-
Μήπως είναι κάτι άλλο η ασφαλιστική ικανότητα από την ασφαλιστική ενημερότητα; Όπως το διαβάζω η πρώτη είναι ότι εξακολουθείς να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αν πληρώσεις, η δεύτερη είναι ότι είσαι ενήμερος ως προς τα χρέη σου. Την ενημερότητα πάντως τη χρησιμοποιώ σχετικά συχνά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν εκδίδεται μόνο πληρώνοντας τα υπέρ υγείας....
Το θέμα με τις απλήρωτες εισφορές είναι πότε προωθούνται στο Κε.Α.Ο. . Δεν έχω ιδέα πότε το μόνο που ξέρω είναι περίπτωση συναδέλφου ο οποίος έπρεπε να μεταβεί στο τοπικό κατάστημα ΙΚΑ που υπήρχε γραφείο κεαο, εκεί του εξέδωσαν έντυπο πληρωμής και , επέστρεψε το απόκομμα στο γραφείο. Κοινώς τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο επαφής με το δημόσιο. Μετά έβγαλε επιτέλους ενημερότητα. Αυτά πρίν λίγα χρόνια, αν άλλαξε κάτι ή το πότε πάνε κεαο, δε ξέρω....
Επίσης εντύπωση θα μου κάνει να υπάρχει διασύνδεση με τον εφκα και το διαβατήριο. Στα δικαιολογητικά αναφέρει κάτι;
-
Ρε παιδιά τι είναι αυτά που λέτε στον άνθρωπο;;;
Είναι φίλος σας και του κάνετε πλάκα;
Ρωτάω δεν γνωρίζω.Στα του ΕΦΚΑ , ναι αυτό δίνει ασφαλιστική ικανότητα (ασφάλεια υγείας δηλαδή), όχι ενημερότητα για χρέη.
Χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα χρεών για να βγεί το διαβατήριο;;;;;
-
Ζω για εκείνη την ημέρα που θα έχω βρει άλλη εργασία.
Πολύ δύσκολο μεν, αλλά δεν το βάζω κάτω.Μόλις βρω λοιπόν μία άλλη εργασία και δώσω τα χέρια με τον νέο μου εργοδότη τότε ... θα εξαφανιστώ αδικαιολόγητα από το Νταχάου που εργάζομαι τώρα. Τόση τοξικότητα μεταξύ των εργαζομένων μέσα σε εργασιακό περιβάλλον δεν παλεύεται με τίποτα.
14. Απλοποιείται η διαδικασία της Ηλεκτρονικής αναγγελίας της οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού .
Η αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης του εργαζομένου συνοδεύεται υποχρεωτικά από ηλεκτρονικά σαρωμένο έντυπο υπογεγραμμένο ιδιοχείρως από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο ή από έγγραφο που φέρει ηλεκτρονική υπογραφή τους ή έγγραφο ψηφιακά βεβαιωμένο και από τους δύο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ),
Προβλέπεται πλέον ότι η αδικαιολόγητη (αυθαίρετη) αποχή του εργαζομένου από την εργασία, για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) συναπτών εργάσιμων ημερών μπορεί να θεωρηθεί ως καταγγελία συμβάσεως εκ μέρους του εργαζόμενου, αν ακολουθήσει όχληση του εργοδότη και εν συνεχεία από αυτήν παρέλθει ΚΑΙ επιπλέον χρονικό διάστημα πέντε (5) συναπτών εργασίμων ημερών. Η όχληση αναρτάται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, και άρα ο εργαζόμενος μπορεί να τη δει και μέσω του MyErgani app και ταυτόχρονα πρέπει να αποδεικνύεται με κάθε πρόσφορο γραπτό τρόπο.
Στην περίπτωση αυτήν ο εργοδότης υποχρεούται, την επόμενη εργάσιμη ημέρα της λήξης του διαστήματος τουλάχιστον των 10 εργασίμων ημερών που ο εργαζόμενος απουσιάζει αδικαιολόγητα από την εργασία του να αναγγείλει την οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή του εργαζομένου.
https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1506901/ergasiaka-odigos-gia-to-neo-nomoschedio-ti-provlepetai-gia-se-pollaploys-ergodotes-kai-symvaseis-kata-paraggelia/ -
και αν ειναι στο νοσοκομείο 10 μερες και δεν μπορει να ειδοποιείσει "παραιτείται" αυτοματα ?
-
Θα τα φροντίσει όλα ο τηλεβόας Άδωνις. Θα βγει αύριο/μεθαύριο σε ένα κανάλι, θα αρχίσει να μιλάει ακατάπαυστα και θα δώσει λύσεις.
Αν τα έλεγε όλα μέσα σε μία μέρα, μετά τι λόγο θα έχει για να βγαίνει στις κάμερες; ε;Ρε αυτός ο τηλεβόας είναι παμπόνηρος.
Όχι σαν τους άλλους που ψάχνουν στα Μαϊάμια για πρόεδρο... -
Γέλαγα όταν μου έλεγε πελάτης γαλλία ότι λείπουν "υποχρεωτική άδεια 2 βδομάδες συνεχόμενες" λόγω πολιτικής.
Αλλά το καθεστώς αδειών στην Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο του εργασιακού μεσαίωνα. -
@antonakis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Γέλαγα όταν μου έλεγε πελάτης γαλλία ότι λείπουν "υποχρεωτική άδεια 2 βδομάδες συνεχόμενες" λόγω πολιτικής.
Αλλά το καθεστώς αδειών στην Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο του εργασιακού μεσαίωνα.Και στην Ελλάδα ισχύει το "2 εβδομάδες συνεχόμενα", αλλά μόνο στις τράπεζες για λόγως fraud και καλά.
-
@antonakis said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αλλά το καθεστώς αδειών στην Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο του εργασιακού μεσαίωνα.Σε όλους τους κλάδους;
-
Δεν το ξέρω. Στην συγκεκριμένη εταιρεία σίγουρα.
-
Αυτό κι εδώ γίνεται. Εμείς πχ μπορούμε να έχουμε άδεια και 3 βδομάδες.
Όλα εξαρτώνται από την επιχείρηση και το προσωπικό. -
Και εδώ είναι υποχρεωτικό η άδεια να είναι συνεχόμενη και τουλάχιστον 15 συνεχών εργάσιμων ημερών.
Δηλαδή μπορεί να σπάσει μόνο σε δύο περιόδους με βάση την παραπάνω προυπόθεση και πάλι με επαρκή αιτιολόγηση απο τον εργόδότη.Η κατάτμηση της άδειας απαγορεύεται αυστηρα με βάση τον νόμο.
Επίσης πρέπει να έχει δωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του κάθε έτους.
(έγιναν κάποιες αλλαγές στο νόμο μόνο επι covid , και καθιέρωσε μια ευελιξία επιπλέον ο Χατζηδάκης για τις χρωστούμενες ημέρες αδείας μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους για να γλιτώνουν οι εργοδότες την καταβολή αποζημιώσεων αδείας αν δεν είχαν κλείσει οι άδειες 30/9)
Τώρα τι ισχύει στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα.
-
Ποτέ δεν έχουμε πάρει άδεια 15 ημερών. Μα ποτέ όμως. Ούτε σε μικρή επιχείρηση ούτε σε πολυεθνική
Μια εβδομάδα και πολύ είναι. Μη πω ζητούν υπερωρίες στις μικρές επιχειρήσεις μετά την άδεια.
Μετά γιατί οι νέοι γκρινιάζουν, δεν φτάνει η ακρίβεια, η ανεργία, το τεράστιο κόστος ενοικίασης σπιτιών, οι μικρές προοπτικές, δεν έχουν και άδεια να ξεκουραστούν
Είπαμε μονο κληρονόμοι, σωγαμπροι, κλέφτες και ελίτ είναι άνετοι και σχολιάζουν αφ' υψηλού
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μια εβδομάδα και πολύ είναι. Μη πω ζητούν υπερωρίες στις μικρές επιχειρήσεις μετά την άδεια
Τις πληρώνεστε μαύρα τουλάχιστον τις μέρες άδειας που δεν πήρατε;
Οι περισσότεροι εργοδότες αυτό κανουν , αναγνωρίζουν τουλάχιστον τον κόπο των εργαζομένων.Η εμπειρία μου , μου έχει δείξει πως μόλις κάποιος μετά από μια - δύο ευγενικές κουβέντες αναφέρει πως θα πάει στην επιθεώρηση εργασίας όλες αυτες οι θρασύδειλες κοτουλες κάθονται στα 4.
Υπολογίζεις τις χρωστουμενες άδειες και τις υπερωρίες, τις κάνεις πινακακι με ποσά και λες στο αφεντικό ή μου τα δίνεις η κάνω καταγγελία.
Αν έχεις πάνω από 2 χρόνια θα φοβάται και την αποζημίωση απόλυσης και θα το σκεφτεί διπλά.
Εμείς φταίμε 100% σε αυτά τα ζητήματα που δεν διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.
-
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εμείς φταίμε 100% σε αυτά τα ζητήματα που δεν διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.
100% φταίμε εμείς που κάνουμε τις κότες.
Εγώ πάλι πάντα 15ημερα παίρνω το καλοκαίρι, τις "χειμωνιάτικες" τις σπάω σε βδομάδα + βδομάδα.
Αν θέλω παίρνω και 3εις βδομάδες αλλά πρέπει να είναι Ιούνιο - Ιούλιο, λογικό. -
40 μέρες άδεια το 22 ,με την αλλαγή του νόμου για την άδεια πατρότητας.
Αν την έπαιρνα όλη ο ιδιοκτήτης θα πάθαινε εγκεφαλικό,όποτε τις 14 της γεννάς θα τις φάω σε 3ημερα το 23.
Vagirk ,οι αποζημιώσεις απολύσεις όπως ξέρεις είναι εδώ και χρόνια αστείες αν δεν έχεις πολύ καλό μισθό και αρκετα χρόνια στον ιδιοκτήτη.Σίγουρα δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα ειδικά για μια μέση η μεγάλη εταιρεία!
Yem έτσι κάνω και εγώ εδώ και χρόνια.3 εβδομάδες το καλοκαίρι και από μια χειμώνα και ανοιξη.Ειδικά μέχρι το 15 έπαιρνα μετά τον 15Αυγουστο για να είναι και πιο ήσυχα! -
25 μερες κανονικη το χρονο,2βδομαδες καλοκαιρι,1 την εβδομαδα χριστουγεννων ή πρωτοχρονιας(παει κυκλικα) και οι υπολοιπες διασκορπισμενες +8μερες απο αιμοδοσια το χρονο.
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
+8μερες απο αιμοδοσια το χρονο.
Αυτές που τις πας...
Εμάς κάνει ο κουβαρντας και διαφημιστική καμπάνια σε τηλεόραση - ράδιο - social για την αιμοδοσία και στο προσωπικό δεν δίνει τις μέρες, αν θες πας απόγευμα ή στο ρεπό.Πάω και δίνω μόνος μου εθελοντικά στο Κρατικό Νίκαιας.
-
@pgs said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Είναι εντύπωσή μου ή οι ξένοι στην Ελλάδα τους δίνουν πολύ άνετα ενώ ο μέσος Έλληνας έχει κάποια, στενή, συγγένεια με τις κότες;
Φόβος είναι και "που να μπλέκουμε τώρα". Το έχω ξαναγράψει, όταν έκανα αγωγή στην Alpha Bank ήμασταν συνολικά 4 άτομα από τα 900+. Οι υπόλοιποι το φοβήθηκαν ή δεν ξέρω τι άλλο. Ναι δεν ήταν εύκολο και ήταν και ψυχοφθόρο, αλλά στο τέλος δικαιώθηκα.
-
Δεν είναι έτσι, όσοι είστε έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρετε.
Πολλοί μεγαλοεργοδοτες γνωρίζουν πολλά. Έχουν πολλούς φίλους για να το πω κομψά. Όποιος λέει τραγούδια πως δεν συμβαίνει απλά δεν έχει δουλέψει, τόσο απλά. Επίσης, και να μη γνωρίζουν, πράγμα σπάνιο και θεμιτό, μαθαίνουν όταν έρχεται έλεγχος πως ειναι ανώνυμη καταγγελία. Όλοι με μια μέση νοημοσύνη αντιλαμβάνονται ποιος έκανε την καταγγελία. Γνωρίζουν τα εσωτερικά θέματα της επιχείρησης τους, καλύτερα από τον καθένα.
Όταν λοιπόν υπάρχει ανεργία, οι άνθρωποι δεν έχουν να τους ζουν οι γονείς τους ή κάποιο άλλο εισόδημα, δεν ζουν με τους γονείς τους σε ιδιόκτητες κατοικίες και έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ως προσωπικότητες πληρώνοντας πολλά πάγια έξοδα για να το πετύχουν αυτό, δεν μπορούν να πάρουν εύκολα τέτοια ρίσκα χωρίς να έχουν πλάτες από πίσω, δεν τολμούν να χάσουν τα οποία κεκτημένα, έστω ταπεινά, έχουν πετύχει μόνοι τους. Εάν δε, είναι και γονείς το ρίσκο πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά. Οπότε, καλύτερα να μην πάρουν μια εβδομάδα άδεια και να συνεχίσουν ψάχνοντας ταυτόχρονα για κάτι καλύτερο
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
δεν μπορούν να πάρουν εύκολα τέτοια ρίσκα χωρίς να έχουν πλάτες από πίσω, δεν τολμούν να χάσουν τα οποία κεκτημένα, έστω ταπεινά, έχουν πετύχει μόνοι τους.
Όπως είπα: ΦΟΒΟΣ. Με φόβο όμως δεν πας μπροστά....όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....