη.
δέχομαι το κομμάτι της ευκολίας, στην τιμή βέβαια δεν βάζεις και το κόστος συντήρησης το οποίο προκύπτει απο τα χιλιόμετρα και εκει κερδίσει κατά κράτος το ρεύμα. Στα 1300 χιλιόμετρα που αναφέρεις, ειναι 105.56 κόστος καυσίμου. Στο ρεύμα, φορτίζεις σπίτι σου στο 100% πριν ξεκινήσεις το ταξίδι, και όταν φτάσεις φορτίζεις στον αργό στα 0.40 λεπτά (0.37 εγώ επειδή εχω nrg premium), αρα το αυξημένο κόστος ειναι για τις δύο ενδιάμεσες στάσεις στα Σέα Μακρυχώρι (0.50) και στην επιστροφή (0.53) στα Σεά Αλμυρού. Υπάρχει επίσης και το κολπάκι με το Dei Blue Pass που μπορείς να πληρώσεις στα 0.40 σε ταχυφορτιστή με όριο της 50kwh ανα μήνα, αλλά μην σε μπερδέψω παραπάνω. Το ταξίδι βγαίνει τουλάχιστον 20 ευρώ πιο φθηνό, μπορεί και παραπάνω, αλλά με την έξτρα ταλαιπωρία που αναφέρεις, χωρίς να μετρήσεις βέβαια και την παράμετρο του κόστους του service, που στο πετρέλαιο ειναι μεγαλύτερο + την πιθανότητα να πέσεις σε φόλα πετρέλαιο...κλάφτα Χαράλαμπε. Οι χαμηλές ταχύτητες και η στάση για φόρτιση, ειναι όντως ένα μεγάλο θέμα, αλλά οτι δεν κάνουν ταξίδια τα ηλεκτρικά, εινια μια μεγάλη απάτη. Με λίγο υπομονή, όλα γίνονται. ΑΠλά αμα κάνεις αποκλειστικά ταξίδια, μην πάρεις ηλεκτρικό, αμά όμως συνδυάζεις 80% πόλη και 20% ταξιδια, είσαι κομπλε!
-
Αμάξι που κάνει 40-45000 όπως το Τέσλα και να έχεις τόσες δεσμεύσεις είναι ένα κάρο λεφτά...
Και ταχύτητα μέση στην διαδρομή Χαλάνδρι - Κιλκίς κάπου 108 χαω, δηλαδή όρια + 10-20 μαζί με τις στάσεις των διοδίων με πομποδέκτη.
Ταξιδευτη η μεγιστη οικονομια στη μετακινηση εντος και εκτος πολεως, με οποιαδηποτε ταχυτητα κινησης και χωρις τους περιορισμους του ντιζελ μεσα στην πολη και την κινηση ειναι το υγραεριο.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Εάν η υλοποίηση ειναι τέτοια που δεν κανει καμια απολύτως διαφορα σε σχεση με τη λαμαρίνα και επισης δε στο χρεωνει, τοτε γιατι οχι? Χωριά που σου δίνει αυτόματο έλεγχο της θερμοκρασίας καμπίνας αν θες και όταν φτάσει 35 ή 40 βαθμούς (ανάλογα που θα το ρυθμισεις), ενεργοποιεί αυτόματα το a/c.
Τεσπα αυτα ειναι χαρακτηριστικά που τα βλέπει μόνο ο κάτοχος καθώς θέλουν χρονο να δοκιμαστούν σε διάφορες καταστάσεις. Κι εγώ την πρώτη φορά στο τεστ δραϊβ του Μ3 γκρίνιαζα θυμάμαι και κάπου πρέπει να υπάρχει και σχετικό ποστ. Ε η πραγματικότητα τελικα διαφέρει. Κι εμείς δεν είμαστε βλαμμενοι να θέλουμε να καιγόμαστε εμείς ή οι επιβάτες μας προκειμένου να λέμε οτι έχουμε ηλιοροφη.
Εχω μια αίσθηση, την οποία δεν μπορώ να επιβεβαιώσω με νούμερα, ότι η καμπίνα του Υ λόγω ύψους έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν ο ήλιος καίει !
λογικο μοιαζει σαν σκεψη, καθως η οροφη απεχει περισσοτερο απο το κεφαλι του οδηγου, ενω πρεπει ο εσωτερικος ογκος να ειναι μεγαλυτερος σε σχεση με το 3.
-
Και στην τελική επειδή να χεσω τα συστήματα του φόρουμ αυτός βλέπει τι γράφω, να το γράψω να το δει μπας και με μπλοκάρει και αυτός να μην έχουμε οποιοδήποτε interaction έστω και έμμεσο.
Άντε @@@@ red monster και εσύ και οι εξυπνάδες σου!
Μιζέρια και κατάθλιψη !
-
TESLA FORUM