-
Συμφωνώ , αν τα αυτοκίνητα προορίζονται για να μείνουν για πάντα μαζί σας καλά κάνετε.
Η δικιά μου απόφαση είναι οτι στα 70-80 μου , αν μου το επιτρέψει ο θεός , θα στέλνω απο τo σμαρτ νοητικό μήνυμα ( 8 G ) για να έρχεται να με παίρνει το αυτόνομο ιπτάμενο κοινόχρηστο όχημα των ΚΑΠΥ Κ. Τούμπας και να με κατεβάζει μπροστά στην Φράουλα στυλ blade runner ...
Δεν θα θέλω να βλέπω τα παλιά αυτοκίνητα θα με πιάνει θλίψη , κάτι όπως όταν βλέπω την Καίτη Φίνου τώρα
-
@monman2 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Συμφωνώ , αν τα αυτοκίνητα προορίζονται για να μείνουν για πάντα μαζί σας καλά κάνετε.
Η δικιά μου απόφαση είναι οτι στα 70-80 μου , αν μου το επιτρέψει ο θεός , θα στέλνω απο τo σμαρτ νοητικό μήνυμα ( 8 G ) για να έρχεται να με παίρνει το αυτόνομο ιπτάμενο κοινόχρηστο όχημα των ΚΑΠΥ Κ. Τούμπας και να με κατεβάζει μπροστά στην Φράουλα στυλ blade runner ...
Δεν θα θέλω να βλέπω τα παλιά αυτοκίνητα θα με πιάνει θλίψη , κάτι όπως όταν βλέπω την Καίτη Φίνου τώρα
Απολαυστικός όπως πάντα.
Δεν είναι θέμα διατήρησης του αυτοκινήτου για πάντα. Είναι θέμα ιεροτελεστίας και προσωπικής ικανοποίησης.
Π.χ. μου κάηκε το λαμπάκι της όπισθεν από το πίσω αριστερό φανάρι. Έψαξα στο internet, ενημερώθηκα, βρήκα κάτι καινούργια λαμπάκια που έβγαλε αν θυμάμαι καλά η osram, οικολογικά. Θα πάω να τα ψωνίσω, θα βγάλω τα φανάρια πίσω, θα τα καθαρίσω, θα τα γυαλίσω, θα λιπάνω τα σημεία που κουμπώνουν στο αμάξωμα, θα ρίξω σπρέυ στις ηλεκτρολογικές επαφές.
Μ' αρέσει, μου δίνει ευχαρίστηση. Θα μπορούσα απλώς να πάω στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς και σε 1 λεπτό να μου το αλλάξει και τζάμπα. Θέλω να το απολαύσω... -
Τις εργασίες στο αυτοκινητο τους οι περισσότεροι δεν τις κάνουμε για να γλυτώσουμε χρήματα ή επειδή είναι παλιό κτλ.
αλλά ως χόμπυ. Συχνά η αγορά του ανάλογου εργαλείου κάνει ασύμφορη την εργασία στα πλαίσια του diy.
Στο εξωτερικό που οι τύποι έχουν τεράστια γκαράζ στα σπίτια,έχουν και τεράστια ποικιλία εργαλείων μπορούν να κάνουν diy και μια χοντρή δουλειά που θα τους γλυτώσει 1500-2000€ .
Γενικά η συντήρηση των αυτοκινήτων από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες γίνεται για λόγους χόμπυ και όχι οικονομικούς γιατί όσοι προσπάθησαν ενώ δεν το είχαν τα μουσκεψαν.Από ανάγκη μια φορά όλη κ όλη έκανα εργασία στο αμάξι , όταν ταξίδευα με χιόνι που εξυνε το πάτωμα και έκοψε τα καλώδια του σασμάν.
1ος μάστορας έχει πολύ δουλειά δεν μπορώ
2ος σύνδεσε τα καλώδια όλα μαζί και είπε
' θα αντέξει κάνα μήνα, θα κάψει εγκέφαλο,πάρε άλλο όντως μόνο φωτιά δεν πήρε όλα βραχυκύκλωναν. Έκατσα ένα πρωί κάτω από το αμάξι μέχρι το μεσημέρι και να το φτιάξω και να μαζέψω τις μλκιες του 2ου.
Υ.γ. και στο diy έχει τεράστια διαφορά μάρκα με μάρκα αλλάζει όλη η φιλοσοφία μέχρι και στο πώς ξεκουμπωνουν τα πλαστικά -
@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@106s16 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@andya3 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@106s16 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εντάξει, εγώ είμαι πλέον 59 ετών και σιγά σιγά μάζεψα πολλά εργαλεία σχεδόν έχω πλέον συνεργείο, μέχρι και σοβαρό διαγνωστικό, αλλά έχω αγοράσει καινούργια πάνω από δέκα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύσκολα και πολύπλοκα (ρχ8) και πάνω από δεκαπέντε μεταχειρισμένα (και δεν βάζω τις μοτοσυκλέτες μου), στις αντιπροσωπείες για σέρβις να πήγα σε αυτά τα 35 χρόνια συνολικά δέκα φορές, δηλαδή μόνο στο πρώτο ετήσιο σέρβις, από εκεί και ύστερα άντε γεια, αφού είχα κατεβάσει τα μάνουαλ, τα βασικά και όχι μόνο (λάδια, μπουζί φίλτρα,φρένα, σφιξίματα κ.τ.λ. τα έκανα εγώ και τα υπόλοιπα έξω σε φίλους και γνωστούς πάντα με έρευνα, ανταλλακτικά μετά από έρευνα, παλιά από φυσικά μαγαζιά και μετά από ίντερνετ τα αγόραζα πάντα εγώ.
Στον δρόμο έχω μείνει μόνο μια φορά από αντλία βενζίνης σε W203, εκτός εγγύησης , εννοείται πάντα έχω οδική βοήθεια, είχα πάντα δικό μου χώρο, έχω κάνει μόνος και αλλαγές κινητήρων, δίσκων συμπλεκτών μέχρι και μετατροπή citroen visa από αερόψυκτο 2 κύλινδρο 600άρι σε υδρόψυκτο 4 κύλινδρο, και κινητήρα lancia σε zastava 1001, όλα γίνονται σιγά-σιγά από τα απλά στα πιο σύνθετα, από το πρώτο κατσαβίδι στο πιο σύνθετο και ειδικό εργαλείο, αν αγαπάς την αυτοκίνηση και το αυτοκίνητο ή κάθε είδος μηχανήματος δεν υπάρχει καλύτερο χόμπι.Μπράβο φίλε μου. Ειδικά αν είσαι αυτοδίδακτος είναι εντυπωσιακά αυτά που λες. Κάπως έτσι είχα ξεκινήσει κι εγώ πριν χρόνια, επειδή μου άρεσε και είχα θυμώσει και με τα λεφτά που ζητούσαν οι αντιπροσωπείες.
Δυστυχώς οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου άφησαν χρόνο και κουράγιο για να το εξελίξω. Έμαθα όμως πολλά πράγματα που μου επιτρέπουν να κάνω σε σημαντικό βαθμό αυτοδιαχείριση του αυτοκινήτου μου. Παραγγέλνω μόνος μου ανταλλακτικά, καταλαβαίνω να μη με κοροιδεύει ο κάθε μάστορας και όχι μόνο έχω μειώσει πολύ τα κόστη συντήρησης του αυτοκινήτου μου αλλά το διατηρώ και σε άριστη κατάσταση.Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε μου
Στην γενιά μου, των 80΄μόλις τελειώναμε το δημοτικό οι γονείς μας μας έστελναν τα καλοκαίρια κάπου ελεγχόμενα να δουλέψουμε για να δούμε πως βγαίνει το ψωμί, έτσι και εγώ δούλεψα σε πολλά τεχνικά επαγγέλματα όμως μαραγκός, θερμουδραυλικός, λέβητες και ηλιακά, αρτοποιός, σε πολυεστερικές κατασκευές, σε ποτοποιία και έκανα και συγχρόνως και αθλητισμό, έτσι στρώθηκα στο διάβασμα και έγινα Κ.Φ. Αγωγής, καμία σχέση δηλαδή με μαστοράτσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι, ο πεθερός μου που ήταν τεχνίτης και ερημοσπίτης με βοήθησε πολύ και με πολύ βρισίδι στα του αυτοκινήτου.
Βασικό, πρέπει να ξέρεις πως δουλεύει αυτό το ρημάδι που καβαλάς και με τους ήχους που βγάζει, τι θέλει να σου πει, τι ζητάει, να σε προειδοποιήσει, να σε προστατεύσει, όχι μόνο στο ΜΑΧ το ηχοσύστημα και το παίζουμε χεράδες, αν δεν κάνουμε και ένα κομμάτι, έστω μικρό της συντήρησης του εργαλείου μας για μένα είναι κουλαμάρα.
Τα εργαλεία τα αγόραζες μεμονωμένα ανάλογα την εργασία ή έκανες κάποια συγκεντρωμένη αγορά από συνεργείο που έκλεισε?
Συχνά μου τυχαίνει να χρειάζομαι κάποιο νέο εργαλείο και η επαρχία είναι χάλια σε αυτά τα ζητήματα, περιμένεις πότε θα ρθει από ΝΕΤ.
Σταδιακά και λίγα-λίγα, όταν ήταν να κάνω μια δουλειά π.χ που χρειαζόταν trox θηλυκό E15 πριν 20 χρόνια πήγαινα σε ένα σιδηροπωλείο και το αγόραζα, τα τελευταία 15 χρόνια με το ιντερνετ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και φτηνά παραγγέλνεις μια συλλογή από Ελλάδα η εξωτερικό, την μαύρη παρασκευή του 21 αγόρασα το αξιόλογο και με δωρεάν ενημερώσεις 360Ε icarsoft max, σήμερα που είδα 460Ε (πάλι καλά) -
This post is deleted! -
@monman2 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Δηλαδή αν βλέπεις μανίσιο ρχ7 ή 205 ραλλύ ή το 106 13άρι ή καμιά 2002 ή W124 και άλλα πάντα σε πολύ καλή κατάσταση σε πιάνει η καρδιά σου, μάλλον για το ΙΚΑ της Χαριλάου και όχι της Τούμπας σε κόβω, (πλάκα κάνω)
-
Γενικά πάντως η αμερικάνικη φιλοσοφία του DIy ταιριάζει γάντι στον πατεντιάρη και πολυμήχανο έλληνα, φτάνει να έχει διαβάσει από πριν και να έχει τα κατάλληλα εργαλεία και να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, είτε για να φτιάξει μια διαρροή στην βρύση του, είτε για να αλλάξει ένα φωτιστικό, είτε για να βάψει ένα δωμάτιο, είτε για να κάνει το βασικό σέρβις στο αυτοκίνητό του, κάθε εργαλείο που αγοράζει κάποιος είναι μιά επένδυση κυρίως στην αυτοπεποίθησή του.
-
@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Τις εργασίες στο αυτοκινητο τους οι περισσότεροι δεν τις κάνουμε για να γλυτώσουμε χρήματα ή επειδή είναι παλιό κτλ.
αλλά ως χόμπυ. Συχνά η αγορά του ανάλογου εργαλείου κάνει ασύμφορη την εργασία στα πλαίσια του diy.
Στο εξωτερικό που οι τύποι έχουν τεράστια γκαράζ στα σπίτια,έχουν και τεράστια ποικιλία εργαλείων μπορούν να κάνουν diy και μια χοντρή δουλειά που θα τους γλυτώσει 1500-2000€ .
Γενικά η συντήρηση των αυτοκινήτων από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες γίνεται για λόγους χόμπυ και όχι οικονομικούς γιατί όσοι προσπάθησαν ενώ δεν το είχαν τα μουσκεψαν.Από ανάγκη μια φορά όλη κ όλη έκανα εργασία στο αμάξι , όταν ταξίδευα με χιόνι που εξυνε το πάτωμα και έκοψε τα καλώδια του σασμάν.
1ος μάστορας έχει πολύ δουλειά δεν μπορώ
2ος σύνδεσε τα καλώδια όλα μαζί και είπε
' θα αντέξει κάνα μήνα, θα κάψει εγκέφαλο,πάρε άλλο όντως μόνο φωτιά δεν πήρε όλα βραχυκύκλωναν. Έκατσα ένα πρωί κάτω από το αμάξι μέχρι το μεσημέρι και να το φτιάξω και να μαζέψω τις μλκιες του 2ου.
Υ.γ. και στο diy έχει τεράστια διαφορά μάρκα με μάρκα αλλάζει όλη η φιλοσοφία μέχρι και στο πώς ξεκουμπωνουν τα πλαστικάεπισης να συμπληρωσω οτι στην αμερικη οι επισκευές και τα service ειναι πολυ πιο ακριβα απο εμας, δεν ειναι τυχαιο οτι το youtu.be είναι γεμάτο με DIY VIDEOS απο εκει
-
Πάντως να παραδεχτούμε ότι η έλλειψη γνώσης περισσότερο δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα κάποιες φορές. Όπως και η έλλειψη του σχετικού εργαλείου που σε κάνει να σιχτιρίζεις!
(μην παρεξηγηθείτε και εγώ βάζω χέρι σε διάφορα πράγματα, τρώω και τα μούτρα μου κάποιες φορές )
-
Εχει καποιος καποια προταση για συνεργειο ford στην Αθηνα (κεντρικα προς βορεια) για cmax 1.6diesel?
εδω και 15 χρονια ημουν με βαγκ, το προηγουμενο συνεργιο για το vw αν και αψογος στα παντα δεν αναλαμβανει εκτος group
Σε ενα συνεργειο της γειτονιας που πηγαινω καποιες φορες ενω εχει αρκετα καλες τιμες δεν εχω μεινει καθολου ευχαριστημενος και θα ηθελα να το αλλαξω (λογω αντιεπαγγελματικης συμπεριφορας αλλα και αμφιβολιες για την ποιοτητα της δουλειας του )
-
@imr said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εχει καποιος καποια προταση για συνεργειο ford στην Αθηνα (κεντρικα προς βορεια) για cmax 1.6diesel?
εδω και 15 χρονια ημουν με βαγκ, το προηγουμενο συνεργιο για το vw αν και αψογος στα παντα δεν αναλαμβανει εκτος group
Σε ενα συνεργειο της γειτονιας που πηγαινω καποιες φορες ενω εχει αρκετα καλες τιμες δεν εχω μεινει καθολου ευχαριστημενος και θα ηθελα να το αλλαξω (λογω αντιεπαγγελματικης συμπεριφορας αλλα και αμφιβολιες για την ποιοτητα της δουλειας του )
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω που μένω βόρεια προάστια. Αν σε βολευει πάντως η περιοχη του βύρωνα θα σου σύστηνα το εξειδικευμένο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ FORD ΡΗΓΑΤΟΣ. Δυο φορές που έχω πάει έμεινα ευχαριστημένος
-
@dimitrioskosmas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
FORD ΡΗΓΑΤΟΣ
Δεν βολευει καθολου δυστυχως
Δεν ειχα σκεφτει καθολου το θεμα σερβις πριν παρω ford και τελικα ειναι πολυ σημαντικο κομματι.
-
Εξουσιοδοτημένο ή όχι? Καλά λόγια έχω ακούσει για το εξειδικευμένο "Φάνης" στα Βριλήσσια. Επίσης εξαιρετικά λόγια μου έχουν πει για την Ford Κωνσντνίνου στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής (https://ford-konstantinou.gr/).
Δεν ειχα σκεφτει καθολου το θεμα σερβις πριν παρω ford και τελικα ειναι πολυ σημαντικο κομματι.
Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, μιλάμε για 1 φορά τον χρόνο για 1 ημέρα, δεν είναι κάτι το φοβερό ακόμα και μακριά να είναι.
-
Για τον κωσταντινου να ξέρεις ότι είναι εξουσιοδοτημένο συνεργείο, όποτε οι τιμές είναι ιδιες με βελμαρ, σφακιανακη κτλ.
-
Fanis κερνάει, Φάνης πίνει..
-
@fanis75 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εξουσιοδοτημένο ή όχι? Καλά λόγια έχω ακούσει για το εξειδικευμένο "Φάνης" στα Βριλήσσια. Επίσης εξαιρετικά λόγια μου έχουν πει για την Ford Κωνσντνίνου στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής (https://ford-konstantinou.gr/).
Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, μιλάμε για 1 φορά τον χρόνο για 1 ημέρα, δεν είναι κάτι το φοβερό ακόμα και μακριά να είναι.
Ποιο πολυ με απασχολει που δεν εχω καποιον εμπιστοσυνης (ειται για βλαβη, ειτε για την συντηρηση)
Δεν με πειραζει να ειναι εξουσιοδοτημενο η οχι, ουτε να πληρωσω κατι παραπανω αρκει να μην ειναι σε σημειο αισχροκερδιας. (και σε επισημη
-
Σήμερα πραγματοποιήθηκε το 1ο ετήσιο (μικρό) σέρβις στην αντιπροσωπεία της Ξάνθης σε Opel Crossland 1.5 hdi..Πολύ καλή αντιμετώπιση, έκαναν και ελέγχους που στην Ford δεν τους έκαναν αν δεν το ζητούσες. Επίσης λίπαναν όλες τις κλειδαριές χωρίς χρέωση (ενώ στην Ford για 5-6 ψεκασμούς σε χρέωναν όλο το μπουκάλι)..Το μόνο που με χτύπησε άσχημα, η πλήρωση και χρέωση για το υγρό υαλοκαθαριστήρων χωρίς να ερωτηθώ..Ίδωμεν..
Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με τον επικεφαλής μηχανικό περί adblue αλλά δεν είναι της παρούσης...
Τα κόστη..
-
Εβαλες και adblue , αλλά δεν μας ειπες για ποιο Peugeot/ Citroen προκειται
-
@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@araxnis said in Ford Puma 2019:
Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης του φίλου famas, το κόστος για το μικρό σέρβις σε Opel Crossland 1.5 hdi, για να έχουμε να λέμε..
-
@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Fixed...Παρέλειψα το πιο σημαντικό..
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?