-
@vagelis4 said in Οδήγησα....:
ούμενη εβδομάδα το HRV της Honda.
Είχα οδηγήσει και το CHR της toyota παλιότερα και μου το θύμισε κάπως αν καί είναι καλύτερο κάπως το Honda.
To CHR να πατάς γκάζι και να μουγκρίζει χωρίς να επιταχύνει και το HRV κάπως έτσι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.
Η κατανάλωση στο Honda όχι κάτι ιδιαίτερο σε οικονομία.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται με τα υβριδικά.
Κάνουν πολύ βαριά αυτοκίνητα με συστήματα και μπαταρίες και δεν ξέρω τι κερδίζεις στην τελική με όλο αυτό.
Διαβάζω πχ 1700 κιλά το qashqai epower.
Πόσο οικονομία να κάνει ένα αυτοκίνητο 1700 κιλών.
Θα το κάνω και αυτό test drive για να μου φύγει η απορία. Αυτό πιστεύω θα είναι πιο γρήγορο και δεν θα μουγκρίζει γιατι κινείται ηλεκτρικά αλλά αποκλείω να βγάλει τις καταναλώσεις που διαφημίζει και αυτό.
Μήπως το πετρέλαιο και το αέριο είναι καλύτερες λύσεις ακόμη και τώρα?Τόσοι Έλληνες ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της Ευρώπης στην επίσημη πανευρωπαϊκή παρουσίαση για να το οδηγήσουν και δε βρέθηκε ούτε ένας να γράψει αν μουγκρίζει ή όχι.
-
Οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα το HRV της Honda.
Είχα οδηγήσει και το CHR της toyota παλιότερα και μου το θύμισε κάπως αν καί είναι καλύτερο κάπως το Honda.
To CHR να πατάς γκάζι και να μουγκρίζει χωρίς να επιταχύνει και το HRV κάπως έτσι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.
Η κατανάλωση στο Honda όχι κάτι ιδιαίτερο σε οικονομία.Δεν ξέρω αν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται με τα υβριδικά.
Κάνουν πολύ βαριά αυτοκίνητα με συστήματα και μπαταρίες και δεν ξέρω τι κερδίζεις στην τελική με όλο αυτό.
Θα το κάνω και αυτό test drive για να μου φύγει η απορία. Αυτό πιστεύω θα είναι πιο γρήγορο και δεν θα μουγκρίζει γιατι κινείται ηλεκτρικά αλλά αποκλείω να βγάλει τις καταναλώσεις που διαφημίζει και αυτό.Μήπως το πετρέλαιο και το αέριο είναι καλύτερες λύσεις ακόμη και τώρα?
Το Chr βενζίνη 1,2 Τ χειροκίνητο απο το υβριδικό πόση διαφορά νομίζεις ότι εχουν ; ούτε 40 κιλά
Επίσης μόνο το swift είναι ελαφρύτερο απο το υβριδικό yarisΑρα αυτα που λες για βάρος στα υβριδικά δεν ισχύουν.
-
@monman2 said in Οδήγησα....:
Οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα το HRV της Honda.
Η κατανάλωση στο Honda όχι κάτι ιδιαίτερο σε οικονομία.Δεν ξέρω αν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται με τα υβριδικά.
Θα το κάνω και αυτό test drive για να μου φύγει η απορία. Αυτό πιστεύω θα είναι πιο γρήγορο και δεν θα μουγκρίζει γιατι κινείται ηλεκτρικά αλλά αποκλείω να βγάλει τις καταναλώσεις που διαφημίζει και αυτό.Μήπως το πετρέλαιο και το αέριο είναι καλύτερες λύσεις ακόμη και τώρα?
Το Chr βενζίνη 1,2 Τ χειροκίνητο απο το υβριδικό πόση διαφορά νομίζεις ότι εχουν ; ούτε 40 κιλά
Επίσης μόνο το swift είναι ελαφρύτερο απο το υβριδικό yarisΑρα αυτα που λες για βάρος στα υβριδικά δεν ισχύουν.
Δίκιο έχεις για την toyota ότι έχει ελαφριά αυτοκίνητα σε σχέση με άλλους και ότι το υβριδικό της σύστημα δεν προσφέρει πολύ βάρος.
Και η suzuki έχει ελαφριά αυτοκίνητα.
Επιρεάστηκα πιο πολύ από την προσθήκη βάρους που είδα στο qashqai με το epower. Από 1450 στα 1700 κιλά.Αλλά γενικά υπάρχουν κάποια οξύμωρα στην όλη λογική.
Βάζουν υβριδικά συστήματα που είναι για οικονομία μέσα στην πόλη σε μεγάλα οχήματα.
Το μεγάλο όχημα όμως δεν το θες για μέσα στην πόλη.
Τι να την κάνεις την οικονομία αν δεν χωράς να περάσεις στα στενά με παρκαρισμένα οχήματα εκατέρωθεν και δεν μπορείς να παρκάρεις με ένα μεγάλο αυτοκίνητο? Το μεγάλο αυτοκίνητο για ταξίδια το θες οπότε εκεί θες οικονομία.Και επίσης αν θες οικονομία στα καύσιμα γιατί απλά δεν μειώνεται το βάρος.
Πως ζητάς οικονομία με ένα όχημα 1400 και 1500 κιλών?
Και το λέω και για το HRV(1400 κιλά) στο οποίο δεν είδα κάτι ιδιαίτερο από οικονομία απλά καλή κατανάλωση είδα πηγαίνωντάς το όπως πάω το τωρινό μου αυτοκίνητο.
Και στην τελική πως να μην κάνει λίγο οικονομία ένα όχημα που μουγκρίζει όταν πατάς το γκάζι?
Σε αποτρέπει από το να τρέξεις οπότε και να έχεις μεγάλη κατανάλωση.Για να μην φαίνεται ότι κατηγοράω το HRV να πω ξανά ότι έχει καλύτερο υβριδικό σύστημα κατά την γνώμη μου από το chr και δεν μουγκρίζει τόσο
-
Τα υβριδικά των Γιαπωνέζων έχουν αντικαταστήσει τα άλογα με μοσχάρια. Γι' αυτό μουγκρίζουν. Άντε βάλε τώρα εσύ το μοσχάρι να τρέξει...
-
Την προηγούμενη Παρασκευή έπεσε στα χέρια μου μια BMW X1 diesel αυτόματη, φίλου, μοντέλο 2018 ή 2019. Την κράτησα μέχρι το Σάββατο και κινήθηκα αρκετά μαζί της, δυστυχώς από θέμα υγείας του φίλου. (Τελικά όλα καλά).
Με περίπου 48.000 km ήταν αρκετά απεριποίητη μέσα – έξω. Ικανοποιητική θέση οδήγησης, πολλοί τριγμοί στο εσωτερικό, ίσως και από τις γεμάτες θήκες με διάφορα αντικείμενα και κέρματα, ο κινητήρας πολύ θορυβώδης έξω από το αυτοκίνητο, κάπως καλυτέρα μέσα. Κραδασμοί στο ρελαντί με το a/c σε λειτουργία. Ο κλιματισμός πολύ καλός, το κιβώτιο (μάλλον διπλού συμπλέκτη δεν το ξέρω), αρκετά απότομο στο σταμάτα ξεκίνα, και σε ανηφορικές όπως η διαδρομή Αγ. Βασίλειος Νοσοκομείο Παπανικολάου, ανεβοκατέβαζε συνεχώς ταχύτητες, αφήνοντας τις στροφές μέχρι και τις 4.000, δημιουργώντας πολύ βαβούρα και φασαρία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Η ένδειξη δυσλειτουργίας του κινητήρα, ήταν αναμμένη και ρώτησα τον φίλο τι συμβαίνει, μήπως επηρεάζει την λειτουργία του κινητήρα ? Μου είπε ότι είναι από κάποιον αισθητήρα και περιμένει εδώ και ένα μήνα το ανταλλακτικό.
Η ανάρτηση δεν έβγαζε θόρυβο αλλά έχω την αίσθηση ότι τα ελαστικά μάλλον ήταν υπερβολικά φουσκωμένα, γιατί κάπου κάπου χοροπηδούσε.Αν δεν έβλεπες το σήμα του αυτοκίνητου δύσκολα θα πίστευες ότι ανήκει στην πρίμιουμ κατηγορία. Σίγουρα ο φίλος δεν έχει σχέση με τα αυτοκίνητα και είναι απλά ένα εργαλείο γι αυτόν, αλλά περιμένεις γενικά ένα καλύτερο και πιο φιλικό περιβάλλον από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, που το συγκεκριμένο δεν το έδειχνε, τουλάχιστον στην κατάσταση την οποία το οδήγησα.
-
Δεν μας ειπες ομως ποιο μοτερ ειχε
-
To 1.5 πετρέλαιο τρικύλινδρο
-
Χθες κατάφερα να κάνω test drive ένα από τα βασικά υποψήφια, Mazda 3 2.0 Skyactive-X 186hp M-Hybrid χειροκίνητο, το hatchback, όχι το sedan που με ενδιαφέρει περισσότερο. Εντυπώσεις:
-
Θα ξεκινήσω από την συνολική αίσθηση που αποκόμισα, το αυτοκίνητο είναι ένα σβέλτο όχημα που μπορεί να σε ταξιδέψει/μεταφέρει γρήγορα ατσαλάκωτο, ως ένα GT, αλλά δεν είναι sport κατασκευή. Έχει εξαιρετικό πάτημα/ρολάρισμα: Νομίζεις ότι πηγαίνεις με 80 και πέφτει το μάτι σου στο HUD μπροστά σου και βλέπεις ότι πηγαίνεις με 110.
-
Το μοτέρ θέλει στροφάρισμα για να πας γρήγορα, από 2800-2900 και πάνω ξυπνάει, χαμηλά δεν έχει αυτό το μπαμ που περίμενα. Οδηγώ 16 χρόνια τώρα 2 1600αρια ατμοσφαιρικά και περίμενα με το δίλιτρο κάτι αρκετά περισσότερο στις 1500-3000 σαλ. ΟΚ δεν είναι τούρμπο, αλλά περίμενα κάτι δυνατότερο. Αρχικά νόμιζα ότι θα το έχουν σε κανένα drive mode normal και έψαχνα να βρω κουμπί D να το βάλω στο sport, αλλά δεν έχει τέτοια το χεροκίνητο όπως με ενημέρωσε μετά και ο πωλητής. Οδηγώντας με γεμάτο στροφόμετρο βέβαια πηγαίνεις πολύ σβέλτα. Δεν ξέρω αν είναι κάπως φιμωμένο στις χαμηλές για ρύπους κλπ. Φίλος με το νέο Qashqai μου έχει περιγράψει ακριβώς το ίδιο.
-
Το τιμόνι γρήγορο και έδινε καλή πληροφόρηση, η ανάρτηση πιστεύω ένα τακ πιο ξερή απ' ότι θα το ήθελα, κυρίως πίσω με τον ημιάκαμπτο άξονα.
Τα φρένα μια χαρά, δεν τα λες και άγκυρες, κυρίως στην αίσθηση, αλλά φρενάρεις ασφαλώς. Δοκίμασα 3-4 δυνατά φρεναρίσματα από 120, σταμάτησα γρήγορα.
Μου έκανε εντύπωση ένα χαζοσπινιάρισμα των μπροστά τροχών στις γρήγορες εκκινήσεις (συνηθισμένος σε πισωκίνητα τόσα χρόνια, άλλη φιλοσοφία).
Δεν είδα τι ελαστικά είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής αλλά νομίζω με ένα σετ πιο μαλακά ελαστικά (πχ Pilot Sport ή ContiSport) θα βελτιωθεί αρκετά η συμπεριφορά του. -
Το αυτοκίνητο έχει ολα τα τελευταία μπλιμπλικια, blind spot monitor στους καθρεπτες (χρήσιμο αυτό όπως διαπίστωσα) διαβαζει τα σήματα/πινακίδες κυκλοφορίας (ίσως είναι χρήσιμο μόνο σε κανένα επαρχιακό που έχεις ξεχάσει το όριο ταχύτητας κκαι μπορείς να το δεις από την οθόνη). Το Head Up Display πολύ χρήσιμο. Ο κλιματισμός του εξαιρετικός, όπως και η εργονομία στην καμπίνα. Κούμπωσα σαν να το είχα χρόνια. Με την πλοήγηση/οθόνη κλπ δεν ασχολήθηκα καθόλου, ήθελα απλά να οδηγήσω. Μου άρεσε όμως που δεν εξείχε και δεν ήταν η "κεντρική σκηνή" στο αμάξι, αλλά απλά ένα συνοδευτικό.
-
Κατανάλωση για τα ~40' που το οδήγησα έδειξε 8.1 λτ/100 με πολύ σβέλτη και αντιοικονομική οδήγηση. Μου φάνηκε εξαιρετική για τα 2000 κυβικά και κίνηση εντός αστικού δικτύου.
Τιμή για την έκδοση GT Plus 31800 ευρώ στο φανταστικό Crystal Red χρώμα και αναμονή 6-8 μήνες από την παραγγελία. Προβληματίστηκα έντονα (θετικά )
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Μ -
-
@babisstinson said in Οδήγησα....:
Χθες κατάφερα να κάνω test drive ένα από τα βασικά υποψήφια, Mazda 3 2.0 Skyactive-X 186hp M-Hybrid χειροκίνητο, το hatchback, όχι το sedan που με ενδιαφέρει περισσότερο. Εντυπώσεις:
-
Θα ξεκινήσω από την συνολική αίσθηση που αποκόμισα, το αυτοκίνητο είναι ένα σβέλτο όχημα που μπορεί να σε ταξιδέψει/μεταφέρει γρήγορα ατσαλάκωτο, ως ένα GT, αλλά δεν είναι sport κατασκευή. Έχει εξαιρετικό πάτημα/ρολάρισμα: Νομίζεις ότι πηγαίνεις με 80 και πέφτει το μάτι σου στο HUD μπροστά σου και βλέπεις ότι πηγαίνεις με 110.
-
Το μοτέρ θέλει στροφάρισμα για να πας γρήγορα, από 2800-2900 και πάνω ξυπνάει, χαμηλά δεν έχει αυτό το μπαμ που περίμενα. Οδηγώ 16 χρόνια τώρα 2 1600αρια ατμοσφαιρικά και περίμενα με το δίλιτρο κάτι αρκετά περισσότερο στις 1500-3000 σαλ. ΟΚ δεν είναι τούρμπο, αλλά περίμενα κάτι δυνατότερο. Αρχικά νόμιζα ότι θα το έχουν σε κανένα drive mode normal και έψαχνα να βρω κουμπί D να το βάλω στο sport, αλλά δεν έχει τέτοια το χεροκίνητο όπως με ενημέρωσε μετά και ο πωλητής. Οδηγώντας με γεμάτο στροφόμετρο βέβαια πηγαίνεις πολύ σβέλτα. Δεν ξέρω αν είναι κάπως φιμωμένο στις χαμηλές για ρύπους κλπ. Φίλος με το νέο Qashqai μου έχει περιγράψει ακριβώς το ίδιο.
-
Το τιμόνι γρήγορο και έδινε καλή πληροφόρηση, η ανάρτηση πιστεύω ένα τακ πιο ξερή απ' ότι θα το ήθελα, κυρίως πίσω με τον ημιάκαμπτο άξονα.
Τα φρένα μια χαρά, δεν τα λες και άγκυρες, κυρίως στην αίσθηση, αλλά φρενάρεις ασφαλώς. Δοκίμασα 3-4 δυνατά φρεναρίσματα από 120, σταμάτησα γρήγορα.
Μου έκανε εντύπωση ένα χαζοσπινιάρισμα των μπροστά τροχών στις γρήγορες εκκινήσεις (συνηθισμένος σε πισωκίνητα τόσα χρόνια, άλλη φιλοσοφία).
Δεν είδα τι ελαστικά είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής αλλά νομίζω με ένα σετ πιο μαλακά ελαστικά (πχ Pilot Sport ή ContiSport) θα βελτιωθεί αρκετά η συμπεριφορά του. -
Το αυτοκίνητο έχει ολα τα τελευταία μπλιμπλικια, blind spot monitor στους καθρεπτες (χρήσιμο αυτό όπως διαπίστωσα) διαβαζει τα σήματα/πινακίδες κυκλοφορίας (ίσως είναι χρήσιμο μόνο σε κανένα επαρχιακό που έχεις ξεχάσει το όριο ταχύτητας κκαι μπορείς να το δεις από την οθόνη). Το Head Up Display πολύ χρήσιμο. Ο κλιματισμός του εξαιρετικός, όπως και η εργονομία στην καμπίνα. Κούμπωσα σαν να το είχα χρόνια. Με την πλοήγηση/οθόνη κλπ δεν ασχολήθηκα καθόλου, ήθελα απλά να οδηγήσω. Μου άρεσε όμως που δεν εξείχε και δεν ήταν η "κεντρική σκηνή" στο αμάξι, αλλά απλά ένα συνοδευτικό.
-
Κατανάλωση για τα ~40' που το οδήγησα έδειξε 8.1 λτ/100 με πολύ σβέλτη και αντιοικονομική οδήγηση. Μου φάνηκε εξαιρετική για τα 2000 κυβικά και κίνηση εντός αστικού δικτύου.
Τιμή για την έκδοση GT Plus 31800 ευρώ στο φανταστικό Crystal Red χρώμα και αναμονή 6-8 μήνες από την παραγγελία. Προβληματίστηκα έντονα (θετικά )
Μεμεις ευχαριστούμε για το review .
Το παρείγγειλες??
πολύ ενδιαφέρον αμάξι. Αν δεν έχεις θεμα με τα 2000 κυβικά με τους ηλίθιους φορους πολυτελείας είναι πολύ καλό
-
-
Χθες κατάφερα να κάνω test drive ένα από τα βασικά υποψήφια, Mazda 3 2.0 Skyactive-X 186hp M-Hybrid χειροκίνητο, το hatchback, όχι το sedan που με ενδιαφέρει περισσότερο.
ΜΕπειδή ανέφερες οτι ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το σεντάν, ποια άλλα αυτοκινήτα έχεις στα υπ' οψιν? Γιατί δεν είναι πολλές οι επιλογές σε σενταν....
-
@cirus όχι δεν το παρήγγειλα ακόμα, θέλω να δοκιμάσω ένα δυο ακόμα πριν καταλήξω. (Περιμένω κι ένα εταιρικό 208 Diesel 100hp την άλλη εβδομάδα που μάλλον θα πάει στην σύζυγο..)
@gtsartsal Θέλω να οδηγήσω και την BMW Σειρά 1 κι ας είναι hatchback.
Το Mazda 3 Sedan με ενδιαφέρει περισσότερο από το hatchback καθαρά λόγω αποθηκευτικού χώρου. Εξωτερικά μου αρέσουν το ίδιο, ίσως λίγο παραπάνω το HB. -
hatchback καθαρά λόγω αποθηκευτικού χώρου. Εξωτερικά μου αρέσουν το ίδιο, ίσως λίγο παραπάνω το HB.
να μας γράψεις εντυπώσεις τότε !!!
-
Πριν λίγες μέρες κάναμε ένα πενθήμερο ταξίδι στα Σύβοτα οικογενειακώς. Αν και οι δυο μαντράχαλοί μας έχουν γίνει 27 και 29 ετών μας κάνουν παρέα ακόμα! Πήραμε και τα δυο αυτοκίνητα μιας και ο μεγάλος θα περνούσε Κέρκυρα μετά. Θυμίζω πως έχω ένα Santa Fe 2,7lt πρώτης γενιάς με 260k χλμ κι ένα Polo 1,0 115 dsg με 42k χλμ.
Αφετηρία το εξοχικό στην Καλλικράτεια. Στο πήγαινε είχα τον γέρο και ο μεγάλος το Polo, ο μικρός είναι της μηχανής δεν τα γουστάρει τα τετράτροχα. Στον ανοιχτό δρόμο φαίνεται καθαρά η διαφορά της 15ετίας που χωρίζει τα δυο αυτοκίνητα. Το Hyundai αν και στέκεται ακόμα αξιοπρεπώς, δεν μπορεί να κοντράρει το σύγχρονο supermini σε ησυχία και αποτελεσματικότητα απόδοσης του συνδυασμού κινητήρα κιβωτίου. Οι μόλις 4 σχέσεις του κατά τα άλλα πολύ καλού αυτόματου σαζμάν έχουν κενά μεταξύ τους που δυσκολεύουν τον μεγάλο ατμοσφαιρικό στις ανηφόρες της Εγνατίας, ενώ το 7αρι dsg κολακεύει πολύ τον μικρό τούρμπο. Μπορώ να πω πως το Polo στον ανοιχτό δρόμο είναι απολαυστικό, με επαρκές γκάζι, πολύ καλό τιμόνι και ανάρτηση που δε φοβάται τις ανωμαλίες ακόμα και φορτωμένο κάτι που δεν ειναι στάνταρ στα supermini. Τα αντίστοιχα εταιρικά PSA που οδηγώ σ’ αυτό υστερούν.
Τα πράγματα αλλάζουν με το που φτάσεις στον τουριστικό προορισμό και θελήσεις να αρχίσεις τις περιηγήσεις σε παραλίες, βουνά και λαγκάδια παρέα με ένα σωρό άσχετους δίπλα σου. Εκεί το παλιό, ψηλό, τετρακίνητο suv δίνει τα ρέστα του. Χωράει κυριολεκτικά τα πάντα, δεν σε προβληματίζουν ανηφόρες με πέτρες και σαθρό έδαφος και δε φοβάσαι μην στο γρατζουνίσει κανένας ούγκανος. Το δε 4αρι αυτόματο με τον μετατροπέα γίνεται ο καλύτερος φίλος σου. Αυτό το ταξίδι μου υπενθύμισε πως έκανα σωστά πριν τρία περίπου χρόνια που προτίμησα να αλλάξω το καθημερινό αυτοκίνητο που είχα (swift 2006), με ένα σημερινό φορτωμένο εξοπλιστικά supermini και κράτησα το πιστό σκυλί για τα δύσκολα.
Όσο για τα νούμερα του ταξιδιού, το polo κινήθηκε αποκλειστικά στο πάνε έλα με ταχύτητες στο acc 110 με 130 με 5,5lt/100 το δε Santa Fe καταβρόχθιζε 12,5lt στην Εγνατία και ανυπολόγιστα στις μικροδιαδρομες, ευτυχώς τα δυο τελευταία χρόνια κινείται με υγραέριο και γλιτώνω τα εγκεφαλικά.
Αυτές τις μέρες το Hyundai συνεχίζει να αλωνίζει σε Κέρκυρα και Λευκάδα στα χέρια του υιού κι εγώ ξανάρχισα τα καθημερινά Καλλικράτεια - Σίνδος με το μικρό. -
Με 6.000 χλμ. με το 3ο μου ντάτσια ντάστερ, ας γράψω τη σαχλαμάρα μου.
Λοιπόν, το αμάξι είναι το φατσοσηκωμένο ντάστερ μκ2 1.5 dci. Είναι πρακτικά ίδιο με το μκ2, με κάποιες μικροαλλαγούλες σε φανάρια μπρος πίσω, και στον πίνακα οργάνων, τρίχες δηλαδήΣ, άλλαξε ο μανωλιός κι έβαλε το φέσι του αλλιώς. Μη πω ότι πριν το φατσοσήκωμα ήταν και καλύτερο, ο πίνακας ενδείξεων ανάμεσα στο ταχύτερο και το στροφόμετρο ήταν σίγουρα πιο ευανάγνωστος.
Χάουέβερ, υπάρχουν δύο αλλαγές σημαντικές. Η μία αφορά τα καθίσματα. Ενώ στο μκ1 και μκ2 ήταν φαρδιά και μαλακά σαν μισοφουσκωμένη σαμπρέλλα, τώρα είναι λίγο πιο σφικτά, χωρίς βέβαια να είναι και σαν πάγκος, πείτε ένα κλικ μόνο. Αυτό όμως είναι αισθητό, και στηρίζεσαι και καλύτερα, γιατί σε συνδυασμό με την γαλλική ανάρτηση παλιά πήγαινες πολύ κούνια-μπέλα, τώρα έκοψε και λίγο (όσο πατάει η γάτα).
Το δεύτερο αφορά την κατανάλωση, είναι 10% κάτω! Ψυλλιάζομαι άλλη σχέση τελικής μετάδοσης, έχω 130 χαω με 2.800 σαλ. απ' ότι βλέπω, ενώ παλιά είχα 3.000σαλ. αν ενθυμούμαι, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε βελτίωση του κινητήρα.
Κατά τα άλλα , καμία μεταβολή. Το γνωστό ντάστερ με τις μεγάλες διαδρομές ανάρτησης, καλούς χώρους, τον πρόθυμο κινητήρα και το λιτό, προλεταριακό εσωτερικό. -
Ο καιρός συνωμότησε εναντίον μου, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού.
Με ρώτησε ο άνθρωπος. Την Tonale ή το Wrangler 4xe με τα 380 άλογα. Τα κλειδιά εκεί μπροστά μου...
Δεν έχω ξανα-οδηγήσει wrangler του λέω, αλλά ούτε και tonale έχω ξαναοδηγήσει...
Πόσα άλογα ρωτάω έχει αυτή; -130...
Γαμώ το μου. Καλά, την tonale... Αλλά θα με ξαναφωνάξεις όταν φέρετε την plug-in... Kαλά, εντάξει...
Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που τη γνώρισα λοιπόν, και ενώ περίμενα να είμαι μόνος μου ήρθε κι αυτός μαζί.
Η εικόνα όμορφη και καλά τα σχεδιάκια και τα γραφικά αλλά τα αναλογικά της stelvio (και όλα τα αναλογικά που σέβονται τον οδηγό) είναι αλλιώς... Δεν νοήται να υπάρχει επιλογή διαμόρφωσης που να εξαφανίζεται το στροφόμετρο!
Καλή ορατότητα, καλός έλεγχος περιμέτρου, το κάθισμα με βόλεψε άμεσα και ο συνοδηγός ασχολήθηκε με τα δευτερεύοντα. Ομως το dna βλέπεις αμέσως που βρίσκεται, βλέπεις εύκολα τι γίνεται με τον κλιματισμό και το χειρισμό του ήχου επίσης.
Βάζω μπροστά και δεν ακούω τίποτα. Δεν πήρε; ρωτάω, Κανονικά λέει, έτσι ξεκινάει με το ρεύμα.
Τα ύστερα του κόσμου...
Ομολογώ ότι μετά δεν ξαναασχολήθηκα από ποια πηγή αντλεί ενέργεια αλλά δεν ξαναυπήρξε ησυχία στη καμπίνα. Ο κινητήρας δούλευε συνέχεια με ένα ήχο όμορφης χροιάς, όχι δυνατό αλλά παρόντα για να σου θυμίζει ότι βρίσκεσαι σε αυτοκίνητο, όχι σε λευκό κελί.
Απτικά, οπτικά, ακουστικά και οσφρητικά ερεθίσματα (καινουργίλα), μια χαρά. Εντάξει τα γευστικά εδώ δεν έχουν καμία δουλειά...
Ξεκίνησα πολύ συνετά, πολύ βροχή (στην αρχή τουλάχιστον ) παντού λιμνασμένα νερά και ο κίνδυνος υδρολίσθησης αυξημένος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ανακάλυψα ότι οι μπροστινοί υαλοκαθαριστήρες είναι άψογοι. Ο πίσω χμ...
Παραφωνία; Τι άλλο; Tο κιβώτιο. Δεν ξέρω τι σκέφτεται, αλλά ξέρω ότι δεν δρα γρήγορα. Εντάξει, δεν τα χωνεύω τα αυτόματα, είναι και το δικό μου πιο γρήγορο (στην όχι πάντα σωστή απόφαση), αλλά νομίζω το παιδεύει πολύ για να δει τι θα κάνει τελικά.
Αν ήμουνα μόνος μου θα είχα δοκιμάσει το χειροκίνητο mode για να δω.
Η ισχύς. Ανηφόρες πολλές, εμείς δύο άτομα, αλλά δεν γίνεται αυτό που φοβάσαι. Πάει. Με τα 160 σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα, αλλά και 200 και 300, ακόμα καλύτερα! Δεν τελειώνει αυτό. Είναι παραπάνω από αξιοπρεπές.
Και φτάσαμε στο πάτημα που μαζί με το τιμόνι είναι όλα τα λεφτά και τα ρέστα μαζί...
Για όσους ξέρουν την περιοχή από Αγίους Δέκα και μέχρι να ανεβείς Αγ. Βαρβάρα, είναι μια διαδρομή που με τον καινούριο δρόμο που υπάρχει, θέλει καντεμιά να συναντήσεις πρόβλημα. Σταθήκαμε τυχεροί σ'αυτό και είχε ψιλοστραγγίξει ο δρόμος. Ξεκίνησα σβέλτα, όπως συνήθως πάω και ο συνοδηγός να επιμένει. Κι'άλλο, έχει ακόμα, δώσε κρατάει κλπ. Τα 110 και τα 120 εκεί απέχουν πολύ από τα 80-90 που συνήθως πάω (οι περισσότεροι εκεί είναι 60-70 km/h) και καμία στιγμή δεν φάνηκε να γυρίζουμε εκείνο το βιντεάκι "έλα Γιώργη, άλλα επίπεδα πρόσφυσης-μπουμ". Πράγματι το αυτοκίνητο εμπνέει ότι πήγαινε παραπάνω άνετα. Αν ήταν στεγνά τελείως και το είχα οδηγήσει κανα δυο φορές, θα το έκανα.
Παρ'όλες τις 20ρες ζάντες και το 40ρι προφίλ, εμένα η άνεση μου φάνηκε κορυφαία. Aπό ανωμαλίες κάθε τεχνοτροπίας, στο οδόστρωμα, να φάνε και οι κότες.
Εγκρίνω...
-
Πολύ ωραίο review!
Θα το πω το άσχετό μου δεν μπορώ...έλεος με αυτές τις ζάντες πια. Έχει παλιώσει εδώ και 20 χρόνια αυτό το σχέδιο...κακάσχημες είναι και τις πουλάνε ώς trademark. Αλλάξτε επιτέλους ζάντες!!
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Πολύ ωραίο review!
Θα το πω το άσχετό μου δεν μπορώ...έλεος με αυτές τις ζάντες πια. Έχει παλιώσει εδώ και 20 χρόνια αυτό το σχέδιο...κακάσχημες είναι και τις πουλάνε ώς trademark. Αλλάξτε επιτέλους ζάντες!!
Ban, πίσσα και πούπουλα, και ένα 12ωρο υποχρεωτικής παρακολούθησης του trcoff!
-
@teo-mak said in Οδήγησα....:
Μαζί σου είμαι!! Αλλά οι ζάντες είναι άθλιες! Πάντα ήταν ασχημες σαν σχέδιο αλλά πλέον είναι και παλιές, έχει καταντήσει κουραστικό το ίδιο σχέδιο 30 χρόνια....νισάφι πια!
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
@teo-mak said in Οδήγησα....:
Μαζί σου είμαι!! Αλλά οι ζάντες είναι άθλιες! Πάντα ήταν ασχημες σαν σχέδιο αλλά πλέον είναι και παλιές, έχει καταντήσει κουραστικό το ίδιο σχέδιο 30 χρόνια....νισάφι πια!
Πανέμορφες είναι οι ζάντες!
(Τα έχουμε τα κολληματάκια μας με 2-3 πραγματάκια, ε; ) -
@sargus said in Οδήγησα....:
Πανέμορφες είναι οι ζάντες!
(Τα έχουμε τα κολληματάκια μας με 2-3 πραγματάκια, ε; )Περί ορέξεως....σεβαστή κάθε άποψη. Εγώ δεν μπορώ ούτε να τις βλέπω!!
Κολλήματα? Εγώ?!?! Μόνο 2-3....??? αχαχαχα.
Οδήγησα....