-
Είδα ένα μαύρο R-line σήμερα στο Κολωνάκι κι έπαθα πλάκα. Πανέμορφο, λες και δεν είναι το Tiguan, σα να βλέπεις άλλο αυτοκίνητο.
Δε θα το προτιμούσα όμως. Γίνεται πολύ σπορτίφ και επιθετικό σαν σχεδίαση και με ξενίζουν οι τεράστιες ρόδες.
Το κλασσικό Tiguan-άκι έτσι όπως είναι, σαν ήρεμη και ήμερη δύναμη, είναι λουκουμάκι!
-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@criuser said in VW Tiguan 2024:
Σαν τα φώτα του κόνα μοιάζει από μπροστά στην μάσκα.
και με το σπόρτατζ...
γενικά μία κορεάτικη λογική την έχει...
Οι κορεάτες αντιγράφουν τους Γερμανούς, αφού σχεδιάζονται από Γερμανούς. Στην Φρανκφούρτη συγκεκριμένα.
https://www.4troxoi.gr/diafora/kia-neo-ktirio-sti-frankfoyrti/Γερμανοί σχεδιαστές της Bmw έκαναν μεταγραφή στην KIA.
-
@polioan said in VW Tiguan 2024:
και με το σπόρτατζ...
Οι κορεάτες αντιγράφουν τους Γερμανούς, αφού σχεδιάζονται από Γερμανούς. Στην Φρανκφούρτη συγκεκριμένα.
https://www.4troxoi.gr/diafora/kia-neo-ktirio-sti-frankfoyrti/Γερμανοί σχεδιαστές της Bmw έκαναν μεταγραφή στην KIA.
Άρα σωστά του τα λέω!!
-
@polioan said in VW Tiguan 2024:
και με το σπόρτατζ...
Άρα σωστά του τα λέω!!
Πολύ σωστά... Και μάλιστα ο σχεδιαστής για τις αναρτήσεις και ένα μέρος εξωτερικού σχεδιασμού!
-
@lap 3,5-4 μήνες παράδοσης άρα πάμε για μέσα Γενάρη.
Δεν το βιάζομαι. Ήθελα πινακίδες 01/2025 έτσι και αλλιώς.
-
Λοιπον, δεν μου κανει καμια εκπληξη οι εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις περι κολοκυθο.. εεε οχι, περι αισθητικης του Tiguan. Καταθετω την δικη μου. Οταν το ειδα στην εκθεση επαθα πλακα, με μαγνητισε. Ηταν σαν ολα τα υπολοιπα μοντελα της VW να μην υπηρχαν. Και παρατηρησα και ολοι οσοι μπαιναν στο χωρο, στο Tiguan κατεληγαν. Η δευτερη εκπληξη, η ανεση των εσωτερικων χωρων. Ερχομενος απο ερευνα αγορας και εχοντας μπει σε καμποσα, απλα δεν υπηρχει συγκριση. Κυριως στα πισω καθισματα. Σαν να πηραν τα χιλιοστα των διαστασεων και να εκαναν αλχημεια.
Ομως οταν το ειδα στον δρομο, εντελως διαφορετικη εντυπωση, μαλλον καμια εντυπωση. Για παραδειγμα, οταν βλεπεις το Evoque, οι γραμμες του ειναι εντελως αναγνωρισιμες, οταν βλεπεις την Τοναλε, βλεπεις μια ΑλφαΡομεο, το Tuscon σου μιλαει κορεατικα, κτλ. Το καινουργιο Tiguan δεν εχει ξεκαθαρο σχεδιαστικο στιγμα. Μπορεις σε αυτο να δεις μια Porsche Macan, μπορεις να δεις και το Hyundai Kona. Σχεδιαστικα ενας χαμαιλεοντας, με οτι καλο και κακο μπορει να σημαινει αυτο. Δεν θα ειναι σημειο αναφορας, στο μελλον κανεις δεν θα πει οτι αυτο ή το αλλο αμαξι μοιαζει με το Tiguan του 2024. Περαν αυτου ειναι ενα απιθανο οικογενειακο αυτοκινητο.
-
@sportseat23 said in VW Tiguan 2024:
Λοιπον, δεν μου κανει καμια εκπληξη οι εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις περι κολοκυθο.. εεε οχι, περι αισθητικης του Tiguan. Καταθετω την δικη μου. Οταν το ειδα στην εκθεση επαθα πλακα, με μαγνητισε. Ηταν σαν ολα τα υπολοιπα μοντελα της VW να μην υπηρχαν. Και παρατηρησα και ολοι οσοι μπαιναν στο χωρο, στο Tiguan κατεληγαν. Η δευτερη εκπληξη, η ανεση των εσωτερικων χωρων. Ερχομενος απο ερευνα αγορας και εχοντας μπει σε καμποσα, απλα δεν υπηρχει συγκριση. Κυριως στα πισω καθισματα. Σαν να πηραν τα χιλιοστα των διαστασεων και να εκαναν αλχημεια.
Ομως οταν το ειδα στον δρομο, εντελως διαφορετικη εντυπωση, μαλλον καμια εντυπωση. Για παραδειγμα, οταν βλεπεις το Evoque, οι γραμμες του ειναι εντελως αναγνωρισιμες, οταν βλεπεις την Τοναλε, βλεπεις μια ΑλφαΡομεο, το Tuscon σου μιλαει κορεατικα, κτλ. Το καινουργιο Tiguan δεν εχει ξεκαθαρο σχεδιαστικο στιγμα. Μπορεις σε αυτο να δεις μια Porsche Macan, μπορεις να δεις και το Hyundai Kona. Σχεδιαστικα ενας χαμαιλεοντας, με οτι καλο και κακο μπορει να σημαινει αυτο. Δεν θα ειναι σημειο αναφορας, στο μελλον κανεις δεν θα πει οτι αυτο ή το αλλο αμαξι μοιαζει με το Tiguan του 2024. Περαν αυτου ειναι ενα απιθανο οικογενειακο αυτοκινητο.
Η γοητευτική ομορφιά της απλότητας...
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
Το 4-5 νομιζω ειναι υπερβολικο για πχ ενα rav4. Γυρω στο 7 παιζουν απο οσο γνωριζω σε αστικες συνθηκες.
Μεσο ορο κατω απο 6 λενε εδω
-
@alexandros-a-92 said in VW Tiguan 2024:
Το 4-5 νομιζω ειναι υπερβολικο για πχ ενα rav4. Γυρω στο 7 παιζουν απο οσο γνωριζω σε αστικες συνθηκες.
Προσαρμοσμενο στο tiguan που ειχα. Βγαζει 8.07l/100km. Εγω στις καθημερινες μου μετακινησεις εντος αθηνας, κατω απο 9.5 δεν εβλεπα, οποτε δεν λεω οτι λενε ψεμματα, αλλα εξαρταται πολυ απο τις διαδρομες που κανει ο καθενας. Αν τρεχει στα λιβαδια της γερμανιας σε επαρχιακους δρομους, ναι θα γραψει 6.5, αν ειναι κολλημενος στην μεσογειων, μαλλον θα γραψει 11-12 το καλοκαιρι.
-
@alexandros-a-92 said in VW Tiguan 2024:
Προσαρμοσμενο στο tiguan που ειχα. Βγαζει 8.07l/100km. Εγω στις καθημερινες μου μετακινησεις εντος αθηνας, κατω απο 9.5 δεν εβλεπα, οποτε δεν λεω οτι λενε ψεμματα, αλλα εξαρταται πολυ απο τις διαδρομες που κανει ο καθενας. Αν τρεχει στα λιβαδια της γερμανιας σε επαρχιακους δρομους, ναι θα γραψει 6.5, αν ειναι κολλημενος στην μεσογειων, μαλλον θα γραψει 11-12 το καλοκαιρι.
Σωστα οσα λες ομως ισχυουν τα ακριβως αναποδα για τα πραγματικα υβριδικα. Δηλαδη οι καταναλωσεις ειναι αυξημενες στα λιβαδια της Γερμανιας και σαφως μειωμενες στις πολεις. Οποτε το 6 ειναι και υπερβολικο για τις πολεις.
-
Μόλις το έγραψα στο νήμα του Tuscon. Ψωνίζουμε c-suv και συζητάμε καταναλώσεις ή διάφορες σε αυτές του 1l; Ημαρτον. Σχεδόν το ίδιο καίνε όλα τα mh. Η τεχνολογία έχει πιάσει pick. Όποιος χαλιεται να ψάξει diesel, hev ή πρίζα...
-
Say the line George
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Μόλις το έγραψα στο νήμα του Tuscon. Ψωνίζουμε c-suv και συζητάμε καταναλώσεις ή διάφορες σε αυτές του 1l; Ημαρτον. Σχεδόν το ίδιο καίνε όλα τα mh. Η τεχνολογία έχει πιάσει pick. Όποιος χαλιεται να ψάξει diesel, hev ή πρίζα...
Οι Toyotαιοι φταίνε, έρχονται σε κάθε νημα και γράφουν πόσο λίγο καίνε τα αυτοκίνητα τους .
Σε λίγο θα δούμε και αρνητικές καταναλώσεις
Διυλιστήρια
Μέχρι κι εγώ άρχισα να κοιτάω στην εφαρμογή πόσο καίει το T-ROC -
Έκανα το λάθος και μου έδωσαν ένα 3008 βενζίνη 1.2 για μια βδομάδα και έχω πάθει πλάκα από την κατανάλωση. Σκέφτομαι να το πάω πίσω.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Οι Toyotαιοι φταίνε, έρχονται σε κάθε νημα και γράφουν πόσο λίγο καίνε τα αυτοκίνητα τους .
Σε λίγο θα δούμε και αρνητικές καταναλώσεις
Διυλιστήρια
Μέχρι κι εγώ άρχισα να κοιτάω στην εφαρμογή πόσο καίει το T-ROCΜέχρι να αγοράσω το cc κοιτούσα και εγώ την κατανάλωση στο golf αραιά και που και δεν έδινα καμία σημασία γιατί μου το θύμιζε το πρατήριο....με μεγάλη συχνότητα. Συνήθως στις ενδείξεις της οθόνης έβγαζα την ένδειξη κατανάλωσης (περίπου 8-9λ).
Μετά την αγορά του cc επειδή δεν είχα οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο με τόσο χαμηλή κατανάλωση άρχισα να χαζεύω την σχετική ένδειξη και πλέον την έχω μόνιμα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Είναι μάλλον εθιστικό να μπορείς να έχεις διαθέσιμα 200 άλογα με κατανάλωση εντός πόλης 4-5 και ενίοτε και 3,5λ σε συνθήκες απελπιστικής κίνησης.
Το ίδιο και περισσότερο εθιστικό υποθέτω ότι είναι με το ηλεκτρικό και τις κιλοβατώρες. Είναι ωραίο να μετακινείσαι σβέλτα και οικονομικά (βλ. ηλεκτρισμό) -
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
Έκανα το λάθος και μου έδωσαν ένα 3008 βενζίνη 1.2 για μια βδομάδα και έχω πάθει πλάκα από την κατανάλωση. Σκέφτομαι να το πάω πίσω.
-
Με κάθε επιλογή κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Προφανώς και στα της οικονομίας κάθε Toyota hev δεν έχει ανταγωνιστή. Μετά είναι και το τι ψάχνεις από το αμάξι σου. Σημασία έχει να πάρει ο καθένας αυτό που του καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες.
-
H αληθεια είναι οτι αν οδηγήσεις τογιοτα υβρίδιο δυσκολα να ξαναπας σε mhd πόσο μαλλον θερμικό!
Πρακτικά μετά πας σε BEV -
@iceman7 said in VW Tiguan 2024:
H αληθεια είναι οτι αν οδηγήσεις τογιοτα υβρίδιο δυσκολα να ξαναπας σε mhd πόσο μαλλον θερμικό!
Πρακτικά μετά πας σε BEVΤο προνόμιο των υβριδικών Toyota είναι η κατοχή και χρήση ενός οικονομικού αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα γι' αυτούς που κινούνται στην πόλη, που αναμφισβήτητα είναι η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας.
Άλλη αλήθεια δεν υπάρχει, η γενίκευση δείχνει ή άγνοια ή υπεροψία, που και τα δύο κάνουν την ίδια άσχημη εντύπωση.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
@iceman7 said in VW Tiguan 2024:
Πρακτικά μετά πας σε BEVΤο προνόμιο των υβριδικών Toyota είναι η κατοχή και χρήση ενός οικονομικού αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα γι' αυτούς που κινούνται στην πόλη, που αναμφισβήτητα είναι η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας.
Άλλη αλήθεια δεν υπάρχει, η γενίκευση δείχνει ή άγνοια ή υπεροψία, που και τα δύο κάνουν την ίδια άσχημη εντύπωση.
καταλαβαινω τι θελει να πει ο ice. Δεν ειναι θεμα οικονομιας, αλλα "βελουδινης" λειτουργιας. Αθορυβο και απολυτα ομαλο/γραμμικο στην αποκριση του γκαζιου. Για αυτο θεωρω οτι λεει οτι μετα πας σε πριζατο.
VW Tiguan 2024