-
Για αυτό είπα ότι δεν γνωρίζω τι συμφέρει από οικονομικής απόψεως. Αλλά ότι μπορείς να το επιβάλεις, μπορείς. Όπως σήμερα που ο μισός κόσμος επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, αλλά επειδή είναι η Ρωσία, δεν σκαμπάζει...
-
@realzeus said in FORD FORUM:
Για αυτό είπα ότι δεν γνωρίζω τι συμφέρει από οικονομικής απόψεως. Αλλά ότι μπορείς να το επιβάλεις, μπορείς. Όπως σήμερα που ο μισός κόσμος επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, αλλά επειδή είναι η Ρωσία, δεν σκαμπάζει...
ολα τα μπορείς. Το θέμα είναι αν θες....
και δεν θες!!!! εννοείται γιατι θες να πουλάς και συ στην Κίνα
Καλά η Ρωσία σκαμπάζει, έχει οικονομική ζημιά οτι και να λέει ο Πούτιν
Οπως και η Ευρώπη βεβαια, συγκοινωνούντα δοχεία!!!
-
Βασικά η Ρωσία έχει καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με πριν τον πόλεμο (βγάζει περισσότερα λεφτά). Έχει άλλα προβλήματα βέβαια με την παραγωγή προϊόντων που χρειάζονται εισαγόμενα ανταλλακτικά. Αλλά το point μου είναι ότι η Ρωσία δεν μάσησε να κάνει αυτο το βήμα.
-
Βασικά η Ρωσία έχει καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με πριν τον πόλεμο (βγάζει περισσότερα λεφ΄τα). Έχει άλλα προβλήματα βέβαια με την παραγωγή προϊόντων που χρειάζονται εισαγόμενα ανταλλακτικά. Αλλά το point μου είναι ότι η Ρωσία δεν μάσησε να κάνει αυτο το βήμα.
Δεν έχω στοιχεία αλλά πάρα πολύ αμφιβάλω για το ισοζύγιο .
το πετρελαιο της πάντως το πουλάει πολύ πιο φτηνα στους εφοπλιστες (αυτό το ξέρω πολύ καλά) που βγαζουν πολλά λεφτάκια από το "βάφτισμά" του από "κακό" σε "καλό" πετρέλαιο
αρα οταν πουλάει αναγκαστικά πολύ πιο φτηνα το πετρέλαιο της δεν το βλέπω να βγάζει περισσότερα χρήματα...........
-
@cirus said in FORD FORUM:
αλλά αν πανε να τους βάλουν περισσότερους περιορισμούς θα φάνε τα μούτρα τους γιατι θα το κάνουν και εκείνοι με την σειρά τους
Οικονομικά δεν γνωρίζω τι συμφέρει. Από πολιτικής απόψεως όμως μπορείς άνετα να επιβάλεις κάτι τέτοιο και να υπάρχουν εκεί τα δικά τους αυτοκίνητα και εδώ τα Ευρωπαϊκά μόνο. Προστατευτισμός λέγεται. Βέβαια για τον μέσο Ευρωπαίο καταναλωτή θα είναι καλύτερο να έχει ένα φτηνό Κινέζικο, παρά ένα πολύ ακριβότερο Ιταλικό/Γερμανικό/Γαλλικό, αλλά είναι και άλλα θέματα στην μέση, όπως η ανεργία κλπ, που αν αφήσεις τους Κινέζους να αλλωνίζουν, θα μείνει όλη η Ευρώπη άνεργη...
Από πολίτικής αποψης αν επιβάλεις μέτρα σε αυτά που εισάγεις απο Κινα αντιστοιχα...
και η Κίνα μπορεί να επιβάλει μέτρα σε σενα που εξάγεις αμάξια στην Κινα...... (ξέρεις πως πουλάει εκεί VW, Merc κτλ??)
Οπότε δεν μπορείς να είσαι πολύ αυστηρός γιατι η Κινα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ανερχόμενη αγορά για να την χάσεις
ΔΕΝ είναι απλό όπως το παρουσιάζεις, ζούμε σε μια παγκόσμια οικονομία
Υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά, όπως επισήμανε και ο Δίας..Οι Ευρωπαίοι δεν εισάγουν απλώς στην Κίνα, τα κατασκευάζουν εκεί μέσω των κοινοπραξιών..
-
Βασικά η Ρωσία έχει καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με πριν τον πόλεμο (βγάζει περισσότερα λεφ΄τα). Έχει άλλα προβλήματα βέβαια με την παραγωγή προϊόντων που χρειάζονται εισαγόμενα ανταλλακτικά. Αλλά το point μου είναι ότι η Ρωσία δεν μάσησε να κάνει αυτο το βήμα.
το πετρελαιο της πάντως το πουλάει πολύ πιο φτηνα στους εφοπλιστες (αυτό το ξέρω πολύ καλά) που βγαζουν πολλά λεφτάκια από το "βάφτισμά" του από "κακό" σε "καλό" πετρέλαιο
αρα οταν πουλάει αναγκαστικά πολύ πιο φτηνα το πετρέλαιο της δεν το βλέπω να βγάζει περισσότερα χρήματα...........
Εγώ βλέπω πάντως ότι καλά τους πήγε τους Ρώσους: https://energyandcleanair.org/publication/financing-putins-war-fossil-fuel-exports-from-russia-in-the-first-six-months-of-the-invasion-of-ukraine/
-
@antonakis said in FORD FORUM:
2.5 χωρίς navi...
Και πώς φαίνεται μέσα; Έχουμε καμια φωτογραφία; Με το παλιό ταμπλώ την κότσαραν ή με αντάπτορα;
Καλά το ST Facelift θα γίνει συλλεκτικό 100% με τόσο λίγες πωλήσεις που θα κάνει.
-
@babisstinson said in FORD FORUM:
@antonakis said in FORD FORUM:
2.5 χωρίς navi...
Και πώς φαίνεται μέσα; Έχουμε καμια φωτογραφία; Με το παλιό ταμπλώ την κότσαραν ή με αντάπτορα;
Καλά το ST Facelift θα γίνει συλλεκτικό 100% με τόσο λίγες πωλήσεις που θα κάνει.
Όπως στη φθηνή έκδοση connected, με τη μικρή οθόνη είναι και στο face lift. https://youtu.be/Tkbf-D5LVZg
-
Εγώ βλέπω πάντως ότι καλά τους πήγε τους Ρώσους: https://energyandcleanair.org/publication/financing-putins-war-fossil-fuel-exports-from-russia-in-the-first-six-months-of-the-invasion-of-ukraine/
Αφορά το 1ο εξάμηνο, που ακόμη δεν είχαν παρθεί ή παγιωθεί τα μέτρα. Και πάλι..
The EU imported 54% of this, worth approximately EUR 85 billion.
Fossil fuel exports have contributed approximately EUR 43 billion to Russia’s federal budget since the start of the invasion, helping fund war crimes in Ukraine.
The largest fossil fuel importer was the EU (EUR 85.1bln), followed by China (EUR34.9bln), Turkey (EUR10.7bln), India (EUR6.6bln), Japan (EUR2.5bln), Egypt (EUR2.3bln, and South Korea (EUR2bln).Σκέψου ότι θα φτάσει στο 0 αυτός ο αριθμός, θα αναγκαστούν να στέλνουν Κίνα και Ινδία σε τιμές χώμα για να αναπληρώσουν, άλλωστε δεν έχουν και πολύ σημασία όλα αυτά εκεί, αν διαμαρτυρηθείς ή γράψεις κάτι στα Μ.Μ.Ε ή στα social απλά σε συλλαμβάνουν.. οπότε ότι και να γίνει δεν έχει καμία σημασία, αφού ο δικτάτορ..ε, ηγέτης ήθελα να πω, δεν θα χάσει και καμία ψήφο!
Στο ίδιο άρθρο λέει ότι από το καλοκαίρι χάνει 170μυρια € εξαιτίας του Ευρωπαϊκού εμπάργκο.
Και βέβαια μην νομίζετε ότι η Κίνα θα παίξει το παιχνίδι της Ρωσίας, θα αγοράσουν τώρα που τους συμφέρει, αλλά ήδη ετοιμάζουν το επόμενο βήμα, από το ίδιο άρθρο
Wind and solar installations in China made new records in the first half of the year, putting the country on track to add 130–150 gigawatts of capacity this year.
-
Πήρε και άλλη αύξηση το Fiesta, βάσει configurator.
Επίσης ένα μοναδικό ST3 που το έβγαζε ετοιμοπαράδοτο, από 32 πήγε στα 33.Δεν είδα για τα άλλα, αλλά η λογική λέει ότι και τα υπόλοιπα αυξήθηκαν.
Εύγε. Πρέπει να βάλουν κατευθείαν στα 50 χιλιάρικα εφόσον μιλάμε για συλλεκτικό μοντέλο.
-
-
Η Ford θα ακολουθήσει την GM (Chevrolet) και στα επόμενα 5 χρόνια θα φύγει απο την Ευρώπη .
ΟΧΙ μην αρχίσετε να αποθηκεύεται ανταλλακτικά γενικά θα έχετε απο την Αγγλία που δεν είναι Ευρώπη.
ΝΑΙ πάρτε κανα δυο φανάρια και βάλτε τα στην άκρη δεν είναι ίδια με τα αγγλικά . -
@monman2 said in FORD FORUM:
Η Ford θα ακολουθήσει την GM (Chevrolet) και στα επόμενα 5 χρόνια θα φύγει απο την Ευρώπη .
ΟΧΙ μην αρχίσετε να αποθηκεύεται ανταλλακτικά γενικά θα έχετε απο την Αγγλία που δεν είναι Ευρώπη.
ΝΑΙ πάρτε κανα δυο φανάρια και βάλτε τα στην άκρη δεν είναι ίδια με τα αγγλικά .Δεν θα φύγει από την ευρωπη. θα το γυρίσει σε αμιγώς ηλεκτρικά σε συνεργασία με την VW (παραμάγαζο)
-
@dimitrioskosmas said in FORD FORUM:
@monman2 said in FORD FORUM:
ΝΑΙ πάρτε κανα δυο φανάρια και βάλτε τα στην άκρη δεν είναι ίδια με τα αγγλικά .Δεν θα φύγει από την ευρωπη. θα το γυρίσει σε αμιγώς ηλεκτρικά σε συνεργασία με την VW (παραμάγαζο)
F-150 SUV για τους πολίτες και περιπολικά (μαζί με την GM) και αλλα αυτοκίνητα για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα φτιάχνουν μόνο , περιορισμένοι σε ΗΠΑ Καναδά Μεξικό.
Τώρα αν υπάρχει ενα Id-3 που θα το λένε Focus electric σαν να λέμε δηλ yarismazda2 είναι το ευνοϊκό σενάριο γιατί εγω βλέπω μόνο σε VWTransit να βλέπουμε σήμα Ford.
-
Δηλαδοι οι κατηγοριες super mini,μεσαια,μικρομεσαια,απο ποια μοντελα θα εκπροσωπουνται απο την εταιρια,οκ καταργουνται λογω εξηλεκτρισμου της γκαμας και βασει σχεδιου,ομως αν θελω ενα αυτοκινητο κατηγοριας Focus,τι θα εχει η Ford να μου προσφερει,το τιποτα?
-
@ken11 said in FORD FORUM:
Δηλαδοι οι κατηγοριες super mini,μεσαια,μικρομεσαια,απο ποια μοντελα θα εκπροσωπουνται απο την εταιρια,οκ καταργουνται λογω εξηλεκτρισμου της γκαμας και βασει σχεδιου,ομως αν θελω ενα αυτοκινητο κατηγοριας Focus,τι θα εχει η Ford να μου προσφερει,το τιποτα?
Για κάποιο διάστημα, το τίποτα..
-
@ken11 said in FORD FORUM:
αν θελω ενα αυτοκινητο κατηγοριας Focus,τι θα εχει η Ford να μου προσφερει,το τιποτα?
Γιατί και τώρα που έχει με αυτές τις τιμές πουλάει κανένα!;!; Οπότε σαν να μην έχει ειναι, δεν της βγαίνουν τα κουκιά.
-
Καλησπερα παιδια, ελπιζω να ποσταρω στο σωστο τοπικ. Εχω ερωτηση για να μην ανοιγω νεο θεμα για οποιον γνωριζει.
Ενδιαφερομαι για αγορα Φιεστα μοντελο 2014 αυτοματο. 1000 κυβικα 125 αλογα
Ειναι αξιοπιστο το αυτοματο ;
Απο θεμα καταναλωσης που κυμαινεται ;
-
@tapouts said in FORD FORUM:
Οχι δεν είναι. Προσωπικά θα το απέφευγα.
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
@tapouts said in FORD FORUM:
Οχι δεν είναι. Προσωπικά θα το απέφευγα.
Χμ οκ ! Ευχαριστω Φανη
FORD FORUM