-
Μακάρι!
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@megane98hp said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έπρεπε να κάνουμε εξετάσεις, μας ζήτησαν ακτινογραφία θώρακα και καλλιέργεια κοπράνων.
Για να βγάλετε βιβλιάριο υγειονομικού ελέγχου? Εγώ δίνω 20€ στον παθολόγο μου και είναι έτοιμο.
Τελευταία φορά που πήγα κόπρανα πρέπει να ήταν πριν 20 χρόνια.
Μπράβο στο κορίτσι, δύσκολη περίοδο για "πρωτοεμφανιζόμενη" η εστίαση και μάλιστα σεζόν, κατευθείαν στα βαθιά.
Νομίζω είχε να κάνει με το ότι ήταν ανήλικη...
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@ntinaras said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Να παω για κουριερ για να με πατησει κανα φορτηγο?
οχι ευχαριστω.@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Χάρη, φίλε μου. Θέλω να πιστεύω ότι κατανοείς ότι δεν παρερμηνεύω επίτηδες τα γραφόμενα κανενός, ειδικά τα δικά σου, και λόγω της επαφής που έχουμε. Τούτο λεχθέντος όμως, δεν μπορώ παρά να επισημάνω την δυσκολία αυτών των εργασιών. Προσωπικά είμαι παιδί της πόλης και αν και έχω ξεπατωθεί σε σωματική εργασία (από τον Στρατό, μέχρι την δική μου επιχείρηση), δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δουλεύω σε ένα χωράφι μια ζωή. Όπως λοιπόν δεν θα το ήθελα αυτό για μένα, καταλαβαίνω και τους νέους που προσπαθούν να το αποφύγουν. Ο καθένας μας θέλει το καλύτερο για εμάς και την οικογένεια μας. Θα ήθελες ο γιος σου, Χάρη μου, να βαράει τσάπα στο χωράφι, αντί να έχει μια δουλειά γραφείου; Σου εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά να μην χρειαστεί να πάει ούτε κούριερ το παιδί σου, με ένα μηχανάκι, ανάμεσα στα φορτηγά...
Παίδες, νομίζω ότι έχετε χάσει τεύχη. Λόγω της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, πολύ μεγάλο ποσοστό των ταχυμεταφορών γίνεται πλέον με αυτοκίνητα. Δηλαδή κούριερ δεν σημαίνει πλέον μηχανάκι, αλλά και αυτοκίνητο.
Κατά τ' άλλα Αλέξανδρε, προφανώς όλοι μας θα θέλαμε για τα παιδιά μας να ξεκινήσουν από διευθυντικές θέσεις με 3-4 χιλιάρικα για αρχή. Κι εγώ αυτό θα ήθελα για την κόρη μου, αλλά δεν πρόκειται (και ούτε πρέπει) να γίνει.
Επαναλαμβάνω λοιπόν για άλλη μία φορά την ουσία αυτών που λέω: Υπάρχουν δουλειές για αποφοίτους λυκείου, που δεν απαιτούν καμία ειδίκευση ή εμπειρία, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και εξίσου αξιοπρεπή μισθό (για τα δεδομένα της εποχής) στις οποίες δεν πάει κανείς! Είναι δυνατό κάποιοι να παραπονούνται για την ανεργία και να μην πηγαίνουν σε τέτοιες δουλειές; Μήπως είτε δεν θέλουν να δουλέψουν είτε δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν;
Εχω κανει παρομοια δουλεια μικροτερος, με αυτοκινητο, οχι κουριερ, αλλα σε τεχνικο κομματι.
Απαλευτη δουλεια με την κινηση στους δρομους.Χειρότερα δηλαδή από την οικοδομή ή το χωράφι;
Χωραφι δεν εχω κανει, οικοδομη εχω κανει τεχνικου τυπου δουλεια για λιγο.
Ειναι πιο ξεκουραστα στον δρομο, πολυ πιο επικινδυνα ομως.
Ο δρόμος (ειδικά με αυτοκίνητο, όπως μας είπες ότι έχεις κάνει) είναι πιο επικίνδυνος από την οικοδομή (που επίσης έχεις κάνει);
Μάλιστα... Δηλαδή αδίκως είναι υποχρεωτικά στην οικοδομή, κράνος, φωσφορίζον γιλέκο και παπούτσια εργοταξίου;
Εσύ θα κάνεις το άσπρο μαύρο για να υποστηρίξεις την ανεδαφική σου θέση!Ναι,χαμος γινεται στις οικοδομες απο κρανη και γιλεκα. Μαλλον η μονη οικοδομη που εχεις περασει ειναι το εργοταξιο του μετρο στο κολωνακι.
Και φυσικα ο δρομος ειναι πιο επικινδυνος, με τους πιθηκους που οδηγανε.Ο νομος είναι συγκεκριμένος για την οικοδομή και είναι απαραίτητα. Αν δεν τα φοράνε κοίτα κάτω:
Στον δρόμο είναι συγκεκριμένος ο νόμος για κράνος και ζώνη
Το ίδιο πιθηκοι είναι και αυτοι στις οικοδομές που δεν φοράνε κράνος όπως στον δρόμο οι μηχανόβιοι ή ζωνη οι οδηγοί αυτοκινήτων
η οικοδομη είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη σε σχέση με τον δρόμο
Απο την ωρα που το εγραψες εχουν φυγει τουλαχιστο 2 ακομη ανθρωποι στο δρομο και τουλαχιστο 2 ακομη μπηκαν στο νοσοκομειο. Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Και μία κόρη φίλου, ορκίστηκε πριν 1 μήνα, είχε πάρει το πτυχίο της βέβαια πριν λίγους μήνες και έστελνε βιογραφικά και βρήκε 2-3 περιπτώσεις που της άρεσαν και πλέον ξεκίνησε σε μία από αυτές.
Το καλό είναι ότι και πολλοί συμφοιτητές της βρήκαν δουλειά γρήγορα.
Μισθός καλός για πρώτος μισθός, σχεδόν 4ψήφιος καθαρός...
Που βρήκαν δουλειά, σε τι κλάδο;
Σήμερα πρώτος μισθός κάτω από 950 είναι θέμα εάν είναι με πτυχίο και στο αντικείμενο. Ανεβαίνει μέσα σε 2 ετη αλλά κολλάει για αρκετά στο 1200αρι με πολλά ζόρια.
Μετά πάμε σε εξειδικευμένες θέσεις που δικαιολογούν υψηλότερους μισθούς αρκετά σύντομα.
Παλιά με 950-1000 πρώτο μισθό κάναμε πάρτι. Πλέον έτσι όπως φτάσαμε δεν φτάνουν τα 900-950 ευρώ για να ζήσει ένα άτομο άνετα όπως παλαιότερα, μόνο του, με σπίτι, γκαρσονιέρα στα 350-400 ευρώ.
Εχουν τελειώσει ένα καλό και γνωστό τμήμα των θεωρητικών σπουδών και βρήκαν σε διάφορες εταιρείες.
Από εκεί και πέρα είναι προσωπικά δεδομένα και δεν θα αναφέρω.
-
Αφού δεν ξέρουμε. Τι προσωπικά δεδομένα. Τον κλάδο ρωτώ όχι την εταιρία.
Τεσπά. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία -
Σου είπα είναι 6-7 παιδιά που ήταν παρέα της και είναι σε διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Από εκπαίδευση, μέχρι αεροπορικές.
-
Μακάρι τα παιδιά να έχουν ένα πολύ καλο μέλλον.
-
Aν χρωσταω να πληρωσω ΕΦΚΑ εδω και κανενα χρονο ποτε θα ληξει η ασφαλιστικη καλυψη?
Με μπλοκαρει απο το να βγαλω διαβατηριο;
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Aν χρωσταω να πληρωσω ΕΦΚΑ εδω και κανενα χρονο ποτε θα ληξει η ασφαλιστικη καλυψη?
Γιατί βρε τζαμπατζή δεν πληρώνεις τις εισφορές σου?
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
εχεις απαντηση στην ερωτηση που εχω κανει?
ΥΓ μου αρεσει να τα χαλαω αλλου
-
Αυτό θα σου πει και το Ελληνικό Κράτος όταν χρειαστείς τις υπηρεσίες περίθαλψης.
-
Αυτό θα σου πει και το Ελληνικό Κράτος όταν χρειαστείς τις υπηρεσίες περίθαλψης.
παλι εκτος θεματος εισαι...
-
Αν πληρώσεις τα ποσά του κλάδου υγείας μόνο χ 12 μήνες , κάνεις μια άιτηση πλέον και ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ και έχεις ασφαλιστική ικανότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024
Αν δείς στο μηνιάιο ειδοποιητήριο σου είναι περίπου 60€ το μήνα τα περι υγείας, Χ12 = 720
-
@vagkirk said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αν πληρώσεις τα ποσά του κλάδου υγείας μόνο χ 12 μήνες , κάνεις μια άιτηση πλέον και ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ και έχεις ασφαλιστική ικανότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024
Αν δείς στο μηνιάιο ειδοποιητήριο σου είναι περίπου 60€ το μήνα τα περι υγείας, Χ12 = 720Eyxαριστω. ποσο γρηγορα θα επανελθει η ασφαλιστικη ικανοτητα αν γινει αυτο;
-
Αν δείς στο μηνιάιο ειδοποιητήριο σου είναι περίπου 60€ το μήνα τα περι υγείας, Χ12 = 720
Όταν πληρώσεις τις οφειλές σου πιστεύω αμέσως.
-
Αν δείς στο μηνιάιο ειδοποιητήριο σου είναι περίπου 60€ το μήνα τα περι υγείας, Χ12 = 720Eyxαριστω. ποσο γρηγορα θα επανελθει η ασφαλιστικη ικανοτητα αν γινει αυτο;
θα αργησει καποιους μηνες και θα εχεις να εξηγησεις και πολλα
γραφειοκρατικα τα θεματα και δυσκολι να βγαλεις και ακρη -
Επέκταση ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών - Νέα ανακοίνωση e-ΕΦΚΑ
Αθήνα, 30/5/2023ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ e-ΕΦΚΑ
Υπενθύμιση για την επέκταση ασφαλιστικής ικανότητας Μη Μισθωτών ασφαλισμένων
Με αφορμή τη μη έγκυρη ενημέρωση που διακινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα και κάνει λόγο για αποκλεισμό των Μη Μισθωτών από την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Ιουνίου, εφόσον δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τα χρέη τους στον e-ΕΦΚΑ, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά ότι:
-
Οι Μη Μισθωτοί ασφαλισμένοι του Φορέα, κάνοντας χρήση της ευνοϊκότερης ρύθμισης -που νομοθετήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και είναι σε ισχύ- μπορούν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, καταβάλλοντας ΜΟΝΟΝ το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές του κλάδου υγείας έτους 2022 και ΟΧΙ εξοφλώντας ολοσχερώς τις εισφορές έτους 2022 ή ρυθμίζοντας τυχόν άλλες οφειλές τους. Ενδεικτικό είναι πως με αυτή την ευεργετική διάταξη διευρύνθηκε κατά 20% ο αριθμός των ασφαλισμένων στους οποίους χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα.
-
Η ασφαλιστική ικανότητα των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των εργαζομένων ειδικών κατηγοριών και των μελών των οικογενειών τους έχει παραταθεί χωρίς προϋποθέσεις έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της πρόνοιας που λαμβάνεται παγίως για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ώστε να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επισημαίνεται ότι από την 1η Ιουνίου 2023 όσοι Μη Μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δε διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά -χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα- στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες με τον ΑΜΚΑ τους δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχοντας ελεύθερη πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας.
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/63740/epektash-asfalistikhs-ikanothtas-mh-misowtwn-nea-anakoinwsh-e-efka
-
-
Ποιός ο λόγος για τέτοια γυφτιά ? Είσαι αναξιοπαθούντας ?
-
Ποιός ο λόγος για τέτοια γυφτιά ? Είσαι αναξιοπαθούντας ?
Eχουμε μια λεμονια στον διπλανο κηπο που αντι για λεμονια εκανε πεντοχιλιαρα αλλα δυστυχως την κλαδεψαν πριν μερικους μηνες οποτε χασαμε την ασφαλιστικη ικανοτητα.
-
@spi_duster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Να παω για κουριερ για να με πατησει κανα φορτηγο?
οχι ευχαριστω.@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Χάρη, φίλε μου. Θέλω να πιστεύω ότι κατανοείς ότι δεν παρερμηνεύω επίτηδες τα γραφόμενα κανενός, ειδικά τα δικά σου, και λόγω της επαφής που έχουμε. Τούτο λεχθέντος όμως, δεν μπορώ παρά να επισημάνω την δυσκολία αυτών των εργασιών. Προσωπικά είμαι παιδί της πόλης και αν και έχω ξεπατωθεί σε σωματική εργασία (από τον Στρατό, μέχρι την δική μου επιχείρηση), δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δουλεύω σε ένα χωράφι μια ζωή. Όπως λοιπόν δεν θα το ήθελα αυτό για μένα, καταλαβαίνω και τους νέους που προσπαθούν να το αποφύγουν. Ο καθένας μας θέλει το καλύτερο για εμάς και την οικογένεια μας. Θα ήθελες ο γιος σου, Χάρη μου, να βαράει τσάπα στο χωράφι, αντί να έχει μια δουλειά γραφείου; Σου εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά να μην χρειαστεί να πάει ούτε κούριερ το παιδί σου, με ένα μηχανάκι, ανάμεσα στα φορτηγά...
Παίδες, νομίζω ότι έχετε χάσει τεύχη. Λόγω της ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, πολύ μεγάλο ποσοστό των ταχυμεταφορών γίνεται πλέον με αυτοκίνητα. Δηλαδή κούριερ δεν σημαίνει πλέον μηχανάκι, αλλά και αυτοκίνητο.
Κατά τ' άλλα Αλέξανδρε, προφανώς όλοι μας θα θέλαμε για τα παιδιά μας να ξεκινήσουν από διευθυντικές θέσεις με 3-4 χιλιάρικα για αρχή. Κι εγώ αυτό θα ήθελα για την κόρη μου, αλλά δεν πρόκειται (και ούτε πρέπει) να γίνει.
Επαναλαμβάνω λοιπόν για άλλη μία φορά την ουσία αυτών που λέω: Υπάρχουν δουλειές για αποφοίτους λυκείου, που δεν απαιτούν καμία ειδίκευση ή εμπειρία, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και εξίσου αξιοπρεπή μισθό (για τα δεδομένα της εποχής) στις οποίες δεν πάει κανείς! Είναι δυνατό κάποιοι να παραπονούνται για την ανεργία και να μην πηγαίνουν σε τέτοιες δουλειές; Μήπως είτε δεν θέλουν να δουλέψουν είτε δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν;
Εχω κανει παρομοια δουλεια μικροτερος, με αυτοκινητο, οχι κουριερ, αλλα σε τεχνικο κομματι.
Απαλευτη δουλεια με την κινηση στους δρομους.Χειρότερα δηλαδή από την οικοδομή ή το χωράφι;
Χωραφι δεν εχω κανει, οικοδομη εχω κανει τεχνικου τυπου δουλεια για λιγο.
Ειναι πιο ξεκουραστα στον δρομο, πολυ πιο επικινδυνα ομως.
Ο δρόμος (ειδικά με αυτοκίνητο, όπως μας είπες ότι έχεις κάνει) είναι πιο επικίνδυνος από την οικοδομή (που επίσης έχεις κάνει);
Μάλιστα... Δηλαδή αδίκως είναι υποχρεωτικά στην οικοδομή, κράνος, φωσφορίζον γιλέκο και παπούτσια εργοταξίου;
Εσύ θα κάνεις το άσπρο μαύρο για να υποστηρίξεις την ανεδαφική σου θέση!Ναι,χαμος γινεται στις οικοδομες απο κρανη και γιλεκα. Μαλλον η μονη οικοδομη που εχεις περασει ειναι το εργοταξιο του μετρο στο κολωνακι.
Και φυσικα ο δρομος ειναι πιο επικινδυνος, με τους πιθηκους που οδηγανε.Ο νομος είναι συγκεκριμένος για την οικοδομή και είναι απαραίτητα. Αν δεν τα φοράνε κοίτα κάτω:
Στον δρόμο είναι συγκεκριμένος ο νόμος για κράνος και ζώνη
Το ίδιο πιθηκοι είναι και αυτοι στις οικοδομές που δεν φοράνε κράνος όπως στον δρόμο οι μηχανόβιοι ή ζωνη οι οδηγοί αυτοκινήτων
η οικοδομη είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη σε σχέση με τον δρόμο
Απο την ωρα που το εγραψες εχουν φυγει τουλαχιστο 2 ακομη ανθρωποι στο δρομο και τουλαχιστο 2 ακομη μπηκαν στο νοσοκομειο. Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες.
η οικοδομή είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τους δρόμους (δεν είπα ότι η οδήγηση δεν είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να προσέχουμε)
οι οικοδόμοι απλά είναι πολλοί λιγότεροι από τους οδηγούς......
απλή αναλογική
δεν είπα μεγάλη κουβέντα είπα κάτι που ισχύει.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....