@realzeus said in FORD FORUM:
@cirus said in FORD FORUM:
@realzeus said in FORD FORUM:
Βασικά η Ρωσία έχει καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με πριν τον πόλεμο (βγάζει περισσότερα λεφ΄τα). Έχει άλλα προβλήματα βέβαια με την παραγωγή προϊόντων που χρειάζονται εισαγόμενα ανταλλακτικά. Αλλά το point μου είναι ότι η Ρωσία δεν μάσησε να κάνει αυτο το βήμα.
Δεν έχω στοιχεία αλλά πάρα πολύ αμφιβάλω για το ισοζύγιο .
το πετρελαιο της πάντως το πουλάει πολύ πιο φτηνα στους εφοπλιστες (αυτό το ξέρω πολύ καλά) που βγαζουν πολλά λεφτάκια από το "βάφτισμά" του από "κακό" σε "καλό" πετρέλαιο
αρα οταν πουλάει αναγκαστικά πολύ πιο φτηνα το πετρέλαιο της δεν το βλέπω να βγάζει περισσότερα χρήματα...........
Εγώ βλέπω πάντως ότι καλά τους πήγε τους Ρώσους: https://energyandcleanair.org/publication/financing-putins-war-fossil-fuel-exports-from-russia-in-the-first-six-months-of-the-invasion-of-ukraine/
Αφορά το 1ο εξάμηνο, που ακόμη δεν είχαν παρθεί ή παγιωθεί τα μέτρα. Και πάλι..
The EU imported 54% of this, worth approximately EUR 85 billion.
Fossil fuel exports have contributed approximately EUR 43 billion to Russia’s federal budget since the start of the invasion, helping fund war crimes in Ukraine.
The largest fossil fuel importer was the EU (EUR 85.1bln), followed by China (EUR34.9bln), Turkey (EUR10.7bln), India (EUR6.6bln), Japan (EUR2.5bln), Egypt (EUR2.3bln, and South Korea (EUR2bln).
Σκέψου ότι θα φτάσει στο 0 αυτός ο αριθμός, θα αναγκαστούν να στέλνουν Κίνα και Ινδία σε τιμές χώμα για να αναπληρώσουν, άλλωστε δεν έχουν και πολύ σημασία όλα αυτά εκεί, αν διαμαρτυρηθείς ή γράψεις κάτι στα Μ.Μ.Ε ή στα social απλά σε συλλαμβάνουν.. οπότε ότι και να γίνει δεν έχει καμία σημασία, αφού ο δικτάτορ..ε, ηγέτης ήθελα να πω, δεν θα χάσει και καμία ψήφο!
Στο ίδιο άρθρο λέει ότι από το καλοκαίρι χάνει 170μυρια € εξαιτίας του Ευρωπαϊκού εμπάργκο.
Και βέβαια μην νομίζετε ότι η Κίνα θα παίξει το παιχνίδι της Ρωσίας, θα αγοράσουν τώρα που τους συμφέρει, αλλά ήδη ετοιμάζουν το επόμενο βήμα, από το ίδιο άρθρο
Wind and solar installations in China made new records in the first half of the year, putting the country on track to add 130–150 gigawatts of capacity this year.