-
Κόστος φόρτισης ηλεκτρικού προς το παρόν δεν καλύπτουν δυστυχώς. Για αυτό κάνεις ακόμα δεν έχει πάρει.
Σκέφτομαι αν αξίζει να πάρω car allowance - δηλαδή ένα standard μηνιαίο ποσό περί τα 500-600€ και α) είτε να αγοράσω ένα δικό μου, είτε β) να μισθώσω σαν ιδιώτης όποιο θέλω.
Εκεί όμως θα έχω να πληρώνω στο α) τα έξοδα καυσίμου, συντήρησης, τελών κυκλοφορίας, ασφάλειας συν την δόση για την αγορά του και στο β) το μίσθωμα και τα καύσιμα.
Και στις δύο περιπτώσεις θα πάρω κατώτερο αυτοκίνητο από αυτά που μας δίνουν αλλά στην περίπτωση α) θα μου μείνει δικό μου έχοντας το πληρώσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εταιρεία και στην β) ίσως το εξαγοράσω πάλι έχοντας πληρώσει ένα μέρος η εταιρεία.
Και τα 2 σενάρια έχουν ένα μεγάλο θετικό και ένα μεγάλο αρνητικό- μετά από 4 χρόνια και έχοντας τελειώσει με δόσεις/εξαγορά θα έχω μια άτυπη αύξηση καθαρού μισθού βγάζοντας τα καύσιμα περί τα 300-400€
-αν απολυθώ, θα έχω ένα αυτοκινητο που θα τρέχει δάνειο/ μίσθωμα χωρίς δουλειά (μέχρι να βρεθεί).
Θα μου πεις και αν αύριο απολυθώ οκ θα χάσω το το Passat αλλά θα βολευτώ με δανεικό πχ του αδερφού ή του πεθερού μέχρι να ξαναβρώ δουλειά, δεν έχω και ένα επιπλέον κόστος δανείου/μισθωματος να τρέχει.
Το δεύτερο σημείο που αναφέρεις, αυτό της απόλυσης, δεν το είχα σκεφτεί μέχρι το καλοκαίρι που έκανα την κουβέντα περί leasing με έναν φίλο, υψηλόβαθμο υπάλληλο. Του εξήγησα πόσο τον ζηλεύω που έχει αμαξάρα τσάμπα και εκείνος μου απάντησε ότι «αν απολυθώ;;;…» Δεν το έκανε για να τον λυπηθώ, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, απλά εξέφρασε τον προβληματισμό του.
Παρόλα αυτά όμως νομίζω ότι δεν αξίζει το car allowance. - μετά από 4 χρόνια και έχοντας τελειώσει με δόσεις/εξαγορά θα έχω μια άτυπη αύξηση καθαρού μισθού βγάζοντας τα καύσιμα περί τα 300-400€
-
Αν απολυθεί θα πάρει την νόμιμη αποζημίωση, ενώ εσύ αν το κλείσεις το μαγαζι κάλε μου ντετολ τι θα πάρεις ; Αν ήσουν γυναίκα και έμενες έγκυος τι θα έπαιρνες ; Μην το πεις ! Πιπέρι !
Τον ελεύθερο επαγγελματία / μεροκαματιάρη πρεπει να λυπάσαι, όχι το μισθωτό μεγαλοστέλεχος !
-
@red_monster said in BMW FORUM:
Αν απολυθεί θα πάρει την νόμιμη αποζημίωση, ενώ εσύ αν το κλείσεις το μαγαζι κάλε μου ντετολ τι θα πάρεις ; Αν ήσουν γυναίκα και έμενες έγκυος τι θα έπαιρνες ; Μην το πεις ! Πιπέρι !
Τον ελεύθερο επαγγελματία / μεροκαματιάρη πρεπει να λυπάσαι, όχι το μισθωτό μεγαλοστέλεχος !
Κανέναν δεν λυπάμαι, αλλά καταλαβαίνω όταν κάποιος εκφράζει τους φόβους του, διότι δείχνει τον τρόπο σκέψης του. Επίσης, από ένα επίπεδο και πάνω, ακόμα και να απολυθούν, δεν θα μείνουν καιρό χωρίς δουλειά. Θα βρουν κάπου αλλού αντίστοιχα. Ένας λόγος παραπάνω να εκμεταλλευτούν το ληζινγκ που προσφέρει η εταιρεία (για να το δέσω και με το θέμα της συζήτησης)
-
Αν απολυθεί το πουλαει!!!
-
Το car allowance πρεπει να εξεταστει αν εχει διαφορετικη φορολογικη αντιμετωπιση απο το κοστος της παροχης αυτοκινητου μεσω ληζινγκ, δεν ξερω τι παιζει στην Ελλαδα αλλα δεν υπαρχει κατι για αποσβεση σε αυτη την περιπτωση. Φορολογικα παροχες τυπου ticket restaurant/κουπονια πρεπει να προβλεπονται οτι ειναι εξοδο στην φορολογια των επιχειρησεων.
Εκ πρωτης οψεως παντως ποιο απλη λυση φαινεται να εχει καποιος αμαξι σαν παροχη και αν απολυθει το γυριζει πισω. Το πιθανοτερο στην επομενη δουλεια να παρει αλλο παρομοιο αμαξι.
-
Κόστος φόρτισης ηλεκτρικού προς το παρόν δεν καλύπτουν δυστυχώς. Για αυτό κάνεις ακόμα δεν έχει πάρει.
Σκέφτομαι αν αξίζει να πάρω car allowance - δηλαδή ένα standard μηνιαίο ποσό περί τα 500-600€ και α) είτε να αγοράσω ένα δικό μου, είτε β) να μισθώσω σαν ιδιώτης όποιο θέλω.
Εκεί όμως θα έχω να πληρώνω στο α) τα έξοδα καυσίμου, συντήρησης, τελών κυκλοφορίας, ασφάλειας συν την δόση για την αγορά του και στο β) το μίσθωμα και τα καύσιμα.
Και στις δύο περιπτώσεις θα πάρω κατώτερο αυτοκίνητο από αυτά που μας δίνουν αλλά στην περίπτωση α) θα μου μείνει δικό μου έχοντας το πληρώσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εταιρεία και στην β) ίσως το εξαγοράσω πάλι έχοντας πληρώσει ένα μέρος η εταιρεία.
Και τα 2 σενάρια έχουν ένα μεγάλο θετικό και ένα μεγάλο αρνητικό- μετά από 4 χρόνια και έχοντας τελειώσει με δόσεις/εξαγορά θα έχω μια άτυπη αύξηση καθαρού μισθού βγάζοντας τα καύσιμα περί τα 300-400€
-αν απολυθώ, θα έχω ένα αυτοκινητο που θα τρέχει δάνειο/ μίσθωμα χωρίς δουλειά (μέχρι να βρεθεί).
Θα μου πεις και αν αύριο απολυθώ οκ θα χάσω το το Passat αλλά θα βολευτώ με δανεικό πχ του αδερφού ή του πεθερού μέχρι να ξαναβρώ δουλειά, δεν έχω και ένα επιπλέον κόστος δανείου/μισθωματος να τρέχει.
Για τα ακριβά αυτοκίνητα που συζητάς, ηλεκτρικά και plug-in δεν αξίζει η ιδιοκτησία. Έχουν πολλά έξοδα και επισφάλειες και πουλιούνται και πολύ δύσκολα.
Άρα εξετάζεις το car allowance μόνο αν επιλέξεις ένα από τα φτηνότερα. Που θα το έπαιρνες και σαν ιδιώτης να το έχεις για σένα και την οικογένειά σου. Έτσι στη χειρότερη περίπτωση που χάσεις τη δουλειά σου, θα σου έχουν πληρώσει όλο ή τμήμα του αυτοκινήτου, που θα ήθελες\έπρεπε να έχεις και προσωπικά.
- μετά από 4 χρόνια και έχοντας τελειώσει με δόσεις/εξαγορά θα έχω μια άτυπη αύξηση καθαρού μισθού βγάζοντας τα καύσιμα περί τα 300-400€
-
Πολύ σωστά! Το αναφέρω άλλωστε ότι θα επιλέξω κατώτερο αυτοκίνητο αν κινηθώ προς car allowance
-
Πολύ σωστά! Το αναφέρω άλλωστε ότι θα επιλέξω κατώτερο αυτοκίνητο αν κινηθώ προς car allowance
Είχα συνάδελφο στην τράπεζα που είχε επιλέξει το car allowance, αλλά το έκανε γιατί ήθελε να αυξήση το εισόδημά του, αφού ουσιαστικά το χρησιμοποιούσε για διάφορα έξοδα, δεν πήρε ποτέ αμάξι. Εαν το χρησιμοποιήσεις για αυτοκίνητο, μάλλον συμφέρει η εταιρική παροχή. Δεν τα έχω ψάξει και πολύ.
Σημαντικό είναι να δεις εαν το allowance ειναι αφορολόγητο (ως εξοδολόγιο), γιατί εαν δεν ειναι, δεν αξίζει καθόλου.
-
Νομίζω 2 ημέρες σκέψης και με τα σχόλια που διάβασα ήταν αρκετά για να ακυρωθεί οποιαδήποτε πιθανότητα για car allowance.
Θα είχε νόημα μόνο όπως έγραψε τελευταία ο Φανης αν υπήρχε ήδη προσωπικό αυτοκίνητο οπότε να ήταν μια ουσιαστική αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος. Ο,τιδηποτε άλλο είναι χειρότερη λύση από το εταιρικό αυτοκίνητο.
Υπάρχει κανένα άρθρο με μελλοντικά μοντέλα του ομίλου VAG και BMW για την Ελλάδα μήπως έρχεται κάτι που δεν το ξέρω;
BMW FORUM