-
@azmo said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παιδιά καλησπέρα , διαπραγματεύομαι την πώληση ενός ακινήτου που εχω απο κληρονομιά και έχω μπερδευτεί οσον αφορά την πραγματική του αξία. Πρόκειται για χώρους γραφείων 250 τμ εντός εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι κοντά στην Κηφισίας. Ηταν μέχρι πρόσφατα νοικιασμένο για 1.500 ευρώ/μήνα αλλά έληξε η σύμβαση και δεν θέλω να ξανασχοληθώ γιατί η εταιρία που το διαχειρίζεται ζητάει τρελά κοινόχρηστα και πολλοί ιδιοκτήτες την εχουν πάει δικαστικά. Εχω βρεί μόνο εναν ενδιαφερόμενο που δίνει μαξιμουμ 350.000 αλλα το μεσιτικό μου λέει οτι μπορώ να ζητήσω πολλά περισσότερα γιατι αυξάνονται οι αξίες στην περιοχή, θα γίνει νέος σταθμός μετρό εκεί κοντά κλπ. Εν τω μεταξύ στις αγγελίες βλεπω να ζητάνε κάτι τρελά ποσά για ακίνητα στην περιοχή, αλλά κανείς δεν αγοράζει. Λενε για καποια αναπτυξη που υποτίθεται οτι θα ερθει, αλλά εγω μόνο κρίση βλέπω που χειροτερευει, και τα χρηματα τα θέλω για αγορα νεας κατοικιας (βαρεθηκα να μένω στο νοίκι). Να το δωσω σε αυτον που σκάει 350 ή να περιμένω;
μονο εσυ το ξερεις. προφανως ειναι θεμα ρισκου. καποιες φορες χανεις, καποιες κερδιζεις. σαν επιχειρηματιας, εχω κανει το λαθος ηδη και εχω δεσμευσει κεφαλαια, ειμαι εναντια στη δεσμευση χρηματων σε ακινητα πλην της μιας και μοναδικης οικιας. και οκ, θα ανεβουν οι τιμες ακουγεται. ομως ποσο και ποτε? οι αγγελιες στο μεταξυ προσφορας οπως εχουν καταντησει δεν αποτελουν κριτηριο τιμολογησης αφου ειναι μονο προσδοκιες, η αγορα εκτος του πωλητη χρειαζεται και τον αγοραστη που για την ωρα ειναι απων.
...και μετα θα ερθουν οι μελισσες, δηλαδη οι ασχολουμενοι με τα ακινητα και θα σου πουν ποσο καλη επενδυση ειναι... -
Δεν ξέρω την περιοχή, ούτε και τις τιμές προφανώς. Σαν γενικότερη όμως τοποθέτηση θεωρώ ότι όταν γίνεται μια αξιοπρεπής προσφορά πρέπει να γίνεται ενδελεχής έρευνα. Αν κανείς δεν αγοράζει στην συγκεκριμένη περιοχή προφανώς και φταίνε οι τιμές καθώς πολλοί ιδιοκτήτες το έχουν καβαλήσει γενικώς. Οι τιμές πιστεύω ότι θα ανέβουν και άλλο αλλά μόνο στα οικιστικά ακίνητα και όχι στην επαγγελματική στέγη.
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν ξέρω την περιοχή, ούτε και τις τιμές προφανώς. Σαν γενικότερη όμως τοποθέτηση θεωρώ ότι όταν γίνεται μια αξιοπρεπής προσφορά πρέπει να γίνεται ενδελεχής έρευνα. Αν κανείς δεν αγοράζει στην συγκεκριμένη περιοχή προφανώς και φταίνε οι τιμές καθώς πολλοί ιδιοκτήτες το έχουν καβαλήσει γενικώς. Οι τιμές πιστεύω ότι θα ανέβουν και άλλο αλλά μόνο στα οικιστικά ακίνητα και όχι στην επαγγελματική στέγη.
Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Ποιός χρειάζεται πια μεγαλους χώρους γραφείων με την τηλεργασία, και την γενικότερη κρίση; Είναι γεμάτη η Κηφισίας με μεγάλα και άδεια κτήρια γραφείων, και οποιος επιχειρηματίας ξέρω βογκάει και αναστενάζει. Μονο τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης λενε παραμυθια για αναπτυξη και μεγαθήρια οπως η Αmazon που θα έρθουν και θα γίνει Dubai η Αθήνα
-
Άρα και εδώ ισχύει ο πρώτος νόμος της αγοράς, η προσφορά και ζήτηση…
-
εντελώς μπακαλίστικα, πόσο θα κοστήσει το νέο σπίτι συνολικά έξοδα, πόσο σου κοστίζει το νοίκι που πληρώνεις το χρόνο;
έχεις τώρα προσφορά για 1400€/τμ. σύγκρινέ τα με το κόστος του σπιτιού και το κόστος ενοικίου, να δεις αν αξίζει να πουλήσεις σε αυτή τη τιμή. -
Έχω βάσιμες υποψίες ότι η περιοχή της Λεωφόρου Κηφισίας από περιοχή επιχειρήσεων θα μετατραπεί σε περιοχή διασκέδασης. Το νέο καζίνο μάλλον θα αλλάξει την μορφή της περιοχής, όπως επίσης και η μεταφορά μεγάλων επιχειρήσεων στο Ελληνικό.
Επίσης βαθειά σε ένα συρτάρι υπάρχει (από τις αρχές του 2010) και το έτοιμο σενάριο/σχέδιο για μετατροπή του Μεγάρου του ΟΤΕ σε ξενοδοχείο. Αφορμή ψάχνουν οι Γερμανοί να το "ξεφορτωθούν" τον ογκόλιθο. Η κρίση έβαλε φρένο στο σχέδιο.
-
Κρίνοντας από τις τιμές πώλησης των πρώτων κατοικιών στο Ελληνικό, και από τα χρήματα που θα επενδυθούν, πιστεύω ότι απειροελάχιστες επιχειρήσεις θα τολμήσουν να μετοικήσουν εκεί. Δεν είναι μόνο η απόσταση από τα αστικά και επιχειρηματικά κέντρα το πρόβλημα, αλλά και οι τιμές ενοικίασης, οι οποίες προβλέπονται αστρονομικές. Αποτρεπτικά επίσης θα λειτουργήσει και το ύφος της νέας περιοχής, θα είναι κυρίως ανοιχτός (και κλειστός) χώρος διασκέδασης, αλλά και ακριβής κατοικίας, όχι business center.
Να φύγει επιχείρηση από την Κηφισίας και να πάει Ελληνικό? Ούτε μία στις 100.
Να έρθουν κι' άλλες? Σίγουρα.
Να γίνει η Κηφισίας τόπος διασκέδασης? Είμαστε σοβαροί? Με το Ελληνικό να γίνεται με τα χρόνια το νέο 'λούνα παρκ' του λεκανοπεδίου, το θεωρώ πολύ χλωμό. -
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Επίσης βαθειά σε ένα συρτάρι υπάρχει (από τις αρχές του 2010) και το έτοιμο σενάριο/σχέδιο για μετατροπή του Μεγάρου του ΟΤΕ σε ξενοδοχείο. Αφορμή ψάχνουν οι Γερμανοί να το "ξεφορτωθούν" τον ογκόλιθο. Η κρίση έβαλε φρένο στο σχέδιο.
Εχω ακούσει ότι δεν γίνεται αυτό. Επειδή το κτήριο σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δεν έχει τις προδιαγραφές (ούτε καν στατικές) για να στεγάσει ανθρώπους.
-
Ίσως για αυτό μπήκε στο συρτάρι το σχέδιο.
Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα, γιατί οι Γερμανοί προσπαθούν να μαζέψουν τα οικονομικά του ομίλου. -
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εχω ακούσει ότι δεν γίνεται αυτό. Επειδή το κτήριο σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δεν έχει τις προδιαγραφές (ούτε καν στατικές) για να στεγάσει ανθρώπους.
Αυτό δεν στέκει. Δηλαδή έχει στατικές προδιαγραφές να έχει κόσμο για γραφεία αλλά όχι για ύπνο;; Ή δεν έχει τις στατικές οπότε μιλάμε για μέγα σκάνδαλο;;
-
@nascar1 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτό δεν στέκει. Δηλαδή έχει στατικές προδιαγραφές να έχει κόσμο για γραφεία αλλά όχι για ύπνο;; Ή δεν έχει τις στατικές οπότε μιλάμε για μέγα σκάνδαλο;;
Είναι γραφεία όλοι οι όροφοι σήμερα; Γιατί έφτιαξε νέα γραφεία η Cosmote στο Κορωπί, δεν της έφτανε ο πύργος;
Το 2020 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του Διοικητικού Μεγάρου στο Μαρούσι με τον 13ο όροφο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021, όπως και οι εργασίες ανακατασκευής του 12ου ορόφου αλλά και έναρξη των εργασιών στην Α πτέρυγα του κτιρίου (όροφοι 2ος-11ος).
Φαίνεται ότι μπερδεύτηκα πάντως, εδώ γράφει για εργασίες στατικής ενίσχυσης του παλαιότερου κεντρικού κτιρίου στην Πατησίων:
https://bizness.gr/ote-estate-ayxisi-tis-axias-chartofylakioy-kata-1-4-ekat-eyro/
Και η μελέτη:
https://cubusengineering.gr/el/erga/emporika-ktiria/kentriko-ktirio-tilepikoinonion-ote-athina/
Συγγνώμη! -
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στατικά δεν υπάρχει κανένα θέμα στην αλλαγή χρήσης από γραφεία (και όχι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις - τι ανέκδοτο είναι αυτό;) σε κατοικία. Καταλαβαίνω ότι δεν είσαι μηχανικός για να το λες αυτό, αλλά είναι κάτι που ακόμα και με την κοινή λογική καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ στέκει!
Γενικά οι χρήσεις κατοικίας είναι σαφέστατα ευνοϊκότερες από πλευράς φορτίων από την πλειονότητα των επαγγελματικών χρήσεων.Υ.Γ.: Τώρα είδα ότι αναγνώρισες το λάθος σου. Όλα καλά και μπράβο σου. Αφήνω το σχόλιο προς ενημέρωση όποιου ενδιαφερθεί.
-
@azmo said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παιδιά καλησπέρα , διαπραγματεύομαι την πώληση ενός ακινήτου που εχω απο κληρονομιά και έχω μπερδευτεί οσον αφορά την πραγματική του αξία. Πρόκειται για χώρους γραφείων 250 τμ εντός εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι κοντά στην Κηφισίας. Ηταν μέχρι πρόσφατα νοικιασμένο για 1.500 ευρώ/μήνα αλλά έληξε η σύμβαση και δεν θέλω να ξανασχοληθώ γιατί η εταιρία που το διαχειρίζεται ζητάει τρελά κοινόχρηστα και πολλοί ιδιοκτήτες την εχουν πάει δικαστικά. Εχω βρεί μόνο εναν ενδιαφερόμενο που δίνει μαξιμουμ 350.000 αλλα το μεσιτικό μου λέει οτι μπορώ να ζητήσω πολλά περισσότερα γιατι αυξάνονται οι αξίες στην περιοχή, θα γίνει νέος σταθμός μετρό εκεί κοντά κλπ. Εν τω μεταξύ στις αγγελίες βλεπω να ζητάνε κάτι τρελά ποσά για ακίνητα στην περιοχή, αλλά κανείς δεν αγοράζει. Λενε για καποια αναπτυξη που υποτίθεται οτι θα ερθει, αλλά εγω μόνο κρίση βλέπω που χειροτερευει, και τα χρηματα τα θέλω για αγορα νεας κατοικιας (βαρεθηκα να μένω στο νοίκι). Να το δωσω σε αυτον που σκάει 350 ή να περιμένω;
Aν ειναι η μονη προσφορα που εχεις και τα χρηματα τα θελεις τωρα να αγορασεις τοτε δωσε το. Και να βρεθει αλλος να δωσει περισσοτερα στο μελλον μαλλον θα ανεβουν και οι τιμες των σπιτιων που θα θελεις να αγορασεις οποτε μια η αλλη ειναι. Απλα βρες ενα σπιτι που το θελεις ωστε να κανεις συναλλαγη αμεσα, μην βρεθεις με μετρητα να καθονται.
-
Παρόμοια περίπτωση συνέβει σε συγγενή τώρα, ο οποίος με ρωτά.
Μαγαζί 97 τμ σε επαρχιακή πόλη χρόνια ανεκμετάλευτο, αγοραστής θέλει να αγοράσει 3-4 συνεχόμενα οικήματα ώστε να σηκώσει πολυκατοικία. Όλα μονοροφα με ανάλογο ποσοστό στο οικόπεδο. Αντικειμενική πάνω από 200.000€, αγοραστής δίνει 100.000€. Τιμή ζώνης 1100€, οικοπέδου 930€.
Κι εγώ λέω δώσε το να φύγει. -
Παιδιά συγνώμη αν είναι off topic , αλλά θα ήθελα την βοήθεια των μηχανικών του φόρουμ στο εξής:
Έχω μπροστά μου δήλωση φόρου κληρονομιάς, και μεταξύ άλλων αναφέρει Μελλοντικός όροφος σύμφωνα με την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας θα έχει ΧΧ τετραγωνικά μέτρα και % ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου ΧΧΧ/1000 ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ( έχουν γίνει νομιμοποιείσεις σε όλα τα άλλα ακίνητα του οικοπέδου που αύξησαν τα τετραγωνικά τους) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ.
Τι είναι αυτό;
Νομίζω δεν ανήκει στην κατηγορία του δικαιώματος υψουν που είναι μελλοντικό και αβέβαιο αλλά καταχωρείται κανονικά στο Ε9 με κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Στην περίπτωση αυτή αποτελεί δικαίωμα που πρέπει να μπει στο Ε9 ;
Στην δήλωση φόρου κληρονομιάς βλέπω η συμβολαιογράφος έχει υπολογίσει κάποια αξία η οποία έχει συμπεριληφθεί στην συνολική κληρονομική μερίδα. -
@vagkirk said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παιδιά συγνώμη αν είναι off topic , αλλά θα ήθελα την βοήθεια των μηχανικών του φόρουμ στο εξής:
Έχω μπροστά μου δήλωση φόρου κληρονομιάς, και μεταξύ άλλων αναφέρει Μελλοντικός όροφος σύμφωνα με την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας θα έχει ΧΧ τετραγωνικά μέτρα και % ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου ΧΧΧ/1000 ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ( έχουν γίνει νομιμοποιείσεις σε όλα τα άλλα ακίνητα του οικοπέδου που αύξησαν τα τετραγωνικά τους) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ.
Τι είναι αυτό;
Νομίζω δεν ανήκει στην κατηγορία του δικαιώματος υψουν που είναι μελλοντικό και αβέβαιο αλλά καταχωρείται κανονικά στο Ε9 με κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Στην περίπτωση αυτή αποτελεί δικαίωμα που πρέπει να μπει στο Ε9 ;
Στην δήλωση φόρου κληρονομιάς βλέπω η συμβολαιογράφος έχει υπολογίσει κάποια αξία η οποία έχει συμπεριληφθεί στην συνολική κληρονομική μερίδα.Συναντιέται είτε ως μελλοντική δόμηση ( μάλλον το σωστότερο), είτε ως δικαίωμα υψούν είτε ως μελλοντικός όροφος, όπως και να το πεις είναι το ίδιο πράγμα.
Το γεγονός ότι οι τακτοποιήσεις εξάντλησαν τη δόμηση , δεν επηρεάζει τη μελλοντική δόμηση, αφού από ότι έχω καταλάβει έχεις μάλλον έχεις κατανοήσει την έννοια της. Ζητήματα προκύπτουν αν οι τακτοποιήσεις αφορούσαν τον κοινόχρηστο , αλλά αυτό μάλλον δε σε απασχολεί στην παρούσα.
Από εκεί και πέρα δεν έχω καταλάβει τι ρωτάς ακριβώς. Το δικαίωμα πρέπει να παραμείνει ως έχει και να δηλωθεί στο Ε9 , από τη στιγμή που δεν έχουν πραγματοποιηθεί τροποποιήσεις στη σύσταση των οριζοντίων ως αποτέλεσμα των τακτοποιήσεων. Αν εννοείς ότι αυτός που είχε το δικαίωμα , έχτισε και τακτοποίησε τον όροφο, τότε αλλάζει το πράγμα....
Ελπίζω να κατάλαβα το ερώτημά σου.... -
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση civil , άρα έχει την ίδια αντιμετώπιση ως δικαίωμα με την μελλοντική και αβέβαιη δυνατότητα δόμησης που αναφέρουν πολλά συμβόλαια σε περίπτωση που αλλάξει προς τα πάνω ο συντελεστής δόμησης.
Με μπέρδεψε το ότι αναφέρεται απλά πως εξαντλήθηκε ο συντελεστής δόμησης λόγω των τακτοποιήσεων σαν να μην υπάρχει ποτέ στο μέλλον περίπτωση να επιτραπεί η δόμηση επιπλέον ορόφου. -
Το 2013 η σχολή ΜΜ του ΕΜΠ , είχε βγάλει ένα συγκριτικό κόστος για την θέρμανση, μέσα από μία αναλυτική μελέτη και μετά το 2017 την επικαιροποίησε.
Σε αυτές βλέπαμε ότι το αέριο ήταν στο 90-93 % του κόστους του πετρελαίου και η αντλία θερμότητας στο 60 % του πετρελαίου.
Σήμερα βγήκε η μελέτη του 2021, που έχει τις μεγάλες αλλαγές στο κόστος του ΦΑ, αλλά και του ρεύματος , ενώ το πετρέλαιο έχει πολύ μικρή αύξηση.
Ενδιαφέρον θέμα να το δείτε και να το συζητήσουμε.
https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZaE8aXZlcu1uLxyIlzmVuAR2KwazFAe5fwV
-
Ρε συ ταξιδευτη κάνε ένα ρεζουμέ.
Διότι έχουμε κινητά και μας βγαίνουν τα μάτια.Αν φορτίζεις αυτοκίνητο ποσο θα παει παραπανω η κιλοβατωρα
-
Το κατέβασα και εγώ, αλλά 20 σελίδες να διαβάσω; Χλωμό. Βαριέμαι.
Είδα στα πεταχτά τους πίνακες. Αν κατάλαβα καλά το πετρέλαιο/λέβητας έχει την μικρότερη αύξηση; Κάτι τέτοιο νομίζω είδα στους πίνακες.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!