-
Εγώ ουδέν πρόβλημα έχω με το πρωινό ξύπνημα στα σκοτάδια. Ξύπναγα και 5 να πάω δουλειά κάποτες.
Αυτό που μου σφάζει κάθε είδος όρεξης για ζωή είναι όταν γυρνάω σπίτι να έχει νυχτώσει. Κι άμα βάλεις και πυτζαμούλες παντοφλίτσες, καληνύχτα.Ένα καλοκαίρι δούλευα 12μεσημέρι-8 βράδυ... δεν άντεξα δυο μήνες.
Υποτίθεται ότι η θερινή ώρα έχει καταργηθεί στην ΕΕ από το '21. Τα κράτη μέλη αποφασίζουν το πότε θα την σταματήσουν. Και καλά λόγω covid πάγωσε η κατάργηση.
-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Εγώ πάντως που ξυπνάω γύρω στις 6-6.30 θα μου την σπάει να είναι νύχτα μέχρι τις 9.
Εεε να ξυπνάς στις 8:30, problem solved!
-
Εγώ το χειμώνα πάω σκοτάδι στην δουλειά και σκοτάδι φεύγω από την δουλειά.
Το πρωί παλεύεται, αλλά το απόγευμα όχι.
Μετά από τόσες ώρες δουλειάς, με ένα κεφάλι καζάνι, με κούραση σωματική και πνευματική, χωρίς φαγητό, μόνο με ένα καφέ όλη την ημέρα, η οδήγηση με δίκυκλο μέσα στα σκοτάδια και στο κρύο είναι θάνατος.
Απορώ που ζω ακόμη... Λίγα τα ψωμιά μου.
-
@antonakis said in Μονόλογοι ...:
Αυτό που μου σφάζει κάθε είδος όρεξης για ζωή είναι όταν γυρνάω σπίτι να έχει νυχτώσει.
Αυτό. Σε ρίχνει ψυχολογικά. Απορώ με τις βόρειες χώρες που λέει βραδιαζει από τις 15:00 ή για εξι μήνες ειναι σε αυτό το περίπου βράδυ.
Δεν ξέρω εμείς είμαστε μεσογειακός λαός, θα είχαμε μουρλαθει εκεί πέρα.
Πήγαν και κάποιοι φίλοι μου για εργασία. Γύρισαν πίσω με ψυχοφαρμακα. Έπαιρναν μαζί με βιταμίνες και χαλαρωτικά γιατί δεν άντεχαν χωρίς φως.
Φανταστείτε την Ελλάδα με τους κατοίκους της χωρίς ωχ αδελφισμο, αλλά με αγάπη για την τάξη και νομοθεσία με ενσυναίσθηση για τον διπλανό τους και κοινωνική συμμετοχή, αγάπη για την καθαριότητα κτλ μαζί με τα τοπία της το φως της, τα νησιά της, τα βουνά της το ήπιο κλίμα της.
-
Επειδή έχω εργασθεί στην Γερμανία (Νότια και Βόρεια Γερμανία) δεν μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα ζωής με την Ελλάδα. Οπότε είτε νυχτώνει νωρίς, είτε αργά, αν υπάρχει υψηλή ποιότητα ζωής όλα είναι διαφορετικά.
-
Όχι εγώ μιλώ για πιο ψηλά στην Σκανδιναβία
-
@lap said in Μονόλογοι ...:
Ποια ποιότητα ζωής μωρέ; Με νύχτα από τις 15:00 και ένα μέτρο χιόνι απ έξω... Μην τα εξειδανικεύετε όλα... Ένας συγγενής που ήταν εκεί μου είχε πει "μας πληρώνουν τόσα λεφτά γιατί αν μας έδινανς λιγότερα δεν θα έμενε εδώ κανένας, ούτε οι ίδιοι!".
-
Καλά ηρεμηστε, σήμερα είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου (αύριο στις 4:28 το πρωί σύμφωνα με την επιστήμη) από αύριο αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα.
-
Αυτό ακριβώς θα έγραφα που λέει ο στορμ.
Δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό, αλλά διακοπές που πήγα στον κουμπάρο μου δυο φορές χειμώνα, βγήκαμε 6 το απόγευμα - σκοτάδι για ποδηλατάδα ... κάναμε 30χλμ ποδήλατο χωρίς να το καταλάβω παντού φωτισμένος ο ποδηλατοδρομος. Ηταν πολύ χαλαρωτικά - ξεφευγες από την καθημερινότητα.
Οι υποδομές μας κάνουν δύσκολο το χειμώνα και το σκοτάδι....
-
@fiverg said in Μονόλογοι ...:
Ποια ποιότητα ζωής μωρέ; Με νύχτα από τις 15:00 και ένα μέτρο χιόνι απ έξω... Μην τα εξειδανικεύετε όλα... Ένας συγγενής που ήταν εκεί μου είχε πει "μας πληρώνουν τόσα λεφτά γιατί αν μας έδινανς λιγότερα δεν θα έμενε εδώ κανένας, ούτε οι ίδιοι!".
Κάπως έτσι.
Σου λέω έπαιρναν χάπια τα παιδιά. Πήγαν με τόση χαρά να εργαστούν, θυμάμαι την έπαρση τους λίγο πριν φύγουν, πως η χώρα τα προσφερει όλα, είναι απίστευτα καλά κτλ εποχές βαριών πρώτων μνημονίων. Εμείς ψάχναμε εργασία εδώ με τον βασικό...
Σε λίγα έτη γύρισαν με ψυχοφαρμακα, και καθόταν σαν τις γάτες στον ήλιο. Δεν ήθελαν να ξαναπάνε.
-
Αυτό. Σε ρίχνει ψυχολογικά. Απορώ με τις βόρειες χώρες που λέει βραδιαζει από τις 15:00 ή για εξι μήνες ειναι σε αυτό το περίπου βράδυ.
Δεν ξέρω εμείς είμαστε μεσογειακός λαός, θα είχαμε μουρλαθει εκεί πέρα.Όλοι, όχι μόνο εμείς. Για αυτό και έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αλκοολισμού (και παιδικού), αφού για να αντέξουν πίνουν απίστευτα πολύ.
-
Εκτός αν μιλάτε για Σκανδιναβία κ.λπ. , δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την κουβέντα. Καλά για ποιότητα ζωής , είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει σύγκριση.
Επίσης με τόσους χιλιάδες μετανάστες εκεί έξω , όλοι έχουμε κάποιον συγγενή - φίλο που είναι στα ξένα. Εμένα παράπονα για το κλίμα , κανένας δε μου εξέφρασε, τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό . Καλά για ψυχοφάρμακα , δε το συζητώ καν, άσε που αν θυμάμαι επί αναλύσεων κοβιντ στα λήμματα πρέπει να χτυπούσαμε κορυφή και σε αυτόν τον τομέα!
Επίσης ένας ωραιότατος μύθος με τη νυχτερινή ζωή. Μια χαρά βγαίνουν και οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ακόμα και οι Γερμανοί ( ιδίως Κολωνία και Βερολίνο, εκεί έχω γνωστούς...). Η μεγάλη διαφορά μας είναι στο βραδυνό φαγητό και την ανάγκη του Έλληνα για "βρώμικο¨μετά τα ξύδια, αυτοί κοιμούνται έτσι , πιωμένοι , τι να πεις .... Λες και αν βγεις καθημερινή σε πόλη της Ελληνικής επαρχίας θα βρείς κανένα έξω το χειμώνα...
Τέλος κάτι βασικό , ναι μεν έχουν μεγαλύτερη νύχτα , αλλά το καλοκαίρι έχουν και μεγαλύτερη μέρα....
-
@civil357 said in Μονόλογοι ...:
Εκτός αν μιλάτε για Σκανδιναβία κ.λπ. , δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την κουβέντα. Καλά για ποιότητα ζωής , είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει σύγκριση.
Επίσης με τόσους χιλιάδες μετανάστες εκεί έξω , όλοι έχουμε κάποιον συγγενή - φίλο που είναι στα ξένα. Εμένα παράπονα για το κλίμα , κανένας δε μου εξέφρασε, τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό . Καλά για ψυχοφάρμακα , δε το συζητώ καν, άσε που αν θυμάμαι επί αναλύσεων κοβιντ στα λήμματα πρέπει να χτυπούσαμε κορυφή και σε αυτόν τον τομέα!
...
Ε τώρα και συ ... Πάντα ξέρουμε καλύτερα.
-
Επίσης ένας ωραιότατος μύθος με τη νυχτερινή ζωή. Μια χαρά βγαίνουν και οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ακόμα και οι Γερμανοί ( ιδίως Κολωνία και Βερολίνο, εκεί έχω γνωστούς...).
Πολύ σωστά. Και Λουξεμβούργο που έμεινα λίγο καιρό και έχω φίλους, μια χαρά βγαίνουν και διασκεδάζουν. Το ίδιο και Βέλγιο. Εμείς νομίζουμε ότι δνε βγάινουν...απλά έχουν ωράριο λίγο πιο νωρίς από εμάς, π.χ. μετά την δουλειά και γυρνάνε σπίτι πιο νωρίς και όχι τα μεσάνυχτα.
-
Η μεγάλη διαφορά μας είναι στο βραδυνό φαγητό και την ανάγκη του Έλληνα για "βρώμικο¨μετά τα ξύδια, αυτοί κοιμούνται έτσι , πιωμένοι
Μην το λες. Μια χαρά πηγαίναμε σε κεμπαμπτζίδικα στην Αγγλία στις 3 το πρωί, όταν έκλειναν τα περισσότερα clubs. Κι επίσης μπορείς να φας και σπίτι... Τέλος, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με το σκοτάδι.
-
Χτυπάς πάνω σε αντικείμενα και πονάει.
-
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
@cirus said in Μονόλογοι ...:
Για σήμερα έχω να πω τα εξής
γ@μιεται η pizza hut στην κινα, γ@μω τον ανανα σας μέσα
Θέλω σουβλάκι.
Και σουβλάκια σε ξυλάκι θα βρεις στη Κίνα και δοκίμασε και τα baozi με κρέας, δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεις ωραία χοιρινά Street food στη Κίνα.
Πρεπει να δουλεύω ρε συ, αν είναι να περασω όλη την μέρα στην τουαλέτα δεν βγαινει η δουλεια
-
Χτυπάς πάνω σε αντικείμενα και πονάει.
Ο γάτος δεν έχει πρόβλημα γιατί είναι γάτος.
Και εγώ γιατί μικρός έκανα παρέα με τον Γιώργο Θαλάσση.
-
#gamo_to_spiti_tous
καθε φορα χωρις προειδοποιηση, χωρις κανενα σεβασμο στους πολιτες και μαλιστα τους ασθενεις
ξερουν αυτοι ποιοι ειναι -
Εμείς να μην ξέρουμε να τους μπινελικώσουμε παρέα?
Μονόλογοι ...