-
@gatoz said in SUV/Crossovers Forum:
π@π@ρι@
αμαξια για πενητες
ολες οι μικρες σειρες
αμα δεν εχεις γιουρα, δεν γινεσαι μπιμερ αλλα μπουρναζογαμπροςΔεν διαφωνώ! Παρόλα ταύτα στην κατηγορία τους πάντα είναι κορυφή (ακόμα και η ταπιενή 116 που είχα ήταν το καλύτερο c hatch αλλά κόστιζε 50% επάνω) αρκεί να έχεις να πληρώσεις για σωστό εξοπλισμό και σπεκς, όχι 3κύλινδρα και DCT. Θέλει σωστό μοτέρ και κιβώτιο.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Ωραία δοκιμή, αλλά να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται καμία δοκιμή για να ξέρουμε ότι η Χ1 είναι καλύτερη από όλα. Γνωστό και χωρίς αμφισβήτηση αυτό, χρόνια τώρα. Οποιοδήποτε αμάξει συγκριτικά με μια BMW (στην ίδια κατηγορία) θα είναι χειρότερο, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό!
π@π@ρι@
αμαξια για πενητες
ολες οι μικρες σειρες
αμα δεν εχεις γιουρα, δεν γινεσαι μπιμερ αλλα μπουρναζογαμπροςΓιατί το λες αυτό?
δλδ αν κάποιος εχει 40κ και του αρέσει το χ1 ?και ποιο είναι καλύτερο για να επιλέξει?
-
@gtsartsal said in SUV/Crossovers Forum:
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Ωραία δοκιμή, αλλά να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται καμία δοκιμή για να ξέρουμε ότι η Χ1 είναι καλύτερη από όλα. Γνωστό και χωρίς αμφισβήτηση αυτό, χρόνια τώρα. Οποιοδήποτε αμάξει συγκριτικά με μια BMW (στην ίδια κατηγορία) θα είναι χειρότερο, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό!
π@π@ρι@
αμαξια για πενητες
ολες οι μικρες σειρες
αμα δεν εχεις γιουρα, δεν γινεσαι μπιμερ αλλα μπουρναζογαμπροςΓιατί το λες αυτό?
δλδ αν κάποιος εχει 40κ και του αρέσει το χ1 ?και ποιο είναι καλύτερο για να επιλέξει?
ολα τα αλλα στην ιδια τιμη
υπεραξιες χωρις λογο οι προπελες στα μικρα -
@dublin said in SUV/Crossovers Forum:
@civil357 said in SUV/Crossovers Forum:
@dublin said in SUV/Crossovers Forum:
@criuser said in SUV/Crossovers Forum:
Γιατί κάνουν τα ίδια λεφτά προφανώς, άσχετα του καυσίμου.
ΤΙΜΗ
BMW: ΑΠΟ 54.601 ευρώ
PEUGEOT: ΑΠΟ 51.500 ευρώΤο θέμα ήταν να βάλεις κάτω diesel με diesel με 15.000€ διαφορά, εκεί συγκρίνεις και βλέπεις, αξίζει να πάω στα 55 ή στα 40 είμαι καλά με το 3008.
Τώρα τι συγκρίνει δηλαδή;
Εγώ ένα PHEV το βλέπω πρωτίστως σαν ένα όχημα πόλης που θέλει συχνές φορτίσεις για να δείξει τα πλεονεκτήματά του και την οικονομία του. Το diesel θα το πάρει κάποιος που θα κάνει χιλιόμετρα εκτός Αθήνας ή μπαίνει κάθε μέρα σε Ε.Ο (π.χ δουλεύει Σπάτα ή Μάγουλα και μπαίνει συχνά Αττική/Περιφερειακή Υμηττού, Εθνική κ.λ.π).
Αν θυμάμαι καλά η μικρή Χ1 PHEV έχει 53.000
και η μεγάλη 58, τουλάχιστον όταν είχαν ανακοινωθεί. Αφού υπάρχουν στα ίδια καύσιμα, οι συγκρίσεις πρέπει να γίνουν εκεί.Πάντως πολλοί γνωστοί μου με leasing παίρνουν αβερτα BMW, χαμός γίνεται. Παρατήρησα επίσης ότι σπρώχνουν πολύ το Active Tourer (μου στέλνουν φίλοι τους καταλόγους από τις εταιρείες τι προτείνουν..),.και μιλάμε για στελέχη της πλάκας, εγώ έχω 3πλασια πτυχία (αλλά ελεύθερος επαγγελματίας!) και γνώσεις και ότι να' ναι.. οπότε σου λέει, αφού μπορώ προπέλα, θα πάω εκεί. Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ μιλάμε κάποιοι! Δεν περιγράφω άλλο!
Ε τώρα άμα συνέκρινε τα δύο πετρέλαια θα ήταν σαν να κλέβει εκκλησία . Το ένα δικίνητο με 130 άλογα και το άλλο τετρακίνητο με 190 άλογα.
Πάντως δυστυχώς αρκετά μέτρια γραμμένο άρθρο , για δύο οχήματα τα οποία όπως λες οι καταστάσεις τα φέρνουν αντιμέτωπα, αν κάποιος είναι αποφασισμένος για diesel , δεν νομίζω να λοξοκοιτάξει προς phev και αν θέλει phev από την BMW , απλά θα περιμένει λίγο ακόμα. Αν ήθελε θα μπορούσε να μας γράψει και τις πραγματικές διαφορές στη χρήση ανάμεσα στους δύο τρόπους και όχι ένα ακόμα τυπικό συγκριτικό.
Συμφωνώ.. κάπως βαριεστημενο αρθρακι.. περιμένω τον @dimsabas να κάνει ένα ολοκληρωμένο X1 vs 3008 σε όλες τις επιλογές!
Φυσικά ο 2.0 4Χ4 τα σπάει, αλλά εκεί μπαίνουν τα συγκριτικά και βλέπεις τι παίρνεις με πόσα και πόσο θες να ξεφύγεις ή να δεις αν σου αρκεί κάτι κ.λ.π κ.λ.π πάντως και η BMW πάει σφαίρα πανευρωπαϊκά, καλές προτάσεις έχει.
Σε ευχαριστώ για την προτίμηση, με τιμάει, αλλά μάλλον θα περιμένεις άδικα. H BMW με σνομπάρει επιδεικτικά κι η Peugeot δεν ασφαλίζει τα μοντέλα της με μικτή ασφάλεια, οπότε δε θα ξαναρισκάρω (όπως και σε όσους δεν κάνουν το αυτονόητο) για χάρη της.
Τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο, βρέθηκα με όχημα των 70+ ευρώ και τρελό γκάζι (κάτω από 5" για το 0-100) να παίζω το κεφάλι μου κορώνα γράμματα. Ποτέ ξανά. -
Υπάρχει κανείς που να βόλταρε τώρα τελευταία σε εκθέσεις Suzuki, Dacia για να μάθει χρόνους παράδοσης ή αν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα Duster ή Vitara;
-
@storm said in SUV/Crossovers Forum:
Υπάρχει κανείς που να βόλταρε τώρα τελευταία σε εκθέσεις Suzuki, Dacia για να μάθει χρόνους παράδοσης ή αν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα Duster ή Vitara;
βιταρα στο 5μηνο απο οσο γνωριζω
εκτος και εαν ξεμεινει κανενα απο παραγγελια που ακυρωθηκε -
5μηνο είναι μια χαρά.
Vitara 1.4GLX 129hp ... 24630e + 600e χρώμα
Duster 1.3 Expression 130hp ... 22730e στο απλό γκρι χρώμα.Τώρα θα μου πεις γιατί τα κοιτάω αυτά ; Μάλλον για να περνά η ώρα.
Χαζεύω τα έντυπα, τις τιμές, τα αξεσουάρ για να δω τι θα επέλεγα. -
5μηνο είναι μια χαρά.
Duster 1.3 Expression 130hp ... 22730e στο απλό γκρι χρώμα.Τώρα θα μου πεις γιατί τα κοιτάω αυτά ; Μάλλον για να περνά η ώρα.
Χαζεύω τα έντυπα, τις τιμές, τα αξεσουάρ για να δω τι θα επέλεγα.Υποθέτω αναφέρεσαι στο δικίνητο Vitara...
GL+ τετρακίνητο με μεταλλικό, σύνολο 25.740€...
Παράδοση εξάμηνο...
-
GLX...αναδιπλούμενοι ηλεκτρικοί καθρέπτες.
Για αυτή την ηλεκτρική ευκολία είμαι ικανός να αλλάξω αυτοκίνητο.
Είχα στο 207GT, είχα στο Aircross, δεν έχω στο Ιθπανικό και έχω λαλήσει.
Αυτοκίνητο χωρίς αναδιπλούμενους δεν ξαναπαίρνω.
Εκτός αν αφορά χρέπι 20ετίας για ντελιβεράδικο. -
5μηνο είναι μια χαρά.
Χαζεύω τα έντυπα, τις τιμές, τα αξεσουάρ για να δω τι θα επέλεγα.Από αυτά τα δύο, για εμένα δεν θα υπήρχε δίλημμα.
#VITARA# -
χμμμ...από εξοπλισμούς ίδια.
Από εκεί και πέρα το Vitara ποιο ευκολοδιαχειρίσιμο μέσα στην πόλη λόγω μικρότερου μήκους.Από την άλλη το Duster για μένα κερδίζει σε σημεία (εξωτερικά στοιχεία) που με ενδιαφέρουν. Και μου επιτρέπει να του βάλω και καλά αξεσουάρ (2 χιλιάρικα ποιο φτηνό).
Και αν βάλω και την παράμετρο after sales (συνεργεία), τότε Duster.
Αλλά αυτά όσο αφορούν το δικό μου τρόπο σκέψης.Αν επέλεγα μόνο με βάση την εσωτερική σχεδίαση τότε Vitara εύκολα.
-
5μηνο είναι μια χαρά.
Χαζεύω τα έντυπα, τις τιμές, τα αξεσουάρ για να δω τι θα επέλεγα.Από τα δύο που έγραψες θα χτύπαγα vitara 1.4 gl+, εκτός κι αν με έπιαναν οι τσιγκουνιές μου και έπαιρνα duster lpg.
Oι αναδιπλούμενοι δε μου λένε κάτι. -
Σήμερα ήμουν με το Ιθπανικό στην Λεωφόρο Μαραθώνος, φυσικά σε μποτιλιάρισμα. Από πίσω κάποια στιγμή τρούπωσε ένα μικρό κροσοβεράκι, το οποίο το κοιτούσα από τον καθρέπτη.
Είχε τόσο όγκο και ύψος που έβλεπα τον οδηγό και φαινόταν ότι καθόταν πολύ ψηλά. Ή εγώ τελικά ήμουν πολύ χαμηλά μέσα στο Ιθπανικό.Καινούριο Suzuki Ignis...με τα led ημέρας που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Από μπροστά πολύ όμορφο και πρώτη μούρη. Από πίσω όμως... σαν να έφαγε κλωτσά.Καλό εργαλείο και αυτό για αστική χρήση.
-
Σήμερα ήμουν με το Ιθπανικό στην Λεωφόρο Μαραθώνος, φυσικά σε μποτιλιάρισμα. Από πίσω κάποια στιγμή τρούπωσε ένα μικρό κροσοβεράκι, το οποίο το κοιτούσα από τον καθρέπτη.
Είχε τόσο όγκο και ύψος που έβλεπα τον οδηγό και φαινόταν ότι καθόταν πολύ ψηλά. Ή εγώ τελικά ήμουν πολύ χαμηλά μέσα στο Ιθπανικό.Καινούριο Suzuki Ignis...με τα led ημέρας που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Από μπροστά πολύ όμορφο και πρώτη μούρη. Από πίσω όμως... σαν να έφαγε κλωτσά.Καλό εργαλείο και αυτό για αστική χρήση.
εχω ενα. δεν το θεωρω ακριβως αυτοκινητο παρα μονο κουβαλητη πολης. βεβαια εχει κολλησει η καταναλωση κατω απο 5.
-
4,8?
Τι διάολο όλα εκεί είναι;
-
-
Έτσι. Και σε εμένα εκεί ειναι
-
Η καλύτερη χρήση σε ignis 4wd την κάνει ένας φίλος. το καλοκαίρι το αυτοκίνητο είμαι μόνιμα Τζια και το χειμώνα Παρνασσό. στα ενδιάμεσα Range Rover
-
@panormus772 said in SUV/Crossovers Forum:
Πωπωπωπω!!! τι Audara είναι αυτή ρε παιδιά;
Δεν το ήξερα αυτό το Q4 etron , τι ωραία σχεδίαση! Βαυβαρικό , βαρβάτο , α@@@δάτο αντρικό premium!
Τα GLC και Land rover μοιάζουν γκέικα δίπλα του!@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Εντάξει αυτή η X1 έκανε μεγάλο βημά μπροστά σχεδιαστικά , μέσα - έξω , είναι αδιαμφισβήτα ο βασιλιάς των premium στην κατηγορία , GLA και Q3 (και XC40) δεν μπορούν να σταθούν δίπλα του.
Ίσως μόνο η Tonale ως εναλλακτική πρόταση απο πλευράς φιλοσοφίας μόνο , έτσι για την αντίδραση δηλαδή στο Γερμανικό κατεστημένο καθώς σαν πρόταση overall δεν είναι λογική εναλλακτική.Το 3008 σε σύγκριση με την προηγούμενη Χ1 κατά την προσωπική μου άποψη ήταν παντού καλύτερο , σε σχέση με τη νέα υπάρχει πλέον διακριτή διαφορά κυρίως γιατί κάνει αισθητή την premiuσύνη της η ΒMW με αυτό το μοντέλο.
Αλλά απο την άλλη, σε αυτή την έκδοση το 3008 είναι... Πεζάρα , τι να λέμε τώρα , δεν έχει αντίπαλο με τα 300 αλογάκια του και σε αυτή την τιμή / εξοπλισμό.
Επίσης παραμένει ακόμη πολυ σύγχρονο σχεδιαστικά μέσα έξω , η απόλυτη σοφιστικέ επιλογή για όσους απεχθάνονται το πουλ μουρ των premium.
Και να υπενθυμίσουμε πως το 3008 αλλά και αυτο το hybrid παρά το αυξημένο βάρος ήταν και παραμένει και κορυφαίο οδηγικά στην κατηγορία άσχετα τι λένε οι γνωστες και οι μύστες του χώρου περι τιμονιών και απόλυτων γερμανικών μηχανημάτων οδήγησης κλπ.
Πάει σαν hatch το 3008 σε στροφιλίκι σε σχέση με τις παραπάνω μπουχέσες / κουράδες,(εξαιρείται η Alfa φυσικά) και απορώ πως δεν το έχουν αξιοποιήσει σε marketing επίπεδο για το συγκεκριμένο μοντέλο οι Γάλλοι. -
Έγραφε στην αρχή quattroruote το προχώρησα λίγο να δω το βίντεο και μιλούσαν στα ελληνικά ενώ περίμενα να ήταν ιταλικά και για λίγα δευτερόλεπτα πίστεψα ότι έμαθα ιταλικά, πως τα πιάνω έτσι ο άτιμος, σκέφτηκα. Τσάμπα η χαρά .
SUV/Crossovers Forum