Επειδή το ζητάτε, ας γράψω και για το Tesla 3 Highland LR AWD που οδήγησα για λίγο, δηλαδή Μαρούσι-Αεροδρόμιο και πίσω, μέσω Αττικής οδού φυσικά. Σύντομα θα οδηγήσω και το SR για να δω διαφορές.
Καταρχάς να πω ότι έχει γίνει αρκετά πιο όμορφο, ειδικά στο εμπρός μέρος οπου πλέον μοιάζει με σπορ όχημα, μην πω και σουπερκαρ!
Εσωτερικά δεν έχει σημαντικές αλλαγές, πέρα από την αφαίρεση των μοχλοδιακοπτών από το τιμόνι. Για τα φλας δεν με ενόχλησε καθόλου, σε 5' τα είχα συνηθίσει και μου φαίνονται εξαιρετικά ευχρηστα, με πολύ καλή ανάδραση, ειναι σαν πραγματικά κουμπιά. Για τις ταχύτητες δεν με βόλεψε η οθόνη καθόλου, είναι δύσχρηστη και χρειάζεται να πάρεις το χέρι σου από το τιμόνι, σε αντίθεση με τον μοχλοδιακόπτη.
Εντύπωση μου έκαναν τα ηχομονωτικά τζάμια που ειναι στην ουσία τριπλα, δηλαδή: τζάμι - μονωτικό υλικό - τζάμι, όπως ίσως φαίνεται και στην φωτογραφία.
Από εξοπλισμό τι να πώ, έχει τα πάντα κυριολεκτικά και σου κάνει την ζωή πανεύκολη με κάμερες παντού (που μπορείς να ενεργοποιήσει πάρα πολύ εύχρηστα εν κινήσει με ένα κουμπάκι στο τιμόνι) οι οποίες ενεργοποιούνται αυτόματα σε προσπέραση μαζί με το BSM και κάνουν την οδήγηση παιχνιδάκι. Τα αεριζόμενα καθίσματα - ειδικά για την χώρα μας - με το δερμάτινο σαλόνι ειναι ταμάμ και θα έπρεπε να τα έχουν όλα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα όπως έχουν κλιματισμό. Ενεργοποίησα τον αερισμό και έτσι δεν χρειάστηκα κλιματισμό, αφού είχε ζέστη αλλά όχι τόσο πολύ.
Για οδήγηση τι να πω, το αυτοκίνητο είναι αλλού!! Απίστευτη δύναμη, σε κολλάει στο κάθισμα και τα 140χαω τα πιάνει πριν το καταλάβεις. Η ένδειξη χιλιομέτρων μου θύμισε των ΚΙΤΤ όπως ανέβαιανα τα χλμ, που δεν προλάβαινες να τα δείς! Ο γιός μου σε κάθε πάτημα του γκαζιού, απλά γέλαγε από την χαρά του. Το προηγούμενο 3αρι που είχα οδήγήσει μάλλον είχε πολλά κλειδώματα γιατί ούτε τέτοια επιτάχυνση είχε και στα 140 σταμάταγε - τούτο εδώ συνέχιζε. Η προσπέραση είναι απλά θέμα σκέψης και γενικά έχει τόση δύναμη και την αποδίδει με τέτοιο τρόπου που πραγματικά δεν χρειάζεται, ειναι απλά για να παίζεις!
Οδική συμπεριφορά άριστη, άψογη, μου θύμισε 5αρα bmw F10 που είχα για ένα ΣΚ κάποτε. Επίσης, τρομερή βελτίωση στην ανάρτηση, καμία σχέση ούτε με το Υ ούτε με το προηγούμενο. Πλέον ειναι άνετο και στα 140χαψ ταξιδεύεις σαν σε μαγικό χαλί (ο γιος μου είπε: "μπαμπά πάμε 140 και νομίζω ότι πάμε με 80). Αν δεν είχει θέμα αυτονομίας, θα μπορούσα να ταξιδεύω άνετα 5 ώρες συνεχόμενα χωρίς κανένα παράπονο, τόσο άνετο είναι και τόσο άνετες συνθήκες. Το One Pedal Driving, αψογο και από μόνο του ιακνός λόγος να αγοράσεις ηλεκτρικό - εννοείται δεν θα αγόραζα ποτέ ηλεκτρικό που δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό.
Γενικά, σε συνδυασμό με την τιμή του, δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό! Το αυτοκίνητο είναι άψογο και πιστέυω ό,τι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος μέχρι τις 70-80.000€, απλά θα το πληρώσει μισά λεφτά! Οπότε πολύ απλά: εαν έχετε τα χρήματα τρέξτε να το πάρετε (εννοείται κόκκινο με λευκό εσωτερικό)- εαν δεν τα έχετε, μην πάτε να το οδηγήσετε γιατί μετά θα ψάχνετε πως να το αγοράσετε!