-
@groover1972 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Όσον αφορά το 1ο και το 4ο (μη πω και το 3ο) από δική μου περίπτωση, σε πληροφορώ ότι δεν είναι μύθος. Απεναντίας.
Κατανοηση σε αυτο που διαβαζουμε υπαρχει?
-
@a-d-p said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@williamg said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@n-k-9 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@teo-mak said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ριξε μια ματια σε ford fusion
Εξαιρετικό
Κριμα που η φορντ δεν βγαζει πια κατι αντιστοιχο. Αυτο το αυτ/το ειχε πουλησει τρελα με 0 διαφημιση. Ενδειξη του ποσο πρακτικο/τιμιο ητανε.
Νομίζω το puma πήρε τη θέση του
Χμ. Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι.
Το φουζιον ηταν μια πολυ σωστη αναλογια πρακτικοτητας/τιμης/αξιοπιστιας. Ενα αμαξι που θα ζηλευε ας πουμε η σκοντα γιατι θα της επαιρνε αγοραστες. Φώναζε "τίμιο" και "εργαλειο".
Το πουμα ειναι ενα πολυ καλο οδηγικα μικρο σουβακι με αλμυρη τιμη και μαλλον μικροτερους χωρους απ το φουζιον. Ενα αμαξι που κοιταει περισσοτερο σε οδηγους θα περασουν να δουν και την αλφα τζουνιορ μετα.
-
@que2 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Το getz 5-6 λίτρα καίει μόνο σβηστό σε κατηφόρα….
Εχετε βαρυ πόδι αφού.
Λοιπόν ας το αφήσουμε και θα επανέλθω με μετρηση εν καιρώ. Πιθανότατα το λέπτυνα πολύ (αλλά όχι πάρα πολύ).ΥΓ: Επίσης βάζουμε βενζινη και όχι βενζινονερο απο καλό βενζιναδικο (πια). Το λεω γιατι βλεπω με το αλλο τωρα που ειμαστε εκτος και βαζω οπου να ναι οτι τσιμπησε πανω η καταναλωση.
-
@a-d-p said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@teo-mak said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ριξε μια ματια σε ford fusion
Εξαιρετικό
Κριμα που η φορντ δεν βγαζει πια κατι αντιστοιχο. Αυτο το αυτ/το ειχε πουλησει τρελα με 0 διαφημιση. Ενδειξη του ποσο πρακτικο/τιμιο ητανε.
Νομίζω το puma πήρε τη θέση του
Χμ. Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι.
Το φουζιον ηταν μια πολυ σωστη αναλογια πρακτικοτητας/τιμης/αξιοπιστιας. Ενα αμαξι που θα ζηλευε ας πουμε η σκοντα γιατι θα της επαιρνε αγοραστες. Φώναζε "τίμιο" και "εργαλειο".
Το πουμα ειναι ενα πολυ καλο οδηγικα μικρο σουβακι με αλμυρη τιμη και μαλλον μικροτερους χωρους απ το φουζιον. Ενα αμαξι που κοιταει περισσοτερο σε οδηγους θα περασουν να δουν και την αλφα τζουνιορ μετα.
Ισχύει αλλά με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του. Το fusion όμως ήταν εντελώς διαφορετικό όπως είπες. Πολυμορφικό μικρό με βάση την πρακτικότητα
-
Ακολουθησε το b-max για μικρο πολυμορφικο.
Γενικα αυτη την κατηγορια (μαζι με nissan note, honda jazz κτλ) πεθανε μαζι με τα πολυμορφικα οταν ηρθαν τα suv
-
@imr said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Γενικα αυτη την κατηγορια (μαζι με nissan note, honda jazz κτλ) πεθανε μαζι με τα πολυμορφικα οταν ηρθαν τα suv
Αντικειμενικά πάντως, την πρακτικότητα που έχει ένα μικρό mpv σαν αυτά ούτε καν την βλέπει ένα b suv.
-
Αντικειμενικά πάντως, την πρακτικότητα που έχει ένα μικρό mpv σαν αυτά ούτε καν την βλέπει ένα b suv.
Ισχύει, όχι για όλα αλλά ισχύει.
Το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα πολυμορφικά σε σχέση με τα μεγαλύτερα suv
Δεν θα στεναχωρεθω όμως για τα πολυμορφικά , ευτυχώς πέρασε η εποχή τους. Ως επί το πλείστον και με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν πανασχημα και πονούσαν τα μάτια μου να τα βλέπω , πολύ άσχημα οχήματα για να υπηρετούν μόνο την πρακτικότητα. Και προφανώς δεν είμαι ο μόνος που τα σιχαινοταν αλλιώς θα πουλούσαν ακόμα........ Στο καλό και δεν θα μου λείψουν καθόλου και ποτεεεεέ ......
Σιγά που θα μνημονεύω τα εμφανισιακά αθλια αυτά οχήματα επειδή ήταν πρακτικά.
-
@cirus said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Δεν θα στεναχωρεθω όμως για τα πολυμορφικά , ευτυχώς πέρασε η εποχή τους. Ως επί το πλείστον και με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν πανασχημα και πονούσαν τα μάτια μου να τα βλέπω , πολύ άσχημα οχήματα για να υπηρετούν μόνο την πρακτικότητα. Και προφανώς δεν είμαι ο μόνος που τα σιχαινοταν αλλιώς θα πουλούσαν ακόμα........ Στο καλό και δεν θα μου λείψουν καθόλου και πότε ......
αυτός είναι και ο λόγος που εξαφανίστηκαν, ήταν ασχημα τα περισσότερα και λύση ανάγκης, ενώ πχ. τα σεντάν υπάρχουν ακόμα.
Έχω την εντύπωση οτι όλες αυτές " οι μοδες" ξεκινούν απο ΗΠΑ.
Τα SUV μπορεί να είναι λιγότερο πρακτικά, αλλά ειναι ομορφότερα. -
Δεν θα στεναχωρεθω όμως για τα πολυμορφικά , ευτυχώς πέρασε η εποχή τους. Ως επί το πλείστον και με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν πανασχημα και πονούσαν τα μάτια μου να τα βλέπω , πολύ άσχημα οχήματα για να υπηρετούν μόνο την πρακτικότητα. Και προφανώς δεν είμαι ο μόνος που τα σιχαινοταν αλλιώς θα πουλούσαν ακόμα........ Στο καλό και δεν θα μου λείψουν καθόλου και ποτεεεεέ ......
Θα έλεγα πως δεν ήταν τόσο χάλια!
Π.χ. B Max, Jazz, Meriva, Note, Venga αισθητικά ήταν αρκετά ισορροπημένα και εύπεπτα. -
Θα έλεγα πως δεν ήταν τόσο χάλια!
Π.χ. B Max, Jazz, Meriva, Note, Venga αισθητικά ήταν αρκετά ισορροπημένα και εύπεπτα.μετρια και απλά αποδεκτα μερικά.
Ομως είχε αλλα τοσα και πολύ περισσότερα που δεν βλέπονταν
-
Ξεχασατε και το renault modus.
-
Lancia Musa...Fiat Idea...
-
Είχαμε ένα xsara picasso για 2 χρόνια (το δώσαμε στην αδερφή μου όταν γεννήθηκαν τα τρίδυμα).
Λιγότερο από 4,3 μέτρα μήκος, 1,75 πλάτος, 15 cm ύψος πατώματος από το έδαφος, κάθισμα οδηγού πάνω από 65 cm από το έδαφος.
Δεν υπάρχει sav, suv, siv σήμερα, που να προσφέρει αυτούς τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.Ενιαίο πάτωμα από μπροστά μέχρι πίσω, χωρίς τούνελ και προεξοχές, τρία ανεξάρτητα καθίσματα, με χώρο για τρία πλήρη παιδικά καθίσματα, τα οποία ήταν και αποσπώμενα, τεράστια παράθυρα γύρω γύρω, τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.
Δεν υπάρχει σήμερα κάτι αντίστοιχο ίσως και σε οχήματα που ακουμπούν τα
5 μέτρα μήκος.Μπορεί για κάποιους να μην βλέπετε σήμερα, αλλά όταν εβλεπα την χαρά των τριδύμων ανηψιών μου όταν έμπαιναν στον Πίκατσου (όπως το έλεγαν χαϊδευτικά), και την άνεση που τακτοποιούσε ο γαμπρός όλα τα συμπράγκαλα στον χώρο αποσκευών, έλεγα μπράβο στους Γάλλους για τον σχεδιασμό τους.
Το αυτοκίνητο κινείται καθημερινά μέχρι και σήμερα, ψάχνει η αδερφή μου να βρει κάτι αντίστοιχο για να το αντικαταστήσει, με την ίδια άνεση που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια, (τα παιδιά πλέον είναι ενήλικα) αλλά μάταια.
-
@ektoras said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Είχαμε ένα xsara picasso για 2 χρόνια (το δώσαμε στην αδερφή μου όταν γεννήθηκαν τα τρίδυμα).
Λιγότερο από 4,3 μέτρα μήκος, 1,75 πλάτος, 15 cm ύψος πατώματος από το έδαφος, κάθισμα οδηγού πάνω από 65 cm από το έδαφος.
Δεν υπάρχει sav, suv, siv σήμερα, που να προσφέρει αυτούς τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.Ενιαίο πάτωμα από μπροστά μέχρι πίσω, χωρίς τούνελ και προεξοχές, τρία ανεξάρτητα καθίσματα, με χώρο για τρία πλήρη παιδικά καθίσματα, τα οποία ήταν και αποσπώμενα, τεράστια παράθυρα γύρω γύρω, τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.
Δεν υπάρχει σήμερα κάτι αντίστοιχο ίσως και σε οχήματα που ακουμπούν τα
5 μέτρα μήκος.Μπορεί για κάποιους να μην βλέπετε σήμερα, αλλά όταν εβλεπα την χαρά των τριδύμων ανηψιών μου όταν έμπαιναν στον Πίκατσου (όπως το έλεγαν χαϊδευτικά), και την άνεση που τακτοποιούσε ο γαμπρός όλα τα συμπράγκαλα στον χώρο αποσκευών, έλεγα μπράβο στους Γάλλους για τον σχεδιασμό τους.
Το αυτοκίνητο κινείται καθημερινά μέχρι και σήμερα, ψάχνει η αδερφή μου να βρει κάτι αντίστοιχο για να το αντικαταστήσει, με την ίδια άνεση που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια, (τα παιδιά πλέον είναι ενήλικα) αλλά μάταια.
Που να δεις το μουλτιπλα που επίσης κινείται καθημερινά
-
Ειχα για εναν χρονο ενα nissan note μεχρι που μου το εκλεψαν. Παρα πολυ καλο αυτοκινητο, ιδανικο για κινηση στην πολη. Και με τον 1.5 diesel αρκετη δυναμη. Μονο αρνητικο του το 5ρι κιβωτιο για μεγαλο ταξιδι.
-
Διαφωνώ. Τα πολυμορφικά είναι κούλ ακριβώς επειδή είναι άσχημα. Και θα ξανάρθουν. Απόδειξη
Ορίστε και άλλη μια ένδειξη επ αυτού. Πριν από 10 χρόνια πόσοι γύρω σας φοράγανε κρόκς; Αν θυμάστε τα λέγανε "το πιο φτηνό αντισυλληπτικο".
Αλλά χαώνουμε το θρεντ . Ίσως να πηγάιναμε σ ενα θρεντ για ομορφα/ασχημα αμάξια για συνεχεια...
-
Διαφωνώ. Τα πολυμορφικά είναι κούλ ακριβώς επειδή είναι άσχημα. Και θα ξανάρθουν. Απόδειξη
Ορίστε και άλλη μια ένδειξη επ αυτού. Πριν από 10 χρόνια πόσοι γύρω σας φοράγανε κρόκς; Αν θυμάστε τα λέγανε "το πιο φτηνό αντισυλληπτικο".
Αλλά χαώνουμε το θρεντ . Ίσως να πηγάιναμε σ ενα θρεντ για ομορφα/ασχημα αμάξια για συνεχεια...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ EVER
Ενα από τα πιο άσχημα αμάξια EVER επίσης PONTIAC AZTEK (Ευτυχώς δεν υπάρχουν Αζντεκοι ακόμα και εξαφανίστηκαν αλιως μιλαμε για πολλές μυνήσεις!!!!!)
-
ΠΡΟΣΟΧΉ
Νέο αίμα στο τόπιξΕίμαστε σε φάση να πάρουμε ένα ακόμη ιχ, αυτή τη φορά 'για τα παιδιά', 18-22 χρονώνΕ, παγερά αδιάφορα για την αυτοκίνηση, ιδιαίτερα ο μεγάλος.
Χρήση: 8-10.000 χλμ. το χρόνο για τα επόμενα 7-8-βαριά 10 χρόνια. Ήτοι οι σπουδές τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα στρατιωτικά τους και ο πρώτος χρόνος δουλειάς δηλαδή, μέχρι να στρώσει το πράμα.
Προάστεια Αθήνας 70%, εκδρομαί-βίλλατζ-Ωρωπός τα υπόλοιπα.Βρίσκω Κλιό 2 1.400 με 100.000 χλμ. από την αδερφή της γυναίκας, σε εξαιρετική κατάσταση με 3 χιλιάρικα. Καλό, αλλά παλιό σχέδιο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Να πω την αλήθεια εγώ θα έπαιρνα άλλο ένα Πρίους 2. Με 7-8 χήνες βρίσκεις ένα μετάχειρο με αλλαγμένη μπαταρία, μια επιλογή που σε βάθος 8ετίας, γιατί για τόσο το θέλουμε, θα έρθει στα ίδια κοστολόγια με το Κλιό.
Μόνο τα 230 ευρώ το χρόνο τέλια που θα γλιτώνει, χώρια τη διαφορά στην κατανάλωση, ήρθαμε στα ίσια σε Total cost of ownership που λέμε και στο χωριό.
Η γυναίκα φωνάζει ότι δεν θα μάθουν ποτέΣ να οδηγούν με ένα αυτόματο, εγώ αντιλέγω ότι θα έχουν στα ίδια συνολικά λεφτά με τη Ρένα, τα κάτωθι ως μπόνους :
-αυτοματίκλα
-εσπ
-ασφάλεια
-δακτύλιο
-πρίμιουμ διάκοσμο
-ένα σκασμό αυτοματισμούς και τεμπέληδεςΟι εναλλακτικές, όλα 5θ και βενζίνες :
Κάτι πιο μεγάλο και λίγο πιο σύγχρονο από το Κλιό 2, ήγουν :
-Φόκους ΜΚ2
-C4 MK1
-Tiida, αλλά είναι 1.6
-κάτι αντίστοιχο1 κλικ μεγαλύτεροι χώροι, 1 κλικ καλύτερη ασφάλεια, 1 κλικ πιο νέα σχεδίαση (το Κλιό είναι σχέδιο του 1998!), 1 κλικ καλύτερα κρατήματα, με μόνο μισό κλικ μεγαλύτερα κοστολόγια, πιθανόν και πιο αξιόπιστα, χωρίς να ξεφεύγουμε αισθητά σε μέγεθος.
Άνω όριο αγοράς : 5 χήνες, 20 ετών, 200.000χλμ.
Τούρμπο, ρόταρυ, αεροτομαί, κοιλόβερ, κάμπριο, σακαράκες, 2.000 κυβικά, τετρακούνες, α-πο-κλεί-ο-νται άμα τη εμφανίσει. -
@dstou said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
ΠΡΟΣΟΧΉ
Νέο αίμα στο τόπιξΕίμαστε σε φάση να πάρουμε ένα ακόμη ιχ, αυτή τη φορά 'για τα παιδιά', 18-22 χρονώνΕ, παγερά αδιάφορα για την αυτοκίνηση, ιδιαίτερα ο μεγάλος.
Χρήση: 8-10.000 χλμ. το χρόνο για τα επόμενα 7-8-βαριά 10 χρόνια. Ήτοι οι σπουδές τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα στρατιωτικά τους και ο πρώτος χρόνος δουλειάς δηλαδή, μέχρι να στρώσει το πράμα.
Προάστεια Αθήνας 70%, εκδρομαί-βίλλατζ-Ωρωπός τα υπόλοιπα.Βρίσκω Κλιό 2 1.400 με 100.000 χλμ. από την αδερφή της γυναίκας, σε εξαιρετική κατάσταση με 3 χιλιάρικα. Καλό, αλλά παλιό σχέδιο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Να πω την αλήθεια εγώ θα έπαιρνα άλλο ένα Πρίους 2. Με 7-8 χήνες βρίσκεις ένα μετάχειρο με αλλαγμένη μπαταρία, μια επιλογή που σε βάθος 8ετίας, γιατί για τόσο το θέλουμε, θα έρθει στα ίδια κοστολόγια με το Κλιό.
Μόνο τα 230 ευρώ το χρόνο τέλια που θα γλιτώνει, χώρια τη διαφορά στην κατανάλωση, ήρθαμε στα ίσια σε Total cost of ownership που λέμε και στο χωριό.
Η γυναίκα φωνάζει ότι δεν θα μάθουν ποτέΣ να οδηγούν με ένα αυτόματο, εγώ αντιλέγω ότι θα έχουν στα ίδια συνολικά λεφτά με τη Ρένα, τα κάτωθι ως μπόνους :
-αυτοματίκλα
-εσπ
-ασφάλεια
-δακτύλιο
-πρίμιουμ διάκοσμο
-ένα σκασμό αυτοματισμούς και τεμπέληδεςΟι εναλλακτικές, όλα 5θ και βενζίνες :
Κάτι πιο μεγάλο και λίγο πιο σύγχρονο από το Κλιό 2, ήγουν :
-Φόκους ΜΚ2
-C4 MK1
-Tiida, αλλά είναι 1.6
-κάτι αντίστοιχο1 κλικ μεγαλύτεροι χώροι, 1 κλικ καλύτερη ασφάλεια, 1 κλικ πιο νέα σχεδίαση (το Κλιό είναι σχέδιο του 1998!), 1 κλικ καλύτερα κρατήματα, με μόνο μισό κλικ μεγαλύτερα κοστολόγια, πιθανόν και πιο αξιόπιστα, χωρίς να ξεφεύγουμε αισθητά σε μέγεθος.
Άνω όριο αγοράς : 5 χήνες, 20 ετών, 200.000χλμ.
Τούρμπο, ρόταρυ, αεροτομαί, κοιλόβερ, κάμπριο, σακαράκες, 2.000 κυβικά, τετρακούνες, α-πο-κλεί-ο-νται άμα τη εμφανίσει.Νταξ βάλε τα κριτιρια που βάζεις στο καρ και θα σου βγάλει λίστα. Από εκεί θα κάψετε κάμποσες εργατοώρες για να δείτε ποια σας κάνουν κλικ.
-
Prius δαγκωτό, μη σου πω και κανένα Lexus CT200h.
Πήρε συγγενής μου Lexus 12ετιας με αρκετά χλμ σε πολύ καλά λεφτά και είναι σαν καινούριο.
Όταν θα έρθει η ώρα να το αλλάξουν (7-10 χρόνια, όπως λες), κανείς δεν θα ασχολείται πλέον με μηχανικά κιβώτια σε σοβαρά αυτοκίνητα.
Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.