-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τελικά είναι μάστιγα. Να κι άλλος ένας που το πουλάει επειδή δεν πήρε την επιδότηση. Βγάζει νόημα; Γιατί στο δικό μου μυαλό δεν βγάζει.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343437171-tesla-model-y
Για μενα βγαζει, γιατι αν εδωσες 40 και σκοπευες να δωσεις 32, βγαινεις εκτος μπατζετ.
Βεβαια, το προβλημα ειναι ποιος μαλακας θα παρει μεταχειρισμενο ενω μπορει να παρει ο ιδιος καινουριο με επιδοτηση...μπορει να το παρει καποιος ξενος για εξαγωγη
-
@dettol said in TESLA FORUM:
απαξ και εχεις κανεις αιτηση για επιδοτηση, δεν υπαρχει καποιο ελαχιστο χρονικο διαστημα που εισαι υποχρεωμενος να το κρατησει; θυμαμαι λαθος;
Όχι αίτηση, επιδότηση. Νομίζω 2 χρόνια.
Αν αποκλείστηκαν από το ΚΗ2, τέλος.
Οπότε μπορούν να πουλήσουν.
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
απαξ και εχεις κανεις αιτηση για επιδοτηση, δεν υπαρχει καποιο ελαχιστο χρονικο διαστημα που εισαι υποχρεωμενος να το κρατησει; θυμαμαι λαθος;
Όχι αίτηση, επιδότηση. Νομίζω 2 χρόνια.
Αν αποκλείστηκαν από το ΚΗ2, τέλος.
Οπότε μπορούν να πουλήσουν.
Αν παρεις (όχι αν κανεις αίτηση) την επιδότηση ειναι 1 χρονος ο ιδιωτης και 2 εταιρεία.
-
Έτσι ξερω, αλλά εφόσον έχεις λάβει την επιδότηση.
-
Άπαξ και έχεις λάβει ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) έχεις υποχρέωση να κρατήσεις το όχημα, όχι όταν την αιτηθείς.
-
https://www.drive.gr/news/3000-km-me-ena-tesla-ti-xodepse-o-idioktitis
8 ευρώ τα 100 χλμ λέει...
Ητοι με 1,52 που έχει το πετρέλαιο τώρα 5,26 λ/100.
Για ανοικτό δρόμο κάπου εκεί θα ήμουν.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Και? Τον συλλογισμό δεν καταλαβαίνω και την σύγκριση Ελλάδας - Αυστραλίας. Άσχετο και το άρθρο και η σύγκριση.
Στην Ελλάδα η πραγματικότητα λέει ότι σε ίδια κατηγορία αυτοκίνήτων το Τέσλα ειναι κάπου στο 1/3 κόστους μετακίνησης και στο 1/20 του κόστους συντήρησης.
-
Και όταν κατεβάζεις το παράθυρο, ακούς αυτό το χαρ χαρ χαρ του diesel. Ανεκτίμητο και très chic.
-
Αν πήγαινες με τα πόδια θα σου ερχόταν ακόμα πιο φτηνά.
-
Το μόνο θετικό από τα παραπάνω είναι ότι ο Κρούζερ διαβάζει Drive.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Και? Τον συλλογισμό δεν καταλαβαίνω και την σύγκριση Ελλάδας - Αυστραλίας. Άσχετο και το άρθρο και η σύγκριση.
Στην Ελλάδα η πραγματικότητα λέει ότι σε ίδια κατηγορία αυτοκίνήτων το Τέσλα ειναι κάπου στο 1/3 κόστους μετακίνησης και στο 1/20 του κόστους συντήρησης.
Γιατί στην Αυστραλία είναι τόσο ακριβό το ρεύμα η εδώ είναι τόσο φτηνό ; Και τι μας λένε τότε οι αντιπολιτευόμενοι εδώ ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα.
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Και όταν κατεβάζεις το παράθυρο, ακούς αυτό το χαρ χαρ χαρ του diesel. Ανεκτίμητο και très chic.
Δεν κατεβάζω παράθυρο έχω συνέχεια κλιματισμό και πηγαίνω όσο αντέχω χωρίς στάση και χωρίς να είμαι ένα ακόμη ΚΤΕΛ στην δεξιά λωρίδα.
-
Αν πήγαινες με τα πόδια θα σου ερχόταν ακόμα πιο φτηνά.
Παίζει και να προλάβαινα και κανένα ηλεκτρικό στην δεξιά λωρίδα αν ήμουν λίγο νεότερος.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Το μόνο θετικό από τα παραπάνω είναι ότι ο Κρούζερ διαβάζει Drive.
Διαβάζω και το ντραιβ και άλλα 5-6 σάιτ.
Να τα κρατήσετε αυτά τα σχόλια.
Γιατί όταν ανακοινωθούν οι τιμές των ηλεκτρικών 3 και 3 αιρκρος θα αλλάξουν οι σχολιασμοί...
-
δεν χρειαζεται να περιμενουμε, ολοι ξερουμε οτι το 3 αιρκρος θα ειναι καλυτερο και φθηνοτερο απο Τεσλα. Ισως και να ειναι η ευκαιρια της 40ετιας.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
δεν χρειαζεται να περιμενουμε, ολοι ξερουμε οτι το 3 αιρκρος θα ειναι καλυτερο και φθηνοτερο απο Τεσλα. Ισως και να ειναι η ευκαιρια της 40ετιας.
Και θα γιατρέψει και τον καρκίνο
-
Το Tesla Υ dual motor long range που οδηγησα, μου φανηκε εντονη η επιβραδυνση οταν αφηνα το γκαζι, η ανακτηση ενεργειας μειωνεται απο το μενου; Το ιδιο παρατηρησε ο συνφορμιτης Iceman. Εκει στο παρκαρισμα με λιγο κλιση με δυσκολεψε το one pedal γιατι εφευγε προς τη μερια της κλισης και φρεναρε οταν αφηνα το λιγο γκαζι.
Μπροστα εχει αισθητηρες, βγαζει κατι χρωματα, αλλα δεν ειναι ακριβες ποση αποσταση εχει για να παρκαρεις ακριβως. Δειχνει εικονα μπροστα, αλλα ασαφη και οχι σα να εχει καμερα, αλλα σαν σχεδιο. Μηπως δεν ηξερα να τα ρυθμισω; αλλα εψαξα αρκετα. Ωραιο θα ηταν να ειχε την ηλεκτρικη αναδιπλωση καθρεπτων με συντομευση και αλλη μια συντομευση για τις καμερες στο παρκαρισμα. Στο παρκινγκ αναγκαζομουν συνεχεια να εναλλασσω αυτα τα δυο και δεν ειχα σαφη εικονα μπροστα. Μαλιστα δεν εβλεπα το μπροστινο καπω ουτε κατα την κινηση οταν οδηγουσα. Πολυ μεγαλο μεγεθος για την Αθηνα, δεν εκανα προσπαθεια παρκαρισματος, γιατι αφου δεν εβλεπα ακριβη αποσταση μπροστα και θα ειχα προβλημα. Βεβαια σημερα ολα τα πολυτελη αυτοκινητα ειναι τεραστια για να εχουν ζωνες προσκρουσης και να βγαζουν αστερια στο crash test, οποτε σε καποιον αλλον θα το βολευε το μεγεθος και σιγουρα εναν Αμερικανο!
κατα τα αλλα καταπληκτικο αυτοκινητο, αν αποφασισεις να πατησεις το γκαζι πρεπει να ακουμπησεις πιο πριν το κεφαλι σου στο προσκεφαλο για να μη σου πεταξει πισω το κεφαλι εντονα και ειναι ελαχιστα ενοχλητικο, αλλα οχι κατι τρομερο και επικινδυνο. Οταν πατησεις το γκαζι και εχεις το κεφαλι πανω στο προσκεφαλο, τραβιεται απο την επιταχυνση το προσωπο προς τα πισω σα να κανεις λιφτινγκ! Μαλλον ετσι ειναι τα υπεραυτοκινητα μια και τετοια επιταχυνση δεν εχω νιωσει ποτε.
εκπληκτικη εικονα πως βλεπει τους πεζους και μηχανακια, πως τα κοκκινιζει οταν υπαρχει μεγαλη προσεγγιση (ή για τον πεζο και προθεση προσεγγισης) και ειχε αρχικα ενα διακριτικο ηχο. Το μονο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μπερδευτηκε η οθονη σε ενα φορτηγο καθετα παρκαρισμενο και τη στιγμη που το περναγα φανηκε σα να περναω μεσα απο το φορτηγο! χωρις ομως να βαραει προειδοποιητικο ήχο και χωρις να κοκκινιζει τιποτε. Παντως τα συστηματα του δινουν αισθηση ασφαλειας ακομα και αν οδηγας κουρασμενος. Φαινεται οτι ειναι κοντα στην επιτευξη της αυτονομης οδηγησης στο μελλον.
Θεσπεσιο το ηχοσυστημα!
Αλλο ενα μικρο ελαττωμα, οτι προεξεχει η ζαντα και ευτυχως εχει τασι. Αν πας να παρκαρεις και πλησιασεις πεζοδρομιο δεν ακουμπα το μαγουλο του ελαστικου αλλα η ζαντα! Μα καλα σε SUV δε σκεφτηκαν οτι πρεπει πρεπει να προεξεχει το μαγουλο του ελαστικου και οχι η ζαντα; Ειναι και πολυ φαρδυ πως θα πλησιασεις πεζοδρομιο; Μηπως το κανουν γιατι ετσι βγαζει τα κορυφαια κρατηματα που ειναι επιπεδου υπεραυτοκινήτου; Φοβηθηκα και παρκινγκ στο δρομο δεν επιχειρησα... -
Γιατί στην Αυστραλία είναι τόσο ακριβό το ρεύμα η εδώ είναι τόσο φτηνό;
Ειναι αλλη αγορα. Ξερεις εσυ ποσο κοστιζει η φορτιση εκτος σπιτιου; Τι χρεωνει ο καθε παροχος; Και γιατι να συγκρινω με Αυστραλια που δεν κερω τι γινεται και οχι με Ελλαδα που ξερω και εχω δεδομένα απο ανθρωπους που εχουν κανει 90.000χλμ με ηλεκτρικό;
Ο,τι και να λες τα νουμερα για την Ελλάδα ειναι συγκεκριμένα. Και το ξέρεις αλλα δεν εχει βγει το Γαλλικο ακομα για υποστηριξεις τα ηλεκτρικα. Σε 2-3 μηνες θα αλλάξεις τροπάριο και το ξερουμε ολοι!! Ο γατος γραφικος με τα Βιτάρα και εσύ με τα γαλλόχρεπα!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Γιατί στην Αυστραλία είναι τόσο ακριβό το ρεύμα η εδώ είναι τόσο φτηνό;
Ειναι αλλη αγορα. Ξερεις εσυ ποσο κοστιζει η φορτιση εκτος σπιτιου; Τι χρεωνει ο καθε παροχος; Και γιατι να συγκρινω με Αυστραλια που δεν κερω τι γινεται και οχι με Ελλαδα που ξερω και εχω δεδομένα απο ανθρωπους που εχουν κανει 90.000χλμ με ηλεκτρικό;
Ο,τι και να λες τα νουμερα για την Ελλάδα ειναι συγκεκριμένα. Και το ξέρεις αλλα δεν εχει βγει το Γαλλικο ακομα για υποστηριξεις τα ηλεκτρικα. Σε 2-3 μηνες θα αλλάξεις τροπάριο και το ξερουμε ολοι!! Ο γατος γραφικος με τα Βιτάρα και εσύ με τα γαλλόχρεπα!
Το Γατο ομως τον χασαμε και λειπει αισθητα...
Ολοι εχουμε διαφορετικη προσεγγιση στα αυτοκινητα. Εμενα μου αρεσουν τελικα τα εξ ανατολων. Λατρευω το εσωτερικο του Atto 3! Ειχα BMW f30 και τοτε καταλαβα οτι μαλλον δε μου αρεσε καθολου η ευρωπαικη σχολη; Κατι απροσδιοριστο μου εφταιγε, μαζι με το που ηταν χαμηλο. Μονο για την παραλιακη για φιγουρα ηταν καταπληκτικο (με θαυμασμο το κοιταζαν οι παρκαδοροι και πως το ειχαν σε ξεχωριστη θεση, αναμεσα σε Porsche). Αλλα δεν ειχε λειτουργικοτητα κατα τη γνωμη μου.
Οποτε δεκτο να αρεσουν και τα Γαλλικα, που ειναι και συμμαχοι μας στο κατω κατω
ΥΓ βεβαια και Φανης πλακα κανει. Πιο πολυ τους πειραζει καλοπροαιρετα -
@antonn said in TESLA FORUM:
μαζι με το που ηταν χαμηλο
Πριν λίγο οδήγησα μέσα σε 20 λεπτά ένα χαμηλό (Saab) και ένα ΠΟΛΥ ψηλό (Land Rover). Για δρόμο (άσφαλτο), δεν αλλάζω το χαμηλό με τίποτα!
ΥΓ: Θα βάλω σε κάποιο θέμα και τα νέα λάστιχα του Land Rover. Μάλλον στο θέμα των Ελαστικών. Πρέπει να τα δοκιμάσω τώρα.
TESLA FORUM