-
@kostis20 said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Δε ξέρω αλλά στα θερμικά δεν είχε και τόση σημασία η κατανάλωση υπο πίεση.
Γιατί εκεί δεν πληρώνεις το καύσιμο ?
Δε το λέω για το κοστος αλλά για το προγραμματισμο της διαδρομής.Την αυτονομία και που θα φορτίσης.Αν πχ σου τη βαρέσει να το πατήσεις στο μέσο ενος ταξιδιού πχ θα αλλάξει όλος ο προγραμματισμός.
εχεις ανοιχτο το navigation με τον προορισμο σου και αλλαζει σε real time το soc με το οποιο θα φτασεις. Μεσω της μαγειας των μαθηματικων
Ε το φαντάζομαι αυτο ,το θέμα είναι να εχει καπου να φορτίσεις με τις καινουριες παραμέτρους.
Εχεις βαλει ως προορισμο ειτε τον τελικο σου προορισμο ειτε εναν φορτιστη. Αν βλεπεις οτι το προσδοκομενο soc κατα την αφιξη ειναι πολυ χαμηλο (επειδη το εχεις πατησει πολυ), απλα κατεβαζεις λιγο ταχυτητα και το βλεπεις το % soc αφιξης να ανεβαινει.
Προφανώς θα ανέβει αμα σέρνεσαι πλέον...
βαρεθηκα. μα την παναγια δεν αντεχεστε
-
Το ηλεκτρικό έχει κάποιους περιορισμούς, για κάποιους είναι αβάσταχτοι, για άλλους ακόμα μια ημέρα στο γραφείο. Τους ζυγίζεις και ανάλογα αγοράζεις.
Τώρα αν η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή, αν στην μεταπώληση χάσεις πολλά λεφτά, αν η μπαταρία τα κακαρώσει λίγο μετά τη λήξη της εγγύησης, αν χρειαστείς ψυχολόγο για τη διαχείριση του άγχους αυτονομίας είναι άλλο θέμα που κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει.
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι μεγάλα αρχίδια, ε δεν τα έχουν όλοι, ας μην κοροϊδευόμαστε !
-
Δε το λέω για το κοστος αλλά για το προγραμματισμο της διαδρομής.Την αυτονομία και που θα φορτίσης.Αν πχ σου τη βαρέσει να το πατήσεις στο μέσο ενος ταξιδιού πχ θα αλλάξει όλος ο προγραμματισμός.
Αν στην βαρέσει στη μέση της διαδρομής θα αλλάξει όλος ο μηνιαίος οικογενειακός προϋπολογισμός για το κόστος καυσίμου ?
Για 10 -15ευρω παραπάνω κανένα προϋπολογισμός δε θα πέσει εξω.
-
Να μάθετε να λέτε τα συν και τα πλην σαν άνθρωποι. Λόγω αναγκών της εργασίας μου βγαίνω συχνά ΑΟ και ΕΟ. Τα ελάχιστα ηλεκτρικά ακόμη που βλέπω, κινούνται στα δεξιά σχεδόν πάντα και φιδοσερνονται πίσω από αμάξια 20ετιας. Και καλά κάνουν.
-
εχεις ανοιχτο το navigation με τον προορισμο σου και αλλαζει σε real time το soc με το οποιο θα φτασεις. Μεσω της μαγειας των μαθηματικων
Ε το φαντάζομαι αυτο ,το θέμα είναι να εχει καπου να φορτίσεις με τις καινουριες παραμέτρους.
Εχεις βαλει ως προορισμο ειτε τον τελικο σου προορισμο ειτε εναν φορτιστη. Αν βλεπεις οτι το προσδοκομενο soc κατα την αφιξη ειναι πολυ χαμηλο (επειδη το εχεις πατησει πολυ), απλα κατεβαζεις λιγο ταχυτητα και το βλεπεις το % soc αφιξης να ανεβαινει.
Προφανώς θα ανέβει αμα σέρνεσαι πλέον...
βαρεθηκα. μα την παναγια δεν αντεχεστε
Λιγη ευγένεια παραπάνω δε βλαπτει.
-
Αν στην βαρέσει στη μέση της διαδρομής θα αλλάξει όλος ο μηνιαίος οικογενειακός προϋπολογισμός για το κόστος καυσίμου ?
Για 15-20 λεπτά παραπάνω κανένα ταξίδι δεν θα αλλάξει τον προγραμματισμό του
-
Για 15-20 λεπτά παραπάνω κανένα ταξίδι δεν θα αλλάξει τον προγραμματισμό του
Οτι πεις .
-
@spi_duster said in TESLA FORUM:
Να μάθετε να λέτε τα συν και τα πλην σαν άνθρωποι. Λόγω αναγκών της εργασίας μου βγαίνω συχνά ΑΟ και ΕΟ. Τα ελάχιστα ηλεκτρικά ακόμη που βλέπω, κινούνται στα δεξιά σχεδόν πάντα και φιδοσερνονται πίσω από αμάξια 20ετιας. Και καλά κάνουν.
Βλέπω πολλούς χρήστες που έχουν ανάγκη από διαρκές παμπερινγκ. Οι ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αναλυτικότατά πολλάκις με μεγάλη ευγένεια (ειδικά από τον ντετόλ) και συζητάμε ξανά τα ίδια και τα ίδια, νισάφι.
-
Δώσε όσες θέλεις εσύ και ο dettol. Μάτια έχουμε και βλέπουμε.
-
Ε μη γράφετε αμα δε θέλετε δε σας υποχρεώσε κανείς.
-
Εγώ πάλι βλέπω πολλούς χρήστες που αδυνατούν να αντιληφθούν το ποσό διάφορες είναι οι ανάγκες, οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες τους από αυτές των υπολοίπων. Ειδικά μάλιστα όταν απολαμβάνουν το προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας της νομότυπης φοροαποφυγής που το μητσοτακικό καθεστώς άνευ οποιουδήποτε κριτηρίου τους έχει απλόχερα εξασφαλίσει.
-
Αρτζιν φιρι φιρι το πας να σε κάνω φολοου.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Εγώ πάλι βλέπω πολλούς χρήστες που αδυνατούν να αντιληφθούν το ποσό διάφορες είναι οι ανάγκες, οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες τους από αυτές των υπολοίπων. Ειδικά μάλιστα όταν απολαμβάνουν το προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας της νομότυπης φοροαποφυγής που το μητσοτακικό καθεστώς άνευ οποιουδήποτε κριτηρίου τους έχει απλόχερα εξασφαλίσει.
Το ηλεκτρικό έχει κάποιους περιορισμούς, για κάποιους είναι αβάσταχτοι, για άλλους ακόμα μια ημέρα στο γραφείο. Τους ζυγίζεις και ανάλογα αγοράζεις.
Δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα πρέπει να στο γράψω για να το καταλάβεις.
Αν δεν ξέρεις την έννοια του όρου "νομότυπος" καλό είναι να μην τον χρησιμοποιείς επί ματαίω
-
Τα ηλεκτρικα είναι φανταστικά οχηματα αλλά με κάποιους περιορισμούς
1ος περιορισμός, δεν έχει νοημα αν δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ να φορτιζεις
2ος περιορισμός, μεγάλο κόστος αγοράς σε σχεση με ενα συμβατικό
3ος περιορισμός, σε μεγάλα ταξίδια θέλει planning και ταχύτητες 110-120 το πολύΓια το πρώτο δεν υπάρχει γιατρεια και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γενικά των ηλεκτρικών
Για το δεύτερο, οι τιμές θα πέσουν με τον καιρό και οι επιδοτήσεις βοηθανε λίγο αλλά και πάλι ειναι πιο ακριβα
Για το τριτο για κάποιους δεν είναι καν περιορισμός καθώς έτσι και αλλιως τους αρεσει το planning ή δεν πάνε μεγάλα ταξίδια ποτέ ή συνδιασμός ή δεν τους νοιαζει απλά. Χωρια που οι αυτονομιες θα μεγαλώσουν και αυτές μαζι με το βάρος που θα μειωθει + ότι σε κάποια χρόνια θα υπάρχει και καλύτερο δικτυο
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι για ολους και βάζω και τον εαυτό μου μέσα που δεν μαρεσει το planning στα ταξιδια μου και θέλω να κάνω ξαφνικές αλλαγές χωρις να χρειαζεται να σκεφτω αν και που πρέπει να φορτισω. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι καλά τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα. Εχω πει οτι ζηλεύω και γω ενα μικρο ηλεκτρικο για μεσα στην πόλη. Εκτός δεν το ζηλεύω καθόλου ειναι πολυ μεγάλοι οι περιορισμοι αυτοι για μένα για ταξίδι
-
Επαναλαμβάνομαι ,αλλά το ίδιο βλέπω και εδώ .
-
Το δεύτερο μειονέκτημα έχει μια ιδιαιτερότητα. Τα ακριβά ηλεκτρικά είναι πολύ φθηνά σε σχέση με αντίστοιχα συμβατικά. Και λόγω πολυπλοκότητας των συμβατικά και λόγω φόροι. Απλά συγκρίνετε Μ5 με Τέσλα S ,ή παναμέρα με ταυκάν.
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Σε ολα συμφωνω εκτος απο αυτό! Θα έλεγα ακριβώς το ανάποδο πλέον, ειναι πιο φτηνά από τα αντίστοιχα θερμικά (εκεί που φτάσανε τα θερμικά)!!
-
Δεν είμαι θαυμαστής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως ολόκληρο πακέτο (μου αρέσουν ως οχήματα τα Tesla και ιδιαίτερα το όνομα
) λόγω της έλλειψης υποδομής φόρτισης και του μακροχρόνιου χρόνου φόρτισης. Ωστόσο, εκτιμώ τον τρόπο προσέγγισης της Honda στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα υβριδικά τους, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό κινητήρα ως κύρια πηγή κινητικής ενέργειας και τον κινητήρα θερμικης καύσης ως γεννήτρια ενέργειας. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί καλά και μελλοντικά καλύτερα, και πιστεύω ότι διατηρώντας αυτό το πλαίσιο και προάγοντας την τεχνολογία των ορυκτών καυσίμων ή εναλλακτικών με λιγότερο αποτύπωμα co2, μπορει να έχουμε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Σε ολα συμφωνω εκτος απο αυτό! Θα έλεγα ακριβώς το ανάποδο πλέον, ειναι πιο φτηνά από τα αντίστοιχα θερμικά (εκεί που φτάσανε τα θερμικά)!!
Σε καμία περίπτωση δεν είναι.
Πρώτον και κυριότερο , δεν υπάρχουν στις κατηγορίες που αγοράζει ο περισσότερος κόσμος αυτοκίνητα φτηνά ηλεκτρικά με αξιοπρεπείς επιδόσεις και χαρακτήρα ακόμα και με επιδότηση. Εκτός αν θεωρείς το spring που είναι ένα τελείως φτηνό πράγμα που σέρνεται και κάνει 20k με την επιδότηση αμάξι της προκοπής. Μια χαζομάρα είναι
Το μοναδικό VFM είναι το Τέσλα αλλά απευθύνεται σε ανθρώπους που θα δώσουν 35με επιδότηση παντα τουλάχιστον και θα πάρουν ένα μεγάλο sedan. Ε όχι μπορεί να τα αξίζει αλλά δεν ειναι τα χρήματα που έχουν να δαπανήσουν οι περισσότεροι . Ο κόσμος θέλει το πολύ με 15-20 βαριά 25 το πολύ να πάρει ένα μικρό αμαξάκι να τα κάνει όλα (ταξίδια, ψώνια , πόλη, δουλειά κτλ. ) . Τέτοιο σε ηλεκτρικό δεν υπάρχει κανενα. Είναι όλα ακριβά .
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Σε διαστάσεις και κόστος καινούργιου Swift (~20000 €) τι ηλεκτρικό μπορώ να αγοράσω;
Χωρίς επιδότηση.
Με δυνατότητα φόρτισης 1-2 φορές την βδομάδα και 300 km διαδρομές την βδομάδα.
TESLA FORUM