-
Ο Μπάφετ οδηγούσε μια καντιλακ, με αξία 48Κ δολλαριων!
Και του φαινόταν και ακριβή!
Ο τύπος έχει δεκάδες δις δολάρια τα οποία θα τα δωρίσει όλα σε φιλανθρωπίες
-
@lap said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Ο Μπάφετ οδηγούσε μια καντιλακ, με αξία 47-48Κ δολλαριων!
Και του φαινόταν και ακριβή!
Ο τύπος έχει δεκάδες δις δολάρια τα οποία θα τα δωρίσει όλα σε φιλανθρωπίες
Ακραίες περιπτώσεις φιλαργυρίας.
Μπορούσε να κυκλοφορεί με κάτι ακριβότεροΣταμάτα να βλέπεις Ramsey
-
@andya3 said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
@driver-m said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν προοδεύσει πολύ σε σχέση με της προηγούμενης 10ετίας ή 20ετίας. Αρκεί να οδηγήσει κάποιος ένα παλιότερο μ' ένα νέο, το ένα μετά το άλλο. Θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά, χωρίς να χρειάζεται να έχει τεχνικές γνώσεις ή να κάνει παραπάνω ανάλυση στο θέμα.
Εχοντας οδηγησει 4 διαφορετικα superminis τα τελευταια δυο χρονια λογω ταξιδιων οπου νοικιαζα (c3, i20, clio, corsa) δεν βλεπω καμια σοβαρη διαφορα συνολικα σε σχεση με το 207 17ετιας μου που να μαρτυρα τη διαφορα στα χρονια που εχουν.
Σε καμια περιπτωση λοιπον δεν καταλαβαινεις αμεσως τη διαφορα, ουτε ειναι εμφανης σε παρομοιας κατηγοριας μοντελα. Τουλαχιστον οσον αφορα οδικη συμπεριφορα, τωρα οθονες και μπλιμπλικια ναι εχουν παραπανω προφανως τα τωρινα.Εγω παντως συμφωνω οτι τα καλυτερα αυτοκινητα φτιαχτηκαν τοτε. Ειχαν συνδυασμο τεχνολογιας (esp κλπ) και εργονομιας, χωρις ομως υπερβολες που να πρεπει να μπεις σε 3 μενου για να αλλαξεις θερμοκρασια στο κλιμα, οδικη συμπεριφορα πιο ενδιαφερουσα απο τα σημερινα χωρις να υστερουν σε ασφαλεια και απτη ποιοτητα κατασκευης, τουλαχιστον τα σοβαρα μοντελα. Υστερουν σε καταναλωση και τιποτ'αλλο, τουλαχιστον σε βαθμο που να κανει αισθητα τα 10-15 χρονια που εχουν περασει. Ακομα και οπτικα ειναι ακρως ενδιαφεροντα πολλα απο αυτα, χωρις να δειχνουν γερασμενα. Τωρα αντι για ουσια εχουμε οθονες.
Ένα 3κύλινδρο turbo 1.000cc το γκαζώνεις στην ανηφόρα και επιταχύνει. Ένα αντίστοιχης ιπποδύναμης παλιό ατμοσφαιρικό, στην ίδια ανηφόρα αγκομαχάει με 2α και καίει 20lt/100Km.
Αν μπεις σ' ένα σύγχρονο polo ή clio σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα του 2005-2010 θα νομίζεις ότι είσαι σε αεροπλάνο.
Σε θέματα ασφαλείας υπάρχει χαοτική διαφορά καινούργιων - παλιών με τα καινούργια συστήματα adas. Πόσα αστέρια να έπαιρνε άραγε ένα παλιό με τους σημερινούς κανονισμούς?
Από περιβαλλοντικής πλευράς ξεκινήσαμε με euro 4 λίγο μετά το 2000 και έχουμε φτάσει στο euro 7, υβριδικά και προσεχώς ηλεκτρικά.
Οι εξελίξεις στα αυτόματα κιβώτια είναι εντυπωσιακές, το κόστος αγοράς τους έχει μειωθεί πολύ και τείνουν να επικρατήσουν.
Προσωπικά χαίρομαι με την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδέχομαι και τα αρνητικά που έρχονται μαζί της. Αλλά όσο vintage τύπος και να είναι κάποιος, με μια ψύχραιμη ματιά ελπίζω θα συμφωνήσει ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα απλά είναι πολύ πιο εξελιγμένα και καλύτερα απ' τα παλιά.
Oπως σου ειπα εχω μπει και οδηγησει καθημερινα για 5-6 μερες τα πλεον καλοπουλημενα superminis. Τα πλαστικα τους ειναι κατα κανονα αθλια, η αισθηση του τιμονιου τους ακομα χειροτερη, σε φρενα και αναρτηση δεν εχουν καμια σοβαρη διαφορα με supermini 15ετιας και στον βασικο τους εξοπλισμο τα περισσοτερα ουτε adas εχουν ουτε τιποτα περα απο esp και hill assist. Οσο για την επιταχυνση τους, ναι οκ εχουν καποια ροπη λογω τουρμπο αλλα στις χαμηλες στροφες αν βαλεις δευτερα σε ελαφρια ανηφορα χωρις τουλαχιστον 2000 στροφες σβηνουν. Κατι που στο ατμοσφαιρικο 1400αρι μου δεν εχει συμβει ποτε.
Η εξελιξη λοιπον δεν ειναι ουσιαστικη αλλα στο θεαθηναι. Και δε λεμε για 5 χρονια διαφορα, που οκ δεν περιμενεις θαυματα, αλλα για 15.
Αν καποιος νομιζει οτι ενα clio πχ του 2008 εχει σοβαρες διαφορες με ενα του 2024 τοτε ή το πρωτο δεν εχει οδηγησει ή το δευτερο. Αντιθετα, ενα clio πρωτης γενιας με ενα του 2008 ειναι η μερα με τη νυχτα παντου. -
Ποιος είναι ο Ramsey?
Δεν είναι φιλαργυρία! Είναι τρόπος ζωής!
Το έχω δει και με άλλους πλούσιους! Μετά ένα όριο δεν βρίσκουν λογική σε μια υψηλή τιμή ούτε καν το πρεστίζ!
Δεν είναι τυχαία και η πολιτική τους κατεύθυνση, το mindset τους! Αν και ναι εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα και έγιναν οι πιο πλούσιοι στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Σκέψου ότι και αυτός εάν δεν κάνω λάθος προωθεί έναν παγκόσμιο φόρο και μεταφορά μερος της περιουσίας της ελίτ του 1% προς τα κάτω στην βάση! Δεν έχει νόημα ο τόσος πλούτος! Δεν υπάρχει μέλλον στον κόσμο έτσι όπως πάνε τα πράγματα! Οι ίδιοι τα λένε!
Μάλλον δεν κατάφερε να πείσει τους άλλους πλούσιους, οπότε λέει θα δώσει την περιουσία του μετά θανάτων! Δεν πιστεύει στους κληρονόμους!!!!
-
Ποιος είναι ο Ramsey?
Δεν είναι φιλαργυρία! Είναι τρόπος ζωής!
Το έχω δει και με άλλους πλούσιους! Μετά ένα όριο δεν βρίσκουν λογική σε μια υψηλή τιμή ούτε καν το πρεστίζ!
Δεν είναι τυχαία και η πολιτική τους κατεύθυνση, το mindset τους! Αν και ναι εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα και έγιναν οι πιο πλούσιοι στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Σκέψου ότι και αυτός εάν δεν κάνω λάθος προωθεί έναν παγκόσμιο φόρο και μεταφορά μερος της περιουσίας της ελίτ του 1% προς τα κάτω στην βάση! Δεν έχει νόημα ο τόσος πλούτος! Δεν υπάρχει μέλλον στον κόσμο έτσι όπως πάνε τα πράγματα! Οι ίδιοι τα λένε!
-
Α δεν τον γνώριζα! Πρώτη φορά τον βλέπω!
-
Α δεν τον γνώριζα! Πρώτη φορά τον βλέπω!
Πλάκα με κάνεις
Youtube Video -
Οχι αλήθεια! Τι είναι αυτός;
-
Οχι αλήθεια! Τι είναι αυτός;
Google Dave Ramsey
-
Τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν προοδεύσει πολύ σε σχέση με της προηγούμενης 10ετίας ή 20ετίας. Αρκεί να οδηγήσει κάποιος ένα παλιότερο μ' ένα νέο, το ένα μετά το άλλο. Θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά, χωρίς να χρειάζεται να έχει τεχνικές γνώσεις ή να κάνει παραπάνω ανάλυση στο θέμα.
Εχοντας οδηγησει 4 διαφορετικα superminis τα τελευταια δυο χρονια λογω ταξιδιων οπου νοικιαζα (c3, i20, clio, corsa) δεν βλεπω καμια σοβαρη διαφορα συνολικα σε σχεση με το 207 17ετιας μου που να μαρτυρα τη διαφορα στα χρονια που εχουν.
Σε καμια περιπτωση λοιπον δεν καταλαβαινεις αμεσως τη διαφορα, ουτε ειναι εμφανης σε παρομοιας κατηγοριας μοντελα. Τουλαχιστον οσον αφορα οδικη συμπεριφορα, τωρα οθονες και μπλιμπλικια ναι εχουν παραπανω προφανως τα τωρινα.Εγω παντως συμφωνω οτι τα καλυτερα αυτοκινητα φτιαχτηκαν τοτε. Ειχαν συνδυασμο τεχνολογιας (esp κλπ) και εργονομιας, χωρις ομως υπερβολες που να πρεπει να μπεις σε 3 μενου για να αλλαξεις θερμοκρασια στο κλιμα, οδικη συμπεριφορα πιο ενδιαφερουσα απο τα σημερινα χωρις να υστερουν σε ασφαλεια και απτη ποιοτητα κατασκευης, τουλαχιστον τα σοβαρα μοντελα. Υστερουν σε καταναλωση και τιποτ'αλλο, τουλαχιστον σε βαθμο που να κανει αισθητα τα 10-15 χρονια που εχουν περασει. Ακομα και οπτικα ειναι ακρως ενδιαφεροντα πολλα απο αυτα, χωρις να δειχνουν γερασμενα. Τωρα αντι για ουσια εχουμε οθονες.
Ένα 3κύλινδρο turbo 1.000cc το γκαζώνεις στην ανηφόρα και επιταχύνει. Ένα αντίστοιχης ιπποδύναμης παλιό ατμοσφαιρικό, στην ίδια ανηφόρα αγκομαχάει με 2α και καίει 20lt/100Km.
Αν μπεις σ' ένα σύγχρονο polo ή clio σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα του 2005-2010 θα νομίζεις ότι είσαι σε αεροπλάνο.
Σε θέματα ασφαλείας υπάρχει χαοτική διαφορά καινούργιων - παλιών με τα καινούργια συστήματα adas. Πόσα αστέρια να έπαιρνε άραγε ένα παλιό με τους σημερινούς κανονισμούς?
Από περιβαλλοντικής πλευράς ξεκινήσαμε με euro 4 λίγο μετά το 2000 και έχουμε φτάσει στο euro 7, υβριδικά και προσεχώς ηλεκτρικά.
Οι εξελίξεις στα αυτόματα κιβώτια είναι εντυπωσιακές, το κόστος αγοράς τους έχει μειωθεί πολύ και τείνουν να επικρατήσουν.
Προσωπικά χαίρομαι με την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδέχομαι και τα αρνητικά που έρχονται μαζί της. Αλλά όσο vintage τύπος και να είναι κάποιος, με μια ψύχραιμη ματιά ελπίζω θα συμφωνήσει ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα απλά είναι πολύ πιο εξελιγμένα και καλύτερα απ' τα παλιά.
Oπως σου ειπα εχω μπει και οδηγησει καθημερινα για 5-6 μερες τα πλεον καλοπουλημενα superminis. Τα πλαστικα τους ειναι κατα κανονα αθλια, η αισθηση του τιμονιου τους ακομα χειροτερη, σε φρενα και αναρτηση δεν εχουν καμια σοβαρη διαφορα με supermini 15ετιας και στον βασικο τους εξοπλισμο τα περισσοτερα ουτε adas εχουν ουτε τιποτα περα απο esp και hill assist. Οσο για την επιταχυνση τους, ναι οκ εχουν καποια ροπη λογω τουρμπο αλλα στις χαμηλες στροφες αν βαλεις δευτερα σε ελαφρια ανηφορα χωρις τουλαχιστον 2000 στροφες σβηνουν. Κατι που στο ατμοσφαιρικο 1400αρι μου δεν εχει συμβει ποτε.
Η εξελιξη λοιπον δεν ειναι ουσιαστικη αλλα στο θεαθηναι. Και δε λεμε για 5 χρονια διαφορα, που οκ δεν περιμενεις θαυματα, αλλα για 15.
Αν καποιος νομιζει οτι ενα clio πχ του 2008 εχει σοβαρες διαφορες με ενα του 2024 τοτε ή το πρωτο δεν εχει οδηγησει ή το δευτερο. Αντιθετα, ενα clio πρωτης γενιας με ενα του 2008 ειναι η μερα με τη νυχτα παντου.Μαλλον το κοστος για την εναρμονιση με το πρωτοκολλο για τους ρυπους απορροφαει την εξελιξη αλλων συστηματων, ειδικα στο μικρα κυβικα που η αξια του αυτοκινητου δεν αφηνει μεγαλο περιθωριο κερδους στις εταιρειες.
-
@fanis75 said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
@alexandros-s said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Ναι ρε Φάνη αλλά εάν συγκρίνουμε με διαφορετικά κριτήρια τότε δεν είναι δίκαιη η σύγκριση.
Τι εννοώ: μια 3αρα π.χ. σήμερα έχει το μέγεθος της 5αρας πριν 15-20 χρόνια. Οπότε εαν συγκρίνουμε την σημερινή 3αρα με την 3αρα του τότε, είναι ουσιαστικά μια κατηγορία επάνω. Σκέψου ότι π.χ. το Γκολφ που είχα εγώ το 1994 ήταν πιο μικρό από το σημερινό Πόλο. Τα αυτοκίνητα μεγαλώνουν συνέχεια και γίνονται και καλύτερα συνεχώς.
Δε λέω να πάρουμε ένα μοντέλο μόνο του, αλλά να δούμε την γενική εικόνα. Το μέσο αυτοκίνητο μεγαλώνει. Θετικό: ασφάλεια, άνεση και χώροι αποθήκευσης. Αρνητικό: αύξηση τιμής και πρόβλημα παρκαρίσματος. Τα θετικά μου φαίνονται ισχυρότερα.
-
@tgd said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
@alexandros-s said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Όχι. Σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν τόσα πολλά πράγματα που κάνουν την οδήγηση πολύ πιο απολαυστική. Τι να πρωτοδεις; Το θέμα των υβριδικών που έχει γίνει σχεδόν στάνταρ στις μέρες μας; Την απόδοση των κινητήρων; Τα android auto/apple car play που απλά λες ποιο τραγούδι να παίξει (ενώ το να ψαχουλεύεις ενώ οδηγάς είναι και άβολο και, κυρίως, επικίνδυνο). Τις κάμερες που έχουν κάνει το παρκάρισμα πολύ πιο εύκολο και σπανίως χρειάζεται να στραβολαιμιάζεις. Τους χίλιους δυο αισθητήρες, τυφλού σημείου, adaptive cruise control και ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν βγει.
Δε θέλω να είμαι υλιστής. Ούτε να τρελαίνομαι με ό,τι καινούριο βγαίνει. Αλλά τα αυτοκίνητα βελτιώνονται. Αυτό είναι μια αλήθεια.Συγγνώμη, αλλά τίποτα από αυτά δεν κάνουν την οδήγηση πιο απολαυστική. Ευκολότερη ίσως, αλλά οχι πιο απολαυστική. Επιμένω ότι δεν έχω ξαναβρεί την αίσθηση που είχα ως οδηγός από την Ε46, κι αυτό δεν έχει καν σχέση με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αλλά με την εντύπωση ότι χειρίζεσαι ένα εργαλείο με απτική επανατροφοδότηση.
Αν μιλάμε για οδήγηση του τύπου ντριφτ, κωλιές, τετ-α-κιέ, χειροφρενιές κλπ θα συμφωνήσω ότι με τα παλιότερα αυτοκίνητα είναι πιο απολαυστική. Αν όμως μιλάμε για πολύωρα ταξίδια, roadtrip κλπ κάθε νέο μοντέλο είναι και καλύτερο αφού είναι πιο ξεκούραστο και γι' αυτό είναι και πιο απολαυστικό. Επίσης και για οδήγηση εντός πόλης με μποτιλιάρισμα κλπ πάλι, τα νέα αυτοκίνητα είναι προτιμότερα.
-
@criuser said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Δεν έχεις αίσθηση τι σημαίνει βλάβη στην Μέρκ και πόσο συχνές είναι.
Το ΜΛ μου καινούργιο, έβγαλε κιβώτιο στον 1,5 χρόνο και τότε κόστισε 6000 ευρώ. Αλλες βλάβες στα 4 χρόνια που το κράτησα πήγαν συνολικά πάνω από 10000.
Σήμερα ένα 6κύλινδρο 15ετίας θα θέλει τέλη και συντήρηση κάπου 5-6000 τον χρόνο. Ενα Σε τρίο στην τριετία.
Ισχύει αλλά όχι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις. Μάξ €2.000/έτος είναι. Έχουμε 3λιτρο 20ετιας, οπότε ξέρω...χαχα! Και εαν ειναι καλοσυντηρημένο και λιγότερα. Αλλά στην 5ετία ναι, έχεις πάρει ένα μεταχειρισμένο μικρό.
-
Αν καποιος νομιζει οτι ενα clio πχ του 2008 εχει σοβαρες διαφορες με ενα του 2024 τοτε ή το πρωτο δεν εχει οδηγησει ή το δευτερο. Αντιθετα, ενα clio πρωτης γενιας με ενα του 2008 ειναι η μερα με τη νυχτα παντου.
Συγκρίνεις όμως μόνο τα τότε κορυφαία της κατηγορίας τους όπως τα clio και fiesta , που και εκεί υπάρχει διαφορά σε αρκετά σημεία . Στην κατηγορία υπήρχε και το getz που σε σύγκριση με το ι20 είναι τεράστια η διαφορά. Υπάρχει και το micra για το οποίο σε διαβεβαιώνω από πρώτο χέρι και πάρα πολλά χιλιόμετρα, ότι το χάσμα του μοντέλου του 2009 ( το βατραχάκι) με το σήμερα είναι αγεφύρωτο (παντού).
Κοινώς , εγώ το ξαναγράφω αν είχες μία από τις κορυφαίες λύσεις μίας κατηγορίας ( όπως πχ το clio με τον τότε 1,2 τούρμπο) , κατανοητό το άλμα δε φαίνεται τόσο μεγάλο, από την άλλη όλες οι τότε μετριότητες έχουν γίνει καλά αυτοκίνητα.
Υπάρχουν και τα jazz πχ που ήταν κορυφαία και πλέον είναι διαστημόπλοια ( οκ ξέφυγε σε τιμή , αλλά ποτέ δεν ήταν φθηνό το συγκεκριμένο).
-
καμία σύγκριση γιατί ήταν 2 κατηγορίες πάνω το Ραβ, αλλά ήταν αστείο σαν χώροι εσωτερικοί.
Αστείους χώρους το RAV σε σχέση με ποιο;
Μια χαρά χώρους έχει και για τους πίσω και μεγάλο πορτμπαγκάζ.
Είπα πως το συγκρίνω με σημερινά B SUV , αντί για 25-26 κ μια τετραμελής οικογένεια με 9000€ παίρνει ένα RAV του 2008 που είναι καλύτερο σε όλα και τετρακίνητο και με την διαφορά πληρώνεις τέλη , καύσιμα , σέρβις, άσε που το κάνεις και εύκολα υγραέριο και είναι και τέρας αξιοπιστίας.@criuser said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Για αυτό και χάθηκαν από προσώπου γης και είχαν ΜΗΔΕΝΙΚΗ μεταπώληση
Ε όχι ρε συ , παντού βλέπεις ακόμη CX7 , προσωπικά τα χαζεύω, και όμορφα είναι και μουρατα, 250 άλογα , τετρακίνητα, ευρύχωρα! Θα προτιμούσα να δώσω 10-12 κ για αυτό παρά 45 για ένα Tiguan ή 3008.
Μιλάω για αυτοκίνητα εργαλεία, να βάλεις μέσα τα παιδιά σου από νεογέννητα μέχρι και τα 15-16 και να τα χαρείς και να τα σκίσεις παντού χωρίς να σε νοιάζουν φθορές και χτυπήματα.@criuser said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Η ΜΛ έκανε από 80-100000 τότε
Εγώ το βρήκα 6000 από γνωστό και μετά από επισκευή 4500€ περίπου, θεϊκό αυτοκίνητο για 3-4 μήνες το χρόνο με αναλογικά ΤΚ.
Ειδικά με τα 180 άλογα που έκαιγε τον πάτο του
Τέτοιο έχω λόγω φτώχειας Μητσοτάκη, 12-13 έχω δει σε κίνηση στο κέντρο μόνο , σε ΑΟ , παραλιακή, περιφερειακή Υμηττού, Αργυρούπολη δεν ανεβαίνει πάνω από 10.5 , σε ταξίδι κοντά στο 8.5 , έχω κάνει και 6.5 και το είχα ανεβάσει κάποτε εδώ. Τέρας αξιοπιστίας, 190 χιλιάδες χλμ σε εμένα δεν έχει βγάλει τίποτα, στον προηγούμενο ένα θερμοστάτη, καδένα ρωτάω ποτέ θα αλλάξω , σαν καινούργια μου λένε είναι ακόμη!
Μόνο ΜΛΚΣ ολκής θα έπαιρνε αυτό το αμάξι επειδή κάνει 19000.
Ρε συ μιλάμε για το 250 CDI , ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος πετρελαιοκινητήρας ίσως που έχει φτιαχτεί ποτέ, οι ταρίφες πίνουν νερό στο όνομα του , 200+ άλογα , 400 ροπή , 5 λίτρα / 100 μέση κατανάλωση.
Και αυτό είναι το coupé , πιο όμορφο από την Sedan παπουδιερα, με πιο ωραίο εσωτερικό, κανονικά έπρεπε να είναι φθηνότερο ως μεταχειρισμένο αλλά πλέον έχουν αρχίσει και έχουν μεγάλη ζήτηση τέτοιες αυτοκινηταρες και μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουν οι τιμές τους.Για να βρούμε μια μέση λύση όμως και να μην πάμε σε τόσο παλιά αυτοκίνητα, αυτά που ανέβασε ο @monman2 , τα σύγχρονα RAV και το Lexus στα 25.000€ είναι καταπληκτικές επιλογές σε σχέση με οποιαδήποτε καινούργιο κουβά, αυτά δηλαδή δεν τα θεωρείς ως εναλλακτικές στις απάτες της Stellantis για έναν νέο οικογενειάρχη;
-
@fanis75 said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Δεν έχεις αίσθηση τι σημαίνει βλάβη στην Μέρκ και πόσο συχνές είναι.
Το ΜΛ μου καινούργιο, έβγαλε κιβώτιο στον 1,5 χρόνο και τότε κόστισε 6000 ευρώ. Αλλες βλάβες στα 4 χρόνια που το κράτησα πήγαν συνολικά πάνω από 10000.
Σήμερα ένα 6κύλινδρο 15ετίας θα θέλει τέλη και συντήρηση κάπου 5-6000 τον χρόνο. Ενα Σε τρίο στην τριετία.
Ισχύει αλλά όχι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις. Μάξ €2.000/έτος είναι. Έχουμε 3λιτρο 20ετιας, οπότε ξέρω...χαχα! Και εαν ειναι καλοσυντηρημένο και λιγότερα. Αλλά στην 5ετία ναι, έχεις πάρει ένα μεταχειρισμένο μικρό.
Εσείς έχετε ξοδέψει περισσότερα για το 20ετίας από ότι ο γάτος για το βιτάρα του...
Λογικό είναι να φτάνουν τα 2000. Αλλά εδώ ξεκινάει με 1000+ τέλη βάλε και τα ανάλογα για ζημιές σέρβις και λάστιχα και βγαίνουν αρκετά.
-
@vagkirk said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
καμία σύγκριση γιατί ήταν 2 κατηγορίες πάνω το Ραβ, αλλά ήταν αστείο σαν χώροι εσωτερικοί.
Αστείους χώρους το RAV σε σχέση με ποιο;
Μια χαρά χώρους έχει και για τους πίσω και μεγάλο πορτμπαγκάζ.
Είπα πως το συγκρίνω με σημερινά B SUV , αντί για 25-26 κ μια τετραμελής οικογένεια με 9000€ παίρνει ένα RAV του 2008 που είναι καλύτερο σε όλα και τετρακίνητο και με την διαφορά πληρώνεις τέλη , καύσιμα , σέρβις, άσε που το κάνεις και εύκολα υγραέριο και είναι και τέρας αξιοπιστίας.@criuser said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Για αυτό και χάθηκαν από προσώπου γης και είχαν ΜΗΔΕΝΙΚΗ μεταπώληση
Ε όχι ρε συ , παντού βλέπεις ακόμη CX7 , προσωπικά τα χαζεύω, και όμορφα είναι και μουρατα, 250 άλογα , τετρακίνητα, ευρύχωρα! Θα προτιμούσα να δώσω 10-12 κ για αυτό παρά 45 για ένα Tiguan ή 3008.
Μιλάω για αυτοκίνητα εργαλεία, να βάλεις μέσα τα παιδιά σου από νεογέννητα μέχρι και τα 15-16 και να τα χαρείς και να τα σκίσεις παντού χωρίς να σε νοιάζουν φθορές και χτυπήματα.@criuser said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Η ΜΛ έκανε από 80-100000 τότε
Εγώ το βρήκα 6000 από γνωστό και μετά από επισκευή 4500€ περίπου, θεϊκό αυτοκίνητο για 3-4 μήνες το χρόνο με αναλογικά ΤΚ.
Ειδικά με τα 180 άλογα που έκαιγε τον πάτο του
Τέτοιο έχω λόγω φτώχειας Μητσοτάκη, 12-13 έχω δει σε κίνηση στο κέντρο μόνο , σε ΑΟ , παραλιακή, περιφερειακή Υμηττού, Αργυρούπολη δεν ανεβαίνει πάνω από 10.5 , σε ταξίδι κοντά στο 8.5 , έχω κάνει και 6.5 και το είχα ανεβάσει κάποτε εδώ. Τέρας αξιοπιστίας, 190 χιλιάδες χλμ σε εμένα δεν έχει βγάλει τίποτα, στον προηγούμενο ένα θερμοστάτη, καδένα ρωτάω ποτέ θα αλλάξω , σαν καινούργια μου λένε είναι ακόμη!
Μόνο ΜΛΚΣ ολκής θα έπαιρνε αυτό το αμάξι επειδή κάνει 19000.
Ρε συ μιλάμε για το 250 CDI , ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος πετρελαιοκινητήρας ίσως που έχει φτιαχτεί ποτέ, οι ταρίφες πίνουν νερό στο όνομα του , 200+ άλογα , 400 ροπή , 5 λίτρα / 100 μέση κατανάλωση.
Και αυτό είναι το coupé , πιο όμορφο από την Sedan παπουδιερα, με πιο ωραίο εσωτερικό, κανονικά έπρεπε να είναι φθηνότερο ως μεταχειρισμένο αλλά πλέον έχουν αρχίσει και έχουν μεγάλη ζήτηση τέτοιες αυτοκινηταρες και μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουν οι τιμές τους.Για να βρούμε μια μέση λύση όμως και να μην πάμε σε τόσο παλιά αυτοκίνητα, αυτά που ανέβασε ο @monman2 , τα σύγχρονα RAV και το Lexus στα 25.000€ είναι καταπληκτικές επιλογές σε σχέση με οποιαδήποτε καινούργιο κουβά, αυτά δηλαδή δεν τα θεωρείς ως εναλλακτικές στις απάτες της Stellantis για έναν νέο οικογενειάρχη;
Το μέρκ πετρέλαιο, είναι άλλη κατηγορία, δεν μπαίνει Αθήνα λογικά. Αλλά μιλάω για βενζίνες.
Αμάξια 20 χρόνων που λέτε με μεγάλα κυβικά τα κόστη είναι μεγάλα και οι βλάβες συχνές.
Μην ξεχνάς ότι από το 2009 έως το 2020, είχα δίλιτρο με τρελό εξοπλισμό που το είχα πάρει 27000 και το έδωσα εμ 175000 χλμ χωρίς βλάβη. Το πούλησα 7000 και έδωσα άλλα 9200 και πήρα μτχ 1,5 έτους με 15000 χλμ το αιρκρος βενζίνης. Του έκανα σε ένα χρόνο 35000 χλμ και το έδωσα 1600 πιο ακριβά και με άλλα 2000 πήρα αυτό που έχω που ήταν 1 έτους με 8500 χλμ της μαμά εταιρείας. Σε αυτά τα 5 χρόνια από διαφορές τελών αντί για 690 δίνω 102, αντί για 14 ευρώ στα 100 χλμ έχω 9 μέσο όρο των 2 αιρκρος, δηλαδή για τα 110000 χλμ , έχω γλυτώσει ήδη 5000 από καύσιμα 2500 από τέλη, 2000 από λάστιχα γιατί έχω αλλάξει μία φορά, αφού ήταν καινούργια τα δικά τους, δεν έχω βλάβες και μέχρι τώρα είμαι σε εγγύηση και έχω ήδη καλύψει τα λεφτά που έδωσα από το να κρατήσω το παλιό και το αμάξι μου κάνει στο καρ 18000. Ωραία δεν έχω υδροπνευματική, ηλεκτρικά καθίσματα, δέρματα κλπ. Χώρους λόγω σχήματος του αιρκρος δεν έχω μεγάλες διαφορές. Εχω και κάποια συστήματα ασφαλείας επιπλέον.
Ακόμα και αν δώσω άλλα 9000 και πάρω το καινούργιο αιρκρος στην πιο πλούσια έκδοση, θα συνεχίσω να έχω απόσβεση αυτών των χρημάτων στα επόμενα 3-4 χρόνια, όταν μόνο 700 ευρώ θα είναι τα τέλη. Και θα διατηρώ και αξία περιουσίας.
-
Συμφωνω εν μερει και με τους 2 σας . Τα παλιοτερα μεγαλα με πολλά κυβικα ειναι αμαξαρες για τα λεφτα τους , αλλά καινε πολυ καυσιμο, πολλά τελη κυκλοφοριας και ακριβη συντηρηση . Τα ζυγιζεις και διαλεγεις
-
Πήγα σε μία μάντρα προχτές να δούμε ένα Φόκους πετρέλαιο, το οποίο ετιμάτο 9.500 ευρώ. Ακριβώς δίπλα είχε ένα 735ι προς 9.500 ευρώ και ένα 745ι στα 9.000 ευρώ. Αμφότερα εικοσαετίας, το μεγάλο με σχεδόν 500.000 χλμ.
Να πω την αλήθεια, μου έτρεχαν τα σάλια για το 735ι, αλλά κράτησα χαρακτήρα. -
Εσείς έχετε ξοδέψει περισσότερα για το 20ετίας από ότι ο γάτος για το βιτάρα του...
Aχαχαχα!! Σε 20 χρόνια, ναι προφανώς...αλλά δεν είναι πάνω από €2.000/έτος, μαζι με τα ΤΚ.
2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;