-
Για ποιο μιλάς ;;; Για της Ρενώ;
-
Τα έχετε κάνει αχταρμά μου φαίνεται...
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Για ποιο μιλάς ;;; Για της Ρενώ;
Ναι, το τελευταίο βίντεο είναι για το austral των 200 ίππων. Παρόμοια τεχνολογία είναι, η οποία δεν δουλεύει στην εθνική....
-
Μπερδεύτηκα.
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Μπερδεύτηκα.
Τα "c" κινούνται και αλλάζουν τις ροές ενέργειας. Φαίνεται ότι το traction motor έχει δύο γρανάζια. Στο άρθρο αναλύει όλες τις σχέσεις, τις λέει ραπορτ.
Το mg3 σίγουρα θα είναι πιο απλό, πιθανώς ο traction (ev1) έχει μια σχέση και ο θερμικός όπως ξέρουμε 3 και όχι 4.
-
Και εδώ μιλάει για αντιγραφή του etech από τους Κινέζους
Chinese copy? They probably should have taken inspiration from elsewhere because E-Tech is far from being a panacea.
And we suspect that with less than 2 kWh and a 136 hp engine, the total power should not last very long.
Το πιάσε αμέσως από τα specs ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί.
-
@ataim said in MG3 Hybrid+ 2024:
Αυτό που έχει ενδιαφέρον στο τελευταίο βίντεο είναι ότι στις υψηλές ταχύτητες ο traction motor δίνει ισχύ μέσω του κιβωτιου, έχει δηλαδή δύο σχέσεις μετάδοσης, οι οποίες μάλιστα είναι ανεξάρτητες από αυτές του θερμικού. Επίσης ο μικρός που τον λέει hsg μπορεί και αυτός να συνεισφέρει στιγμιαία πάλι μέσω του κιβωτιου κατά την διάρκεια της αλλαγης σχέσης του τρακτιον μοτορ. Εντυπωσιακή τεχνολογία αν μη τι άλλο.
το Ρενω που ειδαμε στο βιντεο ειναι 4κινητο? πολυ ωραιο αμαξι παροτι τον μικρο κινητηρα. Αραγε τα καθισματα θα ειναι ανετα? τιμη?
-
Hybridgate δηλαδή;
Αυτό που κάνει το Renault hybrid είναι τραγικό, και αν δουλεύει παρόμοια και το MG ειδικά με το κιβώτιο των 3 σχέσεων θα είναι ακόμη χειρότερο.
Με την απλή λογική μου εγώ αντιλαμβάνομαι πως μόλις τελειώσει η μπαταρία οι μακριές ίσως σχέσεις του κιβωτίου και χωρίς μάλλον δυνατότητα κατεβάσματος πνίγουν τα 100 αλογάκια του θερμικού κινητήρα.
Αλλά ακόμη και έτσι για το 99% των οδηγών παραμένει καλύτερη επιλογή overall από τα Hybrid της Toyota Yaris και Yaris cross που θέλουν 30.000€+ για τα 130 άλογα.
Μπορεί και στα Toyota hybrid να συμβαίνει το ίδιο με την απώλεια ισχύος αλλά το κιβώτιο εκεί αξιοποιεί πλήρως τα 90-100 (ή 140 στα διλιτρα ) άλογα του θερμικού με αποτέλεσμα να μπορεί τέρμα γκάζι να κρατήσει 150-160 χλμ συνεχώς.
Έχω ρωτήσει πόσες φορές τον γάτο αν το PHEV 3008 πραγματικά έχει 300 άλογα στο δεξί πεντάλ σε όλες τις συνθήκες, λέει πως δύσκολα αδειάζει πλήρως η μπαταρία του.
Τα ίδια λέγανε και για το GTE golf , πως πάει σαν το GTI παντού.
Τελικά, και βλέποντας καταναλώσεις και απόδοση κάποιων mild hybrid με καλούς θερμικούς όπως ο TSI των 150 ίππων, ή ο 170 της BMW , καταλήγω πως μόνο εντός πόλης αξίζουν τα υβριδικά και μόνο σε μικρά αμαξώματα όπως το Yaris , Yaris cross, και αυτό το MG.
Overall ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση τελικά και αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε μια Corolla η Corolla Cross όπου εκτός πόλης ένας Άσσος , ένα Golf , Tiguan, μπορεί να είναι και πιο οικονομικά και καλύτερα overall αυτοκίνητα.
Βλέπω και τελευταία κάτι τέτοια...
https://autovalue.car.gr/cars/view/340590119
https://autovalue.car.gr/cars/view/344003136Και λες ποια Toyota και ποια hybrid, ένα τέτοιο και ένα μεγάλο θερμικό μετατροπή υγραέριο και είσαι κομπλέ.
-
Αν στην εθνική δεν πατάς φρένο, τότε ένα απλό θερμικό είναι πιο οικονομικό κατά λίγο από ένα φουλ υβρίδιο. Ολ άδερς ίκουαλ φυσικά.
-
@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:
Αν στην εθνική δεν πατάς φρένο, τότε ένα απλό θερμικό είναι πιο οικονομικό κατά λίγο από ένα φουλ υβρίδιο. Ολ άδερς ίκουαλ φυσικά.
Ποιο θερμικό μοτερ ; Μόνο diesel μπορεί να συναγωνιστεί τα υβριδικά που δουλεύουν τα μεγάλα ατμοσφαιρικά μοτερ τους σε κύκλο Atkinson στην ΕΟ.
Ίδια αμαξώματα με ίδιο βάρος, πχ ενα kuga hybrid με ενα tiguan ντίζελ παρόμοια κατανάλωση θα εχουν.Το playlist του ecodriver παρακάτω δίνει μια ιδέα εχει το e-power της renault μερικά diesel και φυσικά τα "ορθόδοξα" υβριδικά
https://www.youtube.com/playlist?list=PLMifAVqvDvjoceS3NwuBEjlGciYXjvRU_
-
@vagkirk said in MG3 Hybrid+ 2024:
Hybridgate δηλαδή;
Με την απλή λογική μου εγώ αντιλαμβάνομαι πως μόλις τελειώσει η μπαταρία οι μακριές ίσως σχέσεις του κιβωτίου και χωρίς μάλλον δυνατότητα κατεβάσματος πνίγουν τα 100 αλογάκια του θερμικού κινητήρα.
Ξέρετε τι, ας μην κράζουμε τόσο το συγκεκριμένο σύστημα, και στο mx5 με τον αναιμικο 1,6 και την αεροδυναμική λεωφορείου, όταν βγαίνω εθνική και πάω με 180, αν πετύχω ανηφορικό τμήμα θα υπάρξει σημαντική μείωση της ταχύτητας του οχήματος ακριβώς λόγω των μακριών σχέσεων και της αδυναμίας για κατέβασμα (5αρι κιβώτιο).
Στα toyota η μετάδοση μπορεί και καλύπτει πάντα τις απαιτήσεις ροπής, ιπποδύναμης, ακόμα και σε δύσκολα ανηφορικά τμήματα.
-
Και στο δικο μου σε ανηφορικο στην εθνικη ειναι σαν να ριχνεις αγκυρα. Μονο αν εχεις εναν μεγαλο κινητηρα με 3000 κυβικα και τουρμπο εχεις την ροπη για να επιταχυνεις πανω απο τα 80 χμω σε εντονη ανηφορικη στην εθνικη. Το σημαντικο σε αυτο το αμαξι ειναι να δουλεψει με αξιοπιστια και με ασφαλεια. Οχι να περιμενει καποιος να εχει επιδοσεις Φερραρι σε τιμη Ζασταβα.
-
Εμένα με ενδιαφέρει το εξής :
Ξεκινάς απο τα διόδια της Τραγάνας με κατεύθυνση την Αθήνα τέρμα γκάζι με 4 άτομα και αποσκευές.
Ξέρω οτι το Yaris cross με τα 116 πόνυ και τις σφικτές αναρτήσεις θα ανεβαίνει χωρίς να αφήσω πουθενά και αργά αλλα σταθερά θα επιταχύνει συνέχεια μεχρι τα 177 του κόφτη.Οπoτε θα είμαι αριστερή λωρίδα προσπερνώντας νταλίκες και διάφορους αργούς χωρίς να ενοχλώ ιδιαίτερα τον πχ real zeus με το σοσιαλιστικό saab 20 Turbo που θα αντιλαμβάνεται την φιλότιμη προσπάθεια και δεν θα παίζει φώτα
Ο real zeus τώρα με το προέλευσης ΚΚΚ MG δηλ θα πεταχτεί μπροστά στην εκκίνηση και μετα θα ενοχλεί το YC που θα του παίζει φώτα ;
Πρέπει κάποιος σε σοβαρή δοκιμή (dimsabas;)να τα διευκρινίσει αυτά γιατί εδώ παίζονται υπολήψεις και συγκρούονται πολιτισμοί συστήματα και κουλτούρες
-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δεν το έχω οδηγήσει και δεν έχω άποψη αλλά θέλω να πω κάτι γιατί βλέπω κρίνεται πολύ αυστηρά.
Συμφωνώ για το κάθισμα πίσω που δεν είναι διαιρούμενο και όντως είναι μεγάλη έλλειψη.
Και τελικά από ότι καταλαβαίνω τα 200 HP είναι πιο πολύ για εντυπωσιασμό και το δέχομαι. Και ο χώρος αποσκευών δεν είναι τεράστιος .
Το υβριδικό σύστημα δεν είναι καθόλου εξελιγμένο από ότι βλέπουμε όπως στην Toyota.
Αλλά ρε παιδιά σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ και με μια πολύ καλη κατανάλωση (σύμφωνοι όχι κορυφαία αλλά πολύ καλη) που έχει και με τόσο πλούσιο εξοπλισμό και μια καλή ομολογουμένως συμπεριφορά όπως έγραψε ο Φανης είναι για μένα προσωπικά ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε μικρό οικονομικό αμάξι.
Το Yaris μπορεί να παραμένει καλύτερο σε οικονομία και πιο έξυπνο σύστημα hybrid που δουλεύει σε αρμονία άλλα πέραν τούτου το mg είναι ένα πολύ πιο πλούσιο αμάξι με μεγαλύτερους χώρους και πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό . Δεν μπορώ να φανταστώ το εαυτό μου να είχα να διαλέξω μεταξύ αυτού με τα οποία μειωνεκτηματα σωστά αναφέρονται και του Yaris και να κατέληγα στο Toyota.
Νομίζω είναι μακράν η καλύτερη πρόταση σε μικρό αμάξι στην κατηγορία του. Θα έλεγα υπερπλήρες αν δεν έλειπε το διαιρούμενο πίσω αλλά μέχρι εκεί
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του VFM είναι
Eχουμε ενα αυτοκινητο πολης κατα βαση χωρις ιδιαιτερη πρακτικοτητα στο πισω καθισμα, με μια ιπποδυναμη που στα χαρτια κανει για 0-100, σε παρατεταμενο γκαζε σε αφηνει στα κρυα του λουτρου να σε περνουν τα υβριδικα ΤΟΥΟΤΑ και με καταναλωση στην πολη μεγαλυτερη απο αυτα.
Εχουμε μια πολυ δελεαστικη τιμη με πολυ πλουσιο εξοπλισμο σε ενα οχημα με μηδενικο brand name ( αυτοι που θυμουνται τα νεα μοντελα της παλιας MG οδευουν στην συνταξη πια αν δεν βγηκαν ηδη ) ενα εντελως νεο και αδοκιμαστο υβριδικο συστημα αλλα με μεγαλη εγγυηση αν και για εμενα η μεγαλη εγγυηση δεν λεει τιποτα. Γιατι αν σε τρεχει καθε 3 και λιγο στο συνεργειο για μια αναβαθμιση, μια βλαβουλα, μια αστοχια, ενα κολλημα, κλπ να τα βρασω τα 7 χρονια. Μεγαλη εγγυηση σημαινει piece of mind κι οχι να περιμενεις καθε μερα τι νεο θα βγει.
Παραμενει μια καλη επιλογη για εταιρικο που ο,τι και να γινει εχεις αμαξι αντικαταστασης, αλλα θα ηθελα πραγματικα να δω ποσοι θα βαλουν το χερι στην τσεπη και αν δωσουν τα 23 χιλιαρικα που ζηταει
-
ρε παιδια καποιος να το κανει ολοημερο τεστ να μαθουμε
-
@chris__7 said in MG3 Hybrid+ 2024:
ρε παιδια καποιος να το κανει ολοημερο τεστ να μαθουμε
Πως να το κάνει (?), αφού κανείς δεν το δίνει όλη μέρα!! Στην καλύτερη, εαν κάποια εμπορία το δίνει χωρίς πωλητή - ίσως εκεί που θα πάει ο παγωμένος.
Αλλιώς, μόνο με "βύσμα" ή δημοσιογράφος! Την άλλη εβδομάδα λογικά θα δημοσιευθεί το τεστ των 4Τ.
-
@panick-0 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δεν το έχω οδηγήσει και δεν έχω άποψη αλλά θέλω να πω κάτι γιατί βλέπω κρίνεται πολύ αυστηρά.
Συμφωνώ για το κάθισμα πίσω που δεν είναι διαιρούμενο και όντως είναι μεγάλη έλλειψη.
Και τελικά από ότι καταλαβαίνω τα 200 HP είναι πιο πολύ για εντυπωσιασμό και το δέχομαι. Και ο χώρος αποσκευών δεν είναι τεράστιος .
Το υβριδικό σύστημα δεν είναι καθόλου εξελιγμένο από ότι βλέπουμε όπως στην Toyota.
Αλλά ρε παιδιά σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ και με μια πολύ καλη κατανάλωση (σύμφωνοι όχι κορυφαία αλλά πολύ καλη) που έχει και με τόσο πλούσιο εξοπλισμό και μια καλή ομολογουμένως συμπεριφορά όπως έγραψε ο Φανης είναι για μένα προσωπικά ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε μικρό οικονομικό αμάξι.
Το Yaris μπορεί να παραμένει καλύτερο σε οικονομία και πιο έξυπνο σύστημα hybrid που δουλεύει σε αρμονία άλλα πέραν τούτου το mg είναι ένα πολύ πιο πλούσιο αμάξι με μεγαλύτερους χώρους και πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό . Δεν μπορώ να φανταστώ το εαυτό μου να είχα να διαλέξω μεταξύ αυτού με τα οποία μειωνεκτηματα σωστά αναφέρονται και του Yaris και να κατέληγα στο Toyota.
Νομίζω είναι μακράν η καλύτερη πρόταση σε μικρό αμάξι στην κατηγορία του. Θα έλεγα υπερπλήρες αν δεν έλειπε το διαιρούμενο πίσω αλλά μέχρι εκεί
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του VFM είναι
Eχουμε ενα αυτοκινητο πολης κατα βαση χωρις ιδιαιτερη πρακτικοτητα στο πισω καθισμα, με μια ιπποδυναμη που στα χαρτια κανει για 0-100, σε παρατεταμενο γκαζε σε αφηνει στα κρυα του λουτρου να σε περνουν τα υβριδικα ΤΟΥΟΤΑ και με καταναλωση στην πολη μεγαλυτερη απο αυτα.
Εχουμε μια πολυ δελεαστικη τιμη με πολυ πλουσιο εξοπλισμο σε ενα οχημα με μηδενικο brand name ( αυτοι που θυμουνται τα νεα μοντελα της παλιας MG οδευουν στην συνταξη πια αν δεν βγηκαν ηδη ) ενα εντελως νεο και αδοκιμαστο υβριδικο συστημα αλλα με μεγαλη εγγυηση αν και για εμενα η μεγαλη εγγυηση δεν λεει τιποτα. Γιατι αν σε τρεχει καθε 3 και λιγο στο συνεργειο για μια αναβαθμιση, μια βλαβουλα, μια αστοχια, ενα κολλημα, κλπ να τα βρασω τα 7 χρονια. Μεγαλη εγγυηση σημαινει piece of mind κι οχι να περιμενεις καθε μερα τι νεο θα βγει.
Παραμενει μια καλη επιλογη για εταιρικο που ο,τι και να γινει εχεις αμαξι αντικαταστασης, αλλα θα ηθελα πραγματικα να δω ποσοι θα βαλουν το χερι στην τσεπη και αν δωσουν τα 23 χιλιαρικα που ζηταει
καλα πολύ πιο πρακτικο είναι από το yaris που ανοιγουν οι πορτες 5 μοίρες και εχει πολύ καλυτερους χώρους για επιβάτες και χωρους γενικά. ΜΟΝΟ το μη διαιρούμενο δεν το κάνει χειρότερο από το yaris . Πολύ πιο πρακτικο overall από το yaris θα έλεγα. Ξαναλέω συμφωνω για το πίσω διαιρούμενο οτι είναι έλειψη αλλα οχι και χειροτερο από το yaris σε πρακτικότητα.
Επίσης μια χαρά γρηγορο είναι (πιο γρήγορο από το yaris) ασχετως που τα διαφημιζόμενα 200 αλογα απέχουν από την πραγματικότητα. Η καταναλωση του παραμένει παρα πολύ καλή για όχημα και ας χάνει από τα toyota που έχουν πολύ καλύτερο συστημα. Δεν είναι στα μείον του η κατανάλωση όπως πάτε να του φορτώσετε όυτε οι επιδόσεις του είναι κακές
Συμφωνούμε στον πλούσιο εξοπλισμό διαφωνούμε στο μηδενικό brand name και στην εγγυηση. Λέει πάρα πολλα η μεγάλη εγγύηση και για να χαλαρώσει τον αγοραστή και για μεταπώληση αν το πουλήσεις πριν από τα 7 χρόνια και σε πολλά αλλα οπότε και σε αυτό διαφωνω κάθετα. Η SAIC (στον ομιλο της είναι η MG) είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στις κινέζικες εταιρίες όχι κάποια μικρή και ασήμαντη που φοβάσαι μην κλείσει ξαφνικα, οπότε ουτε αυτό ισχύει.
Εγώ αν εψαχνα υβριδικο ΟΥΤΕ ΚΑΝ θα πήγαινα από την toyota να δω το yaris. Προτιμω τα πολλα παραπάνω που παίρνεις με το MG και θα τα έδινα σιγουρα εναντι του πολύ μικρού σε χώρους και πρακτικότητα yaris που απλά έχει την καλύτερη κατανάλωση από όλα. Το MG εχει χειρότερη και από το Yaris και από το νεο swift αλλα παρολα αυτά και το πιο απλό συστημα εχει πολύ καλή καταναλωση overall. ΠΟΛΥ παραπάνω αυτοκίνητο το MG από το yaris
βρηκατε 2-3 μειονεκτήματα που όντως υπάρχουν και πάτε να το βγάλετε μάπα. Ε ΟΧΙ δεν είναι ετσι
-
βρηκατε 2-3 μειονεκτήματα που όντως υπάρχουν και πάτε να το βγάλετε μάπα. Ε ΟΧΙ δεν είναι ετσι
Συμφωνώ, για αυτό έγραψα ότι θα ήταν και η δικιά μου επιλογή ξεκάθαρα στην κατηγορία! Είναι ότι θα ήθελα να είναι το Φιέστα ώστε να το αγοράσω πίσω στο 2021. Σήμερα, εαν έψαχνα αμάξι, 99% αυτό θα έπαιρνα. Απλά, τώρα που έχω, δεν αξίζει να αλλάξω την Κορόλα για αυτό, αλλά μέχρι εκεί. Εαν δεν είχα αμάξι, ήδη θα το είχα κλείσει κόκκινο στην έκδοση Luxury!!
-
Το έχουμε κάνει δοκιμή κι εμείς:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mg3-hybrid-ikano-kai-thrasy
-
@dimsabas said in MG3 Hybrid+ 2024:
Το έχουμε κάνει δοκιμή κι εμείς:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mg3-hybrid-ikano-kai-thrasy
Την διάβασα, αυτήν τη δοκιμή διάβασα και πείσθηκα να πάω να το οδηγήσω!
MG3 Hybrid+ 2024